Lipsko – Mönchengladbach 2:0 (kon.) | Frankfurt – Wolfsburg 1:2 (kon.)
koniec
Eintracht Frankfurt
1:2 (0:1)
VfL Wolfsburg
Nedeľa 02.12.2018, 18:00 • Commerzbank-Arena, Frankfurt • Nemecká Bundesliga • 13. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Vitajte pri zápase 13. kola nemeckej Bundesligy medzi Eintrachtom Frankfurt a VfL Wolfsburg.
     
    Eintracht Frankfurt

    Domáci tím vstúpil do sezóny veľmi zle, postupom času ale našiel svoju tvár a hlavne sa dostal do skvelej formy, keď z posledných siedmich zápasov vyhral šesť a jeden remizoval. Táto séria skvelých výsledkov ho dostala už na 4. miesto zaručujúce Ligu majstrov a pred týmto zápasom stráca na vedúcu Borussiu Dortmund desať bodov. Čo sa týka streleckej produktivity, tak sa tímu zatiaľ veľmi darí – s 29 strelenými gólmi je tretím najproduktívnejším tímom Bundesligy. Potvrdzuje to i tabuľka strelcov, kde sú na delenom druhom mieste s deviatimi strelenými gólmi hneď dvaja hráči Eintrachtu – francúzsky útočník Sebastien Haller a srbský útočník Luka Jović.

    Posledných 5 zápasov:
    Frankfurt – Düsseldorf 7:1
    Norimberg – Frankfurt 1:1
    Stuttgart – Frankfurt 0:3
    Frankfurt – Schalke 3:0
    Augsburg – Frankfurt 1:3
     
    VfL Wolfsburg

    Hostia rozhodne nie sú tak úspešní, ako domáci. Priebežne sa nachádzajú v strede tabuľky na 10. mieste so ziskom 15 bodov a majú bližšie k zostupovým priečkam ako k európskym pohárom. Vývoj Wolfsburgu vykazuje takmer úplne opačný smer ako v prípade Frankfurtu – dobrý vstup do sezóny, ktorý sa ale zmenil na sériu neúspešných výsledkov. Z posledných šiestich zápasov prehral Wolfsburg až štyri, a tak sa tabuľkou logicky zosunul na nižšie priečky. Je ťažké vypichnúť nejaké pozitívum, pretože ako útok, tak i obrana by mohli fungovať lepšie a v ukazateľoch strelených i inkasovaných gólov je Wolfsburg priemer Bundesligy. Ukazuje to i tabuľka strelcov, kde je to v podaní Wolfsburgu v porovnaní s Frankfurtom veľká bieda. Jediný, kto vyčnieva, je holandský útočník Wout Weghorst s piatimi strelenými gólmi, ktorého štart v dnešnom zápase je ale otázny.

    Posledných 5 zápasov:
    Wolfsburg – Bayern Mníchov 1:3
    Düsseldorf – Wolfsburg 0:3
    Wolfsburg – Borusssia Dortmund 0:1
    Hannover – Wolfsburg 2:1
    Wolfsburg – RB Lipsko 1:0
     
    Historicky je vo vzájomných zápasoch úspešnejší Wolfsburg. Z posledných desiatich vzájomných zápasov ich vyhral šesť, dva sa skončili remízou a dva vyhral Frankfurt. V minulej sezóne sa z výhry vždy radoval hosťujúci tím. Najskôr vyhral v auguste 2017 Wolfsburg vo Frankfurte 1:0 a následne v januári 2018 mu Frankfurt porážku vrátil, keď vyhral vo Wolfsburgu 3:1.
     
    Úvodné zostavy:

    Eintracht Frankfurt: Trapp – Russ (C), Hasebe, N'Dicka – D. da Costa, G. Fernandes, Rebić, de Guzmán, Kostić – Haller, Jović.
    Náhradníci: Rönnow – Falette, Gaćinović, Hrgota, Salcedo, Stendera, Willems.

