NY Rangers – Winnipeg 3:4 (1:2 po s.n.) | Chicago – Calgary 2:3 (kon.) | Montreal – San Jose 1:3 (kon.)
Detroit – Colorado 0:2 (kon.) | LA Kings – Carolina 2:0 (kon.)
po s.n. (1:2)
New York Rangers
3:4 (1:0, 2:0, 0:3 - 0:0)
Winnipeg Jets
cz Pondelok 03.12.2018, 00:00 • Madison Square Garden, New York • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 00:00.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům ledního hokeje! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání NHL mezi New York Rangers a Winnipeg Jets. Duel startuje o půlnoci.
     
    Winnipeg Jets

    Hostující Winnipeg zatím prožívá parádní sezónu. Kanadské mužstvo odehrálo dvacet pět zápasů, ve kterých nasbíralo třicet dva bodů a patří mu třetí pozice Západní konference. Winnipeg navíc disponuje skvělou obranou. Dosud inkasoval jen 74 branek. V posledním utkání vyhrál v prodloužení na ledě New Jersey Devils. Nejproduktivnějším hráčem Jets je Blake Wheeler, který má na kontě třicet tři bodů.
     
    New York Rangers

    New York Rangers zatím prožívají průměrnou sezónu. Celek z Madison Square Garden odehrál dvacet sedm zápasů a vybojoval v nich osmadvacet bodů. S touto vizitkou patří Rangers desátá pozice Východní konference. Na osmý Montreal však ztrácí jen jeden bod. Právě na ledě Canadiens ale Rangers v posledním utkání prohráli 5:2. Nejproduktivnějším hráčem Rangers je Mika Zibanejad s třiadvaceti body.
     
    Češi a Slováci

    V dresu New York Rangers nastupuje Filip Chytil.
     
    Úvodní sestavy:

    New York Rangers: H. Lundqvist (Georgijev) – Pionk, M. Staal, Shattenkirk, Claesson, Br. Smith, Skjei – Fast, Zibanejad, Vesey – Chytil, K. Hayes, Kreider – R. Strome, B. Howden, L. Andersson – Fogarty, Lettieri, Gettinger.

    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Brossoit) – Trouba, Morrissey, T. Myers, Schilling, Chiarot, Niku – Wheeler, Scheifele, Ehlers – Laine, Little, Connor – B. Tanev, Lowry, Copp – Appleton, Roslovic, Perreault..
     
    Jak už je za oceánem tradicí, začne dnešní duel o několik minut později.
     
    Oba týmy už jsou na ledě. Domácí Rangers budou hrát v modrém, zatímco Winnipeg přijel v bílém.
     
    Ještě před úvodním vhazováním zazní kanadská a americká hymna.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Domácí uspěli na úvodním vhazování dnešního utkání. Rangers se ihned vydali do útoku, ale nahození za branku Jets byla příliš prudké.
     
    00:35
    Connor Hellebuyck vyjel ven z branky, kde u mantinelu zastavil prudké nahození do útočného pásma. Brankář Winnipegu následně našel jednoho ze spoluhráčů.
     
    01:15
    Filip Chytil se v útočném pásmu natahoval po vysokém obloučku, ale nedokázal se s kotoučem otočit. Obrana Winnipegu následně získala odražený puk.
     
    01:43
    Mika Zibanejad projel po levém křídle do útočného pásma, ale jeho ránu zápěstím zablokoval dobře postavený Trouba.
     
    02:15
    Kyle Connor objel branku domácího celku, vybruslil si na kruh, kde se otočil a vyslal prudkou střelu zápěstím Lundqvist jeho pokus vytěsnil ramenem.
     
    02:40
    Sami Niku vyslal prudkou přihrávku na útočnou modrou čáru, jenže nikdo v bílém dresu na jeho pobídku nedosáhl. Hráči Rangers mohou znovu zaútočit.
     
    03:12
    Filip Chytil nyní pomohl svým obráncům v rohu obranného pásma, kde od kotouče odstavil jednoho z hokejistů Winnipegu.
     
