Chabarovsk – Novosibirsk 2:3 (kon.) | Metallurg Magnitogorsk – Novgorod 5:4 (kon.) | Kazaň – Nižnekamsk 3:1 (kon.)
CSKA Moskva – Viťaz 3:1 (kon.) | D. Moskva – Helsinki 2:0 (kon.) | Riga – Petrohrad 1:3 (kon.)
koniec
Ak Bars Kazaň
3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
Neftechimik Nižnekamsk
cz Pondelok 26.11.2018, 17:00 • TatNeft Arena • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    59:18 Michail GLUCHOV - 3:1
     
    59:18
    Kazaň vstřelila branku!
    Teď to bylo buď a nebo! Obrovský závar vznikl před brankou Garipova, až nakonec kotouč ze zmatku odpálil MICHAIL GLUCHOV a přes celé hřiště trefil prázdnou branku – 3:1! Asistence: Bez asistence.
     
    58:30
    To byla velká šance na srovnání! Mikael Ruohomaa vyhrál čistě buly na Juusa Puustinena, jeho pokus však skvěle kryl Emil Garipov.
     
    58:15
    Neftěchimik si bere oddechový čas a Fjodor Korotajev zůstává na střídačce. Power-play Neftěchimku!
    53:34 Juuso PUUSTINEN - 2:1
     
    53:34
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Boj o Tatarstán dostává nový náboj! Pavel Padakin posunul kotouč na modrou na Damira Šaripzjanova, jenž od modré našel hůl JUUSO PUUSTINENA, který kotouč tečoval do sítě – 2:1! Asistence: Damir Šaripzjanov a Pavel Padakin .
     
    53:00
    Stanislav Galijev mohl definitivně utkání rozhodnout, ale jeho bekhendový pokus v tísni minul pravou tyč hostující branky.
     
    50:26
    Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (Alexandr Bryncev – 2 min., vysoká hůl).
     
    50:12
    Danis Zaripov poslal vysokou nabídku před branku, kde ji však dokázal ze vzduchu usměrnit na branku Justin Azevedo. Skvělý zákrok nyní předvedl Fjodor Korotajev v brance Neftěchimiku.
     
    49:37
    Emil Garipov je v permanenci. Pavel Zdunov mířil mezi jeho betony a chvilku byl domácí brankář zmatený, nakonec však puk pod svými betony našel.
     
    48:00
    Andrej Nestrašil měl obrovskou šanci na snížení, dostal hodně prostoru mezi kruhy, branku Kazaně však trestuhodně netrefil!
     
    46:58
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Andrej Markov – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    43:37
    Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (Emil Galimov – 2 min., hákování).
     
    39:51
    Andrej Nestrašil ještě stihl před branou tečovat ránu Mikaela Ruohomy od modré a Emil Garipov nevěděl kde má kotouč. Intuitivně spadl na led a přikryl jej. To byla velká šance Nižněkamsku!
     
    39:43
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Alexandr Svitov – 2 min., nedovolené bránění).
     
    36:02
    Jen sem to dopsal a Pavel Zdunov se řítil z pravé strany sám na branku Kazaně, zvolil střelu nahoru, kde byl však přesný se svým zákrokem Emil Garipov a podržel domácí Ak Bars.
     
    33:30
    Jiří Sekáč to teď udělal krásně, obešel obránce podél mantinelu, natlačil se před branku, ale jeho pokus zvednout kotouč pod víko skončil v ochranné síti.
     
    31:58
    Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (Andrej Nestrašil – 2 min., podrážení).
     
    29:24
    Stanislav Galijev z dobré pozice před brankou přestřelil branku Korotajeva, když trefoval přihrávku od Popova ze vzduchu!
    25:23 Andrej POPOV - 2:0
     
    25:23
    Kazaň vstřelila branku!
    Z velkého tlaku Nižněkamsku resultuje branka na druhé straně! Stanislav Galijev našel mezi kruhy ANDREJE POPOVA, který svou ranou z první rozvlnil síť – 2:0! Asistence: Stanislav Galijev.
     
    20:48
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Danis Zaripov – 2 min., sekání).
    19:02 Arťom LUKOJANOV - 1:0
     
    19:02
    Kazaň vstřelila branku!
    Ak Bars se ujímá vedení ve vlastním oslabení! ARŤOM LUKOJANOV využil podklouznutí Ruohomyy a kotouč doslova protlačil mezi tyči a betonem do sítě Korotajeva – 1:0! Asistence: Bez asistence.
     
    17:46
    Roman Gofman poprvé v utkání vylučuje a to domácí Ak Bars Kazaň (Andrej Popov – 2 min., hákování).
     
    14:26
    Andrej Popov si při svém dlouhém střídaní nakonec na šanci počkal. Jel ze strany sám na Korotajeva, zvolil ránu golfem na zadní tyč, nicméně Fjodor Korotajev byl se svým zákrokem úspěšnější.
     
    06:56
    Pravá tyč zazvonila za Fjodorem Korotajevem, a to po akci Andreja Markova, který trefil hokejku Jiřího Sekáče před brankou, kotouč však zastavila pravá štangle.
     
    02:29
    Marat Chajrullin vyslal hodně nebezpečnou ránu z poza obránců a kotouč mířící pod horní tyč musel vytěsnit svým zákrokem Emil Garipov. Neftěchimik začal, tak jak skončil zápas na půdě Magnitky.

    Tomáš Suchánek

    Góly a asistencie: 20. Lukojanov, 26. An. Popov (Galijev), 60. M. Gluchov – 54. Puustinen (Šaripzjanov, Padakin)


    Ak Bars Kazaň: Garipov (Poďjapolskij) – Manuchov, Ľamkin, Postma, Abrosimov, Jarullin, Markov – Tkačov, Svitov (C), Klinkhammer – Sekáč, Zaripov, Azevedo – A. Potapov, A. Michejev, Lukojanov – An. Popov, M. Gluchov, Galijev – Kara, Marušev.
    Neftechimik Nižnekamsk: Korotajev (I. Ježov) – D. Musin, Šaripzjanov, Bryncev, Ogurcov, Timašov, Volgin, Semjonov – Puustinen, Ruohomaa, Jo. Nättinen – E. Galimov, Padakin, Nestrašil (C) – Bikmullin, P. Kulikov, Šiksatdarov – Zdunov, Arkalov, Šarifjanov – Chajrullin.

    Rozhodca: Gofman, Romaško – Kučava, Novikov

    Diváci: 6631