Augsburg – Schalke 1:1 (kon.) | Düsseldorf – Freiburg 2:0 (kon.) | Hannover – Bayern 0:4 (kon.)
Hoffenheim – Mönchengladbach 0:0 (kon.) | Stuttgart – Hertha 2:1 (kon.) | Dortmund – Brémy 2:1 (kon.)
koniec
VfB Stuttgart
2:1 (0:1)
Hertha BSC
cz Sobota 15.12.2018, 15:30 • Mercedes-Benz Arena, Stuttgart • Nemecká Bundesliga • 15. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Německá Bundesliga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi VfB Stuttgart a Hertha BSC.
     
    VfB Stuttgart

    Fotbalisté Stuttgartu zatím nepředvádějí výkony, neboť se po čtrnácti kolech nachází na průběžné šestnácté pozici, což znamená sestupové pásmo. Stuttgart doposud získal pouze jedenáct bodů, nicméně na poslední nesestupovou pozici ztrácí pouze lepší skóre. Domácí celek dnešního utkání se hodně trápí v ofenzívě, ta totiž vstřelila pouze devět branek, což je logicky vůbec nejméně v celé Bundeslize. Stuttgart odehrál na domácím stadionu už šest zápasů, přičemž vyhrál pouze ve dvou případech, navíc vstřelil jenom dvě branky. Poslední domácí vítězství přišlo v souboji proti Augsburgu, který skončil poměrem 1:0.
     
    Hertha BSC

    Na opačné straně stojí berlínská Hertha, které pro změnu patří šestá pozice německé Bundesligy. Hertha má na svém kontě třiadvacet bodů, přičemž na vedoucí Dortmund ztrácí propastných třináct bodů. Hostující tým dnešního střetnutí zvládl poslední dva ligové zápasy na výbornou, nejprve si poradil s Hannoverem, který prohrál výsledkem 0:2. V minulém kole přišlo další vítězství, tentokráte si Hertha na svém stadionu pohrála s Frankfurtem, přičemž tento zápas nakonec rozhodla jediná branka. Hertha se v tabulce venkovních zápasů řadí na sedmou pozici, podařilo se jí získat devět bodů, což není špatná bilance.
     
    Úvodní sestavy:

    VfB Stuttgart: Zieler – Beck, Baumgartl, Kempf, Emiliano Insúa – Ascacibar – Gentner (C), G. Castro – Akolo, Mario Gómez, N. González.
    Náhradníci: Grahl – Aidonis, Didavi, Dajaku, Donis, Sarpei, Sosa.

    Hertha BSC: Jarstein – Lazaro, Lustenberger, Torunarigha, Plattenhardt – Leckie, Skjelbred, Darida, Mittelstädt – Selke, Ibišević (C).
    Náhradníci: Kraft – Dárdai, Duda, Pekarík, Esswein, Köpke.

    Rozhodčí: Stegemann – Pickel, Heft.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Autového vhazování od pravé postranní čáry se ujal obránce Lazaro, který si pro spolupráci vybral kolegu Leckieho, avšak hosté rychle přišli o míč.
     
    4
    Následně se hráči Stuttgartu rovněž dostali k autu, jenomže Insúa přihrával přesně do moci Lustenbergera, který vyvezl balón do bezpečí.
     
    5
    Žlutou kartu dostává Vedad Ibišević (Hertha BSC).
     
    6
    Po pravém křídle se chtěl prohnat do pokutového území domácí Beck, jenomže jeho manévr dokázal zastavit Plattenhardt, který zasáhl na jedničku.
     
    7
    K rozehrávce standardní situace se postavil domácí Castro, jehož ostrá nabídka skončila na hlavě Torunarighy, který odklidil míč z velkého vápna.
     
    8
    Jenomže poté měl Jarstein další práci, neboť musel krotit centr z levé strany. Hostující brankář zasáhl ukázkově, na druhé straně si Selke cosi vyřizoval s protihráčem.
     