    03:35
    Blake Wheeler dojel přihrávku do útočného pásma, ale v přetlačované se Stromem kotouč nevybojoval. Domácí celek tak může rozjet další útok.
     
    04:08
    Brendan Smith se pokusil o přihrávku podél mantinelu. Jeho úmysl ale vystihl jeden z obránců Winnipegu, který uklidňuje hru za brankou.
     
    04:22
    Až nyní se poprvé v utkání přerušuje hra! Domácím se nepodařilo rozehrát a kotouč prosvištěl na zakázané uvolnění.
     
    04:25
    Brendan Smith vyhodil puk mezi diváky a dostává dvě minuty za zdržování hry.
     
    05:00
    Blake Wheeler dostal moře prostoru v mezikruží, srovnal si kotouč na čepeli, ale jeho ránu zápěstím vyrazil Lundqvist parádním zákrokem!
     
    05:28
    Právě Wheeler tentokrát napřáhl od modré čáry. Jeho rána letěla těsně nad ledem a o kousek minula vzdálenější tyč domácí branky. Hosté sehráli solidní přesilovku.
     
    06:04
    Až nyní se hokejistům Rangers podařilo vyhodit kotouč přes všechny čáry za branku Winnipegu. Unavené kvarteto domácích hokejistů následně odjelo střídat.
     
    06:25
    Domácí v plném počtu.
     
    07:12
    Brett Howden projel s kotoučem do útočného pásma a zakončil hned od modré čáry. Jeho rána forhendem ale minula branku Winnipegu Jets.
     
    07:30
    Connor Hellebuyck musel po delší době zasahovat. Hostující brankář si dal pozor na nahození od modré čáry a vyrazil puk do rohu obranného pásma.
     
    08:05
    Mathieu Perreault projel s kotoučem na hokejce do útočného pásma, jenže nikdo v bílém dresu se mu neuvolnil do volného prostoru.
     
    08:35
    Trouba na modré čáře zastavil nepřesnou rozehrávku Rangers, jenže ani Winnipegu se nepodařilo konstruktivně rozehrát. Zakázané uvolnění.
     
    09:10
    Nikolaj Ehlers dostal přihrávku na pravou stranu útočného pásma, jenže v přetlačované s obráncem Rangers neměl šanci na úspěch.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    09:34
    Nikolaj Ehlers tentokrát operoval s kotoučem na modré čáře, ale jeho přihrávka na levou stranu byla nepřesná. Domácí Rangers tak mohou zaútočit.
     
    10:10
    Winnipeg si zahraje svou druhou přesilovku v utkání. Dvě minuty za vysokou hůl vyfasoval Strome.
     
    10:24
    Domácí se krátce po vhazování dostali ke kotouči za vlastní brankou a pohotově jej vyhodili přes všechny čáry. Winnipeg musí rozjet další akci z obranného pásma.
     
    11:03
    Kevin Hayes vybojoval kotouč v rohu obranného pásma, krásně se s ním otočil a vyhodil jej přes všechny čáry za branku kanadského celku.
     
    11:35
    Chris Kreider získal puk v obranném pásmu a rovněž jej vyhodil přes všechny čáry. Winnipegu se v jeho druhé početní převaze vůbec nedaří.
     
    12:10
    Domácí v plném počtu.
     
    12:23
    Trouba chtěl urychlit rozehrávku Winnipegu přihrávkou na modrou čáru, nicméně jeho pobídka byla příliš prudká a hosté musejí vyklidit útočné pásmo.
     
    13:08
    Lias Andersson vybojoval puk u mantinelu v útočném pásmu a okamžitě jej nahodil na branku Jets. Hostující brankář jeho pokus vykopl betonem.
     
    13:31
    Po přetlačované u mantinelu se kotouč vymrštil na střídačku hostujícího Winnipegu. Rozhodčí tedy nařizují vhazování ve středním pásmu.
     
