Leganés – Alavés 1:0 (kon.)
koniec
CD Leganés
1:0 (1:0)
Deportivo Alavés
Piatok 23.11.2018, 21:00 • Estadio Municipal de Butarque • Španielska LaLiga • 13. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá CD Leganés a Deportivo Alavés. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 21:00.

    Po reprezentačnej prestávke sa opäť vraciame do ligového kolotoča európskych súťaží. Už tradične budeme v piatok svedkami predohrávky španielskej Primera Division. Estadio Municipal de Butarque bude hostiť stretnutie celkov z opačných častí ligovej tabuľky.

    CD Leganés má na svojom konte 10 bodov a nachádza sa tak až na osemnástej pozícii. Domáci majú na svojom konte len dve víťazstvá a štyri remízy. Práve nerozhodné výsledky zdobia aktuálnu formu Leganés. Doma sa tak tento celok bude určite snažiť pridať ďalší bodový zápis.

    Deportivo Alavés je zatiaľ príjemným prekvapením tejto súťaže, keďže má na svojom konte 23 bodov a nachádza sa tak na štvrtom mieste, pričom na vedúcu Barcelonu stráca len jeden bod. Aj posledná forma hostí je veľmi impozantná a tak sa v tomto zápase s papierovo slabším súperom bude Alavés snažiť o ďalší trojbodový zápis do tabuľky.

    Zvládnu teda hostia úlohu favorita, alebo domáci dokážu prekvapiť? Sledujte toto stretnutie prostredníctvom nášho prenosu!
     
    Úvodné zostavy:

    CD Leganés: Lunin – Nyom, Tarín, Omeruo, Siovas, J. Silva – Recio, R. Pérez, Óscar Rodríguez – Nasjrí, Carrillo

    Náhradníci: Serantes – El Zhar, Rolán, Juanfran, Merino, Vesga, Eraso

    Deportivo Alavés: Pacheco – Martín, Laguardia, Navarro, R. Duarte – I. Gómez, Brašanac, García, Jony – Sobrino, Calleri

    Náhradníci: Burgui, Guidetti, Ely, Vigaray, Bastón, Wakaso, Diéguez

    Rozhodca: Alberola – Hernández, Cerdán
     
    Prajem príjemný neskorý futbalový večer. Po reprezentačnej prestávke si opäť prídu na svoje fanúšikovia najvyššej futbalovej súťaže v Španielsku. Budeme svedkami trinásteho kola a Estadio Municipal de Butarqueho bude hostiť stretnutie medzi trápiacim sa domácim Leganés a hosťujúcim Alavés, ktoré hrá naopak vo výbornej forme. Zostavy oboch celkov sú už známe a zverejnené, môžte si ich prezrieť. Tesne pred výkopom sa znova prihlásime.
     
    Hlavný rozhodca tohto stretnutia Alberola spoločne so svojimi asistentmi privádza oba celky na hraciu plochu, prvý polčas stretnutia medzi Leganés a Alavés sa tak čoskoro začne. Prajem príjemný športový zážitok!
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Prvý polčas tohto stretnutia sa už naplno rozbehol, výkop patril domácemu celku. Leganés potrebuje určite bodovať a bude sa tak snažiť zaskočiť favorita.
     
    2
    Domáci teda na nič nečakali a ihneď sa presunuli na útočnú polovicu. Siovas odviedol dobrú prácu, ale jeho center už nebol tak presný a nič zaujímavého neponúkol.
     
    3
    Zakrátko sa futbalisti Leganés znova dostávajú k lopte a opäť tak sledujeme ich pokusy o založenie útočnej akcie. Je tu však vysoké napádanie ich rozohrávky zo strany súpera.
     
    4
    Máme tu prvý strelecký pokus tohto stretnutia. K lopte sa dostal Ibai, ale jeho pokus spoza šestnástky domácich nebol presný a bude to odkop od Luninovej brány.
     
    5
    Teraz je to troška nepresností na oboch stranách, čiže čakáme od úvodného výkopu na niečo poriadne. Nieje sa však ešte kam ponáhľať, zápas sa len rozbieha.
     
    6
    Domáci Nyom sa previnil nedovoleným zákrokom a tak tu bude priamy kop pre hosťujúci celok. Leganés sa tak bude teraz musieť sústrediť na defenzívu.
     