    9
    Na druhé straně se do zajímavé pozice dostal Skjelbred, který mohl zužitkovat centr od Plattenhardta, jenomže střelu poslal vysoko nad branku.
     
    10
    S míčem si zahrál také hostující brankář Jarstein, kterému se ale nepovedlo rozehrát dle představ. Domácí tak zůstávají s míčem u opačné šestnáctky.
     
    11
    Nakonec zasahoval na jistotu zadák Plattenhardt, od kterého šel míč do zámezí. Stuttgart bude mít k dispozici rohový kop z pravé strany.
     
    12
    I tentokráte se k míči postavil Castro, jenomže centrovaná nabídka se neujala. Následně nevyšel ani další centr, po kterém zakončoval nad Kempf.
     
    13
    Insúa vhazoval od levé autové čáry, provedení trvalo celkem dlouho, následně se ale na zemi ocitl jeden z protihráčů, pískat se ale nebude.
     
    14
    Torunarigha rozjel další útočný výpad svého celku, jeho přihrávka směřovala na kopačku Skjelbreda, který byl vytlačen zpět na obrannou polovinu.
     
    15
    Také berlínský celek si vybojoval rohový kop. Z levé strany ho rozehrával Plattenhardt, po centru na přední tyči se nakonec Darida nedostal k zakončení.
     
    16
    Následně se Mittelstädt dostal k ráně levou nohu v pádu, což logicky nemohlo přinést nic kloudného. Zieler tak nemusel ani tentokráte zasahovat.
     
    17
    Kempf se dokázal zbavit napadajícího Ibiševiće, poté přenášel hru na pravou stranu, kde Beck centroval pouze do rukavic brankáře Jarsteina.
     
    18
    Akolo ještě zabojoval o hrací předmět, nicméně jeho noha se jako poslední dotkla balónu. Hosté tak budou mít k dispozici další autové vhazování.
     
    19
    Lazaro si příliš nevěřil na přihrávku kolem Gonzáleze, naopak oslovil vedle stojícího Lustenbergera, který přeposlal míč až na kopačku Jarsteina.
     
    20
    Na zeleném pažitu se před malým momentem ocitl domácí Akolo, naopak se nedovoleným zákrokem prezentoval napadající Lustenberger.
     
    21
    K rozehrávce volného kopu se postavil Insúa, jehož centr ale nepřinesl nic nebezpečného. Naopak si Gómez ve vzduchu pomohl rukama.
     
    22
    Hosté se dožadovali odpískání nedovoleného zákroku na Daridu, hlavní sudí byl ale opačného názoru. Nakonec z toho bude pouze aut pro Herthu.
     
    23
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám zatím žádnou branku nepřinesla. Sledujeme vyrovnanou podívanou, bez větších šancí na obou stranách.
     
    24
    Nyní se k výkopu od své branky dostal brankář Zieler, který vykopával kousek za středový kruh, kde si patřičně důrazně počínal Torunarigha.
     
    29
    Poslední minuty nepřináší nic moc zajímavého, naopak jsme se dostali do lehce nezáživné pasáže. Přeci jenom o něco aktivnější jsou domácí.
     
    30
    González si na levém křídle naváděl míč na levou nohu, načež centr skončil opět u brankáře Jarsteina, který byl i v tomto případě připravený.
     
    31
    Darida dokázal polovysokým centrem najít zcela osamoceného Ibiševiće, kterému se zakončení moc nepovedlo. Míč nakonec doskákal kousek vedle.
    31. Ibišević vypálil vedle branky.
     
    32
    Následně se do pokutového území dostal Selke, který ale zřejmě prováhal ideální moment k přihrávce, akce nakonec nepřinesla nic nebezpečného.
     
    33
    Akalo se zkoušel prodrat kolem Lazara, který mu ale v cestě nechal svojí nohu. Stuttgart rozehrál narychlo, momentálně je u míče domácí Ascacibar.
     
