Havlíčkův Brod – Mladá Boleslav 2:1 (kon.) | K. Vary – Kladno 7:0 (kon.) | Hradec Králové – Sparta Praha 0:1 (po pr.)
Jihlava – Olomouc 3:0 (kon.) | Chomutov – Plzeň 1:3 (kon.) | Kometa Brno – Č. Budějovice 5:4 (po pr.)
Vítkovice – Havířov 4:3 (kon.) | Slavia – HC Litvínov 3:2 (po pr.) | Třinec – Vsetín 1:4 (kon.)
Přerov – Zlín 2:4 (kon.) | Liberec – Pardubice 2:3 (po pr.)
koniec
BK Havlíčkův Brod
2:1 (0:1, 0:0, 2:0 - N 0:0 - 0:1)
BK Mladá Boleslav
cz Sobota 24.11.2018, 11:30 • ZS Kotlina • DHL Extraliga juniorů (CZ) • Skupina B
Partner:
     
    Čtvrtý bod v Kotlině nezůstal. Cenu útěchy z nadstavby si po vyhraných samostatných nájezdech odváží Mladá Boleslav. Rozhodující nájezd proměnil Petr Foerster. (14:22:07)
     
    Konec zápasu.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým BK Mladá Boleslav.
    Autorem vítězné branky je PETR FOERSTER.
     
    5. séria
    1:2
    Tomáš Kulhánek po prudké brzdě před brankovištěm upadl a nedokončil tak forhendovou kličku.
     
    4. séria
    1:2
    Andrej Moravčík mířil do horní části brány, Daniel Král vyrazil puk ramenem.
     
    4. séria
    1:2
    Richard Cachnín se trefil nad pravý beton Davida Maška.
     
    3. séria
    0:2
    Petr Foerster položil Daniela Krále na led a následně trefil odkrytý vršek brány.
     
    3. séria
    0:1
    Také Dominik Vacík zkusil kličku do forhendu, která mu nevyšla.
     
    2. séria
    0:1
    Vladislav Houška zkusil blafák do forhendu, Daniel Král ale místo u tyče ucpal.
     
    2. séria
    0:1
    Marku Teclovi bekhendová klička nevyšla.
     
    1. séria
    0:1
    Jakub Zajíček prostřelil Daniela Krále střelou zápěstím.
     
    1. séria
    0:0
    Bekhendový blafák Adama Dvořáka k úspěchu nevedl.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    V prodloužení se o bodu z nadstavby nerozhodlo, na řadu tak po krátké úpravě ledu přijdou samostatné nájezdy.
     
    Konec zápasu.
     
    64:51
    Vladislav Houška se před brankovištěm opřel do dorážky, Daniel Král vyrazil jeho ránu hranou betonu nad bránu!
     
    64:40
    Mikuláš Hovorka se od hrazení vybruslil do perfektní pozice před brankoviště, tam byl na hranici faulu zastaven domácími obránci. Rozhodčí ovšem zůstává klidný.
     
    63:47
    Domácí o puk v pásmu Mladé Boleslavi přišli. Hostující obránce zajel s kotoučem za vlastní bránu a obě mužstva střídají.
     
    62:49
    Jakub Petržilka si obránce na levém kruhu neobhodil. Po něm ale ještě hrál Vojtěch Holenda, který objel bránu a vracel puk před brankoviště, tam ale nebyl nikdo z jeho spoluhráčů.
     
    62:05
    Jan Grim mířil od mantinelu před brankoviště, v klíčový moment mu ale v souboji jednadvacítek znemožnil zakončit Jiří Hromádka.
     
    61:32
    Hosté nahodili puk do pásma Havlíčkova Brodu. Kotouč se od mantinelu odrazil k Danielu Královi, který jej raději přikryl lapačkou před dotírajícím Radkem Procházkou.
     
    60:49
    Karel Klikorka zavezl puk do pásma Havlíčkova Brodu po pravém křídle, jeho rána z kruhu ale mířila daleko za zadní tyč.
     