    14:10
    Mark Scheifele dostal přihrávku za branku domácích Rangers, zbavil se svého strážce, ale jeho bekhendový pokus byl hodně pomalý.
     
    14:26
    Nikolaj Ehlers spěchal za nahozením do útočného pásma. Ve velké rychlosti si však nedokázal skákavý kotouč ideálně zpracovat.
     
    15:10
    Mark Scheifele projel s pukem na hokejce do útočného pásma, kde se zbavil obránce, jenže jeho zakončení zápěstím bylo hodně nepřesné.
     
    15:22
    Další přesilovka pro Winnipeg! Dvě minuty za vysokou hůl dostává Mika Zibanejad.
     
    16:10
    Jacob Trouba s vypětím všech sil udržel pro kanadský celek kotouč v útočném pásmu. Domácí zadáci nyní skvěle napadají rozehrávku Jets.
     
    16:28
    Nyní se však hokejistům domácího mužstva podařilo vyhodit kotouč přes všechny čáry. Winnipeg musí rozjet další akci od své branky.
     
    17:00
    Znovu letí puk přes všechny čáry až k brance Winnipegu. Zadáci domácího celku nyní odvádějí opravdu vynikající práci.
     
    17:22
    Domácí v plném počtu.
     
    17:32
    Rangers právě vstřelili branku!
    Domácí celek se dostává do vedení! JESPER FAST odklidil kotouč z obranného pásma, předal jej Zibanejadovi, který mu jej vrátil mezi kruhy a první jmenovaný už měl snadnou práci! Asistence: Mika Zibanejad, Marc Staal.
    17:32 Jesper FAST - 1:0
     
    17:57
    Domácí si navíc zahrají svou první přesilovku. Dvě minuty za sekání dostává Mathieu Perreault.
     
    18:10
    Chris Kreider dostal přihrávku do rohu útočného pásma, jenže podklouzl a obránci Winnipegu následně vyvezli kotouč do středního pásma.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny!
     
    19:16
    Connor Hellebuyck si dal pozor na nahození od modré čáry a stačil utěsnit mezírku mezi betony. Hostující brankář si poradil i s následnou dorážkou.
     
    19:57
    Hosté v plném počtu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina končí! Po úvodní dvacetiminutovce mohou být spokojenější domácí hokejisté! Do utkání přitom vstoupil mnohem lépe hostující Winnipeg. Hosté dokonce hráli tři přesilové hry, ale v nich nedokázali otevřít skóre. V 18. minutě se tak po krásné akci prosadil Jesper Fast! Rangers poté navíc hráli přesilovku, ale tu využít nedokázali. Do kabin se proto odchází za stavu 1:0.
     
    Střely na branku: 4 – 11
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Domácí uspěli na úvodním vhazování druhé třetiny. Rangers se ihned vydali do útoku, ale Marc Staal svým nahozením odevzdal kotouč soupeři.
     
    20:41
    Neal Pionk dostal nabito na modrou čáru a pohotově zakončil. Jeho rána zápěstím směřovala k přední tyči, kde stačil zasáhnout Connor Hellebuyck.
     
    21:20
    Andrew Copp dostal krásnou přihrávku do jízdy mezi kruhy, zpracoval si pu a zakončil zápěstím. Jeho projektil ukryl Henrik Lundqvist do lapačky.
     
    21:38
    Patrik Laine protečoval kotouč do útočného pásma, ale nikdo v bílém dresu na jeho přihrávku nedosáhl. Zadáci Rangers získali puk a mohou zaútočit.
     
    22:05
    Lundqvist si musel dávat pozor na ránu z pravého kruhu. Little se z otočky dostal do zakončení, ale švédský brankář včas mávl svou lapačkou.
     
    22:28
    Jacob Trouba se krásně otočil v rohu útočného pásma, nicméně jeho prudkou přihrávku bekhendem dokázala obrana Rangers odehrát do bezpečí.
     
