Česko – Švédsko 2:3 (kon.) | Rusko – Fínsko 5:0 (kon.)
koniec
Rusko
5:0 (1:0, 3:0, 1:0)
Fínsko
cz Nedeľa 16.12.2018, 15:05 • Gazprom Arena, Petrohrad - zápas pod širým nebem • Euro Hockey Tour
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek dnešního dne a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (17:30:11)
     
    Je dobojováno. Rusové jasně ovládli tento venkovní zápas a na fotbalovém hřišti Zenitu Petrohrad tak smetli Rusy 5:0. A vítězí tak nejen v tomto duelu, ale také v celém turnaji. S jedenácti body se stali vítězi domácího turnaje Channel One Cupu. Viděli jsme velmi pohledné utkání, které narvaný petrohradský stadion muselo bavit. Finové nemusejí věšet hlavy, na turnaji si připisují druhé místo, což je rozhodně také úspěch.
     
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Poslední vteřiny zápasu si Rusové užívají, mají stále puk na svých holích a už se baví společně s diváky.
     
    59:08
    Po zákroku Šesťorkina je hra pozastavena a vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    58:30
    Nepřesná střela Niklase Frimana od modré čáry a Finové ztrácejí puk. Do rychlé protiakce tak míří znovu ruský celek.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:30
    Ovšem opět to bylo bez gólového efektu a Finové se tak znovu nedočkali alespoň čestného gólu. Místo toho se vrací zpět do obrany, neboť do jejich pásma se řítí znovu červená mašina.
     
    57:15
    Až nyní se to povedlo a Finové jdou do útoku.
     
    56:45
    Další tlak Rusů před finskou klecí hráči Finska ustáli, ale nemohou dostat puk do středního pásma.
     
    56:33
    Rusové nemají dost a znovu zahrozili před brankou Finů. Tentokráte si Ortio dokázal poradit a střelu jednoho z ruských útočníků chytil.
    54:39 Michail GRIGORENKO - 5:0
     
    54:39
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Nyní se to už povedlo a Finové inkasují "bůra". MICHAIL GRIGORENKO dorazil do odkryté klece střelu Šalunova, která se odrazila od Ortia přímo ke Grigorenkovi – 5:0. Asistence: Maxim Šalunov a Arťom Blažijevskij.
     
    54:02
    Maxim Šalunov si sjel do mezikruží, kde vyslal přízemní střelu, kterou však nedokázal dostat za záda finského brankáře.
     
    53:34
    Rusové se dostávali do další útočné akce, ale Kirill Kaprizov se ocitl v ofsajdové pasti a hra se tak stěhuje zpět do středního pásma, kde se bude vhazovat.
     
    53:16
    Následuje další komerční přestávka.
     
    53:16
    Nyní se hezky uvolnil Nikolaj Prochorkin, který prošel mezi dvěma obránci Finů, jeho zakončení však zastavil Joni Ortio a přerušil hru.
     
    52:40
    Rusové stále drží svůj velmi slibný náskok a Finy prakticky k ničemu nepouštějí. Zároveň se bezhlavě do dalších útoků nepouštějí a začínají kontrolovat hru.
     
    52:12
    Rusové jsou v plném počtu.
     
    51:50
    Toni Rajala se napřáhl na pravém kruhu, jeho střela byla sražena mimo tři tyče a následně pak se ruský celek znovu dokázal osvobodit.
     
    51:04
    Ovšem Rusové se dostali v obranném pásmu k puku a ten vyhazují až před branku Finska. To tak bude muset další akci zakládat z hloubi vlastního obranného pásma.
     
    50:33
    Nyní mají šanci Finové vstřelit svou první branku v utkání, hrají přesilovou hru.
     
    50:12
    Vyloučení v týmu Rusko (Sergej Plotnikov – 2 min., hákování).
     
    49:27
    Finové se nemohou dostat znovu do souvislejšího tlaku a stále se jim nedaří vsítit svou první branku.
     
