Mönchengladbach – Norimberk 2:0 (kon.) | Düsseldorf – Dortmund 2:1 (kon.) | Hertha – Augsburg 2:2 (kon.)
Wolfsburg – Stuttgart 2:0 (kon.)
koniec
Hertha BSC
2:2 (2:2)
FC Augsburg
Utorok 18.12.2018, 20:30 • Olympiastadion, Berlín • Nemecká Bundesliga • 16. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je teda odo mňa všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:34:35)
     
    Držanie lopty: 47 % : 53 %.
    Strely na bránu: 7:2. Strely mimo: 6:3. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 18:13.
     
    Dva polčasy dnešného zápasu už snáď nemohli ponúknuť rozdielnejšie priebehy a ukázali názorne oba extrémy futbalu. Ten prvý, odohrávajúci vo vysokom tempe, priniesol štyri góly a množstvo zaujímavých momentov. Druhý sa bohužiaľ iným slovom ako príšerný asi ani nedá označiť. Nevideli sme žiadnu veľkú gólovú príležitosť, futbal bol plný faulov a nepresností a ani jeden tím nebol schopný dlhšie kombinovať. Tento futbal bol asi až nedôstojný bundesligovej úrovne a piskot divákov to len potvrdzuje. Každopádne, po priebehu zápasu je remíza asi zaslúžená.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Po autovom vhadzovaní sa lopta dvakrát dostala k Lazarovi, oba jeho pokusy ale boli zblokované obrancami hostí. Zdá sa, že zápas už nič výnimočné neponúkne a skončí tak remízou.
     
    90+3
    Nákop však bez väčších problémov odvrátili do autu obrancovia Augsburgu.
     
    90+2
    Ďalší súboj v strede poľa končí faulom Daridu na Či Tong-wona. Domáci loptu nakopnú do pokutového územia hostí.
     
    90
    Nadstavujú sa tri minúty.
     
    90
    Striedanie v tíme FC Augsburg: z ihriska odchádza Michael Gregoritsch, prichádza Julian Schieber.
     
    90
    Prvú žltú kartu dostáva Valentino Lazaro (Hertha BSC), táto karta je ale za protesty, takže kartu za faul sme ešte stále nevideli.
     
    87
    Lazaro centroval opäť, tentokrát z rohového kopu, a opäť loptu odhlavičkoval Gregoritsch. Domáci posledné minúty zvierajú domácich pred ich pokutovým územím, a kým v predošlých minútach sa zdalo, že Augsburg chce vyhrať viac, tak teraz sa hostia len bránia útokom domácich.
     
    86
    Darida posunul loptu pred pokutovým územím Ibiševićovi, ktorý spadol v súboji s Dansom. Domáci sa dožadujú penalty, hlavný rozhodca ale okamžite rozpažil.
     
    85
    Lazaro po narážačke s Pekaríkom nacentroval ideálne na zadnú tyč Ibiševićovi, ktorý ale loptu poslal presne na brankára Lutheho.
     
    84
    Plattenhardt centroval, Gregoritsch loptu odhlavičkoval smerom od brány Augsburgu. Domáci však zostávajú pri lopte.
     
    83
    Leckie si obhodil Dansa na ľavej strane a obranca hostí nemal na výber, len ho zozadu zvaliť k zemi. Priamy kop pre domácich.
     
    82
    Gregoritsch získal loptu v strede poľa, okamžite ju ale prihral do strany nepresne na spoluhráča do strany a končí v aute.
     
    80
    Hostia sa ku koncu zápasu predsa len snažia o niečo viac dostať k streleckému zakončeniu, ich zatiaľ posledná akcia ale končí faulom na Daridu.
     
    79
    Z druhej strany centroval Max, jeho center ale letel v takej výške, že ho nikto nemal šancu zasiahnuť.
     
    78
    Augsburg je v posledných okamihoch aktívnejší a snaží sa dostať k streleckému zakončeniu, stále sa mu to ale nedarí. Ďalší Schmidov center bez problémov chytá brankár domácich Jarstein.
     