    34
    Darida si všiml volného Skjelbreda, který se vydal mezi dvojici protihráčů. Hertha se ale daleko nedostala, neboť domácí vzorně napadají kombinaci.
     
    35
    Zieler si musel dát rozehrávkou naspěch, neboť ho napadal celkem nevýrazný Selke, který nakonec nedokázal zasáhnout prudký odkop od branky.
     
    36
    Také opačný strážce tyčí se dostal k práci s kulatým nesmyslem. Rozehrávka nakrátko směřovala na Torunarighu, který váhá s přihrávkou do strany.
     
    37
    Ve vlastním pokutovém území dokázal zasáhnout Kempf, který poslal míč daleko do bezpečí. Odraženého balónu se ale jako první ujal Leckie.
     
    38
    Posléze se na zemi ocitl Darida, avšak to byl právě on, kdo si pomohl nedovoleným zákrokem. Hlavní sudí píská ve prospěch domácího celku.
     
    38
    Hertha právě vstřelila branku!
    Máme tady úvodní branku dnešního zápasu! Naprosto ukázková akce v podání hostujícího celku nakonec vyústila v přihrávku na MAXIMILIANA MITTELSTÄDTA, který zakončoval levou nohou, padající brankář Zieler ale stačil vyrazit míč pouze za sebe.
    38. Maximilian MITTELSTÄDT - 0:1
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat
     
    40
    Posléze se k hranici pokutového území dostal Ibišević, který ale rychle narazil na důrazného Kempfa. Domácí okamžitě přelezli na druhou stranu.
     
    43
    Jenomže González si příliš neporozuměl se svým celkem, míč tak skončil daleko za brankovou čárou. Jarstein obstará odkop od své svatyně.
     
    44
    Ten zamířil přesně do prostoru, kde se nacházel Ibišević, avšak jeho cestu vpřed dokázal zastavit Kempf. Stuttgart se vrhá do rychlého protiútoku.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nabídl jedinou branku, o kterou se postaral hostující Mittelstädt. Úvod utkání byl celkem vyrovnaný, oba celky se střídaly v útočných manévrech. Postupem času začala mít Hertha mnohem nebezpečnější, za což si zasloužila vedoucí branku. Rovněž jsme sledovali hodně nedovolených zákroků, hlavní sudí má v dnešním utkání celkem hodně práce k řešení.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Na útočnou polovinu se vydal domácí Gómez, který ale daleko s míčem nedoběhl. Budeme sledovat odkop od branky, kterého se ujme Jarstein.
     
    49
    Avšak krátce poté skončil na zemi hostující Selke, jenomže hlavní sudí nechal pokračovat ve hře. Domácí se tak ženou středem hrací plochy.
     
    50
    Náramně čistý zákrok předvedl vracející se Gastro, který u postranní čáry zastavil Leckieho. Hertha si tak vyzkouší autové vhazování í z pravé strany.
     
    51
    Akce berlínského celku je sice u konce, Ibiševićovi se ale podařilo vybojovat volný kop kousek za středovým kruhem, k míči se staví Plattenhardt.
     
    52
    Selke se dostal k míči za obranou soupeře, jenomže včas se dokázal vrátit pozorný Baumgartl, který poslal hrací předmět daleko za brankovou čáru.
     
    53
    Hertha si vyzkoušela rohový kop z levé strany, který byl rozehrán cvičeným signálem. Míč plachtil k přední tyči, kde ale zasahoval González.
     
    54
    Z velké vzdálenosti zkoušel své štěstí střelec první branky Mittelstädt, jehož rána nakonec skončila vedle brány. Zieler nakonec nemusel zasahovat.
     
    55
    Do vzduchu se dostával urostlý Gómez, který ale neodhadl směr dopadu balónu. Toho využil vedle stojící Leckie, jenž podniká další akci svého celku.
     
    56
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Gonzalo Castro, přichází Anastasios Donis.
     