    VfL Wolfsburg: Casteels (C) – William, Knoche, Brooks, Roussillon – Gerhardt, Arnold, Mehmedi, Rexhbecaj – Ginczek, Weghorst.
    Náhradníci: Pervan – Brekalo, Guilavogui, Malli, Steffen, Uduokhai, Verhaegh.

    Rozhodca: Stegemann – Pickel, Stein.
     
    Oba tímy práve nastupujú na ihrisko a zápas sa o chvíľu začne. Domáci Frankfurt v čiernych dresoch, hostia v bielych.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop zápasu mali hostia, ktorý loptu okamžite nakopli na Ginczeka dopredu. Ten loptu nepodržal, hostia sa ale udržali na pravej strane pri pokutovom území.
     
    2
    Z druhej strany skúšal nájsť spoluhráčov Roussillon, jeho nákop bol ale pre všetkých príliš ďaleko a tak skončil v rukaviciach brankára Trappa.
     
    3
    Prvý útok domácich. Rebćić posunul loptu Kostićovi na ľavú stranu, ktorý strieľal cez obrancu nad bránu.
     
    4
    Hostia zatiaľ nehrajú nijak zložito, opäť totiž poslali nákop na útočníkov, opäť ale skončil u brankára Trappa.
     
    5
    Séria niekoľkých súbojov v strede poľa, kedy lopta veľmi rýchlo menila majiteľa skončila víťazstvom hráčov Wolfsburgu, ktorý od vlastného brankára Casteelsa zakladajú postupný útok.
     
    6
    Hostia sa ale s rozohrávkou veľmi zahrávajú a Arnold takmer o loptu prišiel. Na poslednú chvíľu prihral naspäť Casteelsovi, ktorý loptu odkopol.
     
    7
    Rebić spracoval peknú prihrávku z vlastnej polovici a rozbehol sa smerom na bránu. Pokus o kľučku na obrancu v pokutovom území mu už ale nevyšiel. Nasledovať bude rohový kop domácich.
     
    8
    De Guzmánov center z rohu bez väčších problémov odvrátila obrana hostí. Domáci ale zostávajú pri lopte.
     
    9
    Po odhlavičkovanom centri sa dostal k odrazenej lopte Rebić, ktorý bol zasiahnutý do hrude vysokou nohou obrancu. Videorozhodca situáciu posunul tak, že k faulu došlo ešte pred šestnástkou, Frankfurt tak bude kopať priamy kop takmer presne z hranice pokutového územia.
     
    10
    Žltú kartu dostáva John Anthony Brooks (VfL Wolfsburg).
     
    11
    Rebić posunul loptu na strelu de Guzmánovi, ktorý ale trafil len múr. Domáci budú mať ďalší rohový kop.
     
    11
    Roh bol rozohraný na krátko, Kostićov center však končí u Casteelsa.
     
    11
    Žltú kartu za faul na Roussillona dostáva Gélson Fernandes (Eintracht Frankfurt).
     
    12
    Knoche nakopol loptu z vlastnej polovice na Weghorsta, ktorý síce vyhral hlavičkový súboj, loptu ale udržať nedokázal.
     
    13
    Domáci tak prešli do postupného útoku a Kostić nebezpečne centroval z ľavej strany. Nabiehajúci Jović ale jeho center minul, pretože mu šiel na päty.
     
    14
    Aktívny Kostić obehol obrancu na ľavej strane a prihral pred bránu, kam si z druhej vlny dobehol de Guzmán. Aj keď loptu netrafil dobre, tak sa jeho pokus dokotúľal do ľavej tyče brány Casteelsa.
    14. Jonathan de Guzmán (FRN)
     
    15
    A do tretice Kostić na ľavej strane. Tentokrát bol jeho center zrazený na rohový kop.
     
    16
    De Guzmán centroval na bližšiu tyč, kde loptu predlžoval za seba Rebić, jeho predĺženie bolo ale privysoké pre všetkých jeho spoluhráčov.
     
