Mönchengladbach – Norimberk 2:0 (kon.) | Düsseldorf – Dortmund 2:1 (kon.) | Hertha – Augsburg 2:2 (kon.)
Wolfsburg – Stuttgart 2:0 (kon.)
koniec
VfL Wolfsburg
2:0 (2:0)
VfB Stuttgart
Utorok 18.12.2018, 20:30 • Volkswagen Arena, Wolfsburg • Nemecká Bundesliga • 16. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:30.
     
    V 16. kole nemeckej Bundes ligy sa proti sebe postavia VfL Wolsburg a VfB Stuttgart.

    VfL Wolsburg má okrem domáceho prostredia aj omnoho lepšie tabuľkové postavenie, čo z tohto tímu robí jasného favorita zápasu. V 15. zápasoch získali domáci 22 bodov a obsadzujú 8. miesto v tabuľke. Len jedna výhra a dobrá zhoda náhod môže posunúť Wolfsburg na 6. miesto, vďaka ktorému by si zabezpečil pohárovú Európu. Pri vzhliadnutí posledných 5. zápasoch môžeme konštatovať, že je Wolfsburg v solídnej forme, keďže v nich získali 10 bodov a prehrali naposledy s Hannoverom ešte 9. novembra. Domáci sa môžu pochváliť aj cennými skalpmi, keď porazili v posledných piatich zápasoch na domácom ihrisku Lipsko, či Frankfurt, ktorý sa nachádza v prvej päťke, respektíve štvorke tabuľky.

    Naopak Stuttgart sa nachádza až na samom chvoste tabuľky. V 15. zápasoch získali hostia len 14 bodov a obsadzujú tak 15. miesto v Bundes lige. Futbalisti Stuttgartu sa tak prechádzajú na hranici zostupu. U hostí môžeme vidieť veľmi kolísavé výsledky, čomu nasvedčuje aj séria posledných piatich zápasov, v ktorých sa im podarilo zvíťaziť 3 krát. Na tím z chvostu tabuľky to nie je zlé, Sttugart dokonca na domácom ihrisku dokázal zdolať Herthu Berlín z hornej polovice tabuľky, potom však dokážu prehrať s priemerným tímom. Stuttgartu to nejde hlavne v defenzíve, veď v 15. zápasoch vsietili len 11 gólov, čo je najmenej v celej nemeckej Bundes lige.

    Uvidíme, či sa Stuttgartu opäť podarí prekvapiť niekoho z hornej polovice tabuľky, no s veľmi slabou ofenzívou nečakáme prekvapenie na trávniku tímu, ktorý bojuje o pohárovú Európu.
     
    Úvodné zostavy:

    VfL Wolfsburg: Casteels – William, Knoche, Brooks, Roussillon – Gerhardt, Guilavogui (C), Arnold – Weghorst, Mehmedi, Ginczek.

    VfB Stuttgart: Zieler – Aidonis, Baumgartl, Kempf, Emiliano Insúa – Gentner (C), Ascacibar – Akolo, Donis, N. González – Mario Gómez.
    Náhradníci: Grahl – G. Castro, Dajaku, Didavi, Sarpei, Sosa, Thommy.

    Rozhodca: Aytekin D. (Ger).
     
    Hráči sú už na trávniku. Zápas sa nám pomaly začne.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    3
    Domáci momentálne kombinujú na vlastnej polovici.
     
    4
    Akolo sa snažil v priestore pred šestnástkou prejsť cez obranu Wolsfburgu, bol však zastavený a pri lopte sú opäť hostia.
     
    5
    Domáci teraz mohli ísť do veľkej šance, Weghorst sa ale ocitol v offside a to si všimol aj čiarový rozhodca.
     
    6
    Dnes je štadión naplnený zrejme do posledného miesta.
     
    8
    Stuttgart sa teraz usadil na súperovej polovici, má však problém so zakončením.
     
    9
    Nakoniec hostia ani nezakončili, González stratil loptu a Wolfsburg odkopáva loptu do bezpečia.
     
    10
    Prvá šanca na domácej strane! Roussillon sa dostal k lopte v pokutovom území a z uhla vypálil na bránu. Zieler loptu len ťažko vytesnil z priestora mimo brány! Bude to roh.
     
    11
    Roh sa domácim vôbec nepodaril.
     
    13
    Pripomínajú sa aj hostia, ktorí sú na súperovej polovici. Donisovi, sa nahrávka do behu ale nepodarila a lopta končí až pri Casteelsovi.
     
    14
    Ginczek teraz márne čakal na prihrávku, tá nakoniec prišla, no bola pre neho až pridlhá a končí za bránou Stuttgartu. Bude to kop od brány.
     
    15
    Domáci majú na ihrisku prevahu, zatiaľ ale nevidíme s výnimkou jednej žiadne akcie a na ihrisku sa v podstate nič nedeje.
     