    57
    Na zeleném pažitu se ocitl hostující Lustenberger, avšak o nic vážnějšího se nakonec nejednalo. Hlavní sudí navíc nepískal, mezitím hosté sportovně vrátili míč.
     
    58
    Do hlavičky se dostával hostující Ibišević, který nakonec pořádně protáhl Zielera. Hertha je ve druhém poločase aktivnější, nyní bude zahrávat roh.
     
    59
    Žlutou kartu dostává Marvin Plattenhardt (Hertha BSC).
     
    60
    Centr se snášel k hranici malého vápna, kde ho nakonec odklidil za pokutové území Kepf. Hertha ale i nadále zůstává na útočné polovině.
     
    61
    K odraženému míči se dostal český záložník Darida, který ránou z první zamířil vysoko nad břevno. Zieler tentokráte zasahovat nemusel.
     
    62
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, hosté stále drží jednobrankové vedení. Stuttgartu se stále nedaří dostat se do nějaké slušnější šance.
     
    63
    Insúa z první přeposílal přihrávku na Donise, kterého včas dokázal zastavit vracející se Lazaro, jenž nakonec zastavil hrací předmět před postranní čárou.
     
    64
    Beck měl na pravém křídle hodně prostoru na ideální řešení akce. Místo centru ještě zvolil přihrávku na Donise, který přenášel hru křížem.
     
    64
    Stuttgart právě vstřelil branku!
    Jenomže tu máme vyrovnávací branku! Beckova vzdušná nabídka doplachtila k zadní tyči, odkud González vracel míč do malého vápna, kde se patřičným důrazem prezentoval MARIO GÓMEZ, který špičkou kopačky procedil míč přes Jarsteina.
    64. Mario GÓMEZ - 1:1
     
    65
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Vedad Ibišević, přichází Ondrej Duda.
     
    66
    Další z řady centrů tentokráte zablokoval hostující Plattenhardt, míč se odrazil daleko od nohy Ascacibara, avšak nakonec ho zastavil Gentner.
     
    67
    Na druhé straně se Dudovi ještě podařilo zachytit míč před brankovou čárou, posléze si hraničním zákrokem pomohl Insúa, o faul se ale nejednalo.
     
    68
    Pískáno bylo až o několik desítek vteřin později, tentokráte si pomohl hostující Lustenberger. Stuttgart se ale nedokázal prodrat přes Lazara.
     
    69
    Domácí měli k dispozici standardní situaci z velké vzdálenosti, centr do pokutového území ale odklízel Torunarigha, Jarstein tak nemusel do akce.
     
    73
    To byl hraniční zákrok! Insúa se totiž natlačil do šestnáctky, kde po kontaktu s Torunarighou skončil na zemi, hlavní sudí nařizuje pouze rohový kop.
     
    74
    Hertha úplně přestala hrát, za což mohla podruhé pykat! Insúa vyprodukoval náramný centr, naskakujícího Akola ale fantastickým způsobem vychytal Jarstein.
    74. Jarstein podržel svůj celek.
     
    75
    Žlutou kartu dostává Anastasios Donis (VfB Stuttgart).
     
    76
    Stuttgart právě vstřelil branku!
    Domácí se dostávají do zaslouženého vedení, Hertha určitě smutní! Vše začalo zbytečnou ztrátou jednoho z hostujících hráčů, posléze se dostal k míči Gertner, jehož nadýchaná nabídka doplachtila na hlavu MARIA GÓMEZE, který razantní hlavičkou propálil hostujícího brankáře již podruhé.
    76. Mario GÓMEZ - 2:1
     
    77
    Berlínský celek to nyní bude mít hodně složité, prohrává totiž o jednu branku. Do konce zápasu ještě zbývá nějaký čas, skóre se klidně může obrátit.
     
    78
    Téměř ihned po rozehrávce zavítal na útočnou polovinu Leckie, avšak u postranní čáry zasahoval Insúa. Hertha tak bude zahrávat autové vhazování.
     