    23:09
    Mark Scheifele dostal přihrávku na pravé křídlo, kde si kotouč skvěle zpracoval a přihrál na modrou čáru. Nikdo v bílém ale nevypálil.
     
    23:26
    Blake Wheeler tentokrát vyslal zajímavý projektil. Henrik Lundqvist si ale pohlídal své postavení a ukryl kotouč mezi tělo a svou levou rukou.
     
    24:10
    Blake Wheeler spěchal za vlastním nahozením do rohu útočného pásma. Hostující útočník byl u puku včas, ale proti přesile obránců neuspěl.
     
    24:35
    Bryan Little dojel nahození do útočného pásma, jenže jeho nahození od mantinelu postrádalo razanci i přesnost. Obrana Rangers si s přehledem poradila.
     
    25:10
    Ryan Strome napadal rozehrávku Winnipegu na modré čáře. Zadáci hostujícího celku si tentokrát poradili a vymanili se z tlaku.
     
    25:32
    Henrik Lundqvist skvěle vykopl svůj pravý beton a vyrazil nebezpečnou střelu od mantinelu. Domácí brankář dnes předvádí parádní výkon.
     
    26:10
    Staal projel do útočného pásma, kde se otočil kolem soupeře, jenže jeho pokus bekhendem prolétl kolem branky Winnipegu.
     
    26:29
    Henrik Lundqvist si všiml dotírajícího soupeře a raději před ním přikryl kotouč lapačkou. Po komerční přestávce se bude vhazovat po jeho levé ruce.
     
    27:10
    Trouba zastavil další prudkou přihrávku do útočného pásma. I ve druhé části se zatím hraje hodně bojovný hokej s velkým množství osobních soubojů.
     
    27:35
    Kyle Connor se po levém křídle prosmýkl do útočného pásma a od mantinelu poslal bekhendovou přihrávku před branku. Obránci puk odehráli do bezpečí.
     
    28:15
    Laine vybojoval puk v rohu útočného pásma. Winnipeg se poté na chvíli usadil před brankou Rangers, nicméně nikomu v modrém se nepodařilo zakončit.
     
    28:28
    Nikolaj Ehlers upadl po souboji za brankou domácího celku. Obránci Rangers poté sebrali odražený kotouč a bez problémů jej odehráli do bezpečí.
     
    29:15
    Kyle Connor dostal po rychlém protiútoku přihrávku na levou stranu útočného pásma, ale musel pálit za tělem. Jeho pokus tak prolétl kolem branky.
     
    29:45
    Lias Andersson projel s pukem do útočného pásma a troufl si na zakončení zápěstím. Jeho projektil skončil v lapačce hostujícího brankáře.
     
    30:10
    Domácí se vymanili z tlaku Jets jen za cenu vysokého obloučku do středního pásma. Puk poté sebrali hosté. Oba týmy stačily vystřídat.
     
    30:42
    Marc Staal zastavil prudkou přihrávku na rozjetého Wheelera a zastavil rodící se akci soupeře. V posledních minutách hrají oba týmy hodně opatrně.
     
    31:03
    Cameron Schilling chtěl překvapit obranu domácích Rangers prudkou přihrávkou po levé straně, jenže jeho pobídka skončila na zakázaném uvolnění.
     
    31:28
    Kyle Connor dostal od Laineho přihrávku na levou stranu útočného pásma, nicméně jeho nahození skončilo na betonu připraveného Lundqvista.
     
    32:06
    Marc Staal se najednou zjevil sám v mezikruží. Domácí obránce mohl zakončovat, ale trefil jen prvního obránce v bílém.
    32:11 Marc STAAL - 2:0
     
    32:11
    Rangers právě vstřelili branku!
    Domácí celek přidává druhou branku! Po zmatcích hostující obrany před vlastní brankou se k odraženému puku dostal MARC STAAL, který střelou z pravého kruhu zakončil přesně k tyči! Asistence: Ryan Strome, Lias Andersson.
     
    33:10
    Connor Hellebuyck vyjel ven ze své branky, u mantinelu si zpracoval prudké nahození a našel jednoho ze zadáků Winnipegu.
     