    7
    Prvá štandardná situácia tohto stretnutia však nič zaujímavého neponúkla, domáca defenzíva upratala loptu do bezpečia. Alavés však ešte môže operovať na polovici súpera.
     
    8
    Hosťujúci celok sa aj naďalej drží s loptou na útočnej polovici, ale ťažko sa mu presadzuje cez pozornú obranu domáceho výberu. Uvidíme, kedy príde nejaká prvá zaujímavá situácia tohto stretnutia.
     
    9
    Leganés je tak pod menším tlakom, ale stále túto situáciu zvláda. Domáci fanúšikovia na tribúne však spokojní nie sú, radšej by videli ofenzívnejšie divadlo svojich miláčikov.
     
    10
    K lopte sa dostal hosťujúci Martín, ale nepodaril sa mu individuálny prienik cez súperových obrancov. Alavés však stále ostáva na útočnej polovici.
     
    11
    Hostia teraz svoju kombináciu presúvajú na vlastnú polovicu, zapojil sa do nej aj brankár Pacheco. Obaja gólmani sú zatiaľ bez práce, nemuseli prakticky riešiť nič iné, ako odkopy od svojich svätýň.
     
    12
    Alavés to zatiaľ skúša cez postupné prihrávky, na ktoré si domáci vedia dať pozor. Tlak však stále narastá a zrejme je len otázkou času, kedy sa stane niečo výnimočnejšie.
     
    13
    Sledovali sme center do pokutového územia domácich, do hlavičkového zakončenia sa dostal Sobrino, ale nemieril presne. Bude to odkop od brány Leganés.
     
    14
    A bolo tu ďalšie hlavičkové zakončenie. Do pokutového územia domácich si teraz dobre nabehol Carrilla, ale ani jeho pokus sa do brány Leganés nevošiel.
     
    15
    Žltú kartu dostáva Óscar Rodríguez (CD Leganés).
     
    15
    Po veľmi dlhej dobe tu bol útočný pokus aj zo strany domáceho výberu, ale Nasjrí sa ocitol len v postavení mimo hru. Lopta je tak prisúdená futbalistom Alavés.
    15.
     
    16
    Začína sa nám postupne priostrovať aj v osobných súbojoch, ale zatiaľ hlavný rozhodca tohto stretnutia Alberola nemusel siahnuť ku kartovému trestu.
     
    17
    Domáci sa pokúsili o rýchlu útočnú akciu po prvej strane, ale Carrillo sa nedokázal presadiť individuálne. Ani teraz sme tak nič zaujímavého nevideli.
     
    18
    Legnés začína postupne ožívať, ale ani táto útočná akcia sa nekončí úspešne. Bol z toho len útočný faul v podaní Silvy a tak sa k lopte dostávajú hostia.
     
    19
    Hostia získali po nedovolenom zákroku priamy kop na útočnej polovici, ktorý aj rýchlo rozohrali a tak sa snažia domácich znova dostať pod tlak.
     
    21
    Pomaly sa dostávame z polovicu prvého dejstva, stále čakáme na otvárací gól stretnutia. K videniu neboli ani žiadne zaujímavé príležitosti, domáci sú však určite aj s takýmto výsledkom spokojní.
     
    22
    Alavés získali priamy kop na útočnej polovici. Centrovaná lopta sa dostala na hlavu Navarra, ktorý však posiela svoj pokus mimo domácu bránu.
     
    23
    Teraz sa však už brankár domácich Lunin musel mať na pozore, ale túto situáciu zvládol úspešne a podržal tak svoj celok istým zákrokom.
     
    24
    Hostia sa snažia pokračovať vo svojej aktivite, ale stále sa im nedarí výraznejšie sa presadiť na súperovej polovici. Uvidíme, či s im to podarí do konca prvého polčasu.
     
    25
    Zápas aj stále postráda väčšie tempo, ktoré pri prebudilo divákov na tribúne. Oba tímy nechcú nič riskovať, ešte bude dnes čas vytasiť svoje zbrane.
     
    27
    Opäť máme možnosť sledovať kombináciu hosťujúceho výberu na útočnej polovici, ale nič zaujímavého nám to neponúka. Domáci sa stále úspešne bránia.
     
    28
    Po dlhšej dobe sa však do útoku dostáva aj domáci celok, ktorý má však väčšie problémy sa presadiť v ofenzíve ako jeho súper.
     
