Tampa Bay – NJ Devils 5:2 (kon.) | Nashville – Anaheim 5:2 (kon.) | LA Kings – Edmonton 5:2 (kon.)
koniec
Los Angeles Kings
5:2 (1:1, 1:1, 3:0)
Edmonton Oilers
cz Pondelok 26.11.2018, 04:40 • Staples Center, Los Angeles • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    59:33 Matt LUFF - 5:2
     
    59:33
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Edmonton pokračoval ve hře bez brankáře, čehož ještě využil MATT LUFF. Pro jednadvacetiletého mladíka je to čtvrtá branka ve čtvrtém utkání. Bez asistence.
    59:06 Dustin BROWN - 4:2
     
    59:06
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Čepice na led, DUSTIN BROWN se právě dočkal hattricku! Jeff Carter už mohl zakončovat ze středního pásma, ale to by nesměl být na ledové ploše ještě v ten moment dvougólový hráč. Dustin Brown střelou přes Krise Russella poslal černou gumu pod břevno. Asistence: Jeff Carter a Drew Doughty.
     
    58:39
    Střela od modré čáry byla mezi kruhy tečovaná. Na teč Ryana Nugenta-Hopkinse brankář vůbec nereagoval, ale puk letěl nad branku. V tom samém momentu opouští Cam Talbot branku.
     
    58:16
    V důležitých chvílích se Edmonton bude muset obejít bez své největší hvězdy. Connor McDavid totiž neměl rychlost a musel si pomoci faulem. Domácí celek reaguje a bere si oddechový čas.
     
    58:16
    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers (Connor McDavid – 2 min., nedovolené bránění).
     
    53:30
    Aréna je na nohou, když Cal Petersen vytáhl opravdu neuvěřitelný zákrok. Za vyraženým pukem mířili Ryan Nugent-Hopkins a Connor McDavid, ovšem dorážku domácí brankář opět zneškodnil.
     
    51:49
    Vyloučení v týmu Los Angeles Kings (Tyler Toffoli – 2 min., hákování).
     
    49:54
    Od mantinelu si na osu hrací plochy najel Adam Larsson, jehož pokus od modré čáry vyrazil domácí brankář. Poté se k dorážce procpal mezi kruhy ještě Ryan Nugent-Hopkins, který zamířil jen do betonu Cala Petersena. Ten se musel dál ohánět, jelikož obránce mu černou gumu znovu nasměřovat do brankoviště.
    44:27 Anže KOPITAR - 3:2
     
    44:27
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Králové se opět ujímají vedení, když Derek Forbort viděl za obranou najíždějícího kapitána. ANŽE KOPITAR v samostatném úniku nezklamal, když viděl místečko pod betonem brankáře a připisuje si tak třetí kanadský bod v tomto duelu. Asistence: Derek Forbort a Nate Thompson.
     
    39:57
    Ve vlastním oslabení kombinovala čtveřice hostů v útočném pásmu. Nejprve z levé strany střílel na první tyč Oscar Klefbom, jehož pokus vyrazil domácí brankář. Poté utekl kotouč Leonu Draisaitlovi, ale německý hokejista se k němu rychle vrátil a minul odkrytou část branky z velkého úhlu.
     
    38:37
    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers (Jesse Puljujärvi – 2 min., držení).
     
    37:30
    Z levé strany mířil na zadní tyč Connor McDavid, jehož pokus minul branku. Poté se Los Angeles dostalo do přečíslení, které chtěl Dustin Brown završit hattrickem. Jenže střela do levého horního rohu byla vyražená brankářem.
     
    34:49
    Po přečíslení byl Dustin Brown blízko vstřelení hattricku! Anže Kopitar přes obránce přihrával před branku, kde byl autor dvou gólů. Jeho pokus ale zamířil ve slibné příležitosti do břevna.
     
    30:18
    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers (Jujhar Khaira – 2 min., vysoká hůl).
     