    16
    Stuttgartu to v koncovke vôbec nejde. González pred šestnástkou zrejme chcel nahrať, no tomu čo predviedol nerozumiem. Loptu sa mu zrejme nepodarilo trafiť a nahral len súperovi.
     
    18
    Nádherná strela na domácej strane! Arnold sa pokúsil vypáliť z veľkej diaľky a skoro bol úspešný! Zieler mal s jeho pokusom k ľavej žrdi veľké problémy.
    18. Maximilian Arnold (WOF)
     
    19
    Domáci budú kopať rohový kop.
     
    20
    Wolfsburg ale z rohového kopu nevyťažil nič, ba naopak, Stuttgart sa dostal do protiútoku, Akolo dokonca vypálil a k rozohrávaniu rohu sa pre zmenu dostanú hostia.
     
    21
    Mario Gómez pri kopaní rohového kopu urobil zbytočný útočný faul a akcia hostí vďaka tomu končí.
     
    22
    A znova vidíme na zemi domáceho hráča. Tentokrát bol faulovaný Arnold a domáci získavajú loptu. Z opakovaného záznamu ale vidíme, že Arnold situáciu bravúrne prifilmoval a rozhodca mu to zožral aj s navijákom.
     
    23
    Ďalší faul, domáci budú kopať priamy kop z blízkosti rohovej zastávky.
     
    23
    VfL Wolfsburg dal gól!
    Domáci otvárajú skóre po štandartke. Maximilian Arnold skvelo našiel z pravej strany kapitána JOSUHA GUILAVOGU, ktorý zakončil v pokutovom území hlavou a otvára skóre dnešného stretnutia.
    23. Josuha Guilavogui (WOF) - 1:0
     
    26
    A domáci si pri chuti. Loptu držia na súperovej polovici a snažia sa opäť zaútočiť.
     
    28
    Gerhardt sa teraz pokúsil dostať loptu do pokutového územia z pravej strany, jeho nahrávka ale nemala potrebnú silu, a tak ju zachytáva Zieler.
     
    29
    Stuttgart zahrával rohový kop, ten sa odrazil od jedného z brániacich hráčov a tak si dáme repete.
     
    30
    Druhý rohový kop ale hráčom hostí nevyšiel, čo domáci využili a rútili sa v trojici do protiútoku. V rozhodujúcom momente ale obrana Stuttgartu zachytila tesne pred bránou nahrávku Guilavoguiho a tak si Zieler mohol vydýchnuť.
     
    32
    Začal sa nám hrať pomerne dynamický futbal, hra sa nám prelína z jednej strany na druhú.
     
    33
    Momentálne je hra prerušená, hostia sa previnili útočným faulom. Mehmedi je odvádzaný v sprievode lekárov mimo trávnik a je ošetrovaný. Vyzerá to ale tak, že by sa mal vrátiť do hry.
     
    35
    Weghorst teraz mohol ísť sám na bránu, no dostal až príliš dlhú nahrávku od svojho spoluhráča, na čo pohotovo zareagoval Zieler, ktorý vybehol z brány a nahral svojim spoluhráčom.
     
    36
    Arnold teraz poslal dobrý center do pokutového územia, jeho spoluhŕači ale nestihli dobehnúť za touto nahrávkou a tá končí nakoniec v náručí Zielera.
     
    37
    Wolsfburg je teraz dobre napádaný svojim súperom a je nútený zapojiť do hry aj brankára Casteelsa.
     
    38
    Akolo sa teraz dostal do gólovej šance a hostia mohli vyrovnať. Z ľavej strany sa pokúsil vystreliť smerom k pravej žrdi, no trestuhodne míňa Casteelsovu bránu.
     
    39
    Žltú kartu dostáva Jérôme Roussillon (VfL Wolfsburg).
     
    40
    Roussillon sa hnevá, že dostal žltú kartu. Má na to právo, z opakovaného záberu vidíme, že sa protihráča skoro vôbec nedotkol, ten to ale dobre prifilmoval.
    40. Admir Mehmedi (WOF)
     
    42
    Polčas sa nám blíži ku koncu a aj podľa štatistík vidíme, že majú domáci navrch. Wolfsburg drží loptu na svojich kopačkách 61% času, naopak hostia len 39% času.
     
    44
    VfL Wolfsburg dal gól!
    A domáci celok ide do dvojgólového vedenia! Dobrá akcia Wolfsburgu už mala končiť, no obrana hostí si vôbec nevšimla číhajúceho WOUTA WEGHORSTA, ktorý v pokutovom území získal loptu a vypálil do brány. Zieler na túto strelu nemal šancu reagovať.
    44. Wout Weghorst (WOF) - 2:0
     
    45+1
    Rozhodca nadstavil dve minúty!
     