    77
    Ku Ja-Čeol a Či Tong-won si dvakrát narazili loptu prd pokutovým územím Herthy, loptu im ale pri pokuse o prienik odkopol Lustenberger.
     
    76
    Schmid sa uvoľnil na pravej strane a nacentroval presne na penaltový bod. Tam sa k hlavičke dostal Gregoritsch, loptu ale mimo bránu odrazil Pekarík.
     
    75
    Prvý Ibiševićov dotyk lopty končí ofsajdovým verdiktom. Hostia tak môžu založiť ďalší svoj útok.
     
    73
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Davie Selke, prichádza Vedad Ibišević.
     
    73
    Z ničoho nič prišla veľká šanca domácich! Lazaro rozohral faul nákopom dopredu, ktorý bol tentokrát veľmi presný a na zadnej tyči našiel Mittelstädta. Domáci hráč zasiahol loptu už v sklze, letela však presne k tyči, kam sa stihol premiestniť brankár Luthe.
     
    72
    Mittelstädt získal loptu v strede poľa a okamžite poslal nákop na Selkeho dopredu, ten ale nemal žiadnu šancu túto prihrávku stihnúť.
     
    71
    Dvadsať minút zápasu a nadstavený čas sú ešte pred nami. Ktorý z tímov na seba vezme ofenzívne riziko a otvorí trochu hru?
     
    70
    Lazaro si vôbec neporozumel na pravej strane s Pekaríkom, ktorému vracal loptu práve v momente, keď sa slovenský obranca rozbehol dopredu.
     
    69
    Schmidov center bol veľmi nepresný a Gregoritsch navzdory všetkej snahe nedokázal spracovať loptu na ihrisku.
     
    68
    Hra sa dosť pritvrdila, kartu sme ale zatiaľ žiadnu nevideli. Maier fauloval Gregoritscha a hostia budú mať priamy kop z cca 35 metrov.
     
    67
    Leckie hľadal na ľavej strane Mittelstädta, ktorý len tak-tak zachytil loptu na bránkovej čiare. Následný center ale nebol vôbec nebezpečný.
     
    66
    Hostia na chvíľku získali loptu, po nepresnom nákope ju ale opäť len vrátili domácim.
     
    65
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Ondrej Duda, prichádza Vladimír Darida.
     
    64
    Domáci sa nikam neponáhľajú a navodzujú dojem, ako keby im daný stav vyhovoval. Loptu si posúvajú obrancovia pred pokutovým územím.
     
    62
    Selke dostal loptu do pokutového územia, posunul si ju ale príliš do strany a z ostrého uhlu už nedokázal ohroziť bránu hostí.
     
    61
    Striedanie v tíme FC Augsburg: z ihriska odchádza Alfred Finnbogason, prichádza Sergio Córdova.
     
    60
    Ku Ja-Čeol centroval z ľavej strany a brankár Jarstein zostal ako zamrznutý na bránkovej čiare, k lopte sa tak dostal Gregoritsch. Jeho strelu zblokoval Torunarigha.
     
    59
    A z tribún sa začína ozývať i slabý piskot, ktorým diváci vyjadrujú, čo si myslia o dianí v druhom polčase.
     
    58
    Finnbogason sa takmer pretlačil cez Torunarighu k nákopu z vlastnej polovice, brankár Jarstein ale dobre prečítal hru a vrhol sa za loptou ako prvý.
     
    57
    Tempo v druhom polčase je výraznejšie pomalšie ako v prvom. Oba tímy si dávajú omnoho väčší pozor na zadné dvierka a nechcú hlavne urobiť chybu.
     
    55
    Selke si spracoval nákop z vlastnej polovice, následný pokus na vzdialenejšiu tyč bol ale tak nepresný a slabý, že takmer ani nedoletel k rohovej zástavke.
     
    54
    Pekarík sa pretlačil po pravej strane, loptu ale pri pokuse o prienik do šestnástky stratil. Hostia si však v obrane nerozumeli a z ničoho nič sa dostal k lopte pred brankárom Selke. Trafil však len brankára Lutheho.
     
