Lipt. Mikuláš – Zvolen 2:1 (kon.) | Poprad – Budapešť 1:0 (kon.) | B. Bystrica – Trenčín 5:0 (kon.)
Detva – Košice 2:5 (kon.) | Miškovec – Žilina 4:2 (kon.) | Nové Zámky – Nitra 2:4 (kon.)
koniec
HK Poprad
1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
MAC Budapešť
Utorok 20.11.2018, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR) • 24. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V tretej tretine mohli domáci už niekoľkokrát navýšiť vedenie a zbytočne si nekomplikovať situáciu. Budapešť bola v závere veľmi nepríjemná a vypracovala si viaceré šance. Brankár Vošvrda však výborne podržal svoj tím a pripísal si čisté konto. Poprad teda dnes po Petranovom góle zo 16. minúty zvíťazil futbalovým výsledkom.

    Ďakujeme za pozornosť. (19:17:24)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:45
    Strela Langkowa od modrej čiary bola tečovaná hosťujúcim hráčom a puk smeroval na ochrannú sieť. Vhadzuje sa v strednom pásme. Oddychový čas si berú hostia.
     
    59:24
    Dávid Bondra vykorčuľoval dopredu po ľavom krídle, puk mu síce stál, ale nestrieľal na bránu, prešiel bližšie a potom ho už nezasunul do odkrytej bránky.
     
    59:15
    Salija vyhadzoval puk von z obranného pásma, u čiarového rozhodcu reklamoval teč protihráča, ale nič také sa neudialo. Pískal sa icing.
     
    58:51
    Prihrávka na modrú čiaru unikla Burtovi von z pásma, hostia opäť urýchlene nahadzujú.
     
    58:41
    Brankár Rajna už ostal na striedačke, vhadzuje sa po ľavici gólmana Vošvrdu!
     
    58:41
    Oddychový čas pre Poprad.
     
    58:36
    Macík napokon vybojoval puk po Salijovej práci, ale poslal ho preč iba na zakázané uvoľnenie.
     
    58:00
    Hostia teraz poriadne držia domácich v ich obrannom pásme. Kamzíci naozaj prežívajú krušné chvíle a boja sa o výsledok.
     
    56:41
    Burt sa v strednom pásme nenechal obrať o puk Takáčom, pokračoval s ním do pásma. Na chvíľu ho hostia získali, ale nevystrelili.
     
    55:44
    Mátyás Odnoga sa šikovne natlačil z rohu klziska pred bránku a zblízka skúsil prekvapiť Vošvrdu. Jeho strela však smerovala priamo na betóny.
     
    55:16
    Dávid Bondra vyštartoval dopredu, predviedol svoje korčuliarske zručnosti, ale potom z pravého kruhu vystrelil puk len na ochrannú sieť.
     
    54:39
    Dudásova strieľaná prihrávka smerovala na Dansereaua, ktorú ju nepríjemne tečoval. Puk preskočil Vošvrdov betón, ale našťastie šiel do rohu klziska.
     
    53:23
    Hostia majú teraz ideálnu príležitosť, Marek Zagrapan dostáva dve minúty za nedovolenú hru vysokou hokejkou.
     
    52:40
    Popradčania spálili obrovskú príležitosť. V trojici šli dopredu, Abdul vystrelil z ľavého kruhu, puk sa odrazil pred bránku. Nebol síce ideálny, Zagrapan však zlyhal a poriadne ho netrafil a mal pred sebou už viacmenej odkrytú bránu.
     
    52:20
    Dudásovi sadol puk na hokejku na modrú čiaru. Jeho tvrdá delovka skončila na Vošvrdovom betóne a puk potom letel preč.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 895 divákov.
     
    51:35
    Menší zmätok nastal pred Vošvrdovou bránou po tom, čo hráči nechali prejsť Klempu po ľavom krídle. Následná prihrávka bola zastavená a domáci gólman ihneď hľadal puk, aby ho prikryl.
     