    79
    Jako poslední se dotkl míče napadající Darida, od kterého se hrací předmět odrazil za postranní čáru. Také domácí budou vhazovat z levé strany.
     
    80
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Vladimír Darida, přichází Pascal Köpke.
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Mathew Leckie, přichází Pal Dárdai.
     
    81
    Insúa si autové vhazování zopakoval hned třikrát, posléze se Akolo pokoušel dostat přes Lazara, který ho nakonec se štěstím zastavil.
     
    82
    V ofsajdovém postavení se zjevil hostující Dárdai, což posléze potvrdil také opakovaný záběr. Zieler si se svým výkopem bude dávat načas.
     
    83
    Žlutou kartu dostává Per Ciljan Skjelbred (Hertha BSC).
     
    84
    Posléze to domácí zkusili nákopem na druhou stranu, Gómez byl ale v souboji příliš pozdě. Naopak se k míči dostal také brankář Jarstein.
     
    85
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes pět minut, Herthě se nekompromisně krátí čas, navíc se domácí obrana jeví hodně zodpovědným dojmem.
     
    86
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Chadrac Akolo, přichází Borna Sosa.
     
    88
    Rychlý protiútok táhl hostující Dárdai, který se centrem na zadní tyč pokusil oslovit Selkeho, jenomže druhý jmenovaný se k zakončení vůbec nedostal.
     
    89
    Tohle byla šance na vyrovnání! Selke se totiž vyhoupl na padající míč, po kterém zamířil pod břevno, kam ale Zieler stačil strčit pravou ruku.
     
    90
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Mario Gómez, přichází Daniel Didavi.
     
    90+1
    Na druhé straně se do zakončení dokázal prodrat Donis, který přízemní střelou trefil pouze Jarsteina. Hosté okamžitě otočili hru na druhou stranu.
     
    90+1
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    90+2
    Didavi se po svém příchodu na hrací plochu ihned zapojil do útočné akce, po kterém se k míči ještě dostal Sosa, který si ale pro faul nedošel.
     
    90+3
    Z pořádného úhlu zkoušel své štěstí hostující Selke, který ale poslal míč pouze do boční sítě domácí branky.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Stuttgartu, který svého soupeře porazil poměrem 2:1. Hertha si sice do druhého poločasu přinesla jednobrankové vedení, navíc i vstup do něj byl velice přesvědčivý. Zničehonic ale přišla vyrovnávací branka, po které se hra hostujícího celku úplně zbortila. Následně se domácí dostali k slibnému tlaku, díky kterému vytěžili vedoucí branku, přičemž opět udeřil urostlý forvard Gómez. Stuttgart se tak dnešní výhrou odpoutal ze sestupového pásma.
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 4:9. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 11:13. (17:23:23)

    David Suchý

    Góly: 64. Mario Gómez (N. González), 76. Mario Gómez (Gentner) – 38. Mittelstädt

    Karty:   75. Donis (STU) – 5. Ibišević (HER), 59. Plattenhardt (HER), 83. Skjelbred (HER)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 4:9. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 11:13.
    VfB Stuttgart: Zieler – Beck, Baumgartl, Kempf, Emiliano Insúa – Ascacibar – Gentner (C), G. Castro (56. Donis) – Akolo (86. Sosa), Mario Gómez (90. Didavi), N. González.
    Náhradníci: Grahl – Aidonis, Didavi, Dajaku, Donis, Sarpei, Sosa.

    Hertha BSC: Jarstein – Lazaro, Lustenberger, Torunarigha, Plattenhardt – Leckie (80. Dárdai), Skjelbred, Darida (80. Köpke), Mittelstädt – Selke, Ibišević (C) (65. Duda).
    Náhradníci: Kraft – Dárdai, Duda, Pekarík, Esswein, Köpke.

    Rozhodca: Stegemann – Pickel, Heft