    53
    Lazaro prehral hlavičkový súboj s Finnbogasonom a islandský útočník posunul loptu na stranu k strele Baierovi. Sám Lazaro pokus kapitána hostí zblokoval.
     
    52
    Domáci sa postupne dostávajú do menšieho tlaku. Držia loptu na polovici domácich, ktorí ich rozohrávku veľmi nenapádajú. Čistú gólovú príležitosť si ale v druhom polčase nevytvorili.
     
    51
    Plattenhardt vyviezol loptu sám z polovice Herthy na útočnú polovicu a spoza šestnástky strieľal, avšak veľmi nepresne a lopta končí na atletickej dráhe za ihriskom.
     
    50
    Úvod druhého polčasu sa dosť kúskuje a zápas zatiaľ nemá spád, aký mal v prvom polčase.
     
    49
    Finnbogason udrel v súboji o loptu Maierovi do krku a len vďaka benevolencii hlavného rozhodcu nedostal žltú kartu.
     
    48
    Hostia sa peknou kombináciou dostali spod vysokého presingu domácich, nedostali sa však na útočnú polovicu a museli si pomôcť prihrávkou s brankárom Luthem.
     
    47
    Domáci získali po niekoľkých súbojoch loptu a okamžite prišiel pas na Selkeho, ten ale nedokázal loptu podržať pre dobiehajúcich spoluhráčov.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali hostia, ktorý začínajú postupný útok od vlastných obrancov.
     
    46
    Striedanie v tíme FC Augsburg: z ihriska odchádza Martin Hinteregger, prichádza Jan Morávek.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 21:36.
     
    Máme za sebou skvelý prvý polčas, ktorý priniesol štyri góly. Hostia sa rýchlo dostali do vedenia zásluhou Hintereggera, domáci ale gólmi Leckieho a Dudu v priebehu troch minút skóre otočili. Tesne pred prestávkou však vyrovnal Ku Ja-Čeol, a tak je skóre po prvom polčase vyrovnané. Dúfajme, že takýto futbal uvidíme i v druhom polčase.
     
    45+4
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+4
    Hostia posielali do pokutového územia niekoľko centrov, ktorých cieľom mal byť Finnbogason. Ani jeden z nich cez modrobielu hradbu k adresátovi nedoletel.
     
    45+3
    Duda fauloval v súboji o loptu Baiera. Ten bol za prvý polčas pokopaný už asi viac ako priemerné zemiakové pole za celý rok.
     
    45+2
    Hostia kombinujú na polovici domácich, tí sa už teraz zameriavajú na obranu a udržanie remízového výsledku.
     
    45+1
    Rohový kop domácich preletel pomedzi všetkých hráčov v pokutovom území a po prihrávke dozadu sa k lopte dostal až brankár domácich Jarstein.
     
    45
    Nadstavujú sa štyri minúty.
     
    45
    Jarsteinov odkop od brány si chcel spracovať pri autovej čiare Duda, lopta mu ale odskočila asi vyššie, ako čakal a končí v aute.
     
    44
    Ďalší pas zo stredu poľa letel do behu Finnbogasonovi, islandský útočník si ho ale nedokázal spracovať a lopta končí za bránkovou čiarou.
     
    43
    Lazaro ju nerozohral vôbec zle a lopta letela na zadnú tyč na Selkeho, ktorý však hlavičkoval zo záklonu len vysoko nad Lutheho bránu.
     
    42
    Leckie bol faulovaný vo vzdialenosti cca 35 metrov od brány Augsburgu. Domáci budú mať štandardnú situáciu.
     
    41
    Nemáme za sebou ešte ani prvý polčas a už sme videli štyri góly. Čo viac si môže futbalový fanúšik priať!
    39. Ku Ja-Čeol (AUG) - 2:2
     
    39
    FC Augsburg dal gól!

    Hostia sa po peknej kombinácii na jeden dotyk dostali do pokutového územia domácich. Tam si Finnbogason na pravej strane zasekol hneď dvojicu domácich obrancov a prihral na voľného KU JA-ČEOLA, ktorý strelou k vzdialenejšej tyči nedal Jarsteinou žiadnu šancu.
     