    51:12
    Brankár Miklós Rajna ešte stále drží svoj tím v hre o body. Dokázal odolať aj nepríjemnej Svitanovej strele z pravého kruhu, ktorú ihneď vyrážačkou usmernil preč.
     
    50:41
    Takáč krížom cez útočné pásmo nabil na modrú čiaru Mlynarovičovi, ktorý sa oprel do puku, ale jeho delovka letela nakoniec vedľa brány.
     
    50:01
    Po Bugárovej strele od modrej ešte nepríjemne dorážal Langkow, no Vošvrda aj s pomocou obrancov dokázali odolať.
     
    49:35
    Dudás dokorčuľoval na modrú čiaru, no letiaci puk spracoval až za líniou, a tak bola hra prerušená kvôli postaveniu mimo hry.
     
    47:55
    Václav vykorčuľoval dopredu po pravom krídle, Mlynaroviča mal obsadeného, a tak sa dobre rozhodol pre strelu, ktorá šla tesne vedľa pravej žrde.
     
    47:21
    Po ľavom krídle vyštartoval dopredu Samuel Takáč, puk si pripravil, ale následne ho posielal iba na protihráča, od ktorého šla strela na ochrannú sieť.
     
    46:23
    Ervingova delovka spoza ľavého kruhu bola nepresná, Heizer chcel následne puk poslať rýchlo späť pred bránu, ale nemal tam pripraveného spoluhráča.
     
    45:39
    Petran veľmi lacno prehral osobný súboj, na Vošvrdu sa rútil sám Keegan Dansereau, zblízka vystrelil, ale popradský gólman ho zastavil svojím typickým semaforom lapačkou.
     
    45:05
    Koyš za pravým kruhom prenechal puk Jindřichovi Abdulovi, ktorý poslal prudkú strelu švihom, ktorú Rajna musel urýchlene zastaviť lapačkou.
     
    44:36
    Strelecký pokus z hokejky Tamása Pozsgaia spoza pravého kruhu letel ponad bránku, Vošvrda sa iba kontrolne obzrel za pukom.
     
    43:52
    Macík sa po pravom krídle pretláčal cez Negrina, puk si už pripravoval na strelu, ale potom mu puk v poslednej chvíli vypichol práve neodolný Negrin.
     
    43:06
    Orbán si nespracoval letiaci puk na modrú čiaru, následne sa otočil a odišiel striedať. Možnosť na prestriedanie využili aj domáci.
     
    42:32
    Popradčania sa dostali do pásma, no Bondrov puk naslepo smeroval po mantineli iba na hokejku hosťujúceho obrancu.
     
    41:35
    Nagyova prihrávka z ľavého kruhu nedošla pred bránku k Odnogovi, zastavil ju Erving a následne odpálil preč gólman Vošvrda.
     
    41:02
    Česánekova rozohrávka skončila na hokejke Odnogu, od modrej následne pálil kapitán Pozsgai, jeho delovku zastavili domáci hráči.
     
    40:20
    Krížna prihrávka od Browna smerovala len na hokejku Václava, ktorému následne pri mantineli vôbec nepomohol čiarový rozhodca, ktorý nechtiac korčuľou zasiahol puk.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Prostredná časť hry znovu priniesla niekoľko šancí, zvýšiť vedenie na niekoľko gólov mohli domáci, no v zakončení sa výrazne trápia. Hostia vyslali tiež niekoľko pokusov, ale nepresadili sa. Stav je teda nezmenený, Poprad vedie 1:0.
    Tretia tretina sa začne približne o 18:41.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:37
    Po Fabianovej neúspešnej strele prenikal dopredu Klempa, dostal sa však len k pravému kruhu a puk mu bol potom odobratý.
     
    38:44
    Takáč sa ocitol v blízkosti brány, pretláčal sa však hokejkou s protihráčom. Horko-ťažko napokon vystrelil, ale iba do Rajnových betónov.
     
    37:47
    Erving šiel do rohu klziska a do súboja proti dvom hráčom dôrazne a aj s pomocou Mlynaroviča sa mu podarilo získať puk.
     