    33:35
    Kreider bojoval o puk za brankou Winnipegu, ale ihned se u něj vyrojili dva obránci v bílých dresech, kteří mu nedali dostatek času k rozehrávce.
     
    34:10
    Kevin Hayes si zpoza branky Jets vybruslil do rohu útočného pásma, odkud vyslal přihrávku mezi kruhy, ale nikdo v modrém dresu na jeho pobídku nedosáhl.
     
    34:34
    Henrik Lundqvist musel po delší době zasahovat. Domácí brankář si dal pozor na dělovku od modré čáry, přesunul se k levé tyči a vykopl puk do bezpečí.
     
    35:10
    Kevin Hayes napadal rozehrávku Winnipegu na modré čáře. Hostující celek zatím drží velké množství nepřesných přihrávek.
     
    35:36
    Brady Skjei vybojoval puk v obranném pásmu a obloučkem jej vyhodil do pásma středního. Domácí hokejisté to ale nestihli na střídačku.
     
    36:20
    Henrik Lundqvist při jednom ze soubojů na brankovišti přišel o masku. Sudí si toho všiml a okamžitě přerušil hru. Domácí brankář ale vypadá hodně rozzlobeně.
     
    36:35
    Jesper Fast napadal rozehrávku soupeře v útočném pásmu. Winnipeg přesto ještě dokázal udržet třetinu, jenže nikdo v bílém dresu nezakončil.
     
    36:50
    Bude se vylučovat! Dvě minuty za nedovolené bránění dostává hostující Blake Wheeler.
     
    37:10
    Winnipeg vstoupil do oslabení dobře. Hosté vybojovali kotouč za svou brankou a dokázali jej vyhodit přes všechny čáry. Rangers musí začít od nuly.
     
    37:45
    Filip Chytil dostal přihrávku do útočného pásma, jenže přihrávkou od mantinelu odevzdal kotouč soupeři. Hosté se znovu osvobodili dlouhým vyhozením.
     
    38:15
    Little vybojoval puk v rohu obranného pásma a vyhodil jej přes všechny čáry. Domácím Rangers se v této přesilovce vůbec nedaří.
     
    38:50
    Hosté v plném počtu.
     
    38:54
    Rangers právě vstřelili branku!
    Domácí celek krátce po skončení přesilové hry přidává třetí branku a výrazně vykračuje za výhrou! Zibanejad nahodil puk od modré čáry a CHRIS KREIDER jeho pobídku krásnou tečí uklidil do sítě! Asistence: Mika Zibanejad, Neal Pionk.
    38:54 Chris KREIDER - 3:0
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny!
     
    39:40
    Nyní se hosté usadili v útočném pásmu, ale ze strany Winnipegu je to spíše zmar. Rangers zcela kontrolují dění na ledové ploše.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina je minulostí! Domácí Rangers zvládli prostřední periodu ve velkém stylu a vedou už 3:0. Winnipeg se v této třetině prakticky k ničemu nedostal. Naopak ve 33. minutě přidal druhou branku domácích Marc Staal! Rangers poté hráli přesilovou hru a krátce po jejím skončení přidal třetí zásah domácího týmu Chris Kreider! Winnipeg to bude mít v poslední třetině nesmírně náročné!
     
    Střely na branku: 11 – 25
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Domácí uspěli na úvodním vhazování třetí třetiny. Domácí Rangers se v závěrečné části budou snažit udržet své vedení.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:43
    Jimmy Vesey se po pravém křídle probil do útočného pásma, kde se dostal ke střele zápěstím, ale jeho projektil srazil obránce do ochranné sítě.
     
    41:10
    Chris Kreider dostal přihrávku do útočného pásma, ale ihned se mu na záda nalepil jeden ze soupeřů, který jej obral o kotouč.
     
    41:39
    Andrew Copp se po pravém křídle prosmýkl do útočného pásma a tlačil so do branky. Důrazný obránce jej ale nenechal zakončit bekhendem.
     
