Švédsko – Rusko 2:0 (kon.)
koniec
Švédsko
2:0 (1:0)
Rusko
cz Utorok 20.11.2018, 20:45 • Friends Arena, Solna • Liga národov UEFA - Liga B • Skupina 2
Predzápasové kurzy
     
    Tímto se s vámi loučím a přeji vám dobrou noc. (22:40:18)
     
    Švédsko po zvládnutém utkání postupuje do elitní Ligy národů a do kvalifikace o Euro bude nasazené z prvního koše. Naopak Rusko zůstává ve druhé skupině.

    Pojďme ovšem k samotnému utkání, kde si to oba celky rozdaly o postup. Od úvodních minut bylo Švédsko lepším celkem, což začalo brankově potvrzovat na konci prvního poločasu. Klid domácí reprezentaci dal ve druhé části Berg, a tak se na severu Evropy bude dlouho slavit. Naopak hra Ruska byl zklamáním, když hosté směrem dopředu téměř nic nepředvedli. Navíc bylo vidět, že si přijeli pro remízový stav.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Rusko se na polovině soupeře nemůže usadit, a tak po překonání půlící čáry vymyslelo jen nákop na pravou stranu šestnáctky. Ovšem na balon nedosáhl jeden z hostů, a tak se bude jen odkopávat od branky Švédska.
     
    90
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, jenž ukazuje, že se budou hrát tři minuty nad rámec normální hrací doby. Ovšem v ochozech už se slaví postup mezi smetánku.
     
    89
    Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Kristoffer Olsson, přichází John Guidetti.
     
    88
    Hráči v bílých dresech jsou opět u balonu, ale dlouho kombinovali na polovině soupeře. Až přišel dlouhý pas na pravou stranu, kde Ari našel spoluhráče. Ovšem pro centrovaný míč si z branky vyběhl Olsen, jenž akci přerušil.
     
    86
    Ruská reprezentace vybojovala faul na polovině soupeře, ale daleko od branky Švédska. Trochu překvapivě se Kambolov do míče opřel a poslal ho jen nad branku. Tady se spíše hodil centr na nabíhající spoluhráče.
     
    85
    Hráči v bílých dresech se pokoušejí o překonání obrany dlouhými nákopy. Jenže stopeři Švédska jsou ve vzduchu silnější a soupeře do šancí nepouští.
     
    84
    Švédsko hraje v dnešním utkání jednoduše a zaslouženě vede. Domácí celek je stále více na balonu a můžeme říct, že kontroluje průběh utkání i posledních minut.
     
    81
    Hra ruského celku je zklamáním, tlak hostů totiž nepřichází. Na vlastní polovině si faulem pomohl Ignatěv, jenž poslal k zemi Olssona. Ovšem Švédsko již do šestnáctky soupeře nespěchá.
     
    80
    Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Viktor Claesson, přichází Gustav Svensson.
     
    79
    Střídající Ari se hned zapojil do kombinace, když si v šestnáctce vyměnil balon se spoluhráčem. Ovšem Rusko se zakončení nedočkalo.
     
    77
    Střídání v týmu Rusko: ze hřiště odchází Alexandr Jerochin, přichází Ari.
     
    76
    Z ochozů se ozývají vítězné chorály, i fanoušci cítí, že postup mezi elitu je velmi blízko. Švédsko je v euforii a opět se hnalo do útoku.
    72. Marcus BERG - 2:0
     
    72
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Stadionem propukla radost a Švédsko už je hodně blízko k postupu do elitní skupiny! Zakončení Sebastiana Larssona ještě vyrazil Luněv. Ovšem dorážka z malého vápna končí za brankovou čárou. Zkušený MARCUS BERG byl ve správný čas a správném místě a dodává svému celku klid. Asistence: Sebastian Larsson.
     
    70
    Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Martin Olsson, přichází Isaac Kiese Thelin.
     
    69
    Střídání v týmu Rusko: ze hřiště odchází Aleksej Jonov, přichází Anton Zabolotnij.
     
    67
    Akce ale pokračovala dále a přišel střelecký pokus z hranici šestnáctky, jenž mířil do pravého spodního rohu branky. Ovšem obrana ve žlutém pokus na branku nepropustila.
     
    66
    Domácí trenér si přivolal jednoho z asistentů a už se na straně Švédska chystají závěrečné plány. Ovšem my sledujeme akci Ruska. Do šestnáctky se hnal Dzjuba , jehož počínání zastavil obránce.
     
    65
    Rusku se zatím nedaří usadit se na polovině soupeře. Za malou chvíli můžeme očekávat další změnu na straně hostujícího celku.
     
    62
    Po centru z pravé strany se k hlavičce probojoval Jerochin, jehož hlavička zamířila do rukavic brankáře. Z opakovaného záběru bylo vidět přistrčení hostujícího hráče, které rozhodčí nezaregistroval.
     