    29
    Znova sa tak vracia lopta na kopačky hosťujúceho celku, ktorý zvolil postupný prechod do útoku. Stále tak čakáme na nejaké to poriadne vzrušenie.
     
    30
    Ani po polhodine stretnutia sme tak presný zásah nevideli a vzhľadom na dianie na ihrisku to vyzerá, že sa ho v prvom polčase ani nedočkáme.
     
    32
    Stále prebieha kombinácia hosťujúceho celku na útočnej polovici, ale domáca defenzíva je neprekonateľná. Uvidíme, či do konca tohto dejstva bude aj pokorená.
     
    34
    Pri lopte sú však už domáci futbalisti, ktorí naopak zvolili rýchly protiútok. Hostia sa tak musia urýchlene vrátiť späť na svoju polovicu.
     
    35
    V pokutovom území hosťujúceho celku sa do hlavičkového zakončenia dostal Carrillo, vybojoval tak pre svoj tím aspoň rohový kop a Alavés sa teda bude musieť brániť.
     
    36
    Konečne je tu aj niečo zaujímavé. Po spomínanom rohovom kope sa dostal do hlavičky Siovas, ale mieril len do miest, kde stál pripravený brankár súpera.
    36.
     
    37
    Predchádzajúca situácia domácich zrejme povzbudila, pretože sa pokúsili o ďalšiu útočnú akciu. Centrovaná lopta z pravej strany však teraz len preletela okolo pokutového územia.
     
    38
    Na ihrisku ostáva ležať domáci Recio a hra je tak na malú chvíľu prerušená. Oba celky sa tak môžu občerstviť pred záverom prvého polčasu.
     
    39
    Striedanie v tíme CD Leganés: z ihriska odchádza Recio, prichádza Mikel Vesga.
     
    40
    Tak napokon musel domáci futbalista striedať. Ostáva nám dohrať približne päť minút z prvého polčasu, zrejme sa výrazne nadstavovať nebude.
     
    41
    Ani v závere prvého polčasu nevidíme žiadne pekné futbalové divadlo, zrejme už oba celky budú chcieť toto dejstvo len dohrať a rozhodovať o všetkom by sa tak malo v tom druhom.
     
    42
    Do kombinácie svojich tímov sa už zapájajú aj obaja brankári. Útočnou akciou sa teraz snažia prekvapiť domáci futbalisti, ale je to postupný prechod smerom dopredu.
     
    43
    Tím Leganés práve strelil gól!
    Tak predsa len sme sa dočkali prvého presného zásahu ešte v prvom polčase! Domácim výborne vyšiel prechod na útočnú polovicu, Nyom parádne odcentroval na zadnú tyč, odtiaľ predĺžil Silva loptu na úplne voľného JÚSUFA NASJRÍHO a ten presne umiestnenou strelou posiela domácich do vedenia 1:0!
    43. Júsuf Nasjrí (LGS) - 1:0
     
    44
    Tento zásah môžme pokojne označiť ako za gól do šatne. Domácich určite povzbudí do druhého polčasu, pred Alavés tak bude stáť náročnejšia situácia.
     
    45
    Prvý polčas sa napokon predlžuje o jednu minútu!
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Skončil sa teda prvý polčas tohto stretnutia, ktorý veľa futbalovej krásy neponúkol. Aktívnejšie pôsobili hlavne hostia, ale miestami bola hra vyrovnaná a žiadne zaujímavé momenty sme nevideli. Krátko pred koncom prvého polčasu sa však domáci dostali z ničoho-nič do vedenia, keď skóre stretnutia otvoril Nasjrí. Uvidíme, čo nám ešte ponúkne druhý polčas, určite je všetko ešte otvorené.
     
    Oba tímy sú už spoločne s rozhodcami stretnutia späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak čoskoro začne!
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhý polčas tohto stretnutia sa už naplno rozbehol, výkop patril hosťujúcemu celku, ktorý tak musí doháňať náskok súpera o jeden gól.
     
    47
    Ani jeden z trénerov napokon nestriedal a tak oba celky nastupujú v zostavách, v akých ukončili prvé dejstvo. Leganés je pri lopte a pochopiteľne sa nikam neponáhľa.
     