    45+2
    Vyzerá to tak, že sa nám stav stretnutia už do konca prvého polčasu nezmení.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    A máme za sebou prvý polčas, po ktorom domáci Wolfsburg jasne vedie nad Stuttgartom 2:0. Domáci vedú úplne zaslúžene, na ihrisku držia loptu častejšie, vytvárajú si viacej šancí a vďaka tomu vyhrávajú 2:0. Prvý gól vsietil po štandartke domáci kapitán Guilavogui, ktorý dostal presnú nahrávku a hlavou otvoril skóre. Tesne pred koncom prvého polčasu Weghorst využil nepozornosť domácej obrany a vystihol nahrávku v pokutovom území. Na jeho strelu nemal šancu reagovať Zieler a tak sa dostali domáci gólom do šatne do dvojgólového vedenia. Ak budú v takejto hre pokračovať aj v druhej polovici stretnutia, tak by malo byť o víťazovi rozhodnuté.
     
    Hráči už prichádzajú zo šatní späť na trávnik. Druhý polčas nám o chvíľu začne.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme VfB Stuttgart: z ihriska odchádza Anastasios Donis, prichádza Erik Thommy.
     
    47
    Hostia striedajú hneď na začiatku druhého polčasu. Zrejme sa pokúsia ešte niečo urobiť s výsledkom a dopomôcť k tomu má zrejme čerstvý Erik Thommy.
     
    48
    Domáci sa nikam neponáhľajú a držia loptu na vlastnej polovici.
     
    49
    Kempf teraz predviedol pri súboji o loptu veľmi tvrdý zákrok a hra je prerušená. Loptu získavajú domáci. Čudujem sa, že Kempf za tento zákrok neinkasoval žltú kartu.
     
    50
    Žltú kartu dostáva Nicolás González (VfB Stuttgart).
     
    51
    González dostal žltú kartu, po tom, čo začal vykrikovať na rozhodcu prečo neodpískal rohový kop. Po opakovanom zábere vidíme, že skutočne roh nemal byť a tak bola aj Gonzálezova reakcia neprimeraná.
     
    52
    Na strane hostí vidíme určitú nervozitu. Hráči idú do súbojov tvrdo a často protestujú odpískané zákroky.
     
    53
    A opäť González, tentokrát fauloval Arnolda.
     
    54
    Striedanie v tíme VfB Stuttgart: z ihriska odchádza Chadrac Akolo, prichádza Daniel Didavi.
     
    55
    William zahrával priamy kop z hranice šestnástky, strela ale skončila v múre z hráčov hostí.
     
    56
    Hráči Stuttgartu skutočne o čosi pritvrdili, zlepšili sa aj v hre.
     
    57
    Mehmedi teraz poslal skvelý center do pokutového územia, kde ho prekvapivo dobre trafil Weghorst, prekvapil zároveň aj Zielera, ktorý loptu na poslednú chvíľu vyboxoval. Zaujímavá šanca.
    57. Wout Weghorst (WOF)
     
    58
    Po zákrokoch domácich hráčov momentálne ostávajú ležať na trávniku hneď dvaja hráči Stuttgartu.
     
    60
    Thommy teraz mohol ísť do šance, nedal si ale pozor na svoje postavenie a ocitol sa v offside.
     
    62
    Domáci momentálne dobre napádajú rozohrávku Stuttgartu, ktorý je nútený zapojiť do hry aj Zielera.
    62. Admir Mehmedi (WOF)
     
    63
    Veľká šanca Wolfsburgu! Mehmedi mieril totálne osamotený na bránu Zielera, v poslednej chvíli si ale musel prehodiť loptu pred brániacím hráčom, tá mu ušla a následne padá po Zielerovom zákroku. Nie je to penalta!
     
    64
    Rohový kop teraz rozohrávali hostia, lopty letiacej z rohovej zástavky sa ale nedotkol ani jeden z hráčov a končí nakoniec za bránou Casteelsa. Bude to len kop od brány.
     
    65
    Stuttgart mohol teraz zakončovať, Thommy ale zbytočne zvolil ešte nahrávku a zmaril tak šancu na skórovanie.
     
    66
    Arnold momentálne opúšťa trávnik v sprievode lekárov. V súboji o loptu nepríjemne spadol bez cudzieho zavinenia. Zrejme by sa ale mal vrátiť do hry.
     
    68
    A ďalší nepríjemný zákrok. William bol doslova skosený a ostáva ležať na trávniku. Nie je to však žltá karta.
     
    69
    A hra je opäť prerušená. Na trávniku teraz leží Kampf po zákroku Mehmediho. Kampf na chvíľu opúšťa trávnik po tom, čo mi krváca z ďasien. Z opakovaného zábeur ale vidíme, že toto zranenie si spôsobil sám, pri tom ako nešťastne dopadol na trávnik.
     