    60:30
    Také v nadstavbovém prodloužení začali aktivněji domácí. David Maček musel po půl minutě hry zakročit lapačkou.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Havlíčkův Brod přerušil sérii čtrnácti porážek v řadě. Díky gólům Pavla Vaňouse a Tomáše Kulhánka ze třetí třetiny otočil nepříznivý vývoj utkání a do tabulky si připíše minimálně tři body.
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Neuvěřitelné! Andrej Moravčík měl sekundu před koncem na holi vyrovnání! Jenže z těsné blízkosti nedokázal zvednou puk nad nataženou lapačku Daniela Krále a domácí teď děkují svému brankáři!
     
    59:42
    Vojtěch Holenda se prokousal dopředu po levé straně, jeho přízemní střelu z úhlu ovšem našel David Mašek v lapačce. Bude se vhazovat po pravici hostujícího brankáře.
     
    58:34
    Vladislav Houška vrazil do pásma Havlíčkova Brodu po levé straně a z kruhu vyslal jedovatou ránu, která ale mířila až za vzdálenější tyč, a Daniel Král tak nemusel zasahovat.
     
    57:33
    Richard Cachnín vyhrál buly v útočném pásmu čistě na Marka Tecla, který z první tvrdě vypálil na bránu, David Mašek jeho pokus vyrazil rukavicí.
     
    56:38
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Jiří Hromádka vletěl do pásma soupeře jako utržený vagon, tam mu ale hostující obrana vystavila tvrdou stopku. Volný kotouč ovšem sebral z druhé vlny najíždějící Pavel Vaňous, přihrál jej doleva volnému TOMÁŠI KULHÁNKOVI, který posílá domácí do vedení! Asistence: Pavel Vaňous, Jiří Hromádka.
     
    55:55
    hosté přihrávku Dominika Vacíka sice ztlumili, puk se k Richardu Cachnínovi přesto dostal. Domácí útočník vystřelil zápěstím z pravého kruhu, brankář Mladé Boleslavi jeho pokus vyrazil ramenem.
     
    53:54
    Jan Grim se silově natlačil za Dominika Vacíka a mířil do úniku! Toho ale skvěle zastavil Daniel Král! Hostující forvard ještě zvládl puk v pádu dorazit, to už ale kotouč mířil mimo.
     
    53:36
    Dominik Vacík šikovně schovával svoji střelu od modré čáry za obránce, David Mašek si ovšem našel výhled a vyrážečkou puk vytěsnil.
     
    52:57
    Domácí svého soupeře svírají v jeho pásmu. Rána Matěje Krejčího od modré čáry na bránu neprošla, následně ovšem z mezikruží dorážel Jakub Petržilka, jeho bekhendový pokus ale mířil vysoko nad bránu.
     
    51:27
    Daniel Král neudržel střelu Andreje Moravčíka, který se prohnal do pásma Havlíčkova Brodu po pravé straně, k odraženému puku ovšem měla blíže obrana domácích.
     
    51:03
    Aktivita Havlíčkova Brodu neustává. Za hostující brankou operoval s kotoučem Lukáš Pokorný, který se vytočil zpoza brány a kolem tyče se snažil procpat puk do brány, David Mašek byl ovšem ve svém postoji pevný.
     
    49:50
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Bruslaři díky využité přesilové hře vyrovnávají! Hostující brankář vyrazil střelu Adama Dvořáka pravým betonem jen před sebe a PAVEL VAŇOUS pohotovou dorážkou uklidil puk do sítě! Asistence: Adam Dvořák, Tomáš Kulhánek.
     
    49:31
    Richard Cachnín zlobil hostující obranu a došel si pro faul. Samuel Dotter (MBL) ho zastavil jen za cenu hákování.
     
    48:43
    Havlíčkobrodští junioři si teď trošku zahrávají. Mezi kruhy zůstal ve střelecké pozici Michal Simon, domácí v poslední chvíli stihli jeho ránu zablokovat a puk se odrazil do ochranné sítě.
     