    37
    Schmidovi sa dnes centre z rohového kopu daria. Tentokrát našiel v šestnástke Gregoritscha, ten ale hlavičkoval len nad Jarsteinovu bránu.
     
    36
    Či Tong-won si potiahol lopte k šestnástke a vystrelil, jeho pokus bol zablokovaný Lustenbergerom na rohový kop.
     
    35
    Schmid si prehodil elegantne Mittelstädta, domáci záložník ho ale o loptu pripravil.
     
    34
    Duda fauloval v strede poľa v súboji o loptu Schmida. Následná rozohrávka Hintereggera ale bola veľmi nepresná a môže byť rád, že lopta skončila po odraze od domáceho hráča v aute.
     
    33
    Hostia vypadajú po dvoch úderoch dosť otrasene. Rozohrávajúcich obrancov Herthy nešiel napádať vôbec nikto a s pokojom si dosť dlho medzi sebou posúvali loptu.
    31. Ondrej Duda (HER) - 2:1
     
    31
    Hertha dala gól!

    Domáci za tri minúty otáčajú skóre! Lazaro sa dostal medzi dvoch obrancov Augsburgu a vystrelil. Luthe jeho pokus skvelým zákrokom vyrazil, avšak priamo k nabiehajúcemu ONDREJOVI DUDOVI, ktorý ho i s poriadnou dávkou šťastia prestrelil strelou po zemi. Duda strieľa svoj siedmy gól v sezóne.
     
    29
    Práve po kľúčovom hlavičkovom súboji, ktorý vyhral Selke, ostáva na zemi ležať Hinteregger. Bude však v poriadku.
    28. Mathew Leckie (HER) - 1:1
     
    28
    Hertha dala gól!

    Hneď sa to ale mení a je vyrovnané! Selke vyhral hlavičkový súboj pre Dudu a po spätnej prihrávke od slovenského hráča prihral presne nabiehajúcemu MATHEWOVI LECKIEMU, ktorý, aj keď bol tiesnený obrancom hostí, strelou medzi nohy prekonal brankára Lutheho.
     
    27
    Domáci sú v posledných minútach výrazne aktívnejší a kontrolujú hru. Stále si ale stopercentnú gólovú príležitosť nevypracovali. Teraz zakladajú postupný útok od vlastných obrancov.
     
    26
    Selke posunul nákop z vlastnej polovice do druhej vlny Dudovi, ktorý ale neprestrelil ošetreného Baiera. Lopta sa odrazila priamo k brankárovi Luthemu.
     
    25
    Po súboji s Dudom je ošetrovaný kapitán hostí Baier, zdá sa však, že sa po ošetrení vráti do zápasu.
     
    24
    Domáci zatlačili hostí k ich pokutovému územiu. Duda krásnou prihrávkou našiel Selkeho, ktorý loptu ešte krajším oblúčikom posunul Mittelstädtovi. Volej domáceho hráča letí nad Lutheho bránu.
     
    23
    Z ďalšej akcie strieľal spoza šestnástky Mittelstädt, Luthe jeho strelu vyrazil. Dobiehajúci Duda sa už k dorážke nedostal.
     
    22
    Selke si neporozumel s Mittelstädtom, ktorého hľadal svojou narážačkou. Mittelstädt ďalej nebežal za loptou, a tak sa k nej bezpečne dostal brankár hostí Luthe.
     
    20
    Dvadsať minút zápasu je za nami. Po aktívnom úvode a otváracom góle hostí sa hra výrazne upokojila a zápas v podstate stratil tempo.
     
    19
    Schmidov center letel k prekvapeniu všetkých po zemi a doletel presne na nohu Finnbogasona, ktorého strelu z voleja zablokovala hneď dvojica hráčov Herthy.
     
    18
    Schmid získal loptu a pokúšal sa po pravej strane pretlačiť k centru, Plattenhardt ho však zrazil na zem. Hostia budú mať štandardku z pravého krídla.
     