    61
    Obrovskou porci štěstí mělo nyní Rusko. Odkop z vlastní šestnáctky nasměřoval Neustädter do Berga. Švédský útočník na hranici vápna míč nezkrotil, a tak nezakončil.
     
    60
    Další útok ruského celku byl zastaven u půlící čáry, a tak se do útoku vydalo domácí mužstvo. Švédsko na polovině soupeře vybojovalo autové vhazování.
     
    57
    Po přenesení hry se k balonu zmocnil Claesson, který se pokusil v souboji jeden na jednoho o kličku. Ovšem krajní obránce Ruska byl úspěšnější a akci soupeře zastavil.
     
    56
    Na centr z levé strany si nabíhal na zadní tyči záložník Petrohradu Jerochin. Ovšem ten byl atakován, a tak jeho hlavička zamířila jen vedle branky.
     
    55
    Ve druhé pětačtyřicetiminutovce se zatím hraje nezáživný fotbal. Vidíme spíše taktickou bitvu, oba týmy vědí, o co hrají.
     
    53
    Rusko je ve druhé části hry více u balonu, ale nějaký souvislejší tlak zatím nepřichází. Hostující tým je u balonu, ale kombinuje hodně daleko od branky Švédska.
     
    51
    Poslední desítky vteřin se hraje s balonem kolem půlící čáry, kde se oba celky dopouští zbytečný ztrát. Vše zastavil až faul Lustiga, k míči se tak vrací hráči v bílých dresech.
     
    49
    Velmi zajímavou přihrávku adresoval Larsson, který viděl za obranu nabíhajícího Martina Olssona. Ovšem míč dostal příliš velkou razanci a skončil u brankáře.
     
    48
    Za obranu hostující reprezentace si nabíhal Berg, jemuž míč narazil o paty. Ruská obrana si poradila s velkou dávkou štěstí.
     
    47
    Nyní je tedy na tahu Rusko, které spěchalo do útoku po pravé straně, ale vybojovalo pouze autové vhazování. Dá se očekávat, že obraz hry se ve druhém poločase zcela změní.
     
    46
    Střídání v týmu Rusko: ze hřiště odchází Dmitrij Poloz, přichází Ruslan Kambolov.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas byl v režii domácí reprezentace, která byla téměř neustále u balonu a musela si dávat pozor na protiútoky soupeře. Aktivita švédského celku byla odměněna v závěru poločasu, kdy se po rohovém kopu prosadil Victor Lindelöf. V tuto chvíli tým ze severu Evropy postupuje a na tahu je Rusko, které potřebuje získat alespoň bod.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    43
    Žlutou kartu dostává Georgij Džikia (Rusko).
     
    43
    Za obranu si opět nabíhal Martin Olsson, jenž si opět nepohlídal své postavení, a tak byl nachytán v ofsajdu.
    41. Victor LINDELOF - 1:0
     
    41
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Domácí celek se zaslouženě dočkal vedení! Po centru od rohového praporku poslal míč pod sebe Mikael Lustig, jenž našel VICTORA LINDELÖFA. Obránce Manchesteru United zachoval klidnou hlavu a poslal balon do pravého spodního rohu branky. Asistence: Mikael Lustig.
     
    40
    Hráči ve žlutých dresech jsou v kombinaci a snaží se rozpohybovat obranu soupeře. Nepovedený centr byl nakonec nebezpečný, když po vyslání balonu z kopačky Augustinssona musel zasáhnout brankář.
     
    39
    Úvodní pětačtyřicetiminutovka míří do svého závěru. Švédsko stále hledá cestu k další šanci, ale Rusko vlastní vápno zřejmě uzamklo.
     
    37
    Kristoffer Olsson se dostal k balonu, který v pádu přihrával do šestnáctky. Jenže to už nikdo z jeho spoluhráčů nečekal, a tak míč skončil v moci ruského gólmana.
    34. Jonov (RUS)
     
    34
    Po chybě na pravé straně se do šestnáctky hnal Jonov, jenž byl k brance z velkého úhlu. Ovšem Robin Olsen proti němu vyběhl a pravou nohou celou akci zneškodnil.
     
    33
    Po dlouhé době se připomnělo v útoku také Rusko, které kombinovalo u pravé postranní čáry, odkud do vápna letěl centr. Ovšem pro balon si vyběhl Olsen.
    31. Granqvist (SWE)
     
    31
    Na centr od rohového praporku si na první tyči naskočil Granqvist, jehož hlavička mířila do branky. Ovšem Luněv si připsal bravurní zákrok a navíc za ním ještě celou situaci jistil Ignatěv.
     
    29
    Po rohovém kopu se Švédsko k zakončení nedostalo, ale balon se do šestnáctky rychle vrátil. Zakončením přes hlavu se prezentoval Berg, jehož pokus zamířil jen nad břevno.
     
    28
    Ignatěv podskočil balon mířící na levou stranu, a tak se k centru dostal Augustinsson, Jeho přízemní centr měl mířit na Berga, ale Neustädter míč odvrátil na rohový kop.
     