Galatasaray – Porto 2:3 (kon.) | Schalke – Lok. Moskva 1:0 (kon.) | Barcelona – Tottenham 1:1 (kon.)
Brugge – Atlético Madrid 0:0 (kon.) | CZ Belehrad – Paríž 1:4 (kon.) | Inter – Eindhoven 1:1 (kon.)
Liverpool – Neapol 1:0 (kon.) | Monaco – Dortmund 0:2 (kon.)
koniec
FC Schalke 04
1:0 (0:0)
Lokomotiv Moskva
Utorok 11.12.2018, 18:55 • Veltins Arena, Gelsenkirchen • Liga majstrov • Skupina D
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:52:49)
     
    V druhom zápase skupiny D vyhralo FC Porto v Istanbule nad domácim Galatasaryom 3:2 a končí tak skupinu na prvom mieste, bez porážky a so 16 bodmi. Druhé končí Schalke s 11 bodmi. Euŕopsku ligu si na jar zahrá Galatasaray Istanbul, ktorý získal 4 body a posledný končí Lokomotiv Moskva, pre ktorého sa týmto zápasom európske poháre v tejto sezóne skončili.
     
    Schalke sa napokon dočkalo víťazstva, aj keď dnes to ani z jednej strany žiadny strhujúci výkon nebol. Bolo ale aktívnejšie a napriek tomu, že na víťazstvo mal hrať hosťujúci Lokomotiv, tak malo takmer celý druhý polčas hru pod kontrolou. Zaslúžene tak vyhráva a ukončuje tohtosezónnu cestu Lokomotivu Moskva európskymi pohármi.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
    90+1. Alessandro Schöpf (SCH) - 1:0
     
    90+1
    Schalke 04 dalo gól!

    A je hotovo, Lokomotiv dnes končí! Konopljankov center sa po skrumáži v pokutovom území dostal na zadnú tyč najskôr k Serdarovi, proti ktorému ešte skvele zasiahol brankár Guilherme, na následnú dorážku ALESSANDRA SCHÖPFA už ale nemal nárok a domáci záložník ho strelou medzi nohy prekonal.
     
    90
    Bude sa hrať ešte dve minúty.
     
    90
    Ani tento jeho rohový kop nebol dobrý, lopta sa ale opäť dostala k modrým, ktorý kombinujú na útočnej polovici a po faule na Haríta ešte získavajú i priamy kop z nebezpečnej pozície.
     
    89
    Hostia opäť stratili loptu na útočnej polovici a Konopljanka zaútočil po ľavom krídle. Jeho center zrazil Kvěrkelija na ďalší rohový kop.
     
    88
    Kolmá prihrávka z vlastnej polovice bola pre Smolova priďaleká a končí v rukách brankára Fährmanna.
     
    87
    Žltú kartu za úmyselnú hru rukou dostáva Benjamin Stambouli (FC Schalke 04).
     
    86
    Dokonca teraz sú hostia s loptou na vlastnej polovici, pretože Schalke im svojim presingom jednoducho nedovoľuje preniknúť na útočnú polovicu.
     
    85
    Smolov zobral iniciatívu na seba, potiahol loptu sám do pokutového územia a cez obrancu vystrelil nad Fährmannovu bránu. Hostia sú na to, ako veľmi potrebujú dnes zvíťaziť, veľmi pasívni.
     
    84
    Držanie lopty: 58 % : 42 %
     
    83
    Konopljankov center preletel celým pokutovým územím na druhú stranu. Lopta ale ostáva pod kontrolou domácich.
     
    82
    Domáci po zisku lopty bleskurýchle zaútočili na druhú stranu. Center Babu Rahmana zblokoval na rohový kop Barinov.
     
    81
    Lokomotiv zatlačil domácich k ich pokutovému územiu a posúva si okolo neho loptu. V pokutovom území ale nie je nikto v červenom, na koho by mohol letieť center.
     