    49:10
    Golfovým úderem nyní sklepával puk Jesse Virtanen, který ho nedostal za Šesťorkinova záda. Ten ho chytil do lapačky a také hru přerušil.
     
    47:41
    Dalekonosnou přihrávku sbíral u modré čáry Alexandr Barabanov, ale nakonec to měl na dlouhou hůl a puk skončil v pásmu Finů. Ti ho dostali do své moci a míří s ním před Šesťorkina.
     
    46:51
    Sergej Plotnikov zahrozil před Ortiem, ten jeho střelu pokryl. Rusové se však znovu drželi v pásmu Finů, kde vystřelili ještě jednou. Proti Ortiovi však neuspěli.
     
    46:29
    A následuje také další komerční přestávka.
     
    46:29
    Ortio musel opět zasahovat proti ruské střele. Z levé strany střílel Nikita Gusev, proti němu však finský brankář zasáhl nejprve holí a poté kotouč podržel v lapačce. Hra je přerušena.
     
    45:49
    Po vhazování v obranném pásmu Rusů chvíli Finové operovali znovu před Šesťorkinem, ale tentokráte na něho žádnou střelu nevyslali.
     
    44:41
    Dělovku od modré čáry vyslal Otto Leskinen, jeho střelecký pokus ale vykryl Igor Šesťorkin, který poté nechal hru plynout a posílá své spoluhráče do útočné akce.
     
    43:51
    Rusové z hloubi vlastního obranného pásma zakládali další akci, ovšem před finskou brankou nedokázali zahrozit. Hned na to se vrací zase zpátky do obrany.
     
    42:34
    Kuzmenko rybičkou zkoušel zakončit na levé straně, ale proti jeho pokusu byla pozorná finská obrana, která pak rychle otáčí hru na opačnou stranu.
     
    41:37
    Nikolaj Prochorkin se zjevil mezi kruhy, kam mířila přihrávka, ale nakonec kotouč nedokázal zpracovat a na Ortia nevystřelil.
     
    41:19
    Z pravého kruhu se napřáhl ke střele Nikita Nestěrov a jeho pokus musel krýt Joni Ortio ze vzduchu. Poté přerušil hru a vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    40:40
    Do akce se tak vydali Rusové, kteří před finskou brankou také nic nevymysleli.
     
    40:05
    Jdeme do třetí třetiny, úvodní buly vyhráli Finové a dostali se do útočného pásma, ovšem jejich počínání tam bylo nepřesné.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Také druhá třetina je minulostí. V ní Rusové přidali další tři branky a dostali se už do čtyřbrankového náskoku, který se bude finskému týmu jen těžko dohánět. Rozhodně však Finové nic nebalí a pokusí se s utkáním ve třetí periodě něco udělat. Ta začne přibližně v 16:55.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:52
    Po zisku kotouče to ještě zkusili Rusové před Ortiem, ale už to nestihli. Rozhodně je to však mrzet nemusí. Druhá část hry je také u konce.
     
    39:24
    Juuso Puustinen střílel z prostoru mezi kruhy, jeho pokus však pohotovým semaforem vykryl Igor Šesťorkin.
     
    39:10
    Finové jsou v plném počtu.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:44
    Grigorenko číhal u levé tyče, přihrávku nedostal, ale na druhé straně pálil Barabanov, tentokráte už musel Ortio zasáhnout a následně také přerušit hru.
     
    38:13
    Finský celek se osvobozuje.
     
    37:45
    A znovu se Rusové v přesilové hře natlačili do útočného pásma a kombinují před Ortiem. Ten tak musí být znovu ve velké pohotovosti.
     
    37:10
    Vyloučení v týmu Finsko (Jani Hakanpää – 2 min., držení).
     
    36:26
    Ani nyní to nvyšlo, Niklas Friman z otočky střílel před Šesťorkinem, ale ruský brankáře jeho projektil zachytil a hned rozehrou kotouče poslal své spoluhráče do útoku.
     