    47:44
    Vladislav Houška vyhrál na levém křídle rychlostní souboj s Dominikem Vacíkem a předložil puk mezi kruhy, kde se do něj bez přípravy položil Jakub Zajíček. Jeho ránu vytěsnil Daniel Král nad bránu, puk se možná jemně otřel dokonce o břevno!
     
    47:00
    Michal Simon se vydala napadat domácí rozehrávku a puk po přihrávce Viktora Horáka ztečoval na tribunu. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    46:12
    Matěj Krejčí se opřel do kotouče na modré čáře a David Mašek se musel hodně natahovat, aby špičkou pravého betonu kotouč vykopl.
     
    45:40
    Radim Pejchal chtěl rozehrát na levé křídlo Tomáši Kohoutovi, ten ale s bolestivou grimasou míří na střídačku, přihrávka tak doputovala jenom na zakázané uvolnění.
     
    43:37
    Jenže hostům se přesilová hra příliš nevede. Teď sice Vladislav Houška střílel z levé strany, byl ale v úhlu a Daniel Král v poklidu zakročil betony.
     
    42:14
    Teď se ovšem budou domácí bránit, Havlíčkův Brod je znovu potrestán dvěma minutami. Sekáním se provinil Matěj Krejčí (HBR).
     
    42:06
    Až teď se hosté dostali do útoku a hned to bylo nebezpečné. Vladislav Houška tvrdě vypálil z levého kruhu a Daniel král měl co dělat, aby mu puk neproklouzl mezi betony.
     
    41:45
    Domácí se již téměř dvě minuty drží v pásmu soupeře, na Davida Maška ale ještě neletěla ani jedna střela.
     
    40:52
    Havlíčkův Brod navázal tam, kde před přestávkou skonči. Díky své aktivitě vybojoval kotouč v útočném pásmu, kvůli nepřesné přihrávce se ale nedostal do zakončení.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina se nesla ve znamení územní převahy Havlíčkova Brodu, ten si ale nedokázal vypracovat vyloženě gólové šance. K vyrovnání mu nepomohla ani přesilová hra pět na tři. Do třetí třetiny, která začne přibližně ve 12:55, tak půjdou hosté znovu s nejtěsnějším možným vedením.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:44
    Mladá Boleslav ohromný tlak přestála bez inkasované branky a vyhodila puk pryč z pásma. Domácí při pokusu o návrat zastavil ofsajd.
     
    39:02
    Hosté jsou pod mohutnou palbou. Havlíčkův Brod střílí ze všech pozic, hodně puků ale zblokovala hostující obrana, zbytek pochytal skvělý David Mašek.
     
    38:25
    David Mašek si připsal důležitý zákrok. Puk byl před brankovištěm tečovaný, hostující brankář jej ale dokázal zastavit ve výstroji.
     
    38:15
    Trenérský štáb na vzniklou situaci okamžitě reaguje. Bere si oddechový čas a kreslí svým svěřenců, jak dvojnásobnou početní převahu využít.
     
    38:15
    Hosté sice vyvezli puk až za bránu Havlíčkova Brodu, tam se ale Jan Závora (MBL) provinil podrážením, a domácí tak budou hrát minutu a devět sekund v pěti proti třem.
     
    37:24
    Přesilovou hru si zahraje také Havlíčkův Brod. Petr Šíma (MBL) je vyloučen na dvě minuty za napadení.
     
    37:07
    Přihrávka z levé strany prosvištěla brankovištěm Mladé Boleslavi až na druhou stranu, tam ale kotouč mířil za paty Dana Fialy.
     
    36:25
    Richard Cachnín před bránou šikovně tečoval nahození Vojtěcha Holendy. David Mašek nestihl zareagovat, puk ale mířil těsně nad bránu.
     
    35:52
    Mladá Boleslav získala puk z vhazování a Samuel Dotter si sjel až na úroveň pravého kruhu, odkud tvrdě vystřelil. Daniel Král byl ovšem pozorný a zakročil přesně.
     