    80
    Striedanie v tíme Lokomotiv Moskva: z ihriska odchádza Jefferson Farfán, prichádza Fjodor Smolov.
     
    80
    Žltú kartu dostáva Jefferson Farfán (Lokomotiv Moskva).
     
    78
    Hosťom sa nedarí loptu udržať na útočnej polovici, teraz ju stratil Krychowiak a domáci vyrazili bleskovo do útoku. Útok Schalke končí faulom Kutucuho na Krychowiaka.
     
    76
    Domáci po zisku lopty od Antona Mirančuka vyrazili dopredu, tento rýchly útok ale zabil Kutucu, ktorý namiesto prihrávky na lepšie postavených spoluhráčov loptu zbytočne viedol sám a napokon loptu stratil.
    75. Suat Serdar (SCH)
     
    75
    Neuveriteľné, čo zahodili domáci! Naldo si spracoval Konopljankov center a prihral pred prázdnu bránu hostí, kde Serdar jeho loptu síce tečoval, ale z dvoch metrov len špičkou kopačky mimo Guilhermeho bránu i spoluhráča na zadnej tyči, ktorý by loptu mohol tiež doraziť. Šance hostí na tretie miesto v skupine tak ešte žijú.
     
    74
    Harít predviedol šprintérsky súboj s Rybusom na pravom krídle, poľský obranca mu ale nacentrovať nedovolil a lopta od neho končí za bránkovou čiarou. Rohový kop domácich.
     
    73
    Zhruba 20 minút do konca. Lokomotiv bude musieť otvoriť hru a začať útočiť, pokiaľ nechce, aby to bolo posledných 20 minút v tejto sezóne európskych pohárov.
     
    72
    Striedanie v tíme FC Schalke 04: z ihriska odchádza Cedric Teuchert, prichádza Ahmed Kutucu.
     
    71
    Strely: 12:7
    Strely na bránu: 4:2
     
    70
    Hostia po dlhom čase získali loptu a rozohrávajú svoj postupný útok. Schalke im ale dobrým presingom nedovolilo ani len prejsť na útočnú polovicu.
     
    69
    Tlak domácich, ktorý paradoxne nemusia dnes hrať na víťazstvo, sa zvyšuje. Center Babu Rahmana odhlavičkoval z bránkoviska za bránkovú čiaru Rybus,
    68. Suat Serdar (SCH)
     
    68
    Serdar dostal prihrávku od Konopljanku na hranicu pokutového územia, obišiel Denisova a strieľal k ľavej tyči, Guilherme jeho strelu po zemi chytá.
     
    67
    Konopljanka prenikol do pokutového územia a nacentroval do bránkoviska, loptu odhlavičkoval Kvěrkelija. Loptu ale opäť získali domáci.
     
    66
    Po otvorenom futbale zo začiatku druhého polčasu sa hra postupne vracia k obrazu z prvého polčasu. Schalke drží loptu a kombinuje, hostia čakajú na chybu domácich a svoju príležitosť.
     
    65
    Žltú kartu dostáva Benedikt Höwedes (Lokomotiv Moskva).
     
    64
    Höwedes fauloval Teucherta, ktorý si ho obhodil v strede poľa. Na Teucherta ešte následne spadol Denisov, našťastie útočník domácich je v poriadku.
     
    62
    Schalke je opäť v kombinácii pred pokutovým územím hostí a jeho hráči rýchlo prenášajú hru zo strany na stranu. Voľný priestor na prienik ale nenachádzajú.
     
    60
    Ďalší zisk lopty v strede poľa viedol k ďalšiemu rýchlemu brejku domácich, tentokrát ho potiahol Konopljanka, ktorý s loptou i vnikol do pokutového územia. Jeho strelu po zemi z nádejnej pozície chytil brankár Guilherme.
     
    59
    Žltú kartu dostáva Omar Mascarell (FC Schalke 04).
     