    35:39
    Finové se nemohou prosadit v útočném pásmu, opět následně pak ztratili puk a do akce tak jdou znovu Rusové. Obrana Finska se tam musí mít opět na pozoru proti rozjeté Ruské sborné.
     
    34:14
    Tokranov od modré čáry nevystrašil finského gólmana, nicméně Rusové stále Finy svírají v jejich obranném pásmu. A početné publikum na fotbalovém stadionu Zenitu Petrohrad skanduje "šajbu, šajbu".
     
    33:21
    Lehké nahození Finů před ruskou branku sebrali hráči Ruska a hned se s pukem vydali do útočné třetiny. Tam však o kotouč velmi rychle přišli a do akce jdou znovu Finové.
     
    32:59
    Od modré čáry pálil Casimir Jürgens, Igor Šesťorkin jeho pokus pokryl a raději přerušil hru. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    32:21
    Rusové jsou v plném počtu.
     
    32:05
    Další osvobození Rusů a tohle oslabení už ruská mašina zvládne.
     
    31:34
    Finové se natlačili před ruskou branku, kde dlouho operovali před Šesťorkinem, ovšem nakonec se Rusové dokázali osvobodit.
     
    30:21
    Vyloučení v týmu Rusko (Andrej Pedan – 2 min., držení).
    30:10 Vladislav GAVRIKOV - 4:0
     
    30:10
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Ruská mašina pokračuje v destrukci Finů a jde do čtyřbrankového náskoku. VLADISLAV GAVRIKOV dostal na levou stranu přihrávku a poté pro něho nebyl problém zakončit do odkryté finské branky – 4:0. Asistence: Alexandr Barabanov a Vasilij Tokranov.
    29:21 Nikita NESTĚROV - 3:0
     
    29:21
    Rusko právě vstřelilo branku!
    No a rozjetí Rusové se trefují potřetí v tomto venkovním utkání. NIKITA NESTĚROV dostal nabito k modré čáře, odkud střelou z první propálil Joniho Ortiu – 3:0. Asistence: Andrej Kuzmenko.
     
    29:05
    Nebezpečí pro Finy, Rusové mají další přesilovou hru a už se uhnízdili v jejich pásmu. Na Ortia tak mířila další střela, s tou si ale poradil.
     
    28:43
    Vyloučení v týmu Finsko (Niko Ojamäki – 2 min., nedovolené bránění).
     
    28:08
    Další kombinace Rusů před finskou brankou a Finové se tak musejí v obraně co otáčet.
     
    27:46
    Nyní už ale ano a Igor Šesťorkin musel zasahovat proti nebezpečné střele z pravého kruhu. A hra je přerušena. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    26:54
    Finové tak musejí dohánět dvoubrankové manko a hned se natlačili před ruskou klec. Ovšem jejich střela neměla rozhodně gólové parametry.
     
    25:28
    Následuje komerční pauza.
    25:28 Vasilij TOKRANOV - 2:0
     
    25:28
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusové svou přesilovou hru bleskově využívají a dostávají se do dvoubrankového náskoku. VASILIJ TOKRANOV se napřáhl na vrcholu levého kruhu a svou dělovkou pak překonal bezmocného finského brankáře – 2:0. Asistence: Nikita Gusev a Sergej Plotnikov.
     
    25:16
    Vyloučení v týmu Finsko (Mika Partanen – 2 min. pro hráčskou lavici, příliš mnoho hráčů).
     
    24:24
    Kirill Kaprizov se znovu napřáhl mezi kruhy, tentokráte jeho jedovka končí na pozorném finském brankáři, který kotouč vyrazil před sebe a tam si ho sebrala obrana finského týmu.
     
    23:34
    Ve středním pásmu vyhráli souboj o kotouč u mantinelu hráči v červených dresech a Rusové se tak opět vydávají před Ortia.
     
    22:46
    Na Šesťorkina mířila finská střela. Ovšem ta neměla takovou razanci, aby jeho branku příliš ohrozila. Rusové se tak bleskově dostali zpět na kotouč a míří s ním před branku Finů.
     
