Detroit – St. Louis 4:3 (kon.) | Florida – Anaheim 2:3 (kon.) | Toronto – San Jose 5:3 (kon.)
Calgary – Dallas 3:4 (po pr.) | Colorado – Pittsburgh 6:3 (kon.)
koniec
Detroit Red Wings
4:3 (0:0, 3:2, 1:1)
St. Louis Blues
cz Štvrtok 29.11.2018, 01:00 • Little Caesars Arena, Detroit • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    55:59
    Steen vybojoval puk a uháněl si to téměř sám na branku, v té chvíli mu spadl Vanek pod nohy a přerušil celou akci. Ovšem je vyloučen na dvě minuty.
     
    55:28
    Velká chyba Blues. Hosté si nepohlídali střídání, hráli dokonce v sedmi lidech a čeká je oslabení.
    53:07 Tyler BERTUZZI - 4:3
     
    53:07
    Detroit právě vstřelil branku!
    Domácí si berou své ztracené vedení zpátky! TYLER BERTUZZI nahodil puk před branku, tam puk trefil Rasmussen tak šťastně, že se odrazil zpátky na Bertuzziho, jenž si vyjel zpoza branky a pohotově ho uklidil do sítě. Asistence: Michael Rasmussen.
     
    49:25
    Branková konstrukce nyní zabrzdila i Detroit. Larkin vybojoval na modré čáře puk, dojel na levý kruh a vystřelil do břevna.
    48:04 David PERRON - 3:3
     
    48:04
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Detroit je za svoji pasivitu potrestán. Po velkém závaru před brankou se ke kotouči dostal DAVID PERRON a procedil ho do branky. Asistence: Robby Fabbri a Brayden Schenn.
     
    45:25
    Znovu zvonila tyčka! Schenn vystřelil z velkého úhlu a trefil břevno.
    35:16 Vladimir TARASENKO - 3:2
     
    35:16
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Druhá využitá přesilová hra a Detroit vede již pouze o jednu branku. O'Reilly našel na pravé straně VLADIMIRA TARASENKA, který přesnou střelou zamířil přesně do šibenice. Asistence: Ryan O'Reilly a Vince Dunn.
     
    33:47
    Green si pomohl hákováním a je vyloučený. St. Louis si zahraje další přesilovou hru.
    33:37 David PERRON - 3:1
     
    33:37
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Hosté přesilovou hru nakonec využívají. DAVID PERRON se blýskl individuální akcí, dostal se přes dva obránce a střelou z pravé strany zaskočil Howarda. Asistence: Alex Pietrangelo.
     
    31:40
    Bertuzzi se nyní provinil vysokou holí a je vyloučen na dvě minuty. Blues si zahrají přesilovou hru.
    31:04 Tyler BERTUZZI - 3:0
     
    31:04
    Detroit právě vstřelil branku!
    Další nádherná akce v podání Red Wings. Green mezi kruhy našel Glendeninga, který ještě sice trefil Allena, dorážka TYLERA BERTUZZIHO v brance již skončila. Asistence: Luke Glendening a Mike Green.
     
    29:15
    Znovu zvonila tyčka. Edmundson si sjel na levý kruh a trefil břevno. St. Louis má nyní velkou smůlu, bylo dvakrát hodně blízko zdmatizování zápasu.
     
    28:01
    Barbašev se natlačil za obranu Red Wings, vystřelil bekhendem a orazítkoval tyčku.
    27:17 Andreas ATHANASIOU - 2:0
     
    27:17
    Detroit právě vstřelil branku!
    Krásná kombinace a Detroit vede o dvě branky. Green úžasným pasem z pravé strany uvolnil mezi kruhy ANDREASE ATHANASIOUA a ten pohodlně nasměroval puk do odkryté klece. Asistence: Mike Green a Thomas Vanek.
    24:22 Thomas VANEK - 1:0
     
    24:22
    Detroit právě vstřelil branku!
    Red Wings se dostávají do vedení. Nyquist zajel za branku a parádním pasem oslovil THOMASE VANEKA, který se z předbrankového prostoru trefil naprosto dokonale. Asistence: Gustav Nyquist a Jacob de La Rose.
     
    19:40
    Kronwall vypálil od modré čáry a jeho rána se zastavila až na břevně. Detroit se mohl krátce před přestávkou dostat do vedení.
     
    10:18
    Bouwmeester se provinil hákováním a na Detroit čeká úvodní přesilová hra v zápase. Bude se měnit skóre?

    Jan Šlapáček

    Góly a asistencie: 25. Vanek (Nyquist, J. de La Rose), 28. Athanasiou (Green, Vanek), 32. Bertuzzi (Glendening, Green), 54. Bertuzzi (Rasmussen) – 34. Perron (Pietrangelo), 36. Tarasenko (R. O'Reilly, Dunn), 49. Perron (Fabbri, B. Schenn)


    Detroit Red Wings: Howard (J. Bernier) – Green, Daley, Cholowski, Kronwall (A), Jensen, DeKeyser, Ericsson – Mantha (A), D. Larkin (A), Abdelkader – Athanasiou (A), Nielsen, Nyquist – Rasmussen, Glendening, Bertuzzi – Vanek, J. de La Rose.
    St. Louis Blues: Allen (Ch. Johnson) – Pietrangelo (C), Edmundson, Parayko, Dunn, Schmaltz, Bouwmeester – Tarasenko (A), R. O'Reilly (A), Sanford – Thomas, B. Schenn, Fabbri – Perron, Bozak, Maroon – Sundqvist, Barbašev, Steen.

    Rozhodca: Walsh, O’Rourke – Shewchyk, Smith