    30:03
    Gólová spolupráce se vyměnila! Dustin Brown viděl mezi kruhy najetého Anžeho Kopitara, jenž vyslal svižnou střelu zápěstím. Pokus domácího kapitána byl tak přesný, že zacinkal opět na brankovou konstrukci.
    24:13 Dustin BROWN - 2:2
     
    24:13
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Zatím to vypadá na utkání dvou střelců. V přesilové hře viděl od mantinelu Anže Kopitar najíždějícího DUSTINA BROWNA. Ten zůstal mezi kruhy zcela sám a zamířil přesně mezi betony Cama Talbota. Asistence: Anže Kopitar.
     
    23:02
    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers (Oscar Klefbom – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
    22:16 Alex CHIASSON - 1:2
     
    22:16
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Hostující celek využívá své aktivity a otáčí stav zápasu na svou stranu! Oscar Klefbom si z modré čáry sjel níže a jeho pokus od mantinelu vyrazil Cal Petersen před sebe. V brankovišti se nejlépe zorientoval ALEX CHIASSON, jenž si kotouč velmi rychle stáhl a poslal ho do odkryté části branky. Asistence: Oscar Klefbom a Ryan Nugent-Hopkins.
     
    20:16
    Edmonton si hned v úvodu připisuje obrovskou šanci, ale Cal Petersen vytáhl výborný zákrok lapačkou. Vedle branky se k odraženému puku dostal Zack Kassian, jenž už měl před sebou odkrytou branku, ale najednou se v ní objevil beton brankáře.
     
    13:48
    Vyloučení v týmu Los Angeles Kings (Jeff Carter – 2 min., hákování).
    13:19 Alex CHIASSON - 1:1
     
    13:19
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Olejáři velmi rychle využívají početní výhodu a srovnávají stav zápasu. Connor McDavid z kruhu pro vhazování přihrál před branku, kde se černé gumy dotkl ALEX CHIASSON. Jeho teč zamířila mezi betony Cala Petersena. Asistence: Connor McDavid a Oscar Klefbom.
     
    12:52
    Vyloučení v týmu Los Angeles Kings (Anže Kopitar – 2 min., držení).
    07:56 Dustin BROWN - 1:0
     
    07:56
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Elitní formace Edmontonu ztratila kotouč za brankou soupeře, který se na čtyři přihrávky dostal před jejich branku. Anže Kopitar v situaci dva na jednoho našel na zadní tyči DUSTINA BROWNA, jenž s trochou štěstí dopravil černou gumu za brankovou čáru. Asistence: Anže Kopitar a Derek Forbort.
     
    05:07
    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers (Kyle Brodziak – 2 min., hákování).
     
    03:27
    Cink! Králové jsou opravdu při chuti a opět formace, v níž je Kyle Clifford zahrozila. Pokus z pravého kruhu pro vhazování orazítkoval brankovou konstrukci.
     
    01:22
    Tak to byla akce, které volala po úvodní brance! Kotouč od levého mantinelu putoval před branku, kde byla dvojice Darnell Nurse – Kyle Clifford. Právě hostujícího beka černá guma trefila a už putovala za brankovou čáru. Ovšem brankář Olejářů zasáhl v poslední chvíli lapačkou a zachránil tak situaci.

    Michal Luxa

    Góly a asistencie: 8. D. Brown (Kopitar, Forbort), 25. D. Brown (Kopitar), 45. Kopitar (Forbort, N. Thompson), 60. D. Brown (J. Carter, Doughty), 60. Luff – 14. Chiasson (McDavid, Klefbom), 23. Chiasson (Klefbom, Nugent-Hopkins)


    Los Angeles Kings: Petersen (Budaj) – Doughty, Forbort, Martinez, Muzzin, LaDue, Phaneuf – D. Brown, Kopitar, Iafallo – Toffoli, J. Carter, Clifford – Luff, Kempe, Wagner – N. Thompson, Amadio, Kovaľčuk.
    Edmonton Oilers: Talbot (Koskinen) – A. Larsson, Klefbom, K. Russell, Nurse, Ch. Wideman – Draisaitl, McDavid, Spooner – Chiasson, Nugent-Hopkins, Caggiula – Kassian, Brodziak, Lucic – Puljujärvi, P. Russell, Khaira.

    Rozhodca: Chmielewski, Rehman – Cormier, Nansen

    Diváci: 17 581