Setúbal – Braga 0:4 (kon.) | Tondela – Nacional 2:1 (kon.) | Aves – Benfica 1:1 (kon.)
koniec
Vitória FC Setúbal
0:4 (0:0)
Sporting Braga
cz Piatok 28.12.2018, 20:00 • Estádio do Bonfim, Setubal (kapacita: 18.694 diváků) • Portugalský ligový pohár
Predzápasové kurzy
     
    Tímto se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek pátečního večera nebo dobrou noc, pokud se zrovna chystáte do říše snů. (22:01:15)
     
    To, co se Braze nepovedlo v první pětačtyřicetiminutovce, to zvládla v té druhé. Hostující celek si pojistil třemi body vedení v tabulce, kterou prošel bez ztráty kytičky. O dva góly se postaral Paulinho, po jednom přidali Wilson Eduardo a střídající Pablo. Setúbal si také nějaké šance vytvořil, ale spíše se soustředil na obranu, která se ve druhé části složila jako domeček z karet.
     
    90+2
    Konec zápasu.
    90+1. Červená karta po 2. žluté
     
    90+1
    Druhou žlutou a následně červenou kartu dostává André Pedrosa (Vitória FC Setúbal). Domácí hráč nestačil na pronikajícího soupeře, kterého skluzem poslal na trávník.
     
    90
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, jenž ukazuje, že se budou hrát dvě minuty nad rámec normální hrací doby.
    88. PABLO - 0:4
     
    88
    Braga právě vstřelila branku!
    Rohový kop z pravé strany rozehrál Raúl Silva, jehož centr podskočilo hned několik hráčů. Balon propadl na malém vápně ke střídajícímu PABLOVI, který zachoval klidnou hlavu a znovu mění skóre utkání.
     
    88
    Konec utkání se nezadržitelně blíží, ale Braga bude rozehrávat v samotném závěru ještě jeden rohový kop.
     
    87
    Jeden z hostujících hráčů těsně za pokutovým územím upadl, když neustál souboj se soupeřem. Braga si žádala standardní situaci, ale rozhodčí ukazuje, ať se pokračuje ve hře.
    84. Francisco Trincão (BRG)
     
    84
    Střídají Francisco Trincão si navedl balon středem hrací plochy až na hranici pokutového území, odkud vyslal technické zakončení k levé tyči. Ovšem Castro si proti střele vyběhl a vyrazil ji do strany.
     
    83
    Z obrovské dálky se napřáhl João Novais, jehož pokus byl vyslán ze záklonu, a tak pochopitelně míč zamířil hodně vysoko nad domácí branku.
     
    82
    Jenže k centru od rohového praporku se neprocpal nikdo v červeném dresu, a tak se hra přesouvá na útočnou polovinu domácího celku.
     
    81
    Wilson Eduardo si přeběhl na druhou stranu hrací plochy, kde se opět dostal k centru. Balon se od Novaise odrazil mimo hrací plochu, ale hlavní sudí nepřehlednou situaci rozhodl obráceně než měl. Následuje rohový kop Bragy.
     
    79
    Střídání v týmu SC Braga: ze hřiště odchází Bruno Vianna, přichází Pablo.
     
    79
    Do šestnáctky vletěl Eduardo, jenž zakončením trefil soupeře. Akce pokračovala, balon se odrazil zpátky k němu, ale v jasné pozici napálil jen dalšího soupeře.
     
    78
    Další přerušení má na svědomí faul domácího hráče, který podražením poslal na zelený pažit Joãoa Palhinhu. Braga tak bude pokračovat v útočném snažení.
    76. Wilson EDUARDO - 0:3
     
    76
    Braga právě vstřelila branku!
    Po rychlé kombinaci u levé postranní čáry se k centru v šestnáctce dostal WILSON EDUARDO, který uklidil balon jemným dotekem ke vzdálenější tyči. Tohle už je demolice domácího celku, který si takový výprask určitě nezasloužil.
     