    59
    Striedajúci Harít sa hneď po svojom príchode ocitol v úročnej akcii, keď po zisku lopty poslal pas za obranu na nabiehajúceho Teucherta. Ten ale stál v dobe prihrávky v ofsajdovom postavení.
     
    59
    Striedanie v tíme FC Schalke 04: z ihriska odchádza Benjamin Goller, prichádza Amín Harít.
     
    57
    Schalke zatlačilo hostí do ich pokutového územia a vytvorilo pred bránou veľký závar zakončený Konopljankovým centrom, ktorý ale skončil ako 99 % jeho dnešných centrov – mimo jeho spoluhráčov.
     
    56
    Höwedes chcel pasom za obranu vysunúť na ľavom krídle Rybusa, tomu ale napokon chýbalo pár krokov, aby jeho dobre myslenú prihrávku zachytil.
     
    55
    Následne Anton Mirančuk obral o loptu Nalda, ten sa s ním ale napokon vrátil a o loptu ho pripravil odkopom do autu. Tempo v druhom polčase je výrazne vyššie ako v tom prvom.
     
    54
    Konopljanku vo vzdušnom súboji po odkope Fährmanna fauloval Ignatěv.
    53. Anton Mirančuk (LMO)
     
    53
    Odkop z obrany Lokomotivu doletel na Alexeja Mirančuka, ktorý obišiel dvoch protihráčov a z hranice šestnástky presne vystrelil pod brvno. Strelu skvelým zákrokom vyrazil brankár Fährmann.
     
    53
    Konopljankovi sa asi prvýkrát vydaril center v dnešnom zápase a okamžite sa do šance takmer dostal Teuchert, tomu však chýbalo asi dvadsať centimetrov, aby jeho loptu pred bránu zasiahol.
     
    52
    Prvý rýchly protiútok hostí potiahol Alexej Mirančuk, ktorý loptu preniesol na svojho brata Antona, jeho pokus ale bol zblokovaný.
     
    51
    Schalke vstúpilo do druhého polčasu veľmi aktívne a Lokomotiv sa len bráni na svojej polovici. Gollerov pokus zo strednej vzdialenosti zablokoval obranca hostí.
     
    50
    Po Konopljankovom rohu sa k lopte dostal v pokutovom území Teuchert, ktorý sa ale prekľučkoval až za bránkovú čiaru.
     
    49
    Ukrajinský krídelník znovu dostal loptu na ľavej strane a radšej už to skúsil prienikom po zemi. Ten bol o niečo úspešnejší, jeho strela bola zrazená na rohový kop.
     
    49
    Ďalší Konopljankov center a ďalšia lopta pre Lokomotiv.
     
    48
    Techert sa po zisku lopty v strede poľa dral za kolmicou od spoluhráča, loptu pred ním odkopol do autu Rybus.
     
    47
    Nie, dnes to jednoducho nie je Konopljankov večer. I tento rohový kop kopol mizerne a odhlavičkoval ho hneď prvý obranca v pokutovom území.
     
    46
    Druhý polčas rozohrali domáci postupným útokom, Konopljankov center bol zrazený na rohový kop.
     
    46
    Striedanie v tíme Lokomotiv Moskva: z ihriska odchádza Éder, prichádza Anton Mirančuk.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 20:00.
     
    Prvý polčas ponúkol futbal veľmi slabej úrovne, až priam nehodnej Ligy majstrov. Schalke má viac z hry, kombinácie domácich sú ale úplne jalové a nevedú vlastne vôbec nikam. Lokomotiv zase nechce otvoriť hru a riskovať inkasovaný gól, do prvej a jedinej príležitosti sa ale dostali až na konci prvého polčasu. Dúfajme teda, že v druhom polčase uvidíme lepší futbal.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+3
    Na záver polčasu prišla jeho jediná gólová príležitosť! Barinov si pekne obhodil Babu Rahmana na pravom krídle a prihral do druhej vlny na úplne voľného Denisova, ktorý sa ale pri strele pošmykol a tak lopta letí nad.
     