    72
    Striedanie v tíme VfL Wolfsburg: z ihriska odchádza Jérôme Roussillon, prichádza Ohis Felix Uduokhai.
     
    74
    Gerhardt sa teraz dostal k strele tesne pred Zielerom, jeho strela ale mierila veľmi vysoko.
    74. Yannick Gerhardt (WOF)
     
    75
    Druhý polčas sa bohužiaľ nehrá v takom tempe ako ten prvý, mimo toho oba tímy pritvrdili, vidíme množstvo faulov a minimun akcií.
     
    77
    Stuttgart je v posledných minútach aktívnejší a domáci sú už príliš dlho pod tlakom. Nevidíme však strelu, ktorá by mohla priniesť kontaktný gól.
     
    78
    Nakoniec strela prišla. Didavi vystrelil veľmi slabú strelu, s ktorou Casteels nemal absolútne žiaden problém.
     
    79
    Striedanie v tíme VfL Wolfsburg: z ihriska odchádza Maximilian Arnold, prichádza Elvis Rexhbecaj.
     
    80
    Rexhbecaj hneď po príchode na ihrisko ohrozil súperovu bránu, keď vypálil spoza šestnástky. Zieler vyskočil za loptou, ktorú by zrejme nezachytil, ak by bola o kúsok presnejšia.
    80.
     
    80
    Striedanie v tíme VfB Stuttgart: z ihriska odchádza Antonis Aidonis, prichádza Leon Dajaku.
     
    82
    Domáci dnes vystrelili na bránku päťkrát, naopak Stuttgart ani raz.
     
    83
    Mehmedi bol teraz pri útočení faulovaný a domáci budú kopať priamy kop zo sľubnej pozície.
     
    84
    Striedanie v tíme VfL Wolfsburg: z ihriska odchádza Admir Mehmedi, prichádza Renato Steffen.
     
    85
    Domácim sa nepodarilo zúžitkovať priamy kop z dobrej pozície. Bude to len kop od brány.
     
    87
    Zápas sa nám chýli ku koncu a zatiaľ to vyzerá tak, že domáci si dnes pripíšu do tabuľky ďalšie 3 body.
    87. Daniel Ginczek (WOF)
     
    88
    A domáci mohli vyhrávať už o tri góly! Weghorst pri prieniku z ľavej strany tesne minul bránu!
     
    90
    Hostia majú veľké problémy s prechodom do útoku.
     
    90+1
    Rozhodca nadstavuje štyri minúty!
     
    90+2
    A domáci majú loptu, dokonca ešte úspešne útočia.
     
    90+2
    Zaujímavosť z Bundes ligy: Düsseldorf momentálne vedie na domácom ihrisku nad Dortmundom 2:1, ak sa domácim podarí vyhrať, porazia Dortmund prvýkrát od roku 2005.
     
    90+3
    Domáci hráč bol faulovaný a získava tak loptu pre svoj tím.
     
    90+4
    Wolfsburg zvláda záver zápasu skvelo a niet pochýb o tom, že ho dotiahne do úspešného konca.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 7:7. Rohy: 4:8. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 10:17.
     
    Wolfsburg teda dotiahol zápas do úspešného konca. O výsledku rozhodol už prvý polčas, v ktorom sa najprv presadil Guilavogui hlavou a gólom do šatne pripravený Weghorst, ktorý vystihol nahrávku nepozornej obrany Stuttgrartu. Hra sa nám v druhom polčase vyrovnala, no domáci futbalisti aj tak nepúšťali súpera do väčších šancí a tak si dnes zaslúžene pripisujú na svoje konto ďalšiu výhru. Ja sa s vami pre dnešok lúčim a vidíme sa taktiež zajtra pri Bundes lige. Dovidenia. (22:29:22)

    Ján Vojtaššák

    Góly: 23. Guilavogui, 44. Weghorst

    Karty:   39. Roussillon (WOF) – 50. N. González (STU)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 7:7. Rohy: 4:8. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 10:17.
    VfL Wolfsburg: Casteels – William, Knoche, Brooks, Roussillon (72. Uduokhai) – Gerhardt, Guilavogui (C), Arnold (79. Rexhbecaj) – Weghorst, Mehmedi (84. Steffen), Ginczek.
    Náhradníci: Pervan – Klaus, Malli, Rexhbecaj, Steffen, Uduokhai, Verhaegh.

    VfB Stuttgart: Zieler – Aidonis (80. Dajaku), Baumgartl, Kempf, Emiliano Insúa – Gentner (C), Ascacibar – Akolo (54. Didavi), Donis (46. Thommy), N. González – Mario Gómez.
    Náhradníci: Grahl – G. Castro, Dajaku, Didavi, Sarpei, Sosa, Thommy.

    Rozhodca: Aytekin D. (Ger)