Lipt. Mikuláš – Zvolen 2:1 (kon.) | Poprad – Budapešť 1:0 (kon.) | B. Bystrica – Trenčín 5:0 (kon.)
Detva – Košice 2:5 (kon.) | Miškovec – Žilina 4:2 (kon.) | Nové Zámky – Nitra 2:4 (kon.)
koniec
HK 32 Liptovský Mikuláš
2:1 (0:0, 1:0, 1:1)
HKM Zvolen
Utorok 20.11.2018, 17:00 • Zimný štadión, Žilina • Tipos Extraliga (SR) • 24. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z hokejovej Tipsport ligy. Dnes sa pozrieme na konfrontáciu Liptovského Mikuláša s aktuálnym lídrom tabuľky zo Zvolena. Keďže v prechodnom domove Liptákov na Spiši prebieha iná udalosť, zápas sa odohrá na Zimnom štadióne v Žiline.

    LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ

    Liptovský Mikuláš figuruje v tabuľke na desiatom mieste so ziskom 29 bodov. Po reprezentačnej prestávke má veľmi náročný žreb, čo sa odzrkadľuje aj na výsledkoch. V predošlých troch zápasoch nebodoval, keď postupne nestačil na Poprad, Košice a Banskú Bystricu. Negatívnu bilanciu má aj so Zvolenom, ktorému podľahol v oboch zápasoch v rámci tejto sezóny. Mužstvo pod vedením Antona Tomka má tretiu najhoršiu ofenzívu v súťaži a v priemere inkasuje tri góly na zápas. Produktivitu ťahajú bratia Hunovci, ktorí nazbierali po pätnásť bodov. Róbert je s ôsmimi gólmi najlepším strelcom tímu a skóroval aj v ostatnom dueli pod Urpínom. O výhode domáceho prostredia nemožno hovoriť, keďže Liptáci musia cestovať skoro 100 kilometrov k dejisku zápasu. Svalové zranenie naďalej trápi fínskeho útočníka Miika Heikkilu, no k dispozícii bude brankár Anton Kislicyn.

    HKM ZVOLEN

    Zvolenčania momentálne ťahajú sériu šiestich výhier v rade a zaslúžene im patrí prvé miesto tabuľky. Pred druhými Košicami majú sedembodový náskok a práve na východe republiky sa predstavili v nedeľňajšom zápase 23. kola. Skóre zápasu síce otvoril domáci Gabriel Spilar, no zverenci Andreja Podkonického vyhrali jasne 7:2. Zlomovým momentom bolo dvojnásobné vylúčenie Eduarda Šedivého, ktoré potrestali dvoma presilovkovými gólmi. Zvolen má najlepšiu ofenzívu v súťaži, keď nastrieľal už úctyhodných 108 gólov. Najproduktívnejším hráčom súťaže je Michal Chovan, ktorý bodoval v sedemnástich dueloch po sebe. Zaujímavosťou je, že až sedem hráčov pokorilo 20-bodovú métu. Na ľade súperov „bryndziari“ zatiaľ nebodovali len dvakrát. Túto bilanciu sa budú snažiť udržať, pričom im pomôže aj uzdravený Marcel Holovič.
     
    Úvodné zostavy:

    MHK 32 Liptovský Mikuláš: J. Hollý (Kislicyn) – Suchý, Kurali, Mezovský, Nádašdi, J. Nemec, Košecký, M. Bača, Fereta – Rich. Huna, Rób. Huna, Kriška – Vybiral, Tamáši, Uram – Lištiak, Piatka, Heikkilä – Oško, Uhrík, Žiak.

    HKM Zvolen: Skapski (Tomek) – Pufahl, Vandane, Zeleňák, D. Růžička, Ulrych, Drgoň, Pöyhönen – Handlovský, Špirko, Vandas – Obdržálek, Lušňák, Šišovský – Chovan, Kytnár, Zuzin – S. Petráš, Holovič, Marcinek.

    Rozhodcovia: Vladimír Snášel, Dániel Soós – Rastislav Gajan st., Botond Pálkövi – Vladimír Martinko.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:24
    Lukáš Handlovský získal puk v útočnom pásme. Po prihrávke obrancu Matthewa Pufahla sa dostal do zakončenia Rastislav Špirko, ale trafil len dobre brániaceho hráča súpera.
     