    74
    Střídání v týmu SC Braga: ze hřiště odchází Paulinho, přichází Eduardo.
     
    74
    Snažení spoluhráče dokončil Pereira, který z pravé strany odcentroval na hranici malého vápna. V tomto prostoru míč podskočil jeho spoluhráč, a tak jsme se zakončení nedočkali.
     
    72
    Obrázek hry je stále stejný, Braga neustále trpělivě kombinuje a hledá cestu do šestnáctky. Jenže Setúbal si od druhé inkasované branky dává pozor.
     
    70
    Střídání v týmu Vitória FC Setúbal: ze hřiště odchází Allef, přichází Valdu Té.
     
    68
    Setúbal bude čekat na přerušenou hru a pošle do ní posledního čerstvého hráče. Domácí celek vyprodukoval zakončení z pravé strany, ale Marafona prostor u první tyče pohlídal.
     
    67
    Najednou je hostujícího kapitána plné hřiště! Wilson Eduardo opět odcentroval zprava, ale Paulinho míč přeběhl.
     
    66
    Autor dvou přesných přihrávek Wilson Eduardo to při snaze získání balonu přehnal s agresivitou. Jeho zákrok na soupeře byl vyhodnocen jako nedovolený.
     
    63
    Po souboji v pokutovém území zůstal ležet Allef, ovšem souboj se odehrál už před šestnáctkou. Jenže hlavní sudí byl souboji blízko a rozhodl o tom, že zákrok byl čistý.
     
    62
    Střídání v týmu SC Braga: ze hřiště odchází Fransérgio, přichází Francisco Trincão.
     
    62
    Setúbal kombinuje na polovině soupeře, ale Braga už chystá první střídání.
    59. PAULINHO - 0:2
     
    59
    Braga právě vstřelila branku!
    Opět zafungovala stejná spolupráce jako při úvodní brance. Wilson Eduardo na pravé straně odmítl soupeře a vydal se do šestnáctky, kde přihrál do druhé vlny. Do prostoru malého vápna si naběhl PAULINHO, jenž poslal míč nekompromisně pod horní tyč.
     
    58
    Wilson Eduardo se pěknou kličkou uvolnil na pravé straně, odkud vyslal před branku centr. za jeho pasem běžel spoluhráč, jenž balon nezasáhl.
     
    57
    Setúbal zachytil přihrávku soupeře a vydal se na útočnou polovinu. Jenže tam opět přišlo zaseknutí hry a přihrávka na vlastní polovinu hrací plochy.
     
    56
    V tuto chvíli s naprostou jistotou postupuje Braga do vyřazovacích bojů a co je důležité, že s plným počtem bodů.
    53. PAULINHO - 0:1
     
    53
    Braga právě vstřelila branku!
    Obrovskou chybu předvedl Baba Fernandes, který se snažil přihrát na brankáře, ale tu vystihl Wilson Eduardo. Jemu se pod nohy vrhl brankář, ale útočník Bragy to udělal bravurně a balon zasekl. Následná přihrávka mířila před branku, kde se nacházel PAULINHO, jenž se nemýlil.
     
    52
    Na útočné polovině byl faulován Allef, jenž vybojoval standardní situaci. Balon zamířil do šestnáctky, kde ale vládnou obránci Bragy.
     
    51
    Po delší době se útočnou akcí připomínají také domácí, kteří dlouho hledali cestu od pravé postranní čáry. Jenže centr zamířil do přední části šestnáctky, kde byli obránci.
     
    48
    Zatím pokračujeme ve stejném obraze hry, jako v první části. Po další nepřesnosti bude od domácí branky odkopávat Castro.
     
    47
    Hostující celek přišel po nepřesné přihrávce o balon, ale rychle se k němu vrátil. Z levé strany se k centru dostal Ailton, ale míč z jeho kopačky skončil nad brankou.
     
