Nórsko – Dánsko 9:5 (kon.) | Nemecko – Lotyšsko 3:5 (kon.) | Česko – Švajčiarsko 2:4 (kon.)
Fínsko – Švédsko 6:3 (kon.)
koniec
Fínsko
6:3 (1:0, 1:1, 4:2)
Švédsko
cz Nedeľa 09.12.2018, 16:00 • O2 Aréna, Praha • Majstrovstvá sveta mužov • Finále
Predzápasové kurzy
    58:11 Sami JOHANSSON - 6:3
     
    58:11
    Finsko právě vstřelilo branku!
    A je to tady, Fini střílí další branku a pojišťují si vedení v zápase! Eemeli Salin dost diskutabilně obral o míček Rudda, a do prázdné branky následně umístil míček SAMI JOHANSSON.
    Asistence: Eemeli Salin.
    55:29 Alexander RUDD - 5:3
     
    55:29
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    ALEXANDER RUDD provedl nájezd bezchybně, když po backhandovém zakončení dostal míček do branky a Švédsko stále živí naději na vyrovnání!
    Bez asistence.
    49:35 Nico SALO - 5:2
     
    49:35
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tohle začíná vypadat pro Finy víc než dobře! NICO SALO dostal míček na středu hřiště a skrz blokujícího prospal míček do šibenice!
    Asistence: Janne Lamminen.
    48:34 Peter KOTILAINEN - 4:2
     
    48:34
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finsko přidává další branku! Suomi tak udělali velký krok k obhájení titulu! PETER KOTILAINEN si vzal míček na polovině hřiště a střelou tahem se prosazuje!
    Asistence: Tatu Väänänen.
    46:21 Juha KIVILEHTO - 3:2
     
    46:21
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Netrvalo dlouho a finský celek je znovu ve vedení! Finové jsou v zakončení dost nekompromisní, nyní se při protiútoku 2 na 1 prosazuje JUHA KIVILEHTO, který dostal míček na zlatém podnose od Petera Kotilainena.
    Asistence: Peter Kotilainen.
    42:41 Alexander RUDD - 2:2
     
    42:41
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    A je srovnáno! ALEXANDER RUDD si vybojoval míček na polovině hřiště, otočil se rychle do útoku a neuvěřitelnou střelou backhandem procedil míček kolem první tyče do branky!
    Bez asistence.
    27:25 Alexander Galante Carlstrom - 2:1
     
    27:25
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    A je tu první branka Tre Kronor! Švédský tým využívá bleskurychle přesilovou hru, když se ranou od mantinelu na první tyč prosazuje ALEXANDER GALANTE CARLSTROM. Asistence: Emil Johansson.
    23:57 Peter KOTILAINEN - 2:0
     
    23:57
    Finsko právě vstřelilo branku!
    A je tu druhá branka finského týmu! Finský národní tým se prosazuje po učebnicové akci, když Ville Lastikka krásným krosem našel volného PETERA KOTILAINENA, který z jedničky trefuje odkrytou branku!
    Asistence: Ville Lastikka.
    03:30 Juha KIVILEHTO - 1:0
     
    03:30
    Finsko právě vstřelilo branku!
    A máme tu první branku! Úřadující mistři světa na nic nečekají a hned v úvodu zápasu se ujímají vedení! Mikko Leikkanen posunul míček na mantinel, kde stál na JUHA KIVILEHTO, který vypálil na druhou tyč! Míček prošel pod nohou švédského brankáře do branky.
    Asistence: Mikko Leikkanen.

    Veronika Loudová

    Góly a asistencie: 4. Kivilehto (Leikkanen), 24. Kotilainen (Lastikka), 47. Kivilehto (Kotilainen), 49. Kotilainen (Väänänen), 50. Salo (Lamminen), 59. Johansson (Salin) – 28. Galante Carlstrom (Johansson), 43. Rudd, 56. Rudd (t.s.)


    Fínsko: Kosonen (Toriseva) – Lamminen, Savonen, Leikkanen, Kivilehto, Väänänen, Stenfors, Kohonen – Salin, Salo, Johansson – Kotilainen, Pylsy, Lastikka – Kapanen, Kukkola, Hautaniemi – Kailiala, Piha.
    Švédsko: Rehn (Parsjo-Tegner) – Nilsberth, Gustafsson, Ma Samuelsson, Ostholm, Sundstedt, Jonsson – Hedlund, Johansson, Enstrom – Jo Samuelsson, Galante Carlstrom, Sjogren – Rudd, Adriansson, Nilsson – Palmen, Svahn, Wilhelmsson.

    Rozhodca: Martins Larinovs, Martins Gross

    Diváci: 16 276