    21:53
    Další nebezpečná situace před finskou klecí, proti střele Barabanova musel opět zasahovat Ortio. Ten puk jen potáhl vedle své branky a přenechal ho tak svým spoluhráčům.
     
    21:20
    Na chvíli se do útoku dostali Finové, ale před Šesťorkinem nic nevymysleli a jeho branku tak neohrozili.
     
    20:46
    Alexandr Kadějkin se napřáhl na levém kruhu a po jeho střele švihem musel zasahovat Ortio. Ten poté raději přerušil hru a vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    20:17
    Rusové se po vhazování ujali kotouče a zamířili s ním před finskou branku. Před Ortiem však nezahrozili. Do akce se tak vydávají Finové.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina je za námi. Pod otevřeným nebem v Petrohradu zatím vedou Rusové o jednu branku, když se v poslední minutě první třetiny trefil Kirill Kaprizov a rozradostnil tak zaplněný fotbalový stadion v Petrohradu. Uvidíme, co nám přinese druhá třetina, která začne přibližně v 16:00.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:50
    Ještě to Rusové zkusili jednou před finskou brankou, tentokráte však Finové akci svého soupeře ustáli.
    19:00 Kirill KAPRIZOV - 1:0
     
    19:00
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusové se ujímají v závěru první třetiny vedení. KIRILL KAPRIZOV dostal přihrávku před branku Finů a poté se z prostoru mezi kruhy svou tvrdou ránou nemýlil a prostřelil Joniho Ortiu – 1:0. Asistence: Alexandr Jelesin a Michail Grigorenko.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    17:46
    Eetu Luostarinen si nabruslil blíže Šesťorkinovi a z bekhendu to vyzkoušel. Ovšem nakonec jeho pokus byl nepřesný a ruský brankář hned celou akci jistil.
     
    16:54
    Další nebezpečný útok Rusů skončil zmarem, Sborná na Ortia nevystřelila a ztrácí kotouč. Ten naopak získávají Finové a postupně se derou do útoku.
     
    16:11
    Hra je tak vykázána zpět do středního pásma, kde se bude za malý okamžik vhazovat.
     
    16:11
    Jevgenij Ketov se řítil sám na branku Finů a rodila se velká šance Rusů. Jenže v momentě přihrávky byl ruský útočník v postavení mimo hru a to sudím neuniklo.
     
    15:32
    Anrei Hakulinen dostal nabito do prostoru mezi kruhy, jeho pokus však zamířil mimo tři tyče. Do rychlé akce na druhé straně se hned na to stěhují Rusové.
     
    14:06
    Další zákrok Igora Šesťorkina, na něhož pálil z levé strany Toni Rajala. Po jeho svižném pokusu zasáhl lapačkou. Vhazování proběhne po jeho levé ruce.
     
    13:48
    Nikita Gusev šel málem do úniku, ale obrana Finů ho zbrzdila už na začátku akce a dostala kotouč pod kontrolu. Hned na to pak Finové na nic nečekají a míří dopředu.
     
    12:52
    Po nepřesné akci Finů zaútočili Rusové, na Ortia ale nevyslali střelu, která by ho ohrozila. Finský brankář tak sbírá puk a hned ho vrací svým spoluhráčům, kteří jdou do další útočné akce.
     
    12:44
    Nyní ale ještě následuje komerční přestávka.
     
    12:44
    Po závaru před ruskou brankou podržel kotouč Igor Šesťorkin a dalším zákrokem podržel svůj tým. A hra je znovu přerušena, vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    11:57
    Toni Rajala bojoval o kotouč v rohu kluziště, nakonec ho získal do své moci. Ovšem Finové se v útoku nezdrželi, jak by chtěli a do akce tak jdou zase Rusové.
     
    11:27
    A hned se Finové dostali na kotouč a zakládají z hloubi vlastního obranného pásma další útočnou akci.
     