    35:39
    Až teď hosté získali kotouč a mohli vystřídat. Zakázaným uvolněním se po nepřesné rozehrávce naopak provinili domácí, hra se tak přestěhuje před Daniela Krále.
     
    35:19
    Domácí vyhráli buly a dokázali i nadále kombinovat. David Mašek vyrazil střeli Michala Kerbera od modré čáry. Následně Mladá Boleslav vyhodila kotouč znovu na zakázané uvolnění.
     
    34:43
    Hosté se museli bránit dlouho a jsou opravdu unavení, na což reaguje trenér Středočechů oddechovým časem.
     
    34:43
    Havlíčkův Brod dlouho kombinoval v pásmu Středočechů, do šance se ale přes hostující obranu nedostal. Získal alespoň drobnou výhodu po zakázaném uvolnění Mladé Boleslavi.
     
    33:47
    Hraje se ve vysokém tempu, prim ale hrají obě obrany. Brankáři jsou v těchto chvílích bez práce.
     
    32:43
    Domácí se ubránili a přesunuli se do útoku. Richard Cachnín se snažil tečovat nahození Viktora Horáka, puk ale letěl příliš vysoko.
     
    31:25
    Mladá Boleslav svírá svého soupeře, naděje domácích ale drží brankář Daniel Král. Ten zlikvidoval střelu z otočky v podání Karla Klikorky i nebezpečnou ránu ze spodku kruhu, kterou vyslal Vladislav Houška.
     
    30:09
    Havlíčkův Brod se teď bude muset bránit. Tomáš Kohout (HBR) je vyloučen na dvě minuty za krosček.
     
    29:44
    Skvělou práci na modré čáře odvedl Karel Klikorka. Ten se dostal do úzkých a dvakrát hrozil únik Havlíčkova Brodu, hostující obránce si ale dokázal poradit a udržel puk v útočném pásmu.
     
    28:21
    Marek Tecl ukořistil puk v rohu pásma Mladé Boleslavi a intuitivně jej posílal před bránu. Tam si sice sjížděl Vojtěch Holenda, před ním byl ale dobře postavený Petr Foerster, který šanci soupeře zastavil.
     
    27:38
    Puk kontrolují hosté, přes napadající soupeře se jim ale nedaří přejít do útoku. Při napadání se hodně vysoko vysunul obránce Matěj Krejčí.
     
    26:33
    Teď je v permanenci znovu brankář Havlíčkova Brodu. Ten nejprve zastavil nahození hostů z levé strany, následně lapačkou zastavil tvrdou střelu zprava.
     
    26:14
    V souboji jeden na jednoho mířil dopředu Tomáš Kohout, který se snažil schovat střelu za obránce, trefil ale jenom jeho brusle a puk se odrazil do rohu kluziště.
     
    25:44
    Daniel Král je po delší době v akci. Teď zasahoval proti střele od pravého mantinelu, puk bezpečně zastavil ve výstroji.
     
    24:48
    Jakub Petržilka mířil dopředu po pravé straně s obráncem na zádech, jeho přízemní střelu zápěstím ale vyrazil David Mašek levým betonem.
     
    24:17
    Na bránu Mladé Boleslavi míří jeden útok za druhým. Na ose hřiště teď nabral rychlost obránce Adam Dvořák, jeho rána byla ale zblokována do ochranné sítě.
     
    23:37
    Lukáš Pokorný se, byť neměl rychlost, nádherně uvolnil přes obránce a následně vyslal prudkou ránu do horního rohu brány, David Mašek zasáhl ramenem.
     
    22:34
    Havlíčkův Brod nastoupil do druhé dvacetiminutovky velice aktivně. David Mašek je v těchto chvílích klíčovou postavou Mladé Boleslavi.
     
    21:29
    David Mašek neudržel puk a ten se odrazil do dobré pozice k Jakubu Petržilkovi! Ten ale jako by zakončil trochu laxně a hostující brankář zakročil úspěšně.
     
