Dortmund – Mönchengladbach 2:1 (kon.)
koniec
Borussia Dortmund
2:1 (1:1)
Borussia Mönchengladbach
Piatok 21.12.2018, 20:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • Nemecká Bundesliga • 17. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:31:16)
     
    Držanie lopty: 53 % : 47 %.
    Strely na bránu: 4:2. Strely mimo: 6:0. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 5:13.
     
    Po góle svojho kapitána Marca Reusa zaslúžene vyhráva domáci Dortmund 2:1. Aj keď sa nehral žiadny strhujúci zápas a oba tímy dbali hlavne na taktiku, tak domáci boli v druhom polčase jednoznačne lepší a hostí nepustili absolútne k ničomu. Borussia Dortmund tak odskočí Mönchengladbachu opäť na rozdiel deviatich bodov a pred hostí sa môže na druhé miesto zajtra dostať Bayern Mníchov. Borussia Dortmund sa tiež stala jesenným majstrom Nemecka a je nutné dodať, že úplne zaslúžene, pretože stratila body len v štyroch jesenných zápasoch.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Johnson sa v poslednom útoku hostí uvoľnil na pravej strane a v pokutovom území si spracoval nákop od vlastných obrancov, v dobe prihrávky však stál v ofsajdovom postavení.
     
    90+4
    Po faule na Hakimího dokonca domáci získali priamy kop. Už ho však rozohrali len po zemi a o nejaký nákop do šestnástky sa ani nepokúsili.
     
    90+3
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Raphaël Guerreiro, prichádza Jacob Bruun Larsen.
     
    90+2
    Hostia rozohrali zle a namiesto útoku sa musia brániť na vlastnej polovici. Domáci sa nikam neponáhľajú a naťahujú čas. Guerreiro napríklad loptu potiahol od pokutového územia až k stredovej čiare.
     
    90+2
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Jadon Sancho, prichádza Marius Wolf.
     
    90
    Druhý polčas sa bude hrať ešte ďalšie tri minúty.
     
    89
    Cuisance sa posúval s loptou z pravej strany do stredu hľadajúc voľný priestor na prihrávku, domáci ho ale skvele pokrývali. Následný Traorého nepresný center letí k radosti domácich fanúšikov za Bürkiho bránu.
     
    88
    Hakimí odkopol prihrávku, ktorá letela na nabiehajúceho Hazarda. Následne Cuisance chcel preniesť hru po autovom vhadzovaní na druhú stranu, jeho krížny pas však letí priamo do autu.
     
    87
    Hostia opäť držia loptu pri stredovej čiare, akoby si však vôbec nevedeli rady. Nie je jednoducho kam, nie je ako, a nie je komu...
     
    86
    Žltú kartu za protesty dostáva Mickaël Cuisance (Borussia Mönchengladbach).
     
    85
    Toprak evidentne trafil do nohy na pravej strane Cuisanca, rozhodca ale tento zákrok ako faul neodpískal. Následne ale odpískal Cuisancovo jemné podržanie Götzeho ramena, čo Cuisanca poriadne rozčúlilo.
     
    84
    Hazard to skúšal individuálne z pravého krídla, o loptu ho ale pripravil Delaney. Hazard potom domáceho záložníka zbytočne a evidentne z frustrácie potiahol za dres.
     
    83
    Domáci držia loptu pod svojou kontrolou a prihrávajú si na vlastnej polovici. Evidentne im ide primárne o získanie času, prípadne vysunutie obrany hostí, ktorí ich musia naháňať po celom ihrisku.
     
    81
    Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Florian Neuhaus, prichádza Mickaël Cuisance.
     
    80
    Neuhaus sa prekľučkoval cez troch protihráčov v žltočiernom, pred pokutovým územím mu ale lopta odskočila a rezolútne ju odkopol až na polovicu hostí Toprak.

    Michal Sadlek

    Góly: 42. Sancho, 54. Reus – 45+1. Kramer

    Karty:   86. Cuisance (MNC)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 6:0. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 5:13.
    Borussia Dortmund: Bürki – Ł. Piszczek, Weigl, Toprak, Hakimí – Witsel, Delaney – Sancho (90+2. M. Wolf), Reus (C), Guerreiro (90+3. Bruun Larsen) – Alcácer (34. M. Götze).
    Náhradníci: Hitz – Bruun Larsen, Pieper, Dahoud, M. Götze, M. Wolf, Pulisic.

    Borussia Mönchengladbach: Sommer (C) – Johnson, Beyer, Kramer (68. J. Hofmann), Wendt – Neuhaus (81. Cuisance), Strobl, Zakaria – Herrmann (73. Traoré), Pléa, T. Hazard.
    Náhradníci: Sippel – J. Hofmann, Traoré, Cuisance, Lang, Jantschke, Drmić.

    Rozhodca: Zwayer – Schiffner, Achmüller