    18
    Frankfurt postupne preberá iniciatíva a čoraz viac kombinuje na polovici hostí. Tí sa zameriavajú hlavne na rýchle protiútoky.
     
    20
    Kostić je na ľavej strane dnes neuveriteľne aktívny. Tentokrát centroval na Jovića, ktorý si jeho center chcel ešte spracovať pred strelou. K tej už ale nedošlo, pretože mu pred strelou loptu odkopol Knoche.
     
    21
    Nákop Trappa chcel predĺžiť na svojho útočníka parťáka Jovića Haller. K lopte sa ale po jeho hlavičke dostal Kostić, ktorý opäť centroval do pokutového územia. Casteels skočil za loptou a chytil ju.
     
    23
    Domáci sa postupnou kombináciou približujú k pokutovému územiu hostí a Rebić sa chcel individuálne presadiť cez dvoch obrancov, loptu ale stratil a domáci museli bežať rýchlo späť.
     
    24
    Na druhú stranu totiž bežal šprintom s lotou Gerhardt, ktorý chcel ešte prihrávať pred bránu. Jeho center sa ale nevydaril a Russ loptu spred brány odkopol.
     
    25
    Rebić centroval z pravej strany už takmer z bránkovej čiary a Jović dokázal pri hlavičke predskočiť v pokutovom území Williama. Hlavička domáceho útočníka skončila tesne mimo.
     
    26
    A hneď prišla odpoveď hostí. Weghorst si spracoval pas z vlastnej polovice, posunul si loptu na stred a bombou trafil brvno brány Frankfurtu!
    26. Wout Weghorst (WOF)
     
    27
    Jović pekne posunul loptu na nabiehajúceho Kostića, ktorý ale namiesto strely v dobrej pozícii nepochopiteľne prihrával, loptu tak úplne logicky stratil.
     
    28
    Žltú kartu dostáva Wout Weghorst (VfL Wolfsburg).
     
    30
    Niekoľko faulov v strede poľa výrazne zvýšilo nervozitu u oboch tímov a do osobného kontaktu sa dostali Mehmedi a Haller. Rozhodca ich ale oddelil a upokojuje situáciu.
     
    31
    VfL Wolfsburg dal gól!

    Hostia otvárajú skóre! Hostia získali loptu v strede poľa a bleskovo zaútočili do otvorenej obrany. Ginczek prihral pred pokutovým územím nabiehajúcemu ADMIROVI MEHMEDIMU, ktorý z ľavej strany po zemi prestrelil brankára Trappa.
    31. Admir Mehmedi (WOF) - 0:1
     
    33
    Opäť sa rozhoreli vášne, keď zostal po súboji s Kostićom na zemi Weghorst. Ten je ošetrovaný a okolo neho je skupinka diskutujúcich hráčov v čiernych i bielych dresoch.
     
    34
    Žltú kartu dostáva náhradný brankár Pavao Pervan (VfL Wolfsburg), ktorý bol počas roztržky najaktívnejší.
     
    35
    Kostić opäť centroval, tentokrát obranca jeho center zblokoval rukou. Priamy kop poslal de Guzmán len nad bránu.
     
    36
    Na druhej strane strieľal spoza obrancu z hranice pokutového územia Weghorst. I jeho strela letí nad bránu.
     
    38
    De Guzmán získal loptu v strede poľa a okamžite poslal na pravej strane do nábehu Rebića. Ten však nenacentroval presne a loptu bude odkopávať od brány brankár hostí Casteels.
     
    39
    Ten však poslal svoj odkop priamo do autu. Veľmi nevydarený odkop.
     
    41
    De Guzmán fauloval v strede poľa v súboji Rexbecaja. Opäť sa rozhoreli vášne a hlavný rozhodca musí opäť upokojovať situáciu.
     
    43
    Haller bol teraz prichytený v ofsajdovom postavení. Čiarový rozhodca so signalizáciou ofsajdu dlho váhal, napokon to bol ale správny verdikt.
     