    20:22
    Domácí odrazili útok soupeře a naopak zahrozili sami. Akci na pravém křídle vedl Richard Cachnín, který hledal před brankoviště najíždějícího Vojtěcha Holendu, k němu se ale kotouč nedostal.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina byla poměrně vyrovnaná, ve vedení jsou ovšem díky gólu Jakuba Zajíce hned z druhé minuty hosté. Druhá třetina začne přibližně ve 12:10.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:44
    Úvodní dvacetiminutovka se dohrávala v pásmu Mladé Boleslavi, domácím ale kotouč utekl, a hosté tak kontrolovali hru s pukem na holích.
     
    18:55
    Matěj Krejčí napřáhl na vrcholku pravého kruhu a David Mašek vyrazil puk jenom před sebe. Havlíčkobrodští útočníci se ještě natahovali po dorážce, leč marně.
     
    18:04
    Miroslav Vasilev od pravého mantinelu intuitivně našel mezi kruhy postaveného Andreje Moravčíka, střelu mu ale příliš nesedla a Daniel Král ji vyrazil betony.
     
    17:22
    Radim Pejchal byl na modré čáře v tísni, jeho přihrávka přes napadajícího útočníka Mladé Boleslav neprošla, a tak se musí rychle vracet zpátky.
     
    16:41
    Iniciativu přebrali hosté, v posledních sekundách se hraje jenom před bránou Havlíčkova Brodu. Daniel Král přerušuje hru dalším zákrokem lapačkou.
     
    16:20
    Teď už Daniel Král musel zasahovat, tvrdou ránu z vrcholku levého kruhu ale dobře viděl, a neměl s ní tak nejmenší problémy.
     
    15:57
    Karel Klikorka hledal zpoza brány po útočném výletě mezi kruhy číhajícího Tomáše Dlaska, toho ale domácí obrana do střely nepustila.
     
    14:58
    Havlíčkův Brod se udržel na puku i po buly. Hosté nakonec jeho kombinaci zastavili, pak ale vyhodili puk jenom na zakázané uvolnění.
     
    14:39
    Mužstvo z Vysočiny je v posledních chvílích aktivnější a více se tlačí do zakončení. David Mašek teď musel zasahovat po střele Havlíčkova Brodu z levé strany.
     
    14:03
    David Mašek si připsal jednoduchý zákrok po nahození Matěje Krejčího ze středního pásma. Domácí střídají, zatímco hostující gólman rozehrává puk obráncům.
     
    13:22
    Mladé Boleslavi při přechodu modré čáry kotouč utekl a pomalu se kutálel k Danielu Královi. Ten jej raději přikryl lapačkou, protože se na něj z jedné strany řítil Michal Simon a z druhé Petr Foerster.
     
    13:00
    Hostující bek se teď musel hodně rychle vracet, domácí vyrazili do útoku po levém křídle. Střelu z okraje kruhu ovšem lapil pozorný David Mašek.
     
    12:33
    Marek Tecl si sjel před bránu, kde se ho zpoza brankové čáry snažil najít přihrávkou Vojtěch Holenda, pas ale svého adresáta nenašel.
     
    11:09
    Jakmile se Havlíčkův Brod dostal do plného počtu, okamžitě se vrhl do útoku. Před brankovištěm se snažil prosadit Marek Kopic, hostující brankář se ovšem zblízka prostřelit nenechal.
     
    10:25
    Domácí brankář musel předvést dva přesné zákroky betony. Následně hosté znovu téměř rozebrali domácí defenzivu, v poslední chvíli ale zakročil jeden z obránců v bílém a vyhodil puk přes všechny čáry.
     
    09:04
    Domácí se musí opět bránit ve čtyřech, Marek Tecl (HBR) je potrestán podruhé, tentokrát za sekání.
     
    08:45
    Karel Klikorka mířil z úhlu do odkryté klece za domácího brankáře, který se nestačil přesunout s přihrávkou, střela mu ale nesedla a puk se nedoklouzal ani do brankoviště.
     
    07:48
    Nejprve se domácí osvobodili, pak ale musel parádní zákrok předvést Daniel Král, který betony vyrazil střelu soupeře z hrany brankoviště. Pak se Havlíčkův Brod opět osvobodil.
     