    01:06
    Máme za sebou úvodnú minútku stretnutia. Do nádejnej šance sa dostali aj Liptáci, ale Richard Huna namiesto strely volil možno trošku zbytočnú prihrávku na obsadeného brata Róberta.
     
    01:35
    Stále hráme bez prerušenia, no zároveň čakáme na prvú vážnejšiu šancu na jednej či druhej strane. Atmosféra je komorná, keďže sa dá povedať, že dnes nemáme na ľade domáce mužstvo.
     
    02:28
    Pekná akcia v podaní obrancu prvej zvolenskej formácie Davisa Vandaneho. Ten sa preštrikoval cez hráčov Liptovského Mikuláša, ale následne zakončenie smerovalo vedľa brány.
     
    03:36
    Tak až teraz sme svedkami prvého prerušenia hry od úvodného vhadzovania. Lukáš Handlovský strieľal z pravého kruhu na vhadzovanie, ale trafil len hruď brankára Juraja Hollého.
     
    04:29
    V polovici piatej minúty sa bude vylučovať na strane Liptovského Mikulášu. Menší trest za sekanie dostáva útočník prvej domácej formácie Richard Huna.
     
    04:55
    Zvolenčanom úvod presilovej hry príliš nevychádza. Liptáci sa dostali k puku a následne ho vyhodili až za bránu súpera, v ktorej dnes stojí zámorský legionár Mackenzie Skapski.
     
    05:22
    Počas presilovej hry sa dostal do zakončenia z ľavého kruhu Adam Drgoň. Zvolenský obranca ale nedokázal skórovať a následne hostia prišli o útočné pásmo.
     
    06:03
    Presilová hra hosťujúceho celku zrejme využitá nebude. Liptáci sa dobre bránia a do uplynutia trestu Richarda Hunu zostáva už len necelá polminúta. Obe mužstvá striedajú.
     
    07:37
    Matthew Pufahl nahadzoval puk pred bránu domáceho tímu. Tam sa snažil o tečovanie najproduktívnejší hráč súťaže Michal Chovan, ale svoju bodovú sériu zatiaľ nedokázal predĺžiť.
     
    08:15
    Zvolen má v zápase zatiaľ jasnú prevahu. Pomohla mu síce aj presilová hra, no brankár Mackenzie Skapski zatiaľ nemusel riešiť žiadnu nebezpečnú situáciu pred jeho svätyňou.
     
    08:46
    Tak až teraz si Mackenzie Skapski prvýkrát siahol na puk. V situácii dvoch proti dvom zakončoval strelou spoza obrancu Róbert Huna, ale zvolenský brankár včas vystrčil svoj betón.
     
    09:27
    Marek Uram sa teraz tlačil do zakončenia, ale napokon bol dobre bránený obrancami súpera. Mackenzie Skapski napriek tomu radšej prerušuje hru a vhadzovať sa tak bude po jeho ľavej ruke.
     
    10:22
    Prvú presilovku v zápase si zahrajú aj zverenci Antona Tomka. Dvojminútový trest za hákovanie dostáva Matthew Pufahl, ktorý posilnil Zvolen pred reprezentačnou prestávkou.
     
    11:03
    V presilovej hre sa odhodlal k strele z prvej Martin Kriška. Brankár hostí sa ale stihol rýchlo presunúť a puk vyrazil do rohu klziska. Následne ho Zvolenčania vyhadzujú za Juraja Hollého.
     
    12:00
    Po sérii vyhodení súpera sa Liptáci predsa len dostali do zakončenia. Alex Tamáši sa šikovne pretlačil pred zvolenského brankára prienikom z ľavej strany, ale Mackenzie Skapski sa nenechal prekvapiť.
     
    12:14
    Tesne predtým ako Matthew Pufahl skočí na ľad sa znovu bude vylučovať. Tentokrát na strane domácich, pretože menší trest za hákovanie dostáva od hlavných arbitrov Maroš Piatka.
     