    45+2
    Žltú kartu dostáva Benjamin Goller (FC Schalke 04). Ten predviedol veľmi podobný zákrok, ako pred chvíľou Denisov, na Rybusa, a tak ho hlavný rozhodca i ocenil rovnako.
     
    45+2
    Konopljanka krúti hlavou, ale i center z tohto priameho kopu skončil úplne presne v rukách brankára Guilhermeho, ktorý za ním ani nemusel veľmi vybiehať.
     
    45+1
    Žltú kartu dostáva Igor Denisov (Lokomotiv Moskva), ktorý pred pokutovým územím stiahol za dres k zemi Teucherta.
     
    45
    V prvom polčase sa bude hrať ešte tri minúty.
     
    45
    Konopljankovi dnes centre vôbec nevychádzajú. I tento center z rohového kopu letel do priestoru, kde boli len obrancovia hostí a tí nemali problém s odvrátením lopty do bezpečného priestoru.
     
    44
    Ignatěv zápasníckym chvatom stiahol v strede poľa k zemi Babu Rahmana. Rýchla rozohrávka domácich viedla len k zisku rohového kopu.
     
    43
    Po dlhom čase sú v útočnej akcii i hostia. Najskôr centroval Alexej Mirančuk a k odrazenej lopte sa dostal obranca Rybus, ktorý strieľal zo strednej vzdialenosti mimo Fährmannovu bránu.
     
    42
    Schöpf získal loptu v strede poľa a potiahol si ju až k šestnástke, kde však strieľal len do stredu brány. Malina pre Guilhermeho.
     
    41
    Konopljanka sa po rýchlej rozohrávke dostal ku strele spoza šestnástky, trafil však len svojho spoluhráča Serdara, od ktorého sa lopta odrazila mimo.
     
    40
    Ignatěva pod tlakom nakopol loptu na Édera, ten ale nemal šancu jeho prihrávku zachytiť. Lopta končí u brankára Fährmanna.
     
    39
    Domáci postupne preberajú kontrolu nad zápasom, stále ale ich šance neprichádzajú. Konopljankov center bol veľmi nepresný a privysoký, a tak končí ďaleko od brány a všetkých jeho spoluhráčov.
     
    38
    Schalke tlačí hostí k ich pokutovému územiu. Center Babu Rahmana odvrátila obrana hostí len k Nastasićovi, ktorý pálil z cca 25 metrov. Hneď dvaja hráči Lokomotivu sa vrhli do jeho strely, aby ju zablokovali.
     
    37
    Držanie lopty: 61 % : 39 %
     
    35
    Konopljanka získal loptu na útočnej polovici a obišiel na hranici pokutového územia niekoľko hráčov, dostal sa však už mimo dobrej streleckej pozície a tak jeho strelu zablokoval obranca Rybus.
     
    34
    Konopljankov center bez väčších problémov vyboxoval ďaleko od svojej brány Guilherme. Následný pokus Schöpfa o prienik na pravej strane končí na Rybusovi, ktorý ho telom odstavil od lopty.
     
    33
    Schöpf po zisku lopty centroval z pravej strany, lopta ale cez Kvěrkeliju na nabiehajúceho Serdara nedoletela. Následne však Krychowiak fauloval Konopljanku a Schalke tak bude mať priamy kop z ľavej strany.
     
    32
    Kolmá prihrávka na Teucherta bola nepresná a lopta končí u brankára Guilhermeho.
     
    31
    Jeho výkop ale bol veľmi nepresný, a tak loptu opäť držia domáci. Ich kombinácia nemá ale žiaden moment prekvapenia a hostia nemajú problém držať domácich ďaleko od ich brány.
     
    30
    Následný rohový kop Schalke končí v náručí brankára Guilhermeho.
     
    29
    Barinov nechal za sebou loptu pri rozohrávke hostí a tak sa k nej dostal rozbehnutý Konopljanka. Našťastie pre hostí Barinov svoju chybu napravil a loptu odkopol na rohový kop.
     