    44
    Da Costa centroval na Hallera, ten se ale na bližšej tyči k lopte nedostal a následne Hasebemu utiekla lopta do autu.
     
    45
    Bude sa hrať ešte dve minúty.
     
    45+1
    Po faule na de Guzmána získavajú domáci v závere polčasu priamy kop.
     
    45+2
    Center sa ale nevydaril a následne ani Rebićov center na Jovića. Center chytil brankár Casteels, doňho ale vbehol Rebić. Rozhodca mu nedal žltú kartu, ktorú by si zaslúžil.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Domáci zatiaľ nepotvrdzujú rolu favorita a po prvom polčase prehrávajú 0:1. Zápas je viacmenej vyrovnaný, ani jeden z tímov si nedokázal vytvoriť dlhšie trvajúci tlak a oba tímy už trafili konštrukciu brány. Rozdielovým gólom je tak zatiaľ gól Mehmediho. Domáci budú musieť výrazne pridať v druhom polčase, pokiaľ budú chcieť dnes zabodovať.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 19:04.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhý polčas rozohrali domáci. Cez prestávku nedošlo k žiadnym striedaniam.
     
    46
    Po zrážke s de Guzmánom leží na zemi Ginczek, ktorý musí byť ošetrený.
     
    48
    Domáci hneď od začiatku druhého polčasu zatlačili hostí k ich pokutovému územiu a snažia sa dostať k zakončeniu. Zatiaľ sa im to nepodarilo.
     
    49
    Russa fauloval na pravom krídle Rexhbecaj. Žltá karta pre hosťujúceho hráča nebude, ale priamy kop domácich zo zaujímavej pozície áno.
     
    50
    De Guzmán krásne nacentroval do bránkoviska, kde chýbalo Jovićovi na to, aby center zasiahol, asi päť centimetrov. To bola veľká príležitosť!
     
    51
    Mehmedi to skúšal na druhej strane sám, troch obrancov ale neobišiel a domáci vyrazili do bleskového protitútoku. Ten však zastavil skvelým zásahom Roussillon.
     
    52
    Tak, ako dnes už veľakrát, bol center Kostića z ľavej strany zblokovaný na rohový kop.
     
    53
    Ten bol ale tak nevydarený, že takmer založil protiútok Wolfsburgu. Skvele však zasiahol na pravej stane Hasebe.
     
    54
    Loptu ale znovu získali hostia, konkrétne Ginczek, ktorý centroval z ľavej strany, Russ jeho center zrazil na rohový kop.
     
    55
    Mehmedi rozohral roh na krátko na Roussillona, ktorý nacentroval na zadnú tyč a tam hlavičkoval z tesnej blízkosti Brooks nad.
     
    55
    Žltú kartu za nešportové správanie dostáva Kevin Trapp (Eintracht Frankfurt).
     
    57
    Gerhardt vyviezol loptu a posunul ju na ľavú stranu Mehmedimu, ktorého však strela vôbec nesadla a skončila vysoko nad.
     
    58
    Gélson Fernandes asi chce červenú kartu, pretože už žltú má a úplne zbytočne trafil zozadu do nohy Rexhbecaja. Rozhodca mu teraz vylúčenie ešte odpustil.
     
    59
    Po priamom kope vznikol pred bránou domácich obrovský závar, keď z oboch strán letelo do šestnástky niekoľko centrov. Obrana domácich si so všetkými poradila.
     
    60
    Ešte chcel Roussillon prihrať do druhej vlny, jeho prihrávka bola ale úplne nepodarená a naopak, založila protiútok Frankfurtu.
     
    61
    Rebić sa pekne pretlačil cez dvoch obrancov a už si chcel posunúť len loptu na stred, aby strieľal. To sa mu ale nepodarilo, a ani Kostićovi, ktorý to skúšal podobne. Kostić však aspoň získal rohový kop.
     