    12:49
    Zvolen už hrá presilovú hru, no útočnú akciu musí začínať od vlastnej brány. Dobre totiž zapracoval Patrik Oško, ktorý zachytil prihrávku a následne vyhodil puk cez všetky čiary.
     
    13:36
    Jeden zo zvolenských obrancov sa dostal k strele z pravého kruhu na vhadzovanie. Róbert Huna však tečoval puk na ochrannú sieť, a tak musela byť hra prerušená.
     
    14:09
    Zvolen bude hrať päť sekúnd presilovú hru o dvoch hráčov. Na trestnú lavicu totiž smeruje Andrej Lištiak, ktorý si v strednom pásme pomohol v súboji hákovaním. Tento trest je dnes populárny.
     
    14:44
    Adam Drgoň dnes po druhý raz strieľal z ľavého kruhu. Jurajovi Hollému puk vypadol, no mal šťastie, že sa k dorážke nedostal žiaden hráč z tímu aktuálneho lídra tabuľky. Na ľad prichádzajú čerstvé sily.
     
    15:34
    Juraj Hollý sa musel mať znovu na pozore. Z podobnej pozície ako Adam Drgoň teraz strieľal jeho kolega z obrany Davis Vandane. Mieril však len do betónov domáceho brankára.
     
    16:26
    Marek Uram prenikol stredom ihriska do útočného pásma súpera. Následne strieľal švihom, ale obrancovia Zvolena jeho pokus dokázali zblokovať ešte pred Mackenziem Skapskim.
     
    17:06
    Štvrté vylúčenie na strane Liptovského Mikuláša. Menší trest za podrazenie dostáva Vladimír Vybiral. Domáci si v prvej tretine komplikujú život veľkou nedisciplinovanosťou.
     
    17:36
    Hostia veľmi pekne zakombinovali v početnej výhode. Rýchlo si vymieňali puk, po strele od modrej čiary dorážal z tesnej blízkosti Milan Kytnár, no najlepší strelec súťaže mieril nad bránu Juraja Hollého.
     
    18:00
    Adam Drgoň strieľal zo svojej tradičnej pozície. Jeho tretiu strelu v zápase dokázal Juraj Hollý bez väčších problémov zneškodniť, a tak budeme pokračovať vhadzovaním po jeho ľavej ruke.
     
    18:27
    Po strele od modrej čiary sa snažil dostať k dorážke Lukáš Handlovský, ale dobrú prácu odviedol Alex Tamáši, ktorý bol pri puku ako prvý a vyhodil ho mimo obranného pásma Liptovského Mikuláša.
     
    19:32
    V poslednej minúte prvej časti predviedli peknú akciu aj Liptáci. Richard Huna prešiel do útočného pásma po ľavej strany. Obkorčuľoval bránu, prihral pred ňu, ale Martin Kriška nedokázal otvoriť skóre.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvú tretinu dnešného zápasu máme veľmi rýchlo za sebou. Videli sme síce dokopy päť menších trestov, no okrem toho sa prerušovalo minimálne. Hostia boli aktívnejší, ale ani jednu zo štyroch početných výhod nedokázali využiť. Snáď najväčšiu šancu mal Milan Kytnár, ale z tesnej blízkosti prestrelil bránu Juraja Hollého. Druhá tretina sa začne približne o 17:48 hod.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:17
    Hostia sa v úvode druhej tretiny dostali do prečíslenia. Útočníci Zvolena to ale trošku prekombinovali a Rastislav Špirko nenašiel pred bránkou ani Lukáša Handlovského, ani Michaela Vandasa.
     
    20:43
    Mackenzie Skapski si pripisuje na konto úspešný zákrok po strele z priestoru medzi kruhmi. Jej autorom bol zrejme Richard Huna. Každopádne, vhadzovať sa bude v útočnom pásme Liptákov.
     
    21:21
    Peter Šišovský prenikol do útočného pásma po pravej strane. Následne strieľanou prihrávkou hľadal v nebezpečnom priestore spoluhráča, no našiel len lapačku brankára Juraja Hollého.
     