    48
    Predsa len sa domáci rýchlo presunuli na útočnú polovicu a sledovali sme strelecký pokus v podaní Nasjrího. Ten však skončil len na dobre postavenom obrancu súpera.
     
    49
    Žltú kartu dostáva Rubén Duarte (Deportivo Alavés).
     
    50
    Hostia stále márne hľadajú recept na prekonanie súperovej defenzívy. Majú na to ešte podstate dostatok času, ale ak pomýšľajú na prípadné víťazstvo, gól potrebujú streliť čo najskôr.
     
    51
    V úvode druhého polčasu sledujeme aj množstvo osobných súbojov a hra sa tak kúskuje. To pochopiteľne viacej vyhovuje domácemu celku, ktorý ma zatiaľ dostatočne nahrané.
     
    52
    Aj keď je to stále len o ten jeden gól, ale Alavés sa dnes nevie výraznejšie presadiť v útoku. Hostia tak musia rýchlo niečo vymyslieť, ak dnes nechcú domov cestovať naprázdno.
     
    53
    Žltú kartu dostáva Darko Brašanac (Deportivo Alavés).
     
    54
    Teraz tu bol nedovolený zákrok zo strany hosťujúceho celku a domáci tak získavajú priamy kop. Môžu tak opäť natiahnuť čas vo svoj prospech.
     
    55
    Exekútorom tejto štandardnej situácie bol Siovas, ale jeho pokus končí len v rukaviciach brankára Pacheca.
     
    56
    V akcii sme teraz videli aj domáceho brankára Lunina, ktorý troška neodhadol situáciu a podbehol centrovanú loptu. Našťastie pre Leganés to nič vážneho neznamenalo.
     
    57
    O malú chvíľu musel už domáci brankár zasahovať, ale poradil si úspešne s touto centrovanou loptou.
     
    58
    Individuálne sa teraz snažil presadiť Sobrino, ale nepodarilo sa mu pokoriť domácu defenzívu. Leganés získava loptu na svoje kopačky a nikam sa neponáhľa.
     
    60
    Po hodine hry tak domáci stále vyhrávajú o jeden presný zásah a nič nenasvedčuje tomu, žeby bolo toto tesné vedenie ohrozené. Uvidíme, či sa opak stane pravdou.
     
    61
    Nič zaujímavého sme ešte v druhom polčase nevideli, čo domácim určite neprekáža. Alavés sa stále márne snaží niečo vymyslieť v ofenzíve.
     
    62
    Žltú kartu dostáva Allan Nyom (CD Leganés).
     
    63
    Striedanie v tíme Deportivo Alavés: z ihriska odchádza Jony, prichádza Borja Bastón.
    Striedanie v tíme Deportivo Alavés: z ihriska odchádza Rubén Sobrino, prichádza Burgui.
     
    64
    Hosťujúci tréner sa rozhodol hneď k dvojnásobnej výmene. Snaží sa tak podporiť ofenzívu, ktorá dnes na strane Alavésu poriadne škrípe.
     
    65
    Ak by sa zápas skončil takýmto výsledkom, bolo by to určite veľkým prekvapením. Alavés by v prípade víťazstva mohol stúpať tabuľkou ešte vyššie.
     
    66
    Hostia však stále kazia svoje útočné akcie. Domáci si tak pohodlne držia tento tesný náskok a smerujú za prekvapivými troma bodmi.
     
    67
    Leganés ubránilo ďalší útok zo strany súpera a pokúsilo sa tak o rýchly protiútok. Nyom centroval do pokutového územia hosťujúceho celku, ale nič vážneho to neznamenalo.
     
    69
    Po dlhšej dobe musel zasahovať jeden z brankárov. Bol to ten na strane Alavésu, keď sa do strely poriadne oprel Óscar, ale Pacheco pozorne tento pokus kryje.
    69.
     
    70
    Čas do konca stretnutia sa začína pomaly krátiť, domáci stále vedú o jeden gól a hostia sa naďalej trápia v útoku. Uvidíme, či sa im to podarí do konca stretnutia ešte zmeniť.
     
    71
    Hra sa teraz musela prerušiť, na ihrisku ostáva ležať Navarro. Hosťujúci futbalista si vypýtal aj lekárke ošetrenie.
     
    72
    Pokračujeme už ďalej a napokon aj s Navarrom. Zápas sa začína presúvať do rozhodujúcej pasáže, hlavne hostia majú čoraz viac náročnú úlohu.
     
