Real Betis – Eibar 1:1 (kon.) | Atlético Madrid – Espanyol 1:0 (kon.) | Barcelona – Vigo 2:0 (kon.)
Bilbao – Valladolid 1:1 (kon.)
koniec
FC Barcelona
2:0 (2:0)
Celta Vigo
Sobota 22.12.2018, 18:30 • Camp Nou (Barcelona) • Španielska LaLiga • 17. kolo
Predzápasové kurzy
     
    V druhom polčase sme sa už presného zásahu nedočkali, ale Celta Vigo výrazne ožila a tlačila na domáci celok. Barcelona si však svoje dvojgólove vedenie postrážila a tak sa naplnili papierové prognózy a líder súťaže si pripisuje ďalšie tri body do tabuľky. Celé stretnutie v drese Celty dnes odohral Róbert Mazáň, ktorý sa zapájal aj do útočných akcií svojho celku a do druhého polčasu naskočil aj Stanislav Lobotka. To je určite potešujúca správa pre slovenských fanúšikov a aj reprezentačného trénera.

    To je už z mojej strany všetko, ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok večera. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (20:28:29)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Messi ešte zahrával priamy kop, jeho priamy pokus na bránu však nebol presný a to bolo už zrejme všetko podstatné z tohto stretnutia.
     
    90+1
    Aj v závere zápasu je Barcelona aktívnejším celkom, ale to už nič nezmení na tomto výsledku.
     
    90
    Napokon sa nadstavujú tri minúty, rovnako ako tomu bolo aj v prvom polčase!
     
    89
    Riadny hrací čas druhého polčasu sa čoskoro naplní. Uvidíme, koľko ešte hlavný rozhodca tohto stretnutia Prieto nadstaví. Výrazne sa však hra v druhom dejstve neprerušovala.
     
    87
    Blíži sa už samotný záver tohto stretnutia a už to teda naozaj vyzerá na výhru Barcelony. O všetkom podstatnom tak rozhodol prvý polčas, kde padli zatiaľ oba presné zásahy.
     
    86
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Sergio Busquets, prichádza Carles Aleñá.
     
    84
    Domáci brankár zakrátko musel znova zasahovať, ale poradil si aj so strelou, ktorú vyslal Méndez. Ak sa nič výrazného nestane, tri body dnes podľa očakávania ostanú na Nou Campe.
     
    83
    Robo Mazáň je dnes pri streleckej chuti. Znova skúšal šťastie strelou zo strednej vzdialenosti, ale brankár ter Stegen jeho pokus kryje. Inak, dnes to je sympatický výkon nášho talentovaného futbalistu.
     
    82
    Spomínaný priamy kop však nič zaujímavého neponúkol, Celta však ostáva usadená len na svojej polovici ihriska a už to s ňou nevyzerá najlepšie.
     
    81
    Barcelona teraz výborne napádala rozohrávku súpera na jeho polovici a po nedovolenom zákroku je tu priamy kop pre domáci celok.
     
    80
    Približne desať minút ostáva do konca tohto stretnutia. Barcelona aj naďalej vyhráva o dva góly a vyzerá to už, žeby tri body mali ostať doma. Nechajme sa však ešte prekvapiť, stať sa môže všeličo.
     
    79
    Zaujímavou strelou sa prezentoval slovenský reprezentant Róbert Mazáň! Z väčšej vzdialenosti skúšal tento talentovaný futbalista svoje šťastie, ale Piqué zrazil jeho pokus na rohový kop. Následne vznikla aj po rohovom kope nebezpečná situácia, ale lopta si svoje miesto v sieti domácich nenašla.
     
    78
    Už aj veľa neprenosí začína pribúdať na oboch stranách. Domácim to určite nijak zvlášť vadiť nemusí, stále vedú o dva góly a majú nakročené k trom bodom.
     
    76
    Striedanie v tíme Celta Vigo: z ihriska odchádza Sofiane Boufal, prichádza Pione Sisto.
     
    75
    Rakitič to teraz zobral na seba a skúšal to zaujímavou prihrávkou za obranu súpera. Lopta sa však dostala len k brankárovi Blancovi, ktorý ju rýchlo rozohral na svojich spoluhráčov.
     
    73
    Hostia loptu strácajú a tak ju získavajú na svoje kopačky domáci futbalisti. Barcelona kombinuje na svoje svojej polovici a nikam sa neponáhľa.
     
    72
    Nič zaujímavejšieho teraz nesledujeme, hostia sa snažia o dobíjanie obranných hradieb domáceho celku, avšak neúspešne.

    Miroslav Revaj

    Góly: 10. O. Dembèlé, 45. Messi


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 2:5. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 13:15.
    FC Barcelona: ter Stegen – Semedo, Piqué, Lenglet, Alba – Rakitić, Busquets (86. Aleñá), Arturo Vidal (62. Arthur) – Messi (C), L. Suárez, O. Dembèlé (68. Coutinho).
    Náhradníci: Cillessen – Aleñá, Brandáriz, Coutinho, Miranda, Denis Suárez, Arthur.

    Celta Vigo: Blanco – Mallo (C), N. Araujo, Costas, Mazáň – Méndez, Yokuşlu (46. Lobotka), Jozabed, Boufal (76. Sisto) – Aspas (52. Beltrán), Gómez.
    Náhradníci: S. Álvarez – Beltrán, Hjulsager, Cabral, Lobotka, Sisto, K. Vázquez.

    Rozhodca: Prieto – Martínez, Villate