Lipt. Mikuláš – Zvolen 2:1 (kon.) | Poprad – Budapešť 1:0 (kon.) | B. Bystrica – Trenčín 5:0 (kon.)
Detva – Košice 2:5 (kon.) | Miškovec – Žilina 4:2 (kon.) | Nové Zámky – Nitra 2:4 (kon.)
koniec
HC MIKRON Nové Zámky
2:4 (2:1, 0:1, 0:2)
HK Nitra
Utorok 20.11.2018, 18:30Tipos Extraliga (SR) • 24. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V záverečnej časti sme videli dva presné zásahy, o ktoré sa postarali hostia. Najskôr sa v 52. minúte presadil Kale Kerbashian a do prázdnej brány sa trafil Branislav Rapáč. Hostia sa tak môžu tešiť z troch bodov a víťazstva v pomere 4:2. To je z mojej strany všetko, prajem vám ešte príjemný zvyšok dňa. (21:12:42)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:38
    Nitra dala gól!

    Hostia definitívne rozhodujú tento zápas. BRANISLAV RAPÁČ vyviezol puk z vlastného pásma a pomedzi nohy domáceho obrancu dokázal namieriť do opustenej domácej bránky.
    Asistencia: Branislav Mezei, Dalibor Bortňák.
     
    59:31
    Andersons si to teraz dobre naviedol na strelu spoza kruhov, no do tohto zakončenia sa obetavo vrhol Mezei a puk sa tak dostal až na ochrannú sieť. Bude nasledovať timeout domáceho celku.
     
    58:49
    Fábry sa po tvrdom súboji pri mantinely ocitol na ľadovej ploche, no rozhodca na túto situáciu dobre videl a nechal pokračovať v hre.
     
    57:39
    Hostia to teraz hrajú veľmi skúsene, keď držia puk pri mantinely v pásme Nových Zámkov a nedovoľujú tak domácim ohroziť bránu Šimbocha.
     
    56:46
    Blíži sa záver tohto napínavého stretnutia a domácim sa kráti čas na strelenie vyrovnávajúceho gólu. Navyše sa teraz previnili ofsajdovým postavením a vhadzovať sa tak bude v strednom pásme.
     
    55:44
    Blackwater výbornou prihrávkou našiel Lantošiho, no ten bol dobre tiesnený a nedokázal prekonať Košarišťana.
     
    54:56
    Košarišťan teraz dobre založil útočnú akciu domáceho celku, no s touto strelou si Šimboch dokázal poradiť a skóre sa tak meniť nebude.
     
    53:47
    Pri puku sú teraz domáci a presadiť sa individuálne skúšal Štrauch, no obrancovia Nitry ho dokázali odstaviť od puku.
     
    52:45
    Nitra sa tak vôbec po prvýkrát ujíma vedenia a my sme zvedaví ako na túto situáciu zareagujú domáci, ktorým zostáva ešte posledných 7 minút tohto stretnutia.
     
    51:21
    Nitra dala gól!

    Hostia sa po prvýkrát ujímajú vedenia. KALE KERBASHIAN sa dokázal najlepšie zorientovať pred bránou domácich a potrestal tak nedôslednosť obrancov domáceho celku.
    Asistencia: Kenney Morrison, Juraj Majdan.
     
    50:37
    Nasledovať bude záverečných desať minút tohto stretnutia a na oboch celkoch je badať, že sa predovšetkým sústredia na defenzívu.
     
    49:46
    Hatala to teraz skúsil nenápadnou strelou od modrej čiary, no Šimboch na toto zakončenie videl a poľahky tak dokázal zasiahnuť.
     
    48:27
    Bajtek sa teraz dobre uvoľnil v útočnom pásme a strelou švihom spoza obrancu preveril pozornosť Šimbocha.
     
    47:52
    Oba celky sú už kompletné. Nasledovalo však len zakázané uvoľnenie hostí a hra sa tak sťahuje pred Šimbocha, kde sa bude vhadzovať.
     
    46:47
    V týchto momentoch sa hrá 4 na 4 a na ľade je tak veľa voľného priestoru, čo môžu oba celky využiť na strelenie tretieho gólu.
     
    45:44
    Vylúčenie v tíme HC Mikron Nové Zámky (Kudla – 2 min., napadnutie).
     
    45:29
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Korím – 2 min., podrazenie).
     
    45:17
    Rapáč mohol teraz pridať tretí gól hostí, no v dobrej pozícii nedokázal prekonať Košarišťana, ktorý dokázal zakročiť aj napriek tomu, že ležal na ľadovej ploche.
     
    44:36
    Opäť v akcii aktívny Majdan, ktorý sa však v útočnom pásme proti presile obrancov hostí nedokázal presadiť.
     
    42:41
    Hra sa teraz prelieva z jednej strany na druhú a brankári obidvoch celkov tam musia byť v neustálom pozore.
     
    41:28
    Majdan si teraz dobre nakorčuľoval do útočného pásma, kde to skúsil strelou spoza obrancu, no Košarišťan dokázal puk udržať vo výstroji.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    V druhej tretine sme videli iba jeden presný zásah, o ktorý sa v 29. minúte postaral Róbert Lantoši.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:58
    Hostia ponúknutú príležitosť nedokázali využiť na tretí gól v zápase a do šatní sa tak ide za nerozhodného stavu 2:2.
     
    38:09
    Domáci v plnom počte.
     
    37:45
    Hokejisti Nových Zámkov sa aj naďalej výborne bránia, no napokon sa predsa len v čistej gólovej šanci ocitol Mezei, ktorý z tesnej blízkosti našiel iba lapačku Košarišťana.
     
    36:22
    Hostia sa síce dokázali usadiť v útočnom pásme, no tam si nevedeli vypracovať streleckú pozíciu a domáci tak posielajú puk von z pásma.
     
    35:12
    Domáci však v týchto momentoch dokázali dobre zapracovať v defenzíve a poslať puk cez všetky čiary.
     
    34:14
    Po tvrdom narazení Fominykha na mantinel od Zbořila je tu dlhá 5 minútová presilovka hostí, ktorí sa okamžite dokázali usadiť v útočnom pásme.
     
    33:09
    Vylúčenie v tíme HC Mikron Nové Zámky (Zbořil – osobný trest do konca zápasu, vrazenie na mantinel).
     
    33:09
    Vylúčenie v tíme HC Mikron Nové Zámky (Zbořil – 5 min., vrazenie na mantinel).
     
    32:47
    Hostia sa po strelenom góle nakopli k lepšiemu výkonu, čoho výsledkom je Lantošiho šikovná strela, s ktorou si však pozorný Košarišťan dokázal poradiť.
     
    31:21
    Mezei si teraz dobre nakorčuľoval do útočného pásma, kde sa dostal k zakončeniu spoza kruhov, no Košarišťan na túto strelu videl a dokázal tak poľahky zasiahnuť.
     
    30:18
    Za nami už je polovica riadneho hracieho času a po zakázanom uvoľnení sa hra sťahuje pred Košarišťana, kde sa bude vhadzovať po jeho pravici.
     
    29:41
    Hostia tak opäť dokázali vyrovnať a stav je vyrovnaný 2:2. My sme zvedaví ako na túto situáciu zareagujú domáci hokejisti, ktorí boli v druhej tretine jasne lepší.
     
    28:22
    Nitra dala gól!

    Hostia dokázali znovu vyrovnať. RÓBERT LANTOŠI dokázal tesne pred bránkoviskom tečovať strelu od modrej čiary a Košarišťan tak už nemal šancu zareagovať. Tento gól však ešte musel potvrdiť video-rozhodca.
    Asistencia: Branislav Mezei, Graeme McCormack.
     
    27:27
    Hostia v plnom počte.
     
    26:28
    Zbořil teraz krásnou prihrávkou našiel úplne voľného Fábryho, pred ktorým stála už prázdna brána, no v poslednom momente výborne zasiahol jeden z obrancov hostí a puk zblokoval mimo bránu.
     
    25:27
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Mezei – 2 min., hákovanie).
     
    25:21
    Pred bránou hostí to teraz vrie, keď sa Bajtek ocitol neatakovaný pred Šimbochom, no ten drží Nitru svojimi zákrokmi stále v hre o tri body.
     
    24:24
    Rovnaká situácia sa zopakoval aj teraz, keď Linet našiel pred bránou úplne voľného Nejezchleba, no ten nedokázal prekonať Šimbocha, ktorý teraz podržal svoj celok.
     
    23:41
    Domáci v plnom počte.
     
    23:37
    Domáci mohli udrieť vo vlastnom oslabení, keď v prečíslení 2 na 1 zobral na seba zodpovednosť Jurík, no Šimboch dokázal vyraziť puk do rohu klziska.
     
    22:35
    Hostia budú mať k dispozícii presilovú hru a to je ideálna príležitosť na strelenie vyrovnávajúceho gólu, no proti je Košarišťan, ktorý dokázal zlikvidovať Rapáčove zakončenie.
     
    21:41
    Vylúčenie v tíme HC Mikron Nové Zámky (Jakúbek – 2 min., podrazenie).
     
    21:17
    Hneď v úvode druhej tretiny si do útočného pásma nakorčuľoval Lantoši, no strelou spoza kruhov nedokázal prekvapiť Košarišťana.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    V prvej tretine sme videli tri presné zásahy, ktoré padli v presilových hrách. Najskôr sa v 3. minúte presadil Filip Bajtek, no v 14. minúte sa podarilo hosťom vyrovnať zásluhou Lanea Scheidla. Posledné slovo však mal v 17. minúte domáci Patrik Rogoň.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:54
    V závere prvej tretiny ešte musel svoje kvality predviesť Košarišťan, ktorý si však pripísal na svoje konto viacero dobrých zákrokov a do šatní tak idú spokojnejší domáci hokejisti.
     
    18:21
    Výborná akcia domácich 3 na 2, po ktorej sa k strele spoza kruhu dostal Linet, no Šimboch dokázal betónom na poslednú chvíľu zasiahnuť.
     
    17:28
    Domáci sa tak opäť ujímajú vedenia a navyše sa dobrou individuálnou akciou prezentoval Štrauch, no tretí gól domácich sa mu zatiaľ nepodarilo vstreliť.
     
    16:56
    HC Nové Zámky dali gól!

    Domáci sa znovu dostávajú do vedenia, keď využili už druhú presilovku. Novák poslal tvrdú strelu od modrej čiary, ktorá sa od zadného mantinelu odrazila k úplne voľnému PATRIKOVI ROGOŇOVI, ktorý už nemal problém poslať puk do brány.
    Asistencia: Michal Novák, Juraj Jurík
     
    16:50
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Bortňák – 2 min., hákovanie).
     
    16:39
    Pri puku sú už však domáci hokejisti, ktorí budú musieť celú akciu zakladať až spoza vlastnej brány, pretože sa rozhodli na ľad poslať čerstvé sily.
     
    15:48
    Nitra je v záverečných minútach jasne lepšia a aj teraz sa veľmi jednoducho dokázali usadiť v útočnom pásme, kde to skúšajú trpezlivou kombináciou.
     
    14:31
    Nitra tak dokázala ešte v prvej tretine vyrovnať a navyše mohli pridať druhý gól, keď sa vo výbornej šanci ocitol Hrušík, no nedokázal namieriť lepšie.
     
    13:33
    Nitra dala gól!

    Hostia vyrovnávajú, keď rovnako využívajú presilovku. LANE SCHEIDL sa dobre zorientoval pred bránou domácich, kde si dobre počkal na odrazený puk a pomedzi Košarišťanove betóny sa zapisuje do listiny strelcov.
    Asistencia: Graeme McCormack, Róbert Lantoši.
     
    13:11
    Prvú presilovú hru v tomto stretnutí majú k dispozícii aj hostia, no domáci dokázali poslať puk cez všetky čiary.
     
    12:01
    Vylúčenie v tíme HC Mikron Nové Zámky (Bajtek – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    11:42
    Zbořil teraz mohol pridať druhý gól domácich, no po dobrej prihrávke medzi kruhy sa jeho strela z prvej neujala.
     
    10:27
    Za nami je prvých desať minút tohto stretnutia a domáci celok si aj naďalej drží najtesnejší náskok, hoci hostia dokázali zvýšiť svoju aktivitu.
     
    09:36
    Košarišťan teraz musel vyjsť von z brány, aby prerušil rodiacu sa akciu hostí, čo sa mu aj s kúskom šťastia podarilo, keď puku chýbali iba centimetre, aby sa ocitol na ochrannej sieti, čo by znamenalo 2 minúty.
     
    08:35
    Fábry sa dobre pretlačil v útočnom pásme až do zakončenia, no z veľkého uhla už nedokázal prestreliť pozorného Šimbocha.
     
    07:33
    Veľmi dobrá akcia domácich, ktorú vytvoril Štrauch, no Šimboch si dokázal poradiť. Na opačnej strane musel byť v pozore aj Košarišťan, ktorý si rovnako pripísal úspešný zákrok.
     
    06:28
    Rogoň veľmi tvrdo atakoval jedného z hosťujúcich hráčov, no jednalo sa o čistý hit. Potom nasledovalo len ďalšie zakázané uvoľnenie hostí.
     
    04:42
    Pri puku sú aj naďalej domáci hokejisti a hostia sa dokázali ubrániť len za cenu zakázaného uvoľnenia a hra sa tak sťahuje späť pred Šimbocha.
     
    03:17
    Domáci sa tak ujímajú veľmi skorého vedenia, keď využili svoj výborný nástup do tohto stretnutia.
     
    02:11
    HC Nové Zámky dali gól!

    Domáci otvárajú skóre tohto duelu, keď využili početnú prevahu. FILIP BAJTEK sa výborne natlačil pred bránkovisko hostí, kde nenápadnou strelou prekvapil Šimbocha.
    Asistencia: Tomáš Urban.
     
    01:25
    V úvode zápasu budú mať domáci hokejisti výhodu presilovej hry, no za 1 minútu sa do zakončenia dostal len Bajtek, ktorý však spoza kruhov neotvoril skóre.
     
    00:31
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Slovák – 10 min. osobný trest, vrazenie na mantinel).
     
    00:31
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Slovák – 2 min., vrazenie na mantinel).
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Mikron Nové Zámky: Košarišťan (Glosár) – Kudla, Andersons, Henderson, Hain, Novák, Ordzovenský, Hatala, Buc – Štrauch, Urban, Bajtek – Jurík, Zbořil, Rogoň – Nejezchleb, Jakúbek, Linet – Slávik, Fábry, Ondrušek

    HK Nitra: Šimboch (Lawson) – Mezei, McCormack, Rais, Morrison, Pupák, Rácz, Korím, Pätoprstý – Lantoši, Slovák, Blackwater – Scheidl, Kerbashian, Majdan – Fominykh, Bortňák Rapáč – Buček, Čaládi, Hrušík

    Rozhodca: Jonák, Lokšík – Tvrdoň, Synek – Macko (video).
     
    Vitajte pri tomto online textovom prenose. Na rade je už 24. kolo Tipsport Ligy, v ktorom proti sebe nastúpia celky HC Mikron Nové Zámky a HK Nitra. Začiatok tohto stretnutia je naplánovaný na 18:30.

    HC Mikron Nové Zámky:
    Domácim sa zatiaľ v tejto sezóne darí, keď majú bilanciu 13-3-1-8 so skóre 67:51. So 46 bodmi sa tak nachádzajú na výbornej 4. pozícii. V minulom kole cestovali do Budapešti, kde v napínavom duely podľahli 4:3. Najviac bodov z tohto celku dokázal nazbierať Andreas Štrauch a to za 9G a 10A. Na domácom ľade dokázali z 12 stretnutí vyťažiť až 26 bodov a aj v tomto duely sa budú spoliehať na tento faktor.

    HK Nitra:
    Hostia majú v doterajšom priebehu sezóny bilanciu 11-3-1-9 so skóre 80:62. So ziskom 40 bodov im tak patrí 6. pozícia v aktuálnej tabuľke. V minulom kole na domácom štadióne privítali Miškovec, ktorý zdolali jasne 3:0. Najproduktívnejším hráčom tohto celku je Róbert Lantoši, ktorý dokázal nazbierať 23 bodov (11G- 12A). Z 13 duelov na ľade súperov získali iba 16 bodov a preto sa v tomto duely budú snažiť vylepšiť túto nepriaznivú bilanciu.

    Podľa kurzov by sa malo jednať o veľmi vyrovnané stretnutie. Naposledy sa na tomto štadióne zrodilo víťazstvo domácich v pomere 4:0, takže hostia majú čo vracať. Rozhodne si tento duel nenechajte ujsť.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.

    Pavel Pytliak

    Góly a asistencie: 3. Bajtek (Urban), 17. Rogoň (Novák, Jurík) – 14. Scheidl (McCormack, Lantoši), 29. Lantoši (Mezei, McCormack), 52. Kerbashian (Morrison, Majdan), 60. Rapáč (Mezei, Bortňák)


    HC MIKRON Nové Zámky: Košarišťan (Glosár) – Kudla, Andersons, Henderson, Hain, Novák, Ordzovenský, Hatala, Buc – Štrauch, Urban, Bajtek – Jurík, Zbořil, Rogoň – Nejezchleb, Jakúbek, Linet – Slávik, Fábry, Ondrušek
    HK Nitra: Šimboch (Lawson) – Mezei, McCormack, Rais, Morrison, Pupák, Rácz, Korím, Pätoprstý – Lantoši, Slovák, Blackwater – Scheidl, Kerbashian, Majdan – Fominykh, Bortňák Rapáč – Buček, Čaládi, Hrušík

    Rozhodca: Jonák, Lokšík – Tvrdoň, Synek – Macko (video)