    36:41
    Jared Brown po popradskom nedorozumení ihneď vyštartoval po pravom krídle, vyskúšal strelu z kruhu. Tá skončila na Vošvrdovej hrudi a domáci ihneď rozohrávali.
     
    36:05
    Patrik Koyš pekne prekorčuľoval poza bránku, nik pri ňom nestál, a tak sa otočil smerom k bráne a skúšal to zblízka. Rajna natiahol svoj betón a úspešne zasiahol.
     
    34:46
    Salija promptne naskočil na ľad, posunul puk Takáčovi, ktorý chrbtom k bráne strieľal bekhendom, no nemieril presne.
     
    33:28
    Orbán prihral pred bránku Keeganovi Dansereauovi, ktorý už bol vo veľkej šanci, pálil z prvej, no fantasticky rýchlo sa presunul Vošvrda a potvrdil, prečo je jedným z lídrov brankárskych štatistík.
     
    32:40
    Langkow sa priblížil k bráne a smeroval prihrávku smerom na Pozsgaia, ktorý si ju však neúspešne spracoval. Hostia ostávajú v pásme.
     
    31:38
    Prvé vylúčenie v druhej tretine. Presilovku si zahrá MAC, dve minúty za podrazenie dostáva Patrik Koyš.
     
    31:04
    Samuel Mlynarovič sa po tvrdom hite zozadu ťažko zbiera z ľadu, ale vyzerá byť v poriadku a bez problémov odíde na striedačku.
     
    30:30
    Karalahti nahodil puk len na zadný mantinel. Macík poň okamžite dravo vyštartoval, ale nepodarilo sa mu ho proti obrancovi vybojovať späť.
     
    29:40
    Bodó nenápadne vracal puk spoza bránky k žŕdke, kde už korčuľoval Langkow, ale lepšie dorážať už nestihol. Vošvrda si pozorne pokryl tento priestor.
     
    28:48
    Hostia vyhrali buly v útočnom pásme a strelou od modrej čiary sa prezentoval Jesse Dudás. Vošvrda pohotovo vytiahol pravý betón.
     
    28:15
    Karalahtiho ďalšie zakončenie tečoval spred bránky Takáč, no puk skončil len priamo na Rajnovej výstroji, ktorý v posledných chvíľach veľmi výrazne odoláva.
     
    27:34
    Karalahtiho strela od modrej čiary bola zrejme myslená ako prihrávka Macíkovi. Zastavili ju hostia, ktorí vyrazili ihneď vo väčšom počte dopredu, ale na zakončenie to nebolo.
     
    26:20
    Domáci podnikli ďalší rýchly protiútok. Svitana z ľavého kruhu nabil krátko dozadu Heizerovi, ktorý pálil príklepom, ale mieril vedľa.
     
    25:50
    Po Petranovom nahodení od modrej čiary bol vo veľkej šanci Svitana s Bondrom, no táto dvojica si pred bránkoviskom úplne nerozumela.
     
    24:56
    Szabadovi sa pred bránkoviskom ukazoval voľný Majoross, ale napokon presný puk nedostal. Popradčania následne získali puk do svojej moci.
     
    24:01
    Šikovne to teraz urobil Tomáš Klempa, ktorý zabrzdil s pukom na pravom kruhu, vytvoril sa mu priestor, ale následne mieril tesne vedľa pravej žrde.
     
    23:35
    Václav už hľadal svojich spoluhráčov medzi kruhmi, chcel posielať puk Takáčovi, ale tomu nebolo spracovanie umožnené.
     
    22:28
    Prečíslenie mali k dispozícii hostia. Kreisz korčuľoval s pukom po ľavom krídle a krížnou prihrávkou adresoval puk Szigetimu. Prihrávka však cez popradského obrancu neprešla.
     
    21:56
    Nahodenú strelu z hokejky Svitanu Rajna vyrazil pred seba, kde ešte operoval Dávid Bondra, ale bol nepríjemne zasiahnutý. Hostia sa ubránili.
     
    21:17
    Na opačnej strane bol v dobrej príležitosti Marek Zagrapan, ktorý si nakorčuľoval blízko pred bránku, dostal prihrávku od Koyša, no puk nezmyselne bekhendom poslal až na ochrannú sieť.
     
    20:58
    Orbánovi sa pred bránkoviskom ukázal Chris Bodó, ktorý si spracoval puk a ihneď vystrelil. Jeho zakončenie preverilo Vošvrdove betóny.
     
    20:18
    Petranova prihrávka na Mlynaroviča nebola presná, puk sa pomaly dostal až ku brankárovi Rajnovi, ktorý ho urýchlene rozohral.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    V úvodnej časti hry sme videli niekoľko vylúčení, najmä na hosťujúcej strane. Budapešť sa poriadne nemohla dostať do tempa a viacmenej hrala vo vlastnom pásme. V 16. minúte otvoril skóre Petran gólom z presilovky.
    Druhá tretina sa začína približne o 17:54.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:46
    Abdul to spoza pravého kruhu posielal šikovne na Bondrovu hokejku, ale Bondra ju už nestihol vložiť do strely.
     
    18:32
    Marcel Petran to znovu skúsil od modrej. Jeho delovka mala znovu potrebnú razanciu, ale tentokrát jej výrazne chýbala presnosť.
     
    18:06
    Nedisciplinovanosť hostí pokračuje. Za vrazenie dostáva 2+10 minút Chris Langkow.
     
    17:44
    Po dlhšom čase sme videli aj zakončenie na opačnej strane. Cameron Burt vyslal presne takú strelu, akú Vošvrda po dlhých chvíľach bez zákroku potreboval. Pokojne ju zachytil do lapačky.
     
    17:17
    Erving zabrzdil na modrej čiare. Jeho nahodenie na bránku napokon spadlo Abdulovi do výstroje a musel rýchlo vytriasť puk.
     
    15:52
    Poprad dal gól!
    Domáci využívajú presilovku napokon o jedného hráča. Salija v rohu klziska prenechal puk Takáčovi, ktorý naservíroval na modrú čiaru MARCELOVI PETRANOVI a jeho tvrdá delovka takmer pretrhla sieť.
    Asistencie: Samuel Takáč, Arturs Salija.
     
    15:00
    Druhá presilovka o dvoch hráčov pre Podtatrancov. Brance Orbán dostáva dve minúty za zovretie puku.
     
    14:33
    Po Ervingovom nahodení spoza ľavého kruhu puk vypadol Rajnovi, najlepšiu pozíciu mal Zagrapan, no zblízka už nedokázal tancujúci puk poslať za bránkovú čiaru.
     
    14:01
    Poprad už hrá v plnom počte, trest Paukovčeka uplynul a začína sa teda viac ako minútová početná výhoda pre domácich.
     
    13:30
    Jared Brown zlyhal pri bránení Takáča, ktorému dovolil menší únik a následne ho fauloval. Dostáva dve minúty za hákovanie.
     
    12:55
    Dávid Bondra vybojoval puk v obrannom pásme a samostatne prenikal až do zakončenia. Natlačil sa, pokryl si puk forhendom, prehodil si ho na bekhend a zblízka zakončoval, ale iba do Rajnovho položeného betónu.
     
    12:14
    Vošvrda zahral naozaj sebavedomo. Prezentoval sa znovu dobrou palicovou technikou, spracoval si puk a poslal ho sám preč cez všetky čiary.
     
    11:46
    Aj MAC Budapešť dostáva presilovkovú príležitosť. Dve minúty za podrazenie si odpyká Lukáš Paukovček.
     
    11:35
    Klempa vytiahol puk von z obranného pásma. Medzitým už sú hostia v pätici a viacmenej bez problémov odolali tejto presilovke domácich.
     
    11:02
    Bodó spoločne s Burtom nazbierali niekoľko cenných sekúnd vďaka dobrému korčuliarskemu pohybu v pásme kamzíkov. Zdržali rozohrávku Podtatrancov.
     
    10:36
    Strela Keniho Karalahtiho z ľavého kruhu bola pre Rajnu možno až príliš čitateľná. Gólman MAC ju bezpečne našiel vo svojej lapačke.
     
    09:47
    Popradčanom druhá časť presilovky vôbec nevychádza. Puk si posúvali len po obvode a po modrej čiare bez náznaku prekvapenia. Budapešť odolala a puk vyhodila preč.
     
    08:32
    V zatiaľ najväčšej príležitosti sa ocitol Bondra, ktorý z tesnej blízkosti dorážal vyrazenú strelu Ervinga, no absolútne minul bránu.
     
    08:08
    Karalahtiho delovka z prvej smerovala na Rajnov betón, ktorý mal maďarský gólman stopercentne pripravený.
     
    07:31
    Bude z toho dvojnásobná presilovka pre Poprad. Jesse Dudás dostáva 2+2 minúty za nedovolenú hru vysokou hokejkou.
     
    07:18
    Popradčania aj vďaka aktívnej hre v útočnom pásme získavajú presilovku. Gábor Bugár dostáva dve minúty za držanie.
     
    07:05
    Erving si na modrej čiare počkal na prihrávku a okamžite strieľal. Následne sa to podarilo aj jeho fínskemu krajanovi Karalahtimu, jeho strela zase preverila Rajnov betón.
     
    06:28
    Ervingovo vyhodenie puku z obranného pásma za týchto okolností znamená zakázané uvoľnenie.
     
    05:54
    Majross si spracúval prihrávku od spoluhráča, nakoniec sa puk medzi kruhmi ocitol pri Kevinovi Szabadovi, ktorý vystrelil, ale zakončenie bolo zblokované.
     
    05:10
    Bondra si počkal na puk, ktorý sa odrazil od mantinelu a vyrazil s ním dopredu. Následná strela z kruhu mu nevyšla, Poprad však znovu získal puk.
     
    04:24
    Langkow po krídle vysúval Orbána, ale veľmi si s ním nerozumel. Puk prešiel až do útočného pásma, ale tam si ho našli na svojich hokejkách domáci.
     
    03:50
    Umne to vymyslela aj hosťujúca formácia. Bodó sa dostal s pukom medzi kruhy, prenechal dozadu Orbánovi, ktorý ihneď pálil. Vošvrda musel puk vyraziť na ochrannú sieť.
     
    03:34
    Pred Mlynarovičom sa otvoril voľný priestor, skúšal to strelou, ale tá bola zblokovaná. Neskôr dával zadovku na Takáča, ktorému však prešla poza hokejku.
     
    02:50
    Klempa šikovnou zadovkou spoza bránkovej čiary hľadal pred bránkoviskom Jareda Browna, ktorému nakoniec puk prekĺzol pomedzi korčule.
     
    02:21
    Kundrik naskočil zo striedačky a uvoľnil sa v krídelnom priestore. Následne dopredu nepokračoval, puku ho zbavil obranca MAC.
     
    01:43
    Svitana si nerozumel v útočnom pásme s Bondrom, preto kamzíci naďalej naháňajú puk. A nakoniec bol ich forčeking úspešný, od modrej znovu pálil obranca Erving a Rajna bol taktiež na správnom mieste.
     
    01:26
    Koyš prekorčuľoval pásmo a nabil na modrú čiaru Ervingovi, ktorý delovkou preveril gólmana hostí. Miklós Rajna bol pripravený a strelu zachytil vo výstroji.
     
    00:49
    Zagrapanovi sa zase na krídle ukazoval Jindřich Abdul, ale napokon nedostal presnú prihrávku. Puk vletel do pásma a snažia sa ho získať oba celky.
     
    00:13
    Prvú útočnú akciu podnikli hostia. Dansereau hľadal Tomáša Klempu medzi kruhmi, ktorý tam stál úplne voľný, ale napokon puk z prvej trafiť nedokázal.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Oba tímy už sú pripravené na zápas, domáci sa predstavia v modrých dresoch a hostia z Budapešti v bielych. Dnes si vypočujeme obe štátne hymny – madarskú a slovenskú.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Vošvrda (Nechvátal) – Petran, Salija, Fabian (C), Česánek, Erving, Karalahti – Takáč, Mlynarovič (A), Václav – Abdul, Zagrapan, Koyš – Svitana (A), Heizer, Bondra – Kundrík, Paukovček, Macík

    MAC Budapešť: Rajna (Bálizs) – Dudás (A), Negrin, Fejes, Burt, Bugár, Pozsgai (C), Szigeti – Bodó, Langkow, Orbán – Dansereau, Brown, Klempa – Terbócs, K. Nagy (A), Odnoga – Kreisz, Majoross, Szabad

    Rozhodca: Štefik, Stano – Durmis, Kollár.
     
    Prajem vám príjemný utorkový podvečer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 24. kola Tipsport ligy medzi HK Poprad a MAC Budapešť. Stretnutie sa na popradskom zimnom štadióne začne o 17:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    HK Poprad
    Popradskí hokejisti dokázali po reprezentačnej prestávke nadviazať na víťaznú vlnu a podarilo sa im v domácom prostredí zdolať Mikuláš 4:2 a takisto aj vo výbornom zápase Banskú Bystricu 2:1. Kamzíci si to následne namierili pod hrad Matúša Čáka do Trenčína, kde chceli na úspešnú sériu výhier nadviazať. Zápas sa hral v dobrom tempe, videli sme viacero šancí na oboch stranách. Popradčania mohli zápas chopiť pevne do svojich rúk, mali k dispozícii až dve presilovky o dvoch hráčov, ale potvrdili, že početné výhody sú pre nich skôr príťažou ako pomocou. V štatistikách využitia presilových hier sa totižto nachádzajú na chvoste s 10,48%. S Duklou napokon prehrali 2:0, ale stále sa držia na dobrej 3. pozícii so ziskom 47 bodov a skóre 65:49.

    MAC Budapešť
    Celok z hlavného mesta Maďarska prichádza pod Tatry asi v najlepšej forme, akú zatiaľ v tejto tipsportligovej sezóne mal. MAC sa momentálne vezie na peknej trojzápasovej sérii víťazstiev, ktorá začala po „repre“ pauze v Detve, kde Budapešť zvíťazila 4:5, následne porazila na domácom ľade v maďarskom derby Miškovec 4:2 a v nedeľu si prekvapivo poradila aj s Novými Zámkami, ktoré zdolala 4:3. Budapešti však stále patrí len 9. pozícia so ziskom 31 bodov a rozdiely od ôsmeho do jedenásteho miesta sú iba štvorbodové. Medvede teda budú chcieť v Poprade takisto naplno bodovať.

    Oba tímy sa v tejto sezóne už vzájomne stretli dvakrát. V úvodnom vystúpení boli doma úspešnejší kamzíci, ktorí zvíťazili 3:1, ale následne na ľade v Budapešti triumfoval domáci MAC pomerom 3:2.

    Srdečne vás pozývam k sledovaniu on-line prenosu a prajem pekný športový zážitok.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 16. Petran (Takáč, Salija)


    HK Poprad: Vošvrda (Nechvátal) – Petran, Salija, Fabian (C), Česánek, Erving, Karalahti – Takáč, Mlynarovič (A), Václav – Abdul, Zagrapan, Koyš – Svitana (A), Heizer, Bondra – Kundrík, Paukovček, Macík
    MAC Budapešť: Rajna (Bálizs) – Dudás (A), Negrin, Fejes, Burt, Bugár, Pozsgai (C), Szigeti – Bodó, Langkow, Orbán – Dansereau, Brown, Klempa – Terbócs, K. Nagy (A), Odnoga – Kreisz, Majoross, Szabad

    Rozhodca: Štefik, Stano – Durmis, Kollár

    Diváci: 895