    62
    Rohový kop však nepriniesol žiadnu nebezpečnú situáciu a podobne skončil i Rebićov center, ktorý bol privysoký pre všetkých hráčov v pokutovom území.
     
    63
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Gélson Fernandes, prichádza Mijat Gaćinović.
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Jonathan de Guzmán, prichádza Jetro Willems.
     
    64
    Po peknej prihrávke na pravú stranu strieľal da Costa, jeho strela bola zblokovaná, ale len na Rebića, ktorý sa dožaduje penalty za hru rukou obrancu. Rozhodca ukazuje, že penalta nebude, ale ruka bola úplne evidentná.
     
    66
    Frankfurt pokračuje v obliehaní pokutového územia hostí. Haller po krásnej kombinácii strelil gól, ale rozhodca správne odpískal ofsajd. Ani obrovské protesty domácich hráčov nepomohli k zmene verdiktu.
     
    68
    VfL Wolfsburg dal gól!

    Gól na druhej strane ale platí! Gaćinović stratil loptu pred vlastným pokutovým územím a získanú loptu poslal Rexhbecaj okamžite na zadnú tyč, kde bol úplne voľný DANIEL GINCZEK a ten už nemal problém trafiť k tyči.
    68. Daniel Ginczek (WOF) - 0:2
     
    70
    S domácimi to už nevypadá vôbec dobre, ale nevzdádajú sa. Gaćinović poslal peknú prihrávku do behu Kostićovi, ktorý tentokrát nevybojoval ani rohový kop.
     
    73
    Roussillon rozohral veľmi riskantne a loptu stratil. Tá sa dostala k Rebićovi, ktorý si poradil s obrancami a vystrelil presne pod brvno. Casteels skvelým zákrokom strelu vyrazil.
    73. Ante Rebić (FRN)
     
    73
    Rohový kop sklepol na zadnej tyči Russ na Jovića, ktorý ale loptu netrafil a následne už Rebić a N'Dicka loptu do brány cez ležiaceho brankára Casteelsa nedotlačili.
     
    75
    Hasebe sa veľmi nepekne v plnej rýchlosti zrazil v strede poľa s Rexhbecajom. Našťastie ale budú môcť obaja pokračovať v zápase.
     
    77
    Domáci útočia čím ďalej, tým riskantnejšie, a nechávajú tak v obrane veľké okienka. Presne nimi sa teraz dostal k blízkosti brány Mehmedi, ktorý ešte posunul loptu Gerhardtovi. Jeho strela bola zblokovaná.
     
    79
    Rebić si spracoval ťažký pas z obrany a z pravého krídla prihrával Hallerovi, pred ktorým obranca zblokoval center na rohový kop.
     
    80
    Hasebe po rohovom kope nacentroval z ľavej strany presne na Gaćinovića na zadnej tyč, ktorý strieľal z voleja z prvej. Casteels jeho strelu chytil presne na čiare. Skvelý zákrok belgického brankára!
     
    81
    Následne po tejto akcii vznikla obrovská debata medzi jednotlivými hráčmi, ktorá chvíľku hrozila, že sa zmení i na pästnú. Našťastie k tomu nedošlo, ale žlté karty určite niekto dostane.
     
    81
    Žltú kartu dostáva Marco Russ (Eintracht Frankfurt).
    Žltú kartu dostáva Jérôme Roussillon (VfL Wolfsburg).
     
    82
    Striedanie v tíme VfL Wolfsburg: z ihriska odchádza Daniel Ginczek, prichádza Ohis Felix Uduokhai.
     
    85
    Hostia mohli prejsť do rýchleho protiútoku po zisku lopty, Mehmedi ale prihral presne medzi dvoch nabiehajúcich spoluhráčov.
     
    86
    Roussillon už teraz trochu naťahuje čas na ľavej strane, pretože evidentne nemá v úmysle centrovať, napriek tomu sa s loptou neustále točí.
     