    28
    Center Alexeja Mirančuka odhlavičkoval hneď prvý obranca, následne navyše v súboji o loptu fauloval Konopljanka práve Mirančuka. Lokomotiv bude mať i naďalej loptu.
     
    27
    Žltú kartu dostáva Suat Serdar (FC Schalke 04).
     
    27
    Po faule Serdara na pravom krídle budú hostia zahrávať priamy kop z nebezpečnej pozície.
     
    26
    Baba Rahman sa skúšal na ľavom krídle pretancovať okolo obrancu Ignatěva, ten ho ale nepustil do pokutového územia a o loptu ho obral.
     
    25
    Domáci sú v posledných minútach jednoznačne aktívnejší a dlhšie držia loptu, do dobrej streleckej príležitosti sa ale nedostali.
     
    24
    Konopoljanka nacentroval do stredu pokutového územia, kde bol úplne voľný Naldo. Ten však loptu vôbec netrafil dobre a prvý obranca stojaci pred ním loptu odkopol.
     
    23
    Goller je na svojej strane veľmi aktívny. Teraz sa opäť presadil na pravej strane a vnikol do šestnástky, jeho center zblokoval na rohový kop Rybus.
     
    22
    Goller pekne obišiel pred pokutovým územím dvoch obrancov a potom posunul loptu do šestnástky Teuchertovi. Ten bol ale v dobe prihrávky v ofsajdovom postavení.
     
    21
    Rýchly protiútok hostí sa zastavil po hre rukou Alexeja Mirančuka. Domáci môžu založiť ďalší útok, pretože hostia ich vôbec nenapádajú.
     
    20
    Baba Rahman skúšal individuálny prienik po ľavej strane, obrancovia hostí si s ním však poradili a o loptu ho obrali.
     
    19
    Nepresná prihrávka Ignatěva ale darovala loptu hosťom, ktorý sa okamžite rozostavili na útočnej polovici. Ich kombinácia je ale veľmi statická, bez pohybu a bez pokusu o kolmú prihrávku.
     
    18
    Rohový kop na prednú tyč odvrátil hneď prvý obranca, vlastníkmi lopty ale zostali hostia, ktorí sa z vlastnej polovice pokúsia o nový útok.
     
    18
    Alexej Mirančuk obral o loptu Nastasića, ktorý sa však spolu s ním vrátil a odrazil jeho center na rohový kop.
     
    17
    Po menších komplikáciách brankára Fährmanna s rozohrávkou sa Schalke podarilo založiť postupný útok. Ten však už aktívnejším presingom vytlačili hostia na ich polovicu. Zápas nemá zatiaľ vysoké tempo.
     
    16
    Striedanie v tíme FC Schalke 04: z ihriska odchádza Hamza Mendyl, prichádza Abdul Baba Rahman.
     
    15
    Zatiaľ si ale obrancovia Schalke s pokojom posúvajú loptu na vlastnej polovici. Napádanie hostí je skôr symbolické.
     
    14
    Mendyl odišiel za postrannú čiaru a na lavičke Schalke sa už rozcvičuje jeho náhradník. Uvidíme vynútené striedanie.
     
    13
    Mendyl sedí na trávniku a je ošetrovaný. Zákrok Barinova bol asi vážnejší, ako sa na prvý pohľad zdalo.
     
    12
    Barinov v strede poľa skĺzom netrafil loptu, ale nohu prenikajúceho Mendyla. Rozhodca mu len dohovára, aj keď bol tento zákrok jednoznačne na žltú kartu.
     
    11
    O chvíľu sa k lopte na ľavej strane opäť dostal Konopoljanka, jeho center ale skončili len na tribúne.
     
    10
    Schalke sa nasťahovalo na útočnú polovicu domácich. Mendyl a Konopljanka sa snažili o narážačku do pokutového územia na ľavom krídle, Mendyl však opäť poslal na svojho spoluhráča veľmi nepresnú prihrávku.
     