    06:38
    Daniel Král vyrazil nebezpečnou ránu Samuela Dottera, následně se se přerušuje. Po dlouho signalizovaném trestu míří na trestnou lavici Marek Tecl (HBR) na dvě minuty za vysokou hůl.
     
    06:23
    Lukáš Moucha dostal pas na levé křídlo, kde měl dostatek prostoru, jenže jeho rána z větší vzdálenosti letěla vysoko nad bránu.
     
    05:18
    Mladá Boleslav sevřela soupeře v jeho pásmu. Ve dvou šancích byl Michael Schulz. Nejprve se na okraji pravého kruhu nedostal k dorážce, následně tečoval puk těsně vedle.
     
    04:27
    Po zmatcích v havlíčkobrodské rozehrávce nakonec mohl dopředu po pravém křídle Pavel Vaňous, ten ale přes hostujícího beka neprošel.
     
    02:39
    Marek Tecl dostal přihrávku do dobré pozice mezi kruhy, jeho střela zápěstím ale těsně přeletěla horní tyč Maškovy svatyně.
     
    01:48
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    První pořádná akce Středočechů končí hned gólem. Daniel Král povyjel z brány, aby snížil střelecký úhel Michaela Schulze, jenže ten přesnou přihrávkou našel hůl JAKUBA ZAJÍČKA, jenž u levé tyče nasměřoval puk do odkryté brány. Asistence: Michael Schulz, Vladislav Houška.
     
    01:07
    Miroslav Vasilev se prohnal až do pásma Havlíčkova Brodu a zkusil ohrozit Daniela Krále střelou zápěstím, ta ale mířila těsně vedle.
     
    00:17
    David Mašek vyjel za bránu zastavit nahození Havlíčkova Brodu, tam ho okamžitě napadal marek Tecl. Hostující gólman si dokázal poradit.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Na ledovou plochu vstoupili jako první domácí, kteří jsou viditelně nabuzení. Následují je hosté z Mladé Boleslavi. Ještě čekáme na trojici rozhodčích, pak zápas může začít.
     
    Úvodní sestavy:

    BK Havlíčkův Brod: Král (Nedvěd) – Horák, Vacík, Pejchal (A), Dvořák, Škareda, Krejčí, Kerber – Holenda, Cachnín (C), Tecl (A) – Petržilka, Hromádka, Kulhánek – Vaňous, Kopic, Fiala – Kohout, Pokorný

    BK Mladá Boleslav: Mašek (Kmec) – Klikorka, Sýkora, Dotter, M. Houška (A), Hovorka, Procházka – Zajíček, Schulz, Závora, Simon, Dlask, Moucha, Foerster (A), V. Houška, Grim (C), Vasilev, Moravčík, Šíma

    Rozhodčí: Jakub Horáček – Martin Kreuzer, David Polonyi.
     
    Havlíčkův Brod ze vzájemných zápasů s Mladou Boleslaví vytěžil dva body, když vyhrál 20. září na jejím ledě 3:2 v prodloužení. Od tříbodového vítězství ho dělilo 24 sekund. To byla ale poslední vítězná radost mužstva z Vysočiny. Právě po tomto duelu začala jeho série 14 porážek v řadě. V dalších střetnutích se Středočechy nezískalo už ani bod.

    Poslední vzájemný zápas:

    01.11.2018 Ml. Boleslav – Havl. Brod 2:0 (N 0:0 – 1:0)

    Branky a nahrávky: 56. Moravčík (Vasilev), 59. Grim (Foerster), rozh. náj. Moravčík.

    BK Mladá Boleslav: Zeithaml (Mašek) – Klikorka, Sýkora, Dotter, M. Houška, Hovorka, Imlauf, Procházka – Zajíček, Schulz, Závora, Simon, Dlask, Foerster, V. Houška, Grim (C), Vasilev, Moravčík, Šíma.