    11:17
    Finové jsou v plném počtu.
     
    10:57
    A nyní musel dokonce zasahovat Šesťorkin, Finové jeho branku ohrozili ve vlastním oslabení.
     
    10:07
    Další rána, tentokráte z hole Guseva, ale také on nebyl přesný. Po úvodním přesilovkovém tlaku se Finové poprvé osvobozují.
     
    09:32
    Sergej Plotnikov se natlačil z pravé strany před Ortia, nadvakrát ho ale nepřekonal. Nicméně Rusové stále drží útočné pásmo a kombinují před finskou klecí.
     
    09:17
    Vyloučení v týmu Finsko (Anrei Hakulinen – 2 min., držení).
     
    08:18
    A ruský brankář musel znovu krýt nebezpečnou střelu Finů, po níž zase přerušuje hru. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    07:33
    Nahození Gavrikova před branku Finů nezachytil Nestěrov a hned na to na druhé straně nadvakrát musel zasahovat Šesťorkin, jenž pokryl střelu Kalapudase.
     
    07:15
    Nikolaj Prochorkin vybojoval v rohu kluziště kotouč a dostal ho před branku Finů. Nikita Gusev to zkusil na Ortia z prostoru mezi kruhy, ale ten znovu kryje pokus petrohradského útočníka.
     
    06:52
    Následuje první komerční přestávka tohoto duelu.
     
    06:13
    A Šesťorkin na druhé straně musel být také velmi pozorný, neboť na něho mířil Niko Ojamäki. Jeho pokus z levé strany ruský brankář kryje svojí holí a hned kotouč rozehrává mezi své spoluhráče.
     
    05:59
    Kirill Kaprizov si sjel do těsné blízkosti Orita a přízemní střelou poslal kotouč k jeho lapačce. Ortio pak v pohodě zasahuje.
     
    05:25
    Po dalším neúspěšném pobytu Rusů v útočném pásmu na druhé straně zahrozil svou střelou z mezikruží Sallinen, jeho pokus však Šesťorkin pokryl a hra je přerušena.
     
    04:32
    Rusové se znovu dostali na kotouč, ale tentokráte ho u modré čáry neudrželi a hned na to ujeli do protiútoku Finové. Jenže ani oni před Šesťorkinem nezahrozili.
     
    04:11
    Ortio musel zasahovat proti střele Viktora Antipina, jenž na něho střílel z pravé strany. Po zákroku finského brankáře se pak bude vhazovat po jeho levé ruce.
     
    03:20
    Zakázané uvolnění finského celku stěhuje hru před brankáře Ortia. Kde se bude vhazovat v jeho těsné blízkosti.
     
    02:31
    A nyní jsou už ruští hráči v plném počtu a hned se zapojují do útoku.
     
    02:02
    Finům se nepovedlo znovu udržet se před brankou ruského týmu a opět se Rusové osvobozují. Vypadá to, že své oslabení už zvládnou.
     
    01:04
    Rusové se hned musí bránit po faulu na finského hráče a Finové se už uhnízdili v útočném pásmu. Ovšem ruský celek se dokázal dostat na kotouč a hned ho posílá daleko od své branky.
     
    00:31
    Vyloučení v týmu Rusko (Vasilij Tokranov – 2 min., sekání).
     
    00:10
    Rusové se po úvodním vhazování dostali k puku a hned zamířili do útočné akce.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hymny dozněly a utkání tak za malý okamžik bude moc začít.
     
    Jako první si vyslechneme hymnu Finska a poté Ruské sborné.
     
    Utkání na fotbalovém stadionu v Petrohradě pomalu bude moci začít. Nejprve ale přijdou na řadu ceremonie a hymny obou zemí.
     
    Úvodní sestavy:

    Rusko: Šesťorkin (I. Sorokin) – Blažijevskij, Nestěrov, Tokranov, Gavrikov, Jelesin, Antipin, Alexej Vasilevskij, Pedan – Kaprizov, Loktijonov, Grigorenko – Barabanov, Prochorkin, N. Gusev – S. Plotnikov (A), Andronov (A), Kadějkin – Ketov (C), Kablukov, Kuzmenko – Šalunov.