    73
    Žltú kartu dostáva Víctor Laguardia (Deportivo Alavés).
     
    74
    Alavés sa dnes proste nevie presadiť v útoku, nepomáha mu ani vysoké držanie lopty. Domáci hrajú veľmi zodpovedne v zadných radoch a chcú si tak vybojovať tri body.
     
    75
    Domáci teraz navyše zahrávali priamy kop, o ktorý sa postaral Silva. Centrovaná lopta sa však stala ľahkou korisťou pre hosťujúcu obranu.
     
    77
    Teraz sme sledovali pasáž hry, kde sa hra veľmi často kúskovala. Bastón sa potom snažil o individuálny prienik, ale ani ten nebol úspešný.
     
    78
    A tak čas plynie ďalej a Alavés začína mať vážne problémy. Hostia stále prehrávajú najtesnejším možným rozdielom a touto prehrou by si pokazili svoju výbornú poslednú formu z ostatných zápasov.
     
    79
    Navyše, domáci sa neboja aj zaútočiť a tým nedovoľujú hrať svojmu súperovi. Alavés sa v týchto chvíľach musí dokonca brániť.
     
    80
    Sledovali sme rýchly protiútok hosťujúceho výberu a Alavés zahrávalo aj rohový kop. Ten však nič zaujímavého neponúkol.
     
    81
    Domáci fanúšikovia na tribúnach sú samozrejme veľmi spokojní, Leganés si môže pripísať veľmi dôležité víťazstvo. Naopak, hostia strácajú šancu dostať sa v tabuľke vyššie.
     
    82
    Striedanie v tíme Deportivo Alavés: z ihriska odchádza Víctor Laguardia, prichádza John Guidetti.
     
    83
    Čas sa už teda hosťom kráti. Alavés malo po celé stretnutie častejšie loptu na kopačkách a snažilo sa hrať aktívnejšie, ale tomuto celku dnes nieje dopriate skórovať.
     
    84
    Leganés získalo rohový kop, ale nič zaujímavého sme nesledovali. Domácim to však vadiť nemusí, stále vyhrávajú najtesnejším možným rozdielom.
     
    85
    Striedanie v tíme CD Leganés: z ihriska odchádza Óscar Rodríguez, prichádza Javi Eraso.
     
    86
    Striedanie v tíme CD Leganés: z ihriska odchádza Júsuf Nasjrí, prichádza Sabin Merino.
     
    87
    Domáci Merino sa ocitol v ofsajde a tak je lopta prisúdená hosťujúcemu celku. Alavés už musí všetko vsadiť na jednu kartu.
     
    89
    Riadny hrací čas tohto stretnutia sa už čoskoro naplní, otázne je, koľko sa ešte bude nadstavovať.
     
    90
    Hosťujúcemu celku sa ani teraz nedarí presadiť sa v útoku a domáci tak smerujú za troma bodmi. Uvidíme, či tomu naozaj tak aj bude.
     
    90+1
    Druhý polčas sa predlžuje o 3 minúty!
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Druhý polčas sa nijak nelíšil od toho prvého. Alavésu sa však nepodarilo v tomto zápase skórovať a tak odchádza prekvapivo domov naprázdno, naopak domáce Leganés má dôvod na radosť. (22:52:29)

    Miroslav Revaj

    Góly: 43. Nasjrí

    Karty:   15. Óscar Rodríguez (LGS), 62. Nyom (LGS) – 49. R. Duarte (DAL), 53. Brašanac (DAL), 73. Laguardia (DAL)


    CD Leganés: Lunin – Nyom, Tarín, Omeruo, Siovas, J. Silva – Recio (39. Vesga), R. Pérez, Óscar Rodríguez (85. Eraso) – Nasjrí (86. Merino), Carrillo.
    Náhradníci: Serantes – El Zhar, Rolán, Juanfran, Merino, Vesga, Eraso.

    Deportivo Alavés: Pacheco – Martín, Laguardia (82. Guidetti), Navarro, R. Duarte – I. Gómez, Brašanac, García, Jony (63. Bastón) – Sobrino (63. Burgui), Calleri.
    Náhradníci: Burgui, Guidetti, Ely, Vigaray, Bastón, Wakaso, Diéguez.

    Rozhodca: Alberola – Hernández, Cerdán