    17
    Duda prihral do behu Selkemu, ktorému sa postavil ako strom do cesty Danso.
     
    16
    Hra pokračuje nákopom Herthy na útočníkov, Leckie si však loptu spracoval rukou, a tak logicky v akcii nemôže po hvizde rozhodcu pokračovať.
     
    15
    Dansovi lekári dávajú obväz na hlavu, Mittelstädt zase značne otrasený odchádza za autovú čiaru na ošetrenie.
     
    14
    V strede poľa sa v hlavičkovom súboji veľmi škaredo zrazili hlavami Mittelstädt a Danso. Hlavný rozhodca okamžite volá zo striedačiek lekárov.
     
    13
    Hra je v posledných minútach trochu kostrbatá a ani jeden tím nie je schopný podržať loptu na svojich kopačkách.
     
    12
    Finnbogason si dokázal spracovať na hranici pokutového územia ťažký nákop z vlastnej polovice, stál však v ofsajde.
     
    11
    Selke sa dostal k hlavičke po centri z pravej strany, Danso ju ale pred bránkovou čiarou odkopol. I tak by však lopta zrejme šla mimo.
     
    10
    Odpovedať mohol hneď Pekarík, ktorý si potiahol loptu z pravej strany na stred, jeho strelu ale zblokoval Hinteregger.
    8. Martin Hinteregger (AUG) - 0:1
     
    8
    FC Augsburg dal gól!

    Na Schmidov center z rohového kopu si najvyššie vyskočil MARTIN HINTEREGGER, ktorého neustrážil Leckie a rakúsky obranca svojou hlavičkou vymietol pravú šibenicu Jarsteinovej brány. Hostia tak z prvej šance otvárajú skóre!
     
    7
    Na druhej strane sa snažil do pokutového územie prekľučkovať Finnbogason, po obrannom zákroku Lustenbergera získava rohový kop.
     
    6
    Autové vhadzovanie Plattenhardta preskočilo skupinku hráčov na prednej tyči a takmer sa dostalo k úplne voľnému Dudovi za nimi, na poslednú chvíľu loptu odkopol Danso.
     
    5
    Ondrej Duda takmer vyrobil obrovskú chybu, keď poslal veľmi slabú prihrávku obrancom a vlastne len vysunul dopredu Finnbogasona. Strela islandského útočníka bola však veľmi nepresná a letela vysoko nad.
     
    4
    Hostia sa až teraz dostali po prvýkrát k lopte a Či Tong-won centroval z ľavej strany, loptu odvrátil Lustenberger.
     
    3
    Hertha vstúpila do zápasu veľmi aktívne. Leckieho center z pravej strany našiel pred bránou Selkeho, ktorý ale nedokázal loptu v ťažkej pozícii usmerniť na bránu.
     
    2
    Lazarov center bol veľmi presný a letel do stredu pokutového územia. Len so šťastím ho pred Selkem odvrátil Hinteregger na rohový kop.
     
    1
    Výkop zápasu mali domáci, ktorí sa okamžite tlačili do útoku. Lazarov prvý prienik končí faulom Maxa, Hertha tak bude mať štandardnú situáciu.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Domáci budú hrať v tradičných modrobielych dresoch, hostia v čiernych.
     
    Oba tímy už nastupujú na ihrisko a zápas sa tak o chvíľu začne. Tribúny Olympijského štadióna v Berlíne sú zaplnené zhruba z polovice.
     
    Slováci v zápase

    Obaja slovenskí reprezentanti na súpiske Herthy sú dnes v základnej zostave. Uvidíme tak v akcii Petra Pekaríka i Ondreja Dudu.
     
    Úvodné zostavy:

    Hertha BSC: Jarstein – Lazaro, Lustenberger (C), Torunarigha, Plattenhardt – Pekarík, Maier, Mittelstädt – Duda, Leckie, Selke.
    Náhradníci: Kraft – Skjelbred, Darida, Köpke, Ibišević, Dárdai, Baak.