    9
    Ani oni sa ale nikam nedostali. Oba tímy robia obrovské množstvo nepresností a tak loptu strácajú bez toho, aby sa dostali k blízkosti pokutového územia.
     
    8
    Loptu ale po nepresnom nákope na nabiehajúceho Teucherta stratili a tak môžu opäť kombinovať hostia.
     
    7
    Prvýkrát od začiatku zápasu držia loptu dlhší čas domáci, ktorí ale zatiaľ kombinujú len okolo stredovej čiary a dopredu sa veľmi netlačia.
     
    6
    Z tejto akcie vzišiel i prvý strelecký pokus zápasu, z ľavej strany strieľal Farfán, jeho strela ale šla len priamo do stredu brány na brankára Fährmanna.
     
    5
    Prvý útok Schalke skončil centrom Gollera z pravej strany, obrana ruského majstra si s centrom poradila a môže po zisku lopty založiť svoju akciu.
     
    4
    Ale nezaložili, miesto toho Höwedes len poslal loptu dopredu na Farfána, ktorý ju však nemal šancu dobehnúť a tak skončila v náručí brankára Fährmanna.
     
    4
    Našťastie po ošetrení bude Éder pokračovať v zápase. Hosťom sa navyše podarilo získať loptu späť po tragickej rozohrávke domácich. Môžu tak opäť založiť ďalší útok.
     
    3
    O loptu prišli hostia až po nákope na Édera, ktorý sa zrazil hlavou s Naldom. Éder zostáva na zemi a nezdvíha sa, musí tak byť hneď na začiatku zápasu ošetrený.
     
    2
    Zatiaľ stále kombinujú hostia, ktorí domácim loptu od začiatku zápasu ešte nepožičali.
     
    1
    Výkop zápasu mali hostia. Tí po prihrávke na stopérov dozadu okamžite loptu nakopli dopredu, kde sa snažia o prvý postupný útok.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Domáci budú hrať v modrých dresoch, hostia v červených.
     
    Oba tímy práve nastupujú na ihrisko a po hymne Ligy majstrov sa zápas začne.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Schalke 04: Fährmann (C) – Goller, Naldo, Nastasić, Mendyl – Stambouli – Schöpf, Serdar, Mascarell – Teuchert, Konopljanka.
    Náhradníci: Nübel – McKennie, Baba Rahman, Kutucu, D. Caligiuri, Harít, Sané.

    Lokomotiv Moskva: Guilherme – Ignatěv, S. Kvěrkvelija, Höwedes, Rybus – Barinov, Krychowiak, Igor Denisov (C), Al. Mirančuk – Éder, Farfán.
    Náhradníci: Kočenkov – Idowu, Smolov, An. Mirančuk, Michalik, Tugarev, Žemaletdinov.

    Rozhodca: Sidiropoulos – Kostaras, Dimitriadis (všetci Grécko).
     
    V skupine D zostala pred posledným kolom jediná nevyriešená otázka a to, ktorý tím skončí tretí a na jar si zahrá Európsku ligu. Víťazstvo v skupine už má isté FC Porto a druhé miesto si zaistilo Schalke. Galatasaray má pred Lokomotivom náskok jedného bodu a súčasne výhodu lepších vzájomných zápasov (3:0 doma, 0:2 vonku), pokiaľ teda zdolá doma FC Porto, skončí tretí bez ohľadu na výsledok Lokomotivu. Ruský tím musí dnes vyhrať a spoliehať na to, že Galatasaray nezvíťazí.
     
    Lokomotiv Moskva

    Obhajca ruského titulu je na tom vo svojej ligovej súťaži úplne inak ako domáce Schalke. Bojuje o pohárové priečky, keď aktuálne je na 5. mieste so stratou 6 bodov na vedúci Zenit Petrohrad. V poslednom zápase doma Lokomotiv zdolal Orenburg 2:1, ale predtým ťahal sériu troch zápasov bez víťazstva, preto toto víťazstvo môže hostí pred dnešným veľmi dôležitým zápasom rozhodne nakopnúť.