    87
    Domáci získavajú priamy kop zo vzdialenosti zhruba 30 metrov.
     
    87
    Frankfurt dal gól!

    Center z priameho kopu letel presne na zadnú tyč, odkiaľ Willems hlavou predĺžil loptu na nabiehajúceho LUKU JOVIĆA. Ten strieľa už svoj desiaty gól v sezóne a vracia domácich do hry o body!
    88. Luka Jović (FRN) - 1:2
     
    89
    Žltú kartu dostáva Elvis Rexhbecaj (VfL Wolfsburg).
     
    90
    Striedanie v tíme VfL Wolfsburg: z ihriska odchádza Admir Mehmedi, prichádza Josuha Guilavogui.
     
    90
    Gaćinović pálil spoza pokutového územia, ale jeho strela bola zblokovaná. Do pokutového územia hostí teraz letí jeden center domácich za druhých. So všetkými si zatiaľ poradili obrancovia hostí.
     
    90
    Bude sa hrať ešte päť minút.
     
    90+2
    Willems centroval z pravej strany, center bol odrazený, ale len na druhú stranu k Rebićovi. Ten tiež centroval a i jeho center bol zrazený, tentokrát ku Kostićovi, ktorý strieľal z prvej. Strela letí tesne vedľa.
     
    90+3
    Striedanie v tíme VfL Wolfsburg: z ihriska odchádza Elvis Rexhbecaj, prichádza Renato Steffen.
     
    90+4
    Kostić prevzal loptu pred svojim pokutovým územím a rozbehol sa tak, že po pokutovom území musel zastaviť Gerhardt faulom. Priamy kop domácich z ľavej strany.
     
    90+4
    Žltú kartu dostáva Yannick Gerhardt (VfL Wolfsburg).
     
    90+5
    Je otázka, či Rebić centroval alebo strieľal, každopádne jeho pokus minul bránu Casteelsa len o niekoľko centimetrov.
     
    90+5
    Žltú kartu dostáva William (VfL Wolfsburg).
     
    90+6
    Hlavný rozhodca zastavil nechtiac rozohrávku domácich a odrazenú loptu dostal do úniku Weghorst, ktorého vychytal brankár Trapp.
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    Domáci nepotvrdili rolu favorita a s Wolfsburgom, ktorý v aktuálnej sezóne veľmi nežiari, prehrali. Vyrovnaný zápas rozhodol gól Ginczeka po hrubej chybe obrany domácich. Domáci sa na konci veľmi snažili, zápas už ale nevyrovnali a ich strata na vedúcu Borussiu Dortmund sa teda po tomto zápase zvýši.
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:01:28)

    Michal Sadlek

    Góly: 87. Jović – 31. Mehmedi, 68. Ginczek

    Karty:   11. G. Fernandes (FRN), 55. Trapp (FRN), 81. Russ (FRN) – 10. Brooks (WOF), 28. Weghorst (WOF), 34. Pervan (WOF), 81. Roussillon (WOF), 89. Rexhbecaj (WOF), 90+4. Gerhardt (WOF), 90+5. William (WOF)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 9:12. Střely mimo: 6:1. Rohy: 9:3. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 14:16.
    Eintracht Frankfurt: Trapp – Russ (C), Hasebe, N'Dicka – D. da Costa, G. Fernandes (63. Gaćinović), Rebić, de Guzmán (63. Willems), Kostić – Haller, Jović.
    Náhradníci: Rönnow – Falette, Gaćinović, Hrgota, Salcedo, Stendera, Willems.

    VfL Wolfsburg: Casteels (C) – William, Knoche, Brooks, Roussillon – Gerhardt, Arnold, Mehmedi (90. Guilavogui), Rexhbecaj (90+3. Steffen) – Ginczek (82. Uduokhai), Weghorst.
    Náhradníci: Pervan – Brekalo, Guilavogui, Malli, Steffen, Uduokhai, Verhaegh.

    Rozhodca: Stegemann – Pickel, Stein