    FC Augsburg: Luthe – Schmid, Danso, Hinteregger, Max – R. Khedira – Ku Ja-Čeol, Gregoritsch, Baier (C), Či Tong-won – Finnbogason.
    Náhradníci: Giefer – Morávek, Callsen-Bracker, Schieber, Córdova, Hahn, Framberger.

    Rozhodca: Willenborg – Aarnick, Sather.
     
    Vo vzájomných zápasoch v Bundeslige má mierne navrch Hertha, ktorá z 12 zápasov vyhrala tri. Augsburg vyhral dva a najtypickejším výsledkom vzájomných zápasov je remíza, ktorou zápas Herthy a Augsburgu skončil už sedemkrát. I oba zápasy v minulej sezóne sa skončili remízou – v Augsburgu 1:1 a v Berlíne 2:2. Zaujímavosťou tiež je, že Hertha doma s Augsburgom nikdy neprehrala, a to ani mimo Bundesligy.
     
    FC Augsburg

    Hostia sú na opačnom konci tabuľky v porovnaní s domácimi. Na 14. mieste majú len dvojbodový náskok na barážové 16. miesto, a tak sú až po uši namočení v boji o záchranu. Dolu ich zrazila hlavne forma v poslednom období, ktorá sa nedá označiť inak ako katastrofálna. Augsburg prehral štyri zápasy za sebou, pričom v nich strelil len dva góly a až v poslednom zápase v sobotu získal aspoň bod za remízu s podobne sa trápiacim Schalke. Najlepším strelcom tímu je so siedmimi strelenými gólmi islandský útočník Alfred Finnbogason.

    Posledných 5 zápasov:
    Hoffenheim – Augsburg 2:1
    Augsburg – Frankfurt 1:3
    Stuttgart – Augsburg 1:0
    Leverkusen – Augsburg 1:0
    Augsburg – Schalke 1:1
     
    Hertha BSC

    Domáci vstúpili do sezóny skvele a dokonca sa v jednej chvíli ocitli i na prvom mieste, séria šiestich zápasov bez výhry ich ale následne zrazila dolu a pred týmto zápasom je Hertha na siedmom mieste. Tím v poslednom období strieda nevyrovnané výkony – napr. domáca výhra nad Frankfurtom, ktorý bojuje o Ligu majstrov a následná prehra so Stuttgartom, ktorý hrá o záchranu. Najlepšími strelcami mužstva sú so 6 strelenými gólmi Vedad Ibišević a slovenský reprezentant Ondrej Duda. Doma je Hertha veľmi silná – je štvrtým najlepším tímom v domácich zápasoch – a i dnes by tak mala favoritom.

    Posledných 5 zápasov:
    Düsseldorf – Hertha 4:1
    Hertha – Hoffenheim 3:3
    Hannover – Hertha 0:2
    Hertha – Frankfurt 1:0
    Stuttgart – Hertha 2:1
     
    Vitajte pri zápase 16. kola nemeckej Bundesligy medzi tímami Hertha BSC a FC Augsburg.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:30.

    Michal Sadlek

    Góly: 28. Leckie, 31. Duda – 8. Hinteregger, 39. Ku Ja-Čeol

    Karty:   90. Lazaro (HER)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 6:3. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 18:13.
    Hertha BSC: Jarstein – Lazaro, Lustenberger (C), Torunarigha, Plattenhardt – Pekarík, Maier, Mittelstädt – Duda (65. Darida), Leckie, Selke (73. Ibišević).
    Náhradníci: Kraft – Skjelbred, Darida, Köpke, Ibišević, Dárdai, Baak.

    FC Augsburg: Luthe – Schmid, Danso, Hinteregger (46. Morávek), Max – R. Khedira – Ku Ja-Čeol, Gregoritsch (90. Schieber), Baier (C), Či Tong-won – Finnbogason (61. Córdova).
    Náhradníci: Giefer – Morávek, Callsen-Bracker, Schieber, Córdova, Hahn, Framberger.

    Rozhodca: Willenborg – Aarnick, Sather