    Lokomotiv totiž potrebuje dnes nutne zvíťaziť. Pred posledným kolom je na poslednom mieste skupiny D s troma bodmi a prvú výhru si pripísal až v minulom kole doma proti tureckému Galatasarayu. Dnes navyše budú hrať na pôde tímu, ktorý prvý zápas v Moskve vyhral 1:0. Keďže sa však už jesenná časť ruskej ligy skončila, tak sa hostia nemajú na čo šetriť a pôjdu do dnešného zápasu určite na doraz.

    Zápasy Lokomotivu Moskva v Lige majstrov:
    Galatasaray Istanbul – Lokomotiv Moskva 3:0
    Lokomotiv Moskva – Schalke 0:1
    Lokomotiv Moskva – FC Porto 1:3
    FC Porto – Lokomotiv Moskva 4:1
    Lokomotiv Moskva – Galatasaray Istanbul 2:0
     
    FC Schalke 04

    Schalke sa v Bundeslige v tejto sezóne veľmi trápi. Zo 14 ligových zápasov prehralo až osem a nachádza sa až na 13. mieste, len tri body nad barážovou 16. pozíciou. V sobotu navyše Schalke prehralo po piatich rokoch doma revírne derby s Borussiou Dortmund 1:2. Rozpoloženie tímu v domácej ligovej súťaži tak vôbec nie je dobré.

    V Lige majstrov je to o niečo lepšie. Schalke už má istotu 2. miesta v skupine D a istotu postupu do osemfinále, a tak je pre nemecký celok dnešný zápas akousi lepšou prípravou na ďalšie zápasy. O tom, že Schalke skončí už s predstihom druhé, rozhodla súhra výsledkom v minulom kole, kedy prehralo Schalke v Porte 1:3 a Lokomotiv Moskva vyhral nad Galatasarayom Istanbul 2:0. Dá sa tak teda dnes očakávať, že domáci nasadia do zápasu hráčov širšieho kádru a najlepších hráčov budú šetriť na ligu, kde potrebujú zabrať.

    Zápasy Schalke v Lige majstrov:
    Schalke – FC Porto 1:1
    Lokomotiv Moskva – Schalke 0:1
    Galatasaray Istanbul – Schalke 0:0
    Schalke – Galatasaray Istanbul 2:0
    FC Porto – Schalke 3:1
     
    Vitajte pri zápase 6. kola skupinovej fázy Ligy majstrov medzi FC Schalke 04 a Lokomotivom Moskva.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:55.

    Michal Sadlek

    Góly: 90+1. Schöpf

    Karty:   27. Serdar (SCH), 45+2. Goller (SCH), 59. Mascarell (SCH), 87. Stambouli (SCH) – 45+1. Igor Denisov (LMO), 65. Höwedes (LMO), 80. Farfán (LMO)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 3:5. Rohy: 11:2. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 16:14.
    FC Schalke 04: Fährmann (C) – Goller (59. Harít), Naldo, Nastasić, Mendyl (16. Baba Rahman) – Stambouli – Schöpf, Serdar, Mascarell – Teuchert (72. Kutucu), Konopljanka.
    Náhradníci: Nübel – McKennie, Baba Rahman, Kutucu, D. Caligiuri, Harít, Sané.

    Lokomotiv Moskva: Guilherme – Ignatěv, S. Kvěrkvelija, Höwedes, Rybus – Barinov, Krychowiak, Igor Denisov (C), Al. Mirančuk – Éder (46. An. Mirančuk), Farfán (80. Smolov).
    Náhradníci: Kočenkov – Idowu, Smolov, An. Mirančuk, Michalik, Tugarev, Žemaletdinov.

    Rozhodca: Sidiropoulos – Kostaras, Dimitriadis (všetci Grécko)

    Diváci: 48 883