    22:37
    Akcia domáceho tímu bola prerušená hvizdom čiarového rozhodcu. Liptáci neprešli do pásma v súlade s hokejovými pravidlami, a tak sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    23:16
    Róbert Huna dostal peknú prienikovú prihrávku od Martina Krišku. Domáci útočník sa snažil aj vystreliť, ale Matthew Pufahl zblokoval jeho pokus švihom na ochrannú sieť.
     
    23:57
    Domáci mali šťastie. Pred bránou nechali osamoteného Michaela Vandasa, no ten si puk nedokázal spracovať. Následne išli dopredu aj Liptáci, no ich akcia sa znovu končí len ofsajdovým verdiktom.
     
    24:38
    Teraz sledujeme pomerne veľké množstvo nepresností na oboch stranách. Najmä Liptáci sa veľmi ťažko dostávajú do nebezpečných zakončení, hoci štatistiky evidovali po prvej časti až desať striel na bránu.
     
    25:18
    Zvolenčania sa usadili v útočnom pásme. Vojtech Zeleňák posunul puk na obranného kolega Davida Růžičku, ale jeho prudká strela bola zblokovaná. Juraj Hollý tak v tomto prípade nemusel zasahovať.
     
    26:02
    Domáci chybovali v rozohrávke. Potrestať sa to snažil Patrik Marcinek, ale jeho zakončenie z priestoru medzi kruhov smerovalo len do betónov domáceho gólmana. Každopádne, šanca to bola dobrá.
     
    26:57
    Marek Uram ukázal svoj veľký prehľad v hre. Udržal puk na hokejke v útočnom pásme, následne našiel nakorčuľovaného Tomáša Nádašdiho, ale jeho zakončenie vyrazil Mackenzie Skapski.
     
    27:27
    Sledujeme dlhší úsek bez prerušenia hry. Hrá sa však viac-menej v strednom pásme, odkiaľ sa góly dávajú veľmi ťažko. Zdá sa, že žilinské prostredie nevyhovuje ani jednému tímu.
     
    28:36
    Trošku so šťastím sa dostala do zakončenia druhá útočná formácia hostí. Konkrétne to bol Patrik Lušňák, ktorý strieľal z tesnej blízkosti, ale brankára Juraja Hollého nedokázal prekonať.
     
    29:08
    Liptovský Mikuláš bude hrať druhú presilovku v zápase. Dve minúty za nedovolené bránenie dostáva Michal Chovan, ktorý v snahe zakončiť akciu poslal na ľad brankára Hollého.
     
    29:34
    Vo vlastnom oslabení mohli hostia skórovať. Dostali sa do prečíslenia troch proti dvom, po nepresnej strele sa od zadného mantinelu odrazil puk do nebezpečného priestoru, ale Patrik Lušnák ho nedokázal trafiť.
     
    30:07
    Zápas sa prehupol do svojej druhej polovice. Od modrej čiary nahadzoval puk pred bránu skúsený obranca Radoslav Suchý, ale jeho výzvu na teč neprijal ani jeden z jeho spoluhráčov – zasahuje Mackenzie Skapski.
     
    30:42
    Bryndziari dostali puk aspoň do stredného pásma. Čas na využitie presilovej hry sa kráti a zdá sa, že ani vylúčenie Michala Chovana neprinesie zmenu skóre dnešného stretnutia.
     
    31:21
    Zvolenčania sa teraz nedostali cez stredné pásmo, ktoré bolo veľmi dobre prehustené hráčmi v červených dresoch. Rozhodne možno povedať, že Liptáci v druhej tretine vyrovnali hru.
     
    32:42
    Zvolen sa dlho s piatimi hráčmi na ľade neohrial. Opäť sa bude musieť brániť presilovke súpera, pretože dve minúty za podrazenie dostáva dnes strelecky aktívny obranca Adam Drgoň.
     
    33:13
    Režisérom presilovej hry domácich je Marek Uram. Teraz sa snažil niekoľkými krížnymi prihrávkami uvoľniť svojich spoluhráčov, ale brankár Mackenzie Skapski nemusel zasahovať.
     
    33:54
    Veľké šťastie na strane hosťujúceho tímu. V presilovke sa oprel do puku Radoslav Suchý a jeho projektil od modrej čiary skončil na konštrukcii brány Mackenzieho Skapskeho.
     
