Boston – Buffalo 2:4 (kon.) | Winnipeg – Tampa Bay 5:4 (po pr.) | Chicago – San Jose 3:7 (kon.)
Vancouver – Edmonton 4:2 (kon.)
koniec
Chicago Blackhawks
3:7 (3:2, 0:3, 0:2)
San Jose Sharks
cz Pondelok 17.12.2018, 01:10 • United Center, Chicago • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    58:27 Tomáš HERTL - 3:7
     
    58:27
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Tak ještě jeden gól v domácí síti. Po neúspěšných střelách E. Karlssona a Timo Meiera přišla Coutureho přihrávka na najíždějícího TOMÁŠE HERTLA a ten snadno sklepl puk za přemisťujícího se Warda. Asistence: Logan Couture.
    53:03 Kevin LABANC - 3:6
     
    53:03
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Nakonec je přesilovka využitá a hosté vedou o tři! San Jose při této akci dokázalo uhájit modrou čáru, rozjet akci a na konci přihrál Burns doprava, kde z kruhu vypálil KEVIN LABANC a ten vymetl horní roh Wardovy branky. Asistence: Brent Burns, Tomáš Hertl.
     
    51:27
    Další vyloučení, nyní na straně domácího Chicaga. Dvě minuty za podrážení dostal Patrick Kane.
     
    47:13
    Chicago si zahraje přesilovku, dvě minuty za podrážení dostal Kevin Labanc.
    36:16 Logan COUTURE - 3:5
     
    36:16
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Teď už to ale gól je! San Jose pokračovalo v akci v útočném pásmu, od modré vystřelil Dillon a před brankou clonící LOGAN COUTURE předvedl další přesnou teč. Puk skončil v horním růžku a je to 3:5. Asistence: Brenden Dillon, Evander Kane.
     
    28:33
    Chicago však bude hrát přesilovku, dvouminutový trest za podrážení dostal Evander Kane.
    27:36 Barclay GOODROW - 3:4
     
    27:36
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Hosté otáčí skóre a poprvé vedou! Od modré čáry přilétlo nahození od Brauna a u brankoviště clonící BARCLAY GOODROW lehce tečoval. To však stačilo k tomu, aby Ward nezvládl zareagovat a pak pouze vytáhl puk ze své sítě. Asistence: Justin Braun, Melker Karlsson.
    24:21 Evander KANE - 3:3
     
    24:21
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Přesilovka je využitá a je srovnáno na 3:3. Ward si s prudkou Burnsovou střelou poradil, vyrazil ji betonem před sebe, jenže pouze na hůl EVANDERA KANEA a ten zblízka trefil odkrytý prostor. Asistence: Brent Burns, Erik Karlsson.
    23:04 Nepotrestaný zákrok na Labanca
     
    23:04
    Tak nyní rozhodčí přehlédli jasnou hru vysokou holí! Krüger zasáhl Labanca pod helmu a dokonce se tam objevila krev. Útočník San Jose okamžitě zamířil do kabin na ošetření. Velká chyba sudích!
     
    22:48
    Už se pískalo a David Kämpf dostal dvě minuty za hru zlomenou holí.
     
    19:14
    A další vyloučení, nyní na straně San Jose. Dvě minuty za podrážení obdržel Timo Meier.
     
    18:30
    Zároveň se vylučovalo na obou stranách, Dylan Strome dostal dvě minuty za sekání, hostující Evander Kane zase dvě minuty za nedovolené bránění brankáři.
     
    18:30
    Corey Crawford je silně otřesen a odešel do šatny. Chytat tak bude Cam Ward.
     
    13:53
    V brance hostů navíc došlo ke změně, Martina Jonese nahradil Aaron Dell. Jones okamžitě zamířil do šatny.
     
    13:53
    Navíc se vylučuje na straně hostů a Chicago si dá přesilovou hru. Dvě minuty za sekání dostal Brenden Dillon.
    12:54 Brendan PERLINI - 3:2
     
    12:54
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Domácí opět vedou! Sikura se dostával do brejku a i když byl faulován, dokázal se ještě zvednout a popíchnout puk na Jonese, který vyrazil pouze k BRENDANU PERLINIMU a ten zblízka doklepl za brankovou čáru – 3:2. Asistence: Dylan Sikura, Brent Seabrook.
    10:40 Marcus SÖRENSEN - 2:2
     
    10:40
    San Jose právě vstřelilo branku!
    A už je srovnáno! Z levé strany přišla přihrávka před brankoviště, kde stál zapomenutý MARCUS SÖRENSEN a ten bekhendem z bezprostřední blízkosti poslal puk Crawfordovi mezi betony – 2:2! Asistence: Joe Thornton, Kevin Labanc.
    09:58 Melker KARLSSON - 2:1
     
    09:58
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Hosté zvládli poměrně brzy reagovat na nepříznivé skóre a snižují. Po rychlé akci na dvě přihrávky se na pravé straně dostal ke švihu MELKER KARLSSON a ranou na vzdálenější tyčku propálil Crawforda. Asistence: Lukáš Radil, Brent Burns.
    03:21 Dylan STROME - 2:0
     
    03:21
    Chicago právě vstřelilo branku!
    No a už je to o dvě branky, když se zpoza branky hra dostala za kruhy, odkud vystřelil Murphy a DYLAN STROME lehkou tečí změnil směr dráhy letu puku. Jones tuhle teč nevytěsnil a je to 2:0! Asistence: Connor Murphy, Patrick Kane.
    02:34 Alex DEBRINCAT - 1:0
     
    02:34
    Chicago právě vstřelilo branku!
    A je tu první gól. Domácí ALEX DEBRINCAT se dostal do pásma a a vyslal na Jonese prudký švih. Ten gólman hostů neudržel ve výstroji a puk se tak pomalu dokutálel za brankovou čáru! Asistence: Erik Gustafsson.

    Aleš Pur

    Góly a asistencie: 3. DeBrincat (E. Gustafsson), 4. D. Strome (C. Murphy, P. Kane), 13. Perlini (Sikura, Seabrook) – 10. M. Karlsson (Radil, Burns), 11. Sörensen (J. Thornton, Labanc), 25. E. Kane (Burns, E. Karlsson), 28. Goodrow (Braun, M. Karlsson), 37. Couture (Dillon, E. Kane), 54. Labanc (Burns, Hertl), 59. Hertl (Couture)


    Chicago Blackhawks: Crawford (19. C. Ward) – Jokiharju, Keith (A), C. Murphy, Dahlström, Seabrook (A), E. Gustafsson – Kahun, J. Toews (C), Saad – P. Kane, D. Strome, DeBrincat – Perlini, Kämpf, Sikura – Martinsen, Krüger, Hayden.
    San Jose Sharks: M. Jones (14. Dell) – Burns, R. Šimek, E. Karlsson, Dillon, Braun, Vlasic – Donskoi, Pavelski (C), E. Kane – Meier, Couture (A), Hertl – Labanc, J. Thornton (A), Sörensen – M. Karlsson, Goodrow, Radil.

    Rozhodca: Dwyer, MacDougall – Cameron, Tobias

    Diváci: 21 237