    BK Havlíčkův Brod: Nedvěd (Vácha) – Pejchal, Krejčí, Nepokoj, Dudycha, Dvořák, Adam, Kerber – Tecl (C), Vaňous, Fiala – Kopic, Cachnín, Kulhánek – Hromádka, Petržilka, Švec – Vyvial, Holenda
     
     BK Havlíčkův Brod je v nezáviděníhodné situaci. S pouhými 16 body je přikován ke dnu nejen skupiny B, ale i celé extraligy. Přerov ve skupině D, který je Havlíčkovu Brodu bodově nejblíže, nasbíral o osm bodů více než mužstvo z Vysočiny. To prohrálo už čtrnáctkrát v řadě, před boji o záchranu si tak nutně potřebuje zvýšit sebevědomí nějakým vítězstvím.

    K tomu by mu měly pomoci výkony první lajny, který spoléhá na sehrané duo Richard Cachnín (4+13)Marek Tecl (8+8). Tato dvojice je na čele havlíčkobrodské produktivity. Druhým nejlepším střelcem je Jakub Petržilka (7+3), z obránců největším počtem bodů týmu přispívá Štěpán Dudycha (2+9).

    Poslední zápasy Havlíčkova Brodu:

    15.11.2018 Pardubice – Havl. Brod 4:2 (N 0:1)
    17.11.2018 Havl. Brod – Liberec 4:7 (N 0:1)
    23.11.2018 Sparta – Havl. Brod 4:1 (N 0:0 – 0:1)
     
     BK Mladá Boleslav po dobrém úvodu sezony vedla svoji skupinu, pak ale začala střídat pravidelné série tří výher a tří porážek, kvůli kterým se propadla na čtvrté místo. Pokud má být tato pravidelnost zachována, měli by Středočeši v Kotlině vyhrát.

    Na čele týmového bodování je hned trojice útočníků, která si drží průměr minimálně jednoho bodu na zápas. Vladislav Houška (9+11) je nejlepším nahrávačem týmu, Jan Grim (10+9) s Andrejem Moravčíkem (10+9) mají shodnou bilanci, prvně jmenovaný ovšem odehrál o zápas méně.

    Poslední zápasy Mladé Boleslavi:

    15.11.2018 Ml. Boleslav – Sparta 3:4 (N 0:0 – 0:1)
    17.11.2018 Hr. Králové – Ml. Boleslav 7:2 (N 0:1)
    22.11.2018 Ml. Boleslav – Liberec 3:4 (N 0:1)
     
    Vítáme vás u on-line přenosu posledního kola základní části DHL Extraligy juniorů, ve kterém se utkají týmy BK Havlíčkův Brod a BK Mladá Boleslav. Utkání začíná v 11:30.

    Milan Sochor

    Góly a asistencie: 50. Vaňous (Dvořák, Kulhánek), 57. Kulhánek (Vaňous, Hromádka) – 2. Zajíček (Schulz, V. Houška), rozh. náj. Foerster

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:0   Dvořák (HBR)
    0:1   Zajíček (MBL)
    2. séria:
    0:1   Tecl (HBR)
    0:1   V. Houška (MBL)
    3. séria:
    0:1   Vacík (HBR)
    0:2   Foerster (MBL)
    4. séria:
    1:2   Cachnín (HBR)
    1:2   Moravčík (MBL)
    5. séria:
    1:2   Kulhánek (HBR)


    BK Havlíčkův Brod: Král (Nedvěd) – Horák, Vacík, Pejchal (A), Dvořák, Škareda, Krejčí, Kerber – Holenda, Cachnín (C), Tecl (A) – Petržilka, Hromádka, Kulhánek – Vaňous, Kopic, Fiala – Kohout, Pokorný
    BK Mladá Boleslav: Mašek (Kmec) – Klikorka, Sýkora, Dotter, M. Houška (A), Hovorka, Procházka – Zajíček, Schulz, Závora, Simon, Dlask, Moucha, Foerster (A), V. Houška, Grim (C), Vasilev, Moravčík, Šíma

    Rozhodca: Jakub Horáček – Martin Kreuzer, David Polonyi