    34:34
    Liptáci zrejme nevyužijú ani túto početnú výhodu. Nezahrali ju ale vôbec zle. Počas pobytu na ľade prvej formácie trafili žrď a dobrou strelou od modrej čiary sa prezentoval aj Mário Kurali.
     
    35:22
    Veľký závar pred bránkou domáceho tímu. Po prihrávke Matthewa Pufahla zakončoval bekhednom Michal Chovan, ale Juraj Hollý predviedol dobrý zákrok a následne mu pomohli aj jeho spoluhráči.
     
    36:05
    Zakázané uvoľnenie na strane Zvolena. Hra sa tak presťahuje pred kanadského brankára Skapskeho, ktorý si dnes podobne ako Juraj Hollý zatiaľ drží čisté konto.
     
    36:28
    Mackenzie Skapski likviduje strelecký pokus od modrej čiary. Pred bránkoviskom nebolo ani živej duše, takže zvolenský brankár mal výrazne uľahčenú prácu a nemal problém zasiahnuť lapačkou.
     
    37:40
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Domáci hokejisti sa prekvapujúco dostávajú do vedenia. Richard Huna vybojoval puk za bránou súpera a následne ho poslal pred ňu. Tam našiel osamoteného RÓBERTA HUNU, ktorý z tesnej blízkosti prekonal Mackenzieho Skapskeho. Asistencie: Richard Huna a Martin Kriška.
    37:40 Róbert Huna (LMI) - 1:0
     
    38:32
    Lukáš Handlovský sa snažil reagovať na gól súpera. Jeho prudká strela ale nemierila do priestoru domácej brány. Následne Liptáci vybojovali puk a môžu založiť ich novú útočnú akciu.
     
    39:08
    Domáci hokejisti sa dostali do prečíslenia dvoch proti jednému. Zodpovednosť na svoje plecia zobral Michal Uhrík, ale mieril len do plexiskla za bránou aktuálneho lídra tabuľky.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Pred začiatkom zápasu by zrejme väčšina fanúšikov tipovala výhru hostí, no po štyridsiatich minútach majú bližšie k zisku rechtor bodov Liptáci. Na žilinskom zimnom štadióne sme doposiaľ videli jeden gól. Po bratskej spolupráci Hunovcov skóroval z tesnej blízkosti Róbert, pre ktorého to bol deviaty gól v sezóne. Zvolen zaostáva za očakávaniami a v tretej časti bude mať čo robiť. Tá sa začne približne o 18:37 hod.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:34
    Zvolen sa veľmi komplikovane snažil dostať do útočného pásma. Okrem toho sme videli, že Andrej Podkonický drobne pozmenil zloženie útočných formácii, čo by mohlo pomôcť k obratu.
     
    40:51
    Juraj Hollý musel zasahovať po prudkej strele zvolenského obrancu Davisa Vandaneho. Ten mal veľa priestoru na pravej strane, ale mieril len do dobre postaveného domáceho brankára.
     
    41:18
    Domáci majú veľkú šancu zvýšiť svoj náskok. Na trestnú lavicu totiž odchádza hráč so skúsenosťami z KHL Patrik Lušňák, ktorý dostáva menší trest za hákovanie.
     
    42:25
    Až po vyše minúte presilovky sa stalo niečo zaujímavé. Trošku so šťastím zakončoval z tesnej blízkosti Richard Huna, ale nemal priestor kade prekonať brankára Mackenzieho Skapskeho.
     
    42:54
    Marek Uram prešiel s pukom za bránu. Následne pred ňou našiel Vladimíra Vybirala, no ten bol dobre strážený obrancami súpera. Mackenzie Skapski napokon drží puk vo svojej moci.
     
    43:27
    Už pri rovnovážnom počte hráčov na ľade sa snažil vyrovnať skóre Milan Kytnár. Presadil cez brániaceho hráča, ale jeho bekhendové zakončenie smerovalo vedľa brány Juraja Hollého.
     
    44:08
    Nahodenie Patrika Lušňáka neprešlo až k domácemu brankárovi. Následne jeden z domácich hráčov vyhodil puk na striedačku hostí, a tak sa bude vhadzovať opäť v strednom pásme.
     