    41:56
    Winnipeg si zahraje přesilovku. Dvě minuty za krosček dostává Brendan Smith.
     
    42:10
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Je sníženo! Hosté bleskově využívají přesilovou hru! Blake Wheeler dostal přihrávku na pravou stranu, nahrál mezi kruhy a MARK SCHEIFELE pohotovou střelou překonal Lundqvista! Asistence: Blake Wheeler, Josh Morrissey.
    42:10 Mark SCHEIFELE - 3:1
     
    42:40
    Domácí nyní uklidňují hru v obranném pásmu. Nikdo v modrém dresu zrovna nehýří aktivitou, ale pro Rangers je důležité, že hrají s kotoučem.
     
    43:10
    Jesper Fast se na modré čáře snažil udržet útočné pásmo pro domácí celek. Domácí útočník ale kotouč nezastavil a Winnipeg se stačil osvobodit.
     
    44:09
    Wheeler se krásně uvolnil v rohu útočného pásma, vybruslil si na levý kruh a zakončil. Henrik Lundqvist jeho pokus schoval do lapačky.
     
    44:36
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Tak pozor! Je tady drama! Winnipeg totiž snižuje na rozdíl jediné branky! JACK ROSLOVIC se dostal před Lundqvista, chytrým pohybem se uvolnil a dopravil puk do sítě! Asistence: Mathieu Perreault, Jacob Trouba.
    44:36 Jack ROSLOVIC - 3:2
     
    45:10
    Patrik Laine přenesl hru na levou stranu hrací plochy, jenže Tanev si nepotykal s převzetím kotouče a nechal se o něj připravit.
     
    45:32
    Vessey se před brankou Winnipegu natahoval po střílené přihrávce z pravé strany, jenže špičkou hokejky na kotouč nedosáhl.
     
    46:10
    Marc Staal vybojoval puk za brankou domácího celku. Domácí hokejista se ale ukvapil s rozehrávkou a vyhodil puk na zakázané uvolnění.
     
    46:38
    Zibanejad vybojoval kotouč v přetlačované na levé straně ledové plochy. Domácí útočník poté poslal přihrávku do útočného pásma, kde domácí o puk přišli.
     
    47:03
    Connor Hellebuyck předvedl skvělý zákrok! Do zakončení se na levém kruhu dostal Chris Kreider, nicméně hostující brankář udržel šance Winnipegu na úspěch!
     
    47:26
    Nikolaj Ehlers projel s pukem do útočného pásma, zbavil se obránce, jenže ránou z ostrého úhlu nenašel recept na dobře postaveného Lundqvista.
     
    48:10
    Kevin Hayes dostal přihrávku na pravý kruh, jenže v rozkleku nedokázal zamířit mezi tři tyče. Domácí hokejista promáchl a ještě zlomil hokejku.
     
    48:32
    Jesper Fast zatlačil obránce Winnipegu na hrazení. Domácí útočník skvěle zbrzdil hostující rozehrávku a vybojoval kotouč pro Rangers.
     
    49:20
    Trouba přišel o kotouč v rohu obranného pásma. Rangers v posledních minutách zvýšili svou aktivitu a dostávají zadáky Jets do těžkých pozic.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    50:03
    Trouba si ještě prodloužil svůj pobyt na ledové ploše, uklidnil hru Winnipegu a pokusil se o rozehrávku. Jeho nástřel byl však příliš prudký.
     
    50:28
    Filip Chytil uspěl v souboji na modré čáře a udržel pro domácí Rangers útočné pásmo. Český mladík následně nahodil puk, ale netrefil branku.
     
    51:10
    Jacob Trouba uspěl v souboji na modré čáře a rozjel akci Jets dlouhou přihrávkou na pravou stranu. Nikdo v bílé se však nedostal do zakončení.
     
    51:34
    Henrik Lundqvist se roztáhl v brankovišti, kde zalehl odražený kotouč! Právě švédský brankář poté dlouho nevěděl, kde má puk. Nakonec jej našel pod svým tělem!
     