    46
    Hlavní rozhodčí už dal pokyn k zahájení poločasu, a tak právo prvního útoku má Braga, která se dostala z hranice vápna ke střela, ta ale byla zablokovaná.
     
    46
    Střídání v týmu Vitória FC Setúbal: ze hřiště odchází Alex, přichází Hildeberto Pereira.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme branku neviděli, ale blíže k ní měli hráči Setúbalu, kteří si vypracovali dvě velké příležitosti. Ovšem u balonu byla více Braga, která hledala cestu do pokutového území. Jenže Vitória zatím brání na jedničku a soupeři moc šancí ke změně skóre nedala.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    45+3
    Žlutou kartu dostává Raúl Silva (SC Braga), jenž postavil ve středovém kruhu soupeři do cesty hokejový strom.
     
    45+2
    Trochu jsem se v tom ztratil, jelikož připravené střídání se zatím nechystá. Zřejmě se Alex opět zapojil do hry, uvidíme na jak dlouho.
     
    45+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, jenž na tabuli ukazuje, že se budou hrát hned čtyři minuty nad rámec normální hrací doby.
     
    45
    V závěru úvodní pětačtyřicetiminutovky sedí na zeleném pažitu Alex. Na hrací plochu míří lékařský tým, ale spoluhráči už ukazují, že se bude muset střídat.
     
    43
    Raúl Silva posunul míč na nabíhajícího spoluhráče, kterým byl Paulinho. Hostující ofenzivní hráč si balon ukopl k brankáři a poté podrážděný kopl do kýble s vodou.
     
    42
    Hostující mužstvo opět kombinuje kolem půlící čáry a snaží se najít recept na překonání domácí obrany. ta se velmi dobře přesouvá a soupeře do šancí nepouští.
     
    41
    Za pasem za obranu běžel Allef, který byl u balonu včas. Ovšem Marafona skvěle vyběhl až ke střelci a jeho pokus hrudí zlikvidoval.
     
    40
    Z levé strany pokutového území se do míče opřel před chvílí faulovaný Paulinho, jehož zakončení mířilo jen vedle branky.
     
    39
    Braga se opět pokusila o pas za obranu soupeře, ale krajní obránce si míč pokryl tělem a nechal ho doputovat mimo hrací plochu. Následuje odkop od branky Setúbalu.
     
    38
    Faulovaným hráčem byl Paulinho, jemuž se z trávníku vůbec nechtělo, a tak na hrací plochu spěchá lékařský tým Bragy.
     
    37
    Žlutou kartu dostává André Pedrosa (Vitória FC Setúbal), jenž pozdě přispěchal do souboje a šlapákem poslal soupeře na zelený pažit.
     
    35
    Žlutou kartu dostává Ailton (SC Braga), který si u postranní čáry pomohl nepovolenými prostředky.
     
    34
    Čtyřiatřicet minut je minulostí a zatím jsme viděli pouze jednu vážnější šanci. Centr z pravé strany usedl na hlavu hostujícího hráče, který zamířil do rukavic Castra.
     
    33
    Hostující celek opět trpělivě kombinuje na útočné polovině. Jenže další pas do šestnáctky byl pokryt a míč zamířil opět jen k zadákům Bragy.
     
    30
    Rohový kop byl rozehrán tentokrát z druhé strany. Přetažený centr mířil ke vzdálenější tyči, kam vyběhl Castro, jenž na balon nedosáhl.
     
    29
    Centr od pravého praporku poslala Braga do šestnáctky, kde zasáhl Cascardo. Míč zamířil jen mimo hrací plochu, a tak hosté budou kopat další roh.
    26. Costinha (STL)
     
    26
    Přihrávku z pravé strany dostal do šestnáctky Costinha, jenž okamžitě zakončil. Ovšem hostující brankář míč vyrazil do strany, odkud se rychle vrátil zpátky do ohně. Jenže Braga si poradila a poslala balon do bezepčné vzdálenosti.
     
    25
    Raúl Silva se dostal pod tlak a raději tak přihrál na brankáře. Marafona musel rychle rozehrát a poslal míč mimo hrací plochu, následuje vhazování Setúbalu.
     
    24
    U levé postranní čáry napadal rozehrávku domácího celku Ailton, jehož následný odkop trefil. Balon poté zamířil jen ke střídajícímu brankáři, který Castro rozehrál.
     
    22
    Na centr z pravé strany si na zadní tyči naskočil Paulinho, jehož hlavička zamířila vedle levé tyče. Ovšem ještě před hlavičkou byl viděn útočný faul, a tak vzrušení bylo zbytečné.
     
    21
    Střídání brankářů přišlo až nyní, a tak je jasné, že se na konci poločasu bude něco málo nastavovat. Raphaela utěšují spoluhráči, vypadá to na svalové zranění.
     
    20
    Střídání v týmu Vitória FC Setúbal: ze hřiště odchází Milton Raphael, přichází Joel Castro.
     
    19
    Milton Raphael z ničeho nic usedl na zelený pažit a žádá si ošetření. Bude zajímavé sledovat, zda bude moci pokračovat.
     
    17
    Rodící se útok zastavil Ricardo, který podrazil soupeře. Ovšem Setúbal rozehrál opět jen k vlastní brance. Domácí celek se v prvním poločase nikam nežene.
     
    15
    Novais si přebral balon a přihrál podél pravé postranní čáře. Ovšem obrana domácího celku si situaci pohlídala a poslala balon na tribunu.
     
    14
    Utkání by se dalo označit slovy ze hry Fifa. Nuda, nuda, šeď, šeď. Doufejme, že se hra postupem času zlepší.
     
    13
    Vitória kombinovala na pravé straně, kde dobře zasáhl Ailton. Po autovém vhazování se Setúbal vydal místo k brance, k půlící čáře.
     
    12
    Obraz hry je od úvodních minut stále stejný, Braga kombinuje a snaží se najít cestu do vápna. Další pas od obránců ale skončil až v moci brankáře.
     
    11
    Vitória se pokusila o centr z levé strany, který zastavil první bránící hráč. Domácí po autu otočili hru k vlastní brance a s rozehrávkou musel pomoci také Raphael.
     
    10
    Utkání se hraje téměř bez atmosféry, stadion je téměř prázdný. Vraťme se na zelený pažit, kde opět kombinují hosté.
     
    9
    Braga si vzala balon a opět trpělivě kombinuje kolem půlící čáry. Po chvíli ale přišla přihrávka po zemi dopředu, kde si dobře počínal Baba Fernandes.
     
    7
    Hostující Raúl Silva si na vlastní polovině pomohl faulem, čímž nabízí Setúbalu standardní situaci. Na hranici vápna se obtočil kolem soupeře Allef, jehož pokus zamířil jen doprostřed brány.
     
    6
    Na zelený pažit spěchá lékařský tým hostujícího celku, když se dva hráči srazili hlavami. Na trávníku zůstal ležet João Novais, jenž bude ale v pořádku.
     
    5
    Centr od postranní čáry se domácí obraně podařil odvrátit za šestnáctku. Z hranice velkého vápna přišlo nepřesné zakončení, které zamířilo nad břevno.
     
    4
    Raúl Silva vyslal centr do šestnáctky, ovšem pro balon si vyběhl domácí brankář. Braga následně vybojovala právo prvního rohového kopu.
     
    3
    Hostující celek se pokusil o dlouhá nákop na levé křídlo, ovšem obrana zapracovala na jedničku a útok soupeře zastavila.
     
    2
    Vitória FC Setúbal nastoupil do dnešního duelu v bílozelené kombinaci dresů, naopak SC Braga oblékla červenou sadu.
     
    1
    Hlavní rozhodčí zahájil dnešní utkání, jako první se balonu dotkl Allef. Domácí celek začíná kombinaci na vlastní polovině, ale tlak Bragy byl obrovský, a tak budou hosté vhazovat.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Vitória FC Setúbal: Raphael – Cascardo, Dankler, Baba Fernandes, Costinha – Valente, André Sousa, Pedrosa, Zaquinha – Alex, Allef.
    Náhradníci: Éber, V. Fernandes, Pereira, Semedo, Cortez, Té, Castro.

    SC Braga: Marafona – Esgaio, Vianna, Silva, Ailton – Palhinha – Novais, Fransérgio, Ricardo – Paulinho, Wilson Eduardo.
    Náhradníci: Eduardo, Sá, Pablo, Claudemir, Trincão, Goiano, D. Sousa

    Rozhodčí: Nobre – Campos, Felisberto.
     
    Utkání portugalského ligového poháru startuje přesně ve 20 hodin a pro vás je připraven podrobný textový přenos, kterým vás provede Michal Luxa. K přenosu jste srdečně zváni, pojďme se společně bavit fotbalem.
     
    Podle pravidel portugalského ligového poháru postupuje pouze vítěz skupiny. Zatím to vypadá, že do vyřazovacích bojů půjde právě Braga, která vede o tři body před Tondelou. V případě jediného bodu je jasné, že hostující tým půjde dál.

    Pohled na tabulku skupiny B

    1. Braga 6 bodů
    2. Tondela 3 body
    3. Setúbal 1 bod
    4. Nacional 1 bod
     
    Vitória FC Setúbal

    Také Vitória sehrála v rámci skupiny B dva zápasy, ale tak dobře jako soupeři se jí rozhodně nedařilo. Setúbal vybojoval pouhý bod, a tak se krčí na třetím místě tabulky. Domácí celek sice vsítil čtyři branky, ale ještě o jednu více inkasoval. O branky týmu se v ligovém poháru postarali Hildeberto Pereira, Zequinha, Frederic Mendy a Allef. Všichni se prosadili jednou.

    Setúbal – Tondela 1:2
    Nacional – Setúbal 3:3
     
    SC Braga

    Hostující celek nastoupí do utkání v roli favorita. Braga ve skupině B již odehrála dvě utkání, v nichž získala plný počet bodů. SC ve skupině nastřílelo již sedm branek a pouze jednou inkasovalo. Nejlepším střelcem týmu v ligovém poháru je Dyego Sousa, jenž se prosadil třikrát. Devětadvacetiletý Brazilec ovládá taky tabulku střelců v rámci poháru.

    Braga – Nacional 5:0
    Braga – Tondela 2:1
     
    Vítám všechny fotbalové nadšence u portugalského ligového poháru. V rámci skupiny B se proti sobě postaví Vitória FC Setúbal a SC Braga.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    Michal Luxa

    Góly: 53. Paulinho, 59. Paulinho, 76. Wilson Eduardo, 88. Pablo

    Karty:   37. Pedrosa (STL) – 35. Ailton (BRG), 45+3. Silva (BRG)   90+1. Pedrosa (STL)


    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 4:13. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 12:21.
    Vitória FC Setúbal: Raphael (20. Castro) – Cascardo, Dankler, Baba Fernandes, Costinha – Valente, André Sousa, Pedrosa, Zaquinha – Alex (46. Pereira), Allef (70. Té).
    Náhradníci: Éber, V. Fernandes, Pereira, Semedo, Cortez, Té, Castro.

    Sporting Braga: Marafona – Esgaio, Vianna (79. Pablo), Silva, Ailton – Palhinha – Novais, Fransérgio (62. Trincão), Ricardo – Paulinho (74. Eduardo), Wilson Eduardo.
    Náhradníci: Eduardo, Sá, Pablo, Claudemir, Trincão, Goiano, D. Sousa

    Rozhodca: Nobre – Campos, Felisberto