    Finsko: Ortio (Tirronen) – Leskinen, Hakanpää, Virtanen, Friman, Hietanen, Jürgens, Vainio, Jokipakka, Lindbohm – J. Peltola, Sallinen, Junttila – Puustinen, Kalapudas, Rajala – Turunen, Luostarinen, Partanen – Hakulinen, J. Lajunen, Ojamäki..
     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty tak rozhodně nepřijdete. Přeji Vám příjemnou počtenou.
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se v právě probíhající sezóně utkaly jednou. Bylo to v listopadu na Karjala Cupu, kde byli úspěšnější Rusové. Ti zvítězili 3:0. Finové tak mají svému soupeři co vracet.
     
    Finsko

    Finové jsou zatím v tabulce Channel One Cupu na druhém místě a také oni mají šanci tento turnaj vyhrát. Fini v prvním utkání vedli nad českým týmem už 3:0. Ovšem Češi dokázali manko smazat a poté obrat dokonali v samostatných nájezdech. Ve druhém duelu se Švédskem už byli úspěšní a zvítězili 3:2, když o své výhře rozhodli až v samotném závěru třetí třetiny gólem v přesilové hře. V dnešním duelu proti Rusům budou chtít uspět, aby nad hlavy zvedli pohár pro vítěze. O to usilují ale oba celky, uvidíme, kdo se nakonec bude radovat z prvenství na turnaji.
     
    Rusko

    Rusové budou na tomto domácím turnaji Channel One Cupu bojovat o prvenství. Nejprve dokázali porazit Švédy 3:2 po samostatných nájezdech. V sobotu pak doslova smetli český národní tým poměrem 7:2. Už po dvou třetinách vedli 5:1 a ve třetí třetině pak už zápas jenom kontrolovali. A dnes by na tyto úspěchy rádi navázali i dnes v utkání pod širým nebem, kde se očekává skvělá divácká kulisa. Čeká nás tak velice zajímavý zápas na fotbalovém hřišti v Petrohradě.
     
    Zajímavost tohoto duelu

    Zápas se odehraje pod širým nebem, a to v Gazprom Aréně v Petrohradě, kde svá utkání hraje hvězdný fotbalový klub Zenit Petrohrad. Stadion pojme 64 287 diváků a při koncertech dokonce až 80 000. V rámci EHT tak půjde určitě o hodně prestižní duel. Doufejme, že mu bude přát i počasí.
     
    Hezké nedělní odpoledne přeji všem příznivcům ledního hokeje. Dnes je na programu závěrečný zápas na turnaji Channel One Cup v rámci EHT a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy Ruskem a Finskem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Vendula Zdražilová

    Góly a asistencie: 19. Kaprizov (Jelesin, Grigorenko), 26. Tokranov (N. Gusev, S. Plotnikov), 30. Nesterov (Kuzmenko), 31. Gavrikov (Barabanov, Tokranov), 55. Grigorenko (Šalunov, Blažijevskij)


    Rusko: Šestorkin (Sorokin) – Blažijevskij, Nesterov, Tokranov, Gavrikov, Jelesin, Antipin, Alexej Vasilevskij, Pedan – Kaprizov, Loktijonov, Grigorenko – Barabanov, Prochorkin, N. Gusev – S. Plotnikov (A), Andronov (A), Kadejkin – Ketov (C), Kablukov, Kuzmenko – Šalunov.
    Fínsko: Ortio (Tirronen) – Leskinen, Hakanpää, Virtanen, Friman, Hietanen, Jürgens, Vainio, Jokipakka, Lindbohm – J. Peltola, Sallinen, Junttila – Puustinen, Kalapudas, Rajala – Turunen, Luostarinen, Partanen – Hakulinen, J. Lajunen, Ojamäki.

    Diváci: 71 381