    52:00
    Laine dostal přihrávku na modrou čáru, srovnal si kotouč na forhend, ale jeho nahození skončilo v rukavici připraveného Lundqvista.
     
    52:35
    Scheifele projel s pukem do útočného pásma a snažil se poslal přihrávku před branku Rangers. Zadáci domácího celku ale dokázali vyčistit prostor.
     
    53:10
    Brady Skjei si dal pozor na dotírajícího soupeře v rohu obranného pásma, otočil se s kotoučem na hokejce a vyhodil jej za modrou čáru.
     
    53:45
    Neal Pionk dojel vyhození Winnipegu za branku Rangers. Domácí v posledních minutách skvěle bruslí a nepouští soupeře do zakončení.
     
    54:16
    Ehlers projel s pukem do útočného pásma, jenže ihned se u něj zjevili dva hokejisté v modrém dresu, kteří jeho následný pokus srazili mimo tři tyče.
     
    54:32
    Marc Staal svedl souboj o puk za brankou hostujícího Winnipegu. Hráči kanadského celku však potřebují hrát na opačné straně ledové plochy.
     
    55:07
    Trouba se s pukem dostal do útočného pásma, kde zkoušel zakončení zápěstím, ale Zibanejad se mu obětavě položil do střely a srazil puk do bezpečí.
     
    55:38
    Kreider spěchal za odraženým pukem do mezikruží. Domácí útočník však neudržel balanc a poroučel se k ledu.
     
    56:10
    Lias Andersson vybojoval puk v rohu obranného pásma a vyhodil jej odrazem o mantinel za modrou čáru. Hráči v modrém hrají opravdu skvěle.
     
    56:38
    Ryan Strome svedl souboj se Scheifelem ve středním pásmu. Domácí hokejista vybojoval kotouč a odrazem o mantinel jej poslal za branku Jets.
     
    57:30
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Neskutečné! Je vyrovnáno! Ehlers vyslal zajímavou střelu od modré čáry. Domácí brankář jeho ránu pouze vyrazil před sebe a dojíždějící BRYAN LITTLE uklidil kotouč do sítě! Asistence: Nikolaj Ehlers, Jacob Trouba.
    57:30 Bryan LITTLE - 3:3
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    58:38
    Scheifele se podél mantinelu probil do útočného pásma, přihrál kolem Zibanejada, ale jeho bekhendovou pobídku srazil obránce do bezpečí.
     
    59:19
    Little se v útočném pásmu dostal k odraženému kotouči, jenže v tísni neoslovil nikoho ze svých spoluhráčů. Vše nasvědčuje tomu, že uvidíme prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Winnipeg sehrál neskutečnou třetí třetinu a dokázal dnešní duel poslat do prodloužení! Za hosty nejprve snížil Mark Scheifele a krátce po něm přidal druhou branku Jets Jack Roslovic! Rangers poté dokázali uklidnit hru, jenže dvě minuty před koncem vyrovnal Bryan Little!
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:10
    Domácí uspěli na úvodním vhazování prodloužení. Rangers se ihned vydali do útoku, ale Mika Zibanejad neprobruslil do střelecké pozice.
     
    60:42
    Henrik Lundqvist se skvěle roztáhl v brankovišti a předvedl skvělý zákrok levým betonem.
     
    61:08
    Mika Zibanejad tentokrát projel mezi kruhy, odkud vyslal prudkou střelu zápěstím, nicméně jeho pokus prolétl kolem vzdálenější tyče.
     
    62:10
    Před branku Winnipegu přiletěla prudká přihrávka z rohu útočného pásma, jenže nikdo v modrém dresu na nástřel nedosáhl.
     
    62:35
    Laine dostal přihrávku mezi kruhy, potykal si se zpracováním, jenže jeho rána zápěstím skončila na hrudi domácího brankáře.
     
    63:15
    Právě Laine se tentokrát nechal vytlačil ven z útočného pásma. Winnipeg tak musí zahájit svou akci nanovo.
     
    63:45
    Josh Morrissey objel branku Rangers, natlačil se před Lundqvista, ale švédský brankář se v brankovišti skvěle roztáhl a nepustil puk za svá záda.
     
    64:12
    Bryan Little dostal krásnou přihrávku do jízdy, prosmýkl se přes modrou čáru, ale jeho dělovka příklepem skončila v lapačce domácího brankáře.
     
    64:21
    Henrik Lundqvist předvedl fantastický zákrok! Domácí brankář se skvěle přesunul k levé tyči a zastavil Laineho ránu zápěstím!
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Ani pětiminutové prodloužení nám vítěze dnešního utkání nepřineslo. Zejména Henrik Lundqvist ve svém brankovišti opravdu čaroval. O vítězi tedy rozhodnou samostatné nájezdy.
     
    Střely na branku: 19 – 42
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. séria
    0:0
    Shattenkirk nabral velkou rychlost, zkusil střelu zápěstím, ale trefil jen vyrážečku.
     
    1. séria
    0:0
    Za Winnipeg se rozjel Connor, který hledal mezírku mezi betony, ale Lundqvist byl připraven.
     
    2. séria
    1:0
    Mika Zibanejad se rozjel hodně pomalu, přehodil si puk na forhend a rychlou střelou skóroval.
     
    2. séria
    1:1
    Laine si všiml postavení domácího brankáře a střelou o tyč vyrovnal.
     
    3. séria
    1:1
    Jimmy Vesey zkusil podobné zakončení jako Zibanejad, jenže netrefil branku.
     
    3. séria
    1:2
    Scheifele před brankářem hodně zpomalil a propálil Lundqvista!
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Winnipeg Jets.
    Autorem vítězné branky je MARK SCHEIFELE!
    Mark SCHEIFELE - 3:4
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Po samostatných nájezdech se nakonec raduje Winnipeg. Za domácí celek sice otevřel skóre Zibanejad, ale Laine hned dalším nájezdem vyrovnal. Vesey následně minul branku a Scheifele si dojel pro rozhodnutí!
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Jacob Trouba (WPG) 0+2
    2. Bryan Little (WPG) 1+0
    3. Henrik Lundqvist (NYR) 39 zák., 3 gólů, 92,8%
     
    Československá stopa v utkání:
    Filip Chytil (NYR) 0+0, 1 střela, čas na ledě 16:16
     
    Ještě doplním, že dnešní duel sledovalo 17 464 diváků!
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (03:05:26)

    Tomáš Kubečka

    Góly a asistencie: 18. Fast (Zibanejad, M. Staal), 33. M. Staal (R. Strome, L. Andersson), 39. Kreider (Zibanejad, Pionk) – 43. Scheifele (Wheeler, Morrissey), 45. Roslovic (Perreault, Trouba), 58. Little (Ehlers, Trouba), rozh. náj. Scheifele

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:0   Kevin Shattenkirk (NYR)
    0:0   Kyle Connor (WPG)
    2. séria:
    1:0   Mika Zibanejad (NYR)
    1:1   Patrik Laine (WPG)
    3. séria:
    1:1   Jimmy Vesey (NYR)
    1:2   Mark Scheifele (WPG)


    New York Rangers: H. Lundqvist (Georgijev) – Pionk, M. Staal, Shattenkirk, Claesson, Br. Smith, Skjei, DeAngelo – Fast, Zibanejad, Vesey – Chytil, K. Hayes, Kreider – R. Strome, B. Howden, L. Andersson – Fogarty, Lettieri, Gettinger.
    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Brossoit) – Trouba, Morrissey, T. Myers, Schilling, Chiarot, Niku – Wheeler, Scheifele, Ehlers – Laine, Little, Connor – B. Tanev, Lowry, Copp – Appleton, Roslovic, Perreault.

    Rozhodca: Luxmore, Hebert – Barton, Daisy

    Diváci: 17 464