    44:33
    Pekná akcia Zvolena. Lukáš Handlovský udržal puk na hokejke a na modrej čiare našiel Matthewa Pufahla. Ten namiesto strely našiel dobre postaveného Michaela Vandasa, ale jeho zakončenie sa neujalo.
     
    45:12
    Zvolen dal gól!
    Hosťom sa podarilo vyrovnať skóre zásluhou svojho najlepšieho strelca. Pri mantineli vybojoval puk Peter Zuzin, jeho následnú strelu domáci brankár len vyrazil a na dorážku MILANA KYTNÁRA už nedokázal reagovať. Asistencie: Peter Zuzin a Michal Chovan.
    45:12 Kytnár (ZVO) - 1:1
     
    45:52
    Domáca akcia bola zastavená ofsajdovým verdiktom. Okrem toho si môžeme povedať, že kapitán Michal Chovan si pripísal asistenciu pri góle Milana Kytnára, a tak predlžuje svoju bodovú šnúru.
     
    46:42
    Martin Kriška strieľal od modrej čiary, teda možno to označiť aj ako nahodenie na bránu. Mackenzie Skapski nemal problém zasiahnuť a vylepšuje si svoje dnešné štatistiky.
     
    47:17
    Peter Obrdžálek zaviedol puk do útočného pásma. Pred bránou našiel dobre postaveného obrancu Vojtecha Zeleňáka, ale jeho bekhendové zakončenie zmenu skóre neprinieslo.
     
    48:00
    Domáci sa mohli opätovne dostať do vedenia. Po prihrávke Mareka Urama využil pravidlo o hybridnom zakázanom uvoľnení Vladimír Vybiral. Ocitol sa sám pred Mackenziem Skapskim, no toho pochválime za dobré vypichnutie puku.
     
    49:22
    Juraj Hollý teraz len vyrazil puk po strele jedného z hráčov hostí. Následne sa snažil k dorážke pretlačiť Petr Obdržálek, ale neuspel proti presile obrancov Liptovského Mikuláša.
     
    49:40
    Po reklamnej prestávke dostávajú domáci výhodu ďalšej presilovej hry. Úplne zbytočným faulom v útočnom pásme sa prezentoval Lukáš Handlovský. Ten dostáva menší trest za hákovanie.
     
    50:11
    Liptákom presilovka zatiaľ nevychádza. Po prehranom buly stratili útočné pásmo a pri snahe sa doň opätovne vrátiť sa previnili proti pravidlám ofsajdom. Vhadzuje sa v strednom pásme.
     
    50:51
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Domáci využijú presilovku a opäť sa dostávajú do vedenia. Zvolenčania nestriedali najlepšie, na ľavej strane sa otvoril priestor RICHARDOVI HUNOVI a ten trafil parádne pod hornú žrď zvolenskej svätyne. Asistencie: Róbert Huna a Radoslav Suchý.
    50:51 Richard Huna (LMI) - 2:1
     
    51:26
    Líder tabuľky doplatil na svoju nedisciplinovanosť a znovu musí otáčať skóre stretnutia. Kým v nedeľu koncertoval v košickej Steel aréne, dnes sa v Žiline poriadne trápi a zatiaľ to vyzerá na jeho prehru.
     
    52:21
    Mackenzie Skapski si pripísal úspešný zákrok po trošku nedôraznej strele Vladimíra Vybirala. Ten je v dnešnom stretnutí veľmi aktívny, no zatiaľ úradujú na strane domácich bratia Hunovci.
     
    52:58
    Michael Vandas sa presadil po pravej strane. Nenatlačil sa však pred bránu, v nebezpečnom priestore hľadal Rastislava Špirka, čo sa však neukázalo byť šťastným riešením.
     
    53:42
    Zvolenčania sa na dlhší čas usadili v útočnom pásme. Liptáci ale hrajú veľmi obetavo, čo dokumentuje aj blok strely Davisa Vandaneho. Puk skončil na ochrannej sieti, a tak sa bude vhadzovať pred Hollým.
     
    54:34
    Liptovský Mikuláš je opäť bližšie k zisku cenných troch bodov. Teraz sa sústreďuje prakticky len na defenzívu a snaží sa vyhadzovať puk bez toho, aby sa pískalo zakázané uvoľnenie.
     
    55:12
    Pred chvíľou dobre strieľal Lukáš Handlovský, no ešte lepšie zasiahol Juraj Hollý. Ten bude zrejme pod paľbou aj teraz, keďže Liptáci zle striedali a darujú hosťom výhodu presilovej hry.
     
    55:45
    Hosťom presilová hra nevychádza podľa predstáv. Zverenci Antona Tomka sa už dvakrát dokázali oslobodiť a vyhodili puk cez všetky čiary. Na ľad prichádzajú čerstvé sily na jednej i druhej strane.
     
    56:26
    Zvolenčania sa usadili v útočnom pásme, vyvinuli na súpera tlak, ale nedokázali skórovať. Snáď najbližšie k tomu bol Peter Obdržálek, ale jeho bekhendové zakončenie smerovalo vedľa brány.
     
    57:24
    Domáci hokejisti sa ubránili presilovke súpera a s ich šancami na víťazstvo to vyzerá veľmi dobre. Stále má však líder tabuľky viac než dve minúty na to, aby poslal zápas do predĺženia.
     
    58:06
    Po prerušení hry sa bude vhadzovať v útočnom pásme Zvolena. Andrej Podkonický si zobral oddychový čas a namiesto Mackenzieho Skapskeho posiela na ľad šiesteho korčuliara.
     
    58:26
    Milan Kytnár prenikol do útočného pásma po pravej strane, vystrelil švihom, ale veľmi dobrý zákrok predviedol domáci brankár. Zvolenu sa čas na vyrovnanie skóre veľmi rýchlo kráti.
     
    58:49
    Domáci hokejisti získali puk v strednom pásme. Nesnažili sa skórovať, ale radšej sa vyvarovali zbytočného zakázaného uvoľnenia. Pomaly smerujeme k poslednej minúte stretnutia.
     
    59:29
    Domáci vyhodili puk cez všetky čiary, no zakázané uvoľnenie sa prekvapujúco nepíska. Zvolenčania tak musia začínať svoju útočnú akciu zo svojej obrannej tretiny.
     
    59:54
    Je rozhodnuté! Zvolenčania sa šesť sekúnd pred koncom dopustili zakázaného uvoľnenia, a tak sa hra presťahuje do ich obranného pásma. Samozrejme, brankár Mackenzie Skapski sa vracia späť do brány.
     
    Koniec zápasu.
     
    V Žiline sa zrodilo zrejme najväčšie prekvapenie 24. kola najvyššej slovenskej súťaže. Liptovský Mikuláš dokázal zdolať Zvolen 2:1. O prekvapujúci triumf sa postarali bratia Hunovci. Kým prvý gól strelil Róbert, tak v 51. minúte rozhodol stretnutie presnou strelou pod brvno Richard. Za hostí sa ako jediný presadil Milan Kytnár. Zvolen tak prišiel o svoju víťaznú sériu a vyzerá to tak, že sa jeho náskok pred druhými Košicami stenčí o tri body. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (19:17:59)

    Miroslav Kováčik


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK 32 Liptovský Mikuláš. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 38. Rób. Huna (Rich. Huna, Kriška), 51. Rich. Huna (Rób. Huna, Suchý) – 46. Kytnár (Zuzin, Chovan)


    HK 32 Liptovský Mikuláš: J. Hollý (Kislicyn) – Suchý, Kurali, Mezovský, Nádašdi, J. Nemec, Košecký, M. Bača, Fereta – Rich. Huna, Rób. Huna, Kriška – Vybiral, Tamáši, Uram – Lištiak, Piatka, Heikkilä – Oško, Uhrík, Žiak.
    HKM Zvolen: Skapski (Tomek) – Pufahl, Vandane, Zeleňák, D. Růžička, Ulrych, Drgoň, Pöyhönen – Handlovský, Špirko, Vandas – Obdržálek, Lušňák, Šišovský – Chovan, Kytnár, Zuzin – S. Petráš, Holovič, Marcinek.

    Rozhodca: Vladimír Snášel, Dániel Soós – Rastislav Gajan st., Botond Pálkövi – Vladimír Martinko