Antverpy – Mouscron 2:1 (kon.) | Cercle – Eupen 0:1 (kon.) | Kortrijk – Waregem 4:2 (kon.)
Oostende – Sint-Truiden 1:1 (kon.) | Charleroi – Liége 0:1 (kon.) | Genk – Gent 3:1 (kon.)
koniec
KV Kortrijk
4:2 (0:1)
SV Zulte Waregem
cz Streda 26.12.2018, 14:30 • Guldensporen Stadion, Kortrijk • Belgická Jupiler Pro League • 21. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 9:6. Střely mimo: 12:10. Rohy: 6:6. (16:19:52)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Kortrijku, který svého soupeře porazil poměrem 4:2. Waregem měl dnešní utkání dobře rozehrané, vedl totiž už o dvě branky. Nicméně po hodině hry se výrazně probudil také domácí celek, který nakonec utkání otočil ve svůj prospěch. Dnešní utkání ale nabídlo velice vyrovnanou podívanou, přičemž jsme viděli celou řadu nedovolených zákroků, z čehož pramenily žluté karty.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Waregem měl v samotné koncovce utkáni jedinečnou šanci na snížení, avšak nejprve zasáhl Kaminski, posléze jeden z hostů vůbec netrefil balón.
     
    90+1
    Střídání v týmu KV Kortrijk: ze hřiště odchází Ilombe Mboyo, přichází Petar Golubović.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
    89. Teddy CHEVALIER - 4:2
     
    89
    Kortrijk právě vstřelil branku!
    Zdá se, že o vítězi tohoto zápasu je rozhodnuto! Sám na bránu totiž uháněl TEDDY CHEVALIER, který si při tomto úprku počínal velmi dobře, neboť ani tentokráte nedokázal hostující brankář zasáhnout.
     
    89
    I na druhé straně jsme sledovali volný kop, který přinesl velký rozruch před Kaminskim. Domácí celek se nakonec ubránil, soupeř ale nebyl daleko.
     
    89
    Střídání v týmu SV Zulte-Waregem: ze hřiště odchází Florian Tardieu, přichází Mamadou Sylla.
     
    88
    Nedovoleným zákrokem si pomohl hostující Björdal, jeho celek se tak bude muset bránit standardní situaci, kterou obstaerá De Sart.
     
    87
    Žlutou kartu dostává Julien De Sart (KV Kortrijk).
     
    85
    Střídání v týmu KV Kortrijk: ze hřiště odchází Idir Ouali, přichází Kanu.
     
    85
    Walshovi se ještě podařilo udržet míč na hrací ploše, což přineslo centr do pokutového území, který nadvakrát odvracel obránce Kagelmacher.
     
    84
    Harbaoui se pokoušel dostat k padajícímu míči, což se mu nakonec nepodařilo. Přetahovanou u středového kruhu lépe zvládl domácí celek.
     
    83
    Žlutou kartu dostává Teddy Chevalier (KV Kortrijk).
     
    82
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes deset minut. Kortrijk stále vede o jedinou branku, soupeř se ale nemůže dostat k ničemu nebezpečnějšímu.
     
    81
    De Sart zkoušel zakrout míč na hlavu Lepointa, což se sice podařilo. Následná hlavička ale neměla dobré parametry, proto skončila u Baudryho.
     
    80
    Střídání v týmu SV Zulte-Waregem: ze hřiště odchází Erdin Demir, přichází Davy de Fauw.
    Střídání v týmu SV Zulte-Waregem: ze hřiště odchází Urho Nissilä, přichází Chris Bedia.
     
    79
    Poté se manévrem do šestnáctky chtěl prosadit domácí Mboyo, s čímž ale počítal pozorný Bürki. Pátý rohový kop pro domácí mužstvo.
     
    78
    Od středového kruhu zahrával standardní situaci domácí Charisis, který na hranici malého vápna našel hlavu jednoho z protihráčů.
     
    77
    Následně se o centrovanou nabídku postaral obránce Walsh, který ale svojí nabídku poslal daleko do zámezí, Kaminski tak bude vykopávat.
     
    76
    Hosté se okamžitě usadili s míčem na útočné polovině, kde ale zatím marně hledají cestičku k opačné svatyni.
     
    75
    To jsou věci, najednou se totiž v lepší pozici zjevil domácí celek, který je ve vedení. Waregem tak poprvé v utkání bude muset dotahovat.
    73. Ilombe MBOYO - 3:2
     
    73
    Kortrijk právě vstřelil branku!
    To je neuvěřitelné, domácí se totiž dostávají do vedení! Z pravé strany přiletěl kostrbatý centr, který doskákal až na nohu ILOMBEHO MBOYA, jenž se otočil kolem své osy, načež zakončil za brankáře Bossuta, který byl i tentokráte bez šance.
    71. Christophe LEPOINT - 2:2
     
    71
    Kortrijk právě vstřelil branku!
    Domácí srovnávají krok! Dalekonosný center směřoval k hranici malého vápna, kde ve vzduchu uspěl Mboyo, jenž prodlužoval balón za sebe, kde se zjevil CHRISTOPE LEPOINT, který špičkou kopačky prostřelil Bossuta.
     
    69
    Azouni se dostal s míčem až k hranici pokutového území, odkud odcentroval. Ani tento centr nepřinesl nic nebezpečného, soupeř odkopl.
     
    68
    Kortrijk se opět usadil s míčem na útočné polovině, kde rozjel kombinaci. Nakonec to Charisis zkoušel na Mboya, kterého si ale pohlídal Bürki.
     
    67
    Waregem je najednou při chuti, jenomže vzdušnou nabídku dokázal odklidit Bürki. Posléze se domácí marně dožadovali odpískání ruky.
     
    66
    Žlutou kartu dostává Hamdi Harbaoui (SV Zulte-Waregem).
    65. Ilombe MBOYO - 1:2
     
    65
    Kortrijk právě vstřelil branku!
    Domácí se dostávají zpět do zápasu! De Sart se výborně uvolnil kolem protihráče, načež přihrával do tandemu na ILOMBEHO MBOYA, který se dostal s míčem až za obránce, načež proti vyběhnuvšímu brankáři zakončil ke vzdálenější tyči.
     
    64
    Tady moc nescházelo. Do šance se totiž dostával domácí Ouali, který ale píchl míč pouze do Bossuta, jenž včas vystartoval z branky.
     
    63
    Na opačné straně si dělal prostor Chevalier, který se ale nedokázal uvolnit kolem Baudryho. Kortrijk bude zahrávat alespoň rohový kop.
     
    62
    Posléze měl dostatek času na centr pravý obránce Walsh, který ale na hranici malého vápna našel Kagelmachera, jenž zakročil na jedničku.
     
    61
    Napadající Harbaoui nedokázal zastavit agilního De Sarta, který roztáhl hru na levou stranu, kde ale přišel o balón Nissila.
     
    60
    Domácí hráči najednou prohrávají o dvě branky, na vyrovnání mají ještě dostatek času. Kortrijk ihned přešel s míčem na druhou stranu.
     
    60
    Střídání v týmu KV Kortrijk: ze hřiště odchází Imoh Ezekiel, přichází Teddy Chevalier.
    59. Hicham FAIK - 0:2
     
    59
    Waregem právě vstřelil branku!
    A ten končí druhou brankou v domácí síti! K oné rozehrávce přímého kopu se postavil HICHAM FAIK, jehož obstřel přeletěl zeď, načež skončil za bezmocným Kaminskim. Domácí brankář byl bez šance, Kortrijk to bude mít složité.
     
    59
    Po levém křídle se vydal právě Bongonda, který si raději počkal na podporu spoluhráčů. Aby toho nebylo málo, tak Waregem bude zahrávat velice nadějný přímý kop.
     
    58
    Přetahovanou u středového kruhu lépe zvládl hostující celek. Krátce poté se Tardieu dostal k přízemní centru, po kterém Bongonda zakončoval vedle.
     
    57
    Mboyo si gestem ruky řekl o přihrávku, načež bojoval proti přesile protihráčů. Výsledkem je zisk autu, o který se z pravé strany postará Azouni.
     
    56
    Harbaoui si šikovně seběhl pro padající míč, který okamžitě prodlužoval za sebe. Tam ale číhal D´Haene, jenž navíc vybojoval autové vhazování.
     
    55
    Na zeleném pažitu opět polehává domácí Ezekiel, který před malým momentem snesl opravdu tvrdý zákrok. Následovat bude standardka.
     
    54
    Uprostřed hrací plochy se nejlépe zorientoval Nissilä, který zkoušel u šestnáctky oslovit Harbaouiho, jenž ale nedokázal zpacifikovat balón.
     
    53
    Přenesení hry křížem mělo u postranní čáry najít Azouniho, kterému scházel zhruba krok. K autovému vhazování se tedy dostane Demir.
     
    52
    Žlutou kartu dostává Hicham Faik (SV Zulte-Waregem).
     
    51
    Nehrálo se dobrou minutu, hlavní sudí se ještě běžel domluvit s pomezním sudím. Nakonec se ale bude vykopávat od hostující branky.
     
    50
    Posléze se k výkopu od své svatyně dostal Kaminski, který poslal míč kousek za středový kruh, kde zůstal na zemi ležet Ezekiel.
     
    49
    Kortrijk toho ale nedokázal využít, naopak se prezentoval velice špatnou kombinací, po které se k výkopu od své branky dostane Bossut.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu jsme sledovali celkem hraniční zákrok na hostujícího Björdala, avšak hlavní sudí nechal pokračovat.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    46
    Žlutou kartu dostává Imoh Ezekiel (KV Kortrijk).
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec přinesl jedinou branku, o kterou se postaral Waregem. Sledovali jsme celkem ofenzivní podívanou, přičemž obě mužstva si vytvořila několik zajímavých náznaků šancí, avšak jediná byla zužitkována těsně před koncem poločasu. Domácí byli aktivnější v úvodních dvacet minutách, přičemž se posléze začal do zápasu zapojovat také Waregem, který si vytvořil celou řadu rohových kopů.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    43
    Po nedovoleném zákroku se k výkopu dostal sám brankář Kaminski, jehož dalekonosný pas nakonec skončil u hostujícího Bürkiho.
    42. Urho NISSILÄ - 0:1
     
    42
    Waregem právě vstřelil branku!
    Máme tady úvodní branku tohoto zápasu! Waregem kombinoval na levém křídle, poté se přízemní přihrávka dostala až na nohu URHA NISSILY, jehož nesmírně přesná střela směřovala k přední tyči, kam Kaminski nedosáhl.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    39
    Domácí opět zkoušeli zaútočit po křídle, kde se ocitl na zemi aktivní Azouni. Faul se nepíská, hlavní sudí nechává pokračovat ve hře.
     
    38
    Charisis vyprodukoval velice přesné přenesení hry, které u postranní čáry našlo Azouniho. Centr pravačkou ale odvracel pozorný Faik.
     
    37
    Podél autové čáry se prohnal Azouni, který dokázal se štěstím odcentrovat. Padající balón ale sevřel do své náruče brankář Bossut.
     
    36
    Posléze se do hlavičkového souboje dostával hostující Harbaoui, který byl ale přichycen v ofsajdu. Kortrijk okamžitě rozehrál po zemi.
     
    35
    K výkopu od své branky se dostal brankář Bossut, který si na druhé straně hrací plochy vybral zcela osamoceného Björdala.
    34. Walshovi nesedla střela.
     
    34
    Hosté jsou v posledních minutách aktivnější, naopak soupeř se musí mít na pozoru. Před malým momentem se do vyložené šance dostal Walsh, který ale nedokázal kloudně trefit padající míč.
     
    33
    Nakonec jsme sledovali další rohový kop v podání Waregemu, který byl dost nepovedený. Rozehrávka nakrátko totiž přinesla ofsajd.
     
    32
    Walsh měl na pravém křídle dostatek času na centr, jenomže přihrávkou po zemi našel hned prvního protihráče, kterým byl Ezekiel.
     
    31
    Kortrijk musel odvracet další rohový kop, který se snášel na přední tyč. Postaral se o to domácí Lepoint, jenž poslal míč daleko do zámezí.
     
    30
    Následně domácím nevyšla kombinace u postranní čáry, přihrávka na Oualiho byla příliš prudká. K autovému vhazování se tedy postaví Walsh.
     
    29
    Waregem se po delší době nastěhoval k opačné šestnáctce, kde zahrával rohový kop. Ten ale z hranice malého vápna odvrátil Charisis.
     
    24
    Kortrijk zahrával rohový kop z levé strany, který plachtil k zadní tyči. Tam se do vzduchu dostal Ouali, který ale hlavičkoval z velkého úhlu.
     
    23
    Obrannou povinnost si splnil hostující Baudry, který včas vystoupil z obrany, načež ukopl míč daleko do zámezí, soupeř tak bude vhazovat.
     
    22
    Po delší době se dostal k míči brankář Kaminski, který raději z první odklidil balón na druhou stranu, kde ve vzduchu uspěl Charisis.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám zatím žádnou branku nepřinesla. Sledujeme ofenzivní podívanou, o kterou se spíše starají domácí.
     
    20
    Poté se do pokutového území přeci jenom snesl centrovaný balón, avšak Mboyo ve vzduchu fauloval protihráče, rozruch tak byl zbytečný.
     
    19
    Domácí jsou nyní výrazně aktivnější. Před malým momentem se Azouni dostal k centru, který ale dokázal přečíst pozorný Demir.
     
    18
    Domácí záložník to nakonec zkoušel přímo na bránu, přičemž Bossut měl velké starosti. Nakonec ale stačil vyrazit míč před sebe.
     
    17
    Poté přišel další nedovolený zákrok, který Kortrijku přinese standardní situaci. I v tomto případě u balónu stojí De Sart.
     
    16
    D´Haene chtěl spolupracovat s Ezekielem, avšak do dráhy letu míče se postavil Walsh, jenž odrazil balón za postranní lajnu.
     
    15
    Ani domácí se nedokázali dostat přes přehuštěný prostor, nicméně i přesto se Azounimu podařilo vybojovat autové vhazování zprava.
     
    14
    Směrem dopředu to zkoušel také hostující celek. Před pravou stranu se vydal Walsh, který ale kousek za půlkou narazil na D´Haeneho.
     
    13
    Do další zajímavé šance se dostal domácí De Sart, který si navedl míč na pravou nohu, avšak poté zakončil pouze doprostřed branky.
     
    12
    Na opačné straně hrací plochy jsme sledovali další rohový kop. Faik kroutil míč směrem od branky, nakonec do něj trkl Kagelmacher.
    11. Ezekielovi nesedla střela.
     
    11
    Do pokutového území se dostal domácí Ezekiel, který si tak dlouho hledal vhodnou střeleckou pozici, až vyprodukoval slaboučký projektil.
     
    10
    K rozehrávce se postavil záložník De Sart, jehož vzdušná nabídka nebyla moc povedená. Domácí hráči budou alespoň vhazovat.
     
    9
    Středem hrací plochy si to namířil Ouali, který byl zezadu faulován Harbaouim. Jednoznačný faul, další standardka pro Kortrijk.
     
    8
    Tardieu se chtěl vydat kupředu, jenomže v souboji o míč fauloval jednoho z protihráčů. K rozehrávce volného kopu se staví obránce Kagelmacher.
     
    7
    Poté přišel nedovolený zákrok od napadajícího Nissily, který povalil k zemi jednoho z protihráčů. Kortrijk bude rozehrávat z vlastní poloviny.
     
    6
    Také hráči Kortrijku si vyzkoušeli úvodní rohový kop, po něm se k zakončení dostal obránce Kagelmacher, jenž ale mířil kousek vedle branky.
     
    5
    Waregem zahrával první rohový kop tohoto zápasu. Do vzduchu se dostával Harbaouiho, jehož hlavička o zem skončil metr vedle branky.
     
    4
    Úvodní zakončení tohoto zápasu vyprodukoval hostující Faik, kterému se rána moc nepovedla. Kaminski musel i přesto zasahovat.
     
    3
    Poprvé se dostal k míči domácí brankář Kaminski, který okamžitě rozehrál do strany. Krátce poté si ale nedovoleným zákrokem pomohl Lepoint.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    KV Kortrijk: Kaminski – Charisis, Kagelmacher, Azouni, Lepoint – De Sart, D'Haene, Mboyo, Avenatti – Ezekiel, Ouali.
    Náhradníci: Bruzzese – Bacula, Golubović, Hines-Ike, Kanu, Ivanof, Stojanović, Chevalier.

    SV Zulte-Waregem: Bossut – Baudry, Faik, Bürki, Demir – Nissilä, Tardieu, Bongonda, Björdal – Walsh, Harbaoui.
    Náhradníci: Bostyn – Björdal, Bedia, de Fauw, Heylen, Madu, Pletinckx, Sylla.

    Rozhodčí: Van Driessche – Monteny, Meers.
     
    SV Zulte-Waregem

    Na opačné straně stojí podobně hrající Waregem, který se ale v tabulce nachází ještě níž. Waregemu totiž patří až třináctá pozice, na svého dnešního soupeře ztrácí pět bodů. Waregem v minulém kole ukončil třízápasovou sérii bez výhry, na domácím stadionu se mu totiž podařilo zdolat Charleroi, které prohrálo poměrem 1:3. Domácí celek tohoto zápasu se řadí mezi dvě nejhorší mužstva na cizích stadionech, hůř je na tom už jen Lokeren, který nasbíral pouze dva body. Waregem ale nastřílel o sedm branek více, avšak má vůbec nejhorší obranu v celé soutěži.
     
    KV Kortrijk

    Fotbalisté Kortrijku se letos prezentují celkem nepovedenou formou, která momentálně stačí na průběžnou desátou pozici, která by v konečném součtu znamenala boj o Evropskou ligu. Kortrijk má na svém kontě pětadvacet bodů, avšak na vedoucí Genk ztrácí už dvacet bodů. Domácí celek dnešního utkání ale neprohrál posledních pět zápasů, poslední tři ale pokaždé skončily nerozhodným výsledkem. Kortrijk navíc v posledních dvou zápasech ani neskóroval, i tak se tento celek pyšní záporným skóre. Kortrijk je na svém stadionu vůbec nejhorší v celé domácí soutěži.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Belgická nejvyšší soutěž je v plném proudu, my budeme společně sledovat souboj mezi KV Kortrijk a SV Zulte-Waregem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.

    David Suchý

    Góly: 65. Mboyo, 71. Lepoint, 73. Mboyo, 89. Chevalier – 42. Nissilä, 59. Faik

    Karty:   46. Ezekiel (KRT), 83. Chevalier (KRT), 87. De Sart (KRT) – 52. Faik (WAR), 66. Harbaoui (WAR)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 9:6. Střely mimo: 12:10. Rohy: 6:6.
    KV Kortrijk: Kaminski – Charisis, Kagelmacher, Azouni, Lepoint – De Sart, D'Haene, Mboyo (90+1. Golubović), Avenatti – Ezekiel (60. Chevalier), Ouali (85. Kanu).
    Náhradníci: Bruzzese – Bacula, Golubović, Hines-Ike, Kanu, Ivanof, Stojanović, Chevalier.

    SV Zulte Waregem: Bossut – Baudry, Faik, Bürki, Demir (80. de Fauw) – Nissilä (80. Bedia), Tardieu (89. Sylla), Bongonda, Björdal – Walsh, Harbaoui.
    Náhradníci: Bostyn – Björdal, Bedia, de Fauw, Heylen, Madu, Pletinckx, Sylla.

    Rozhodca: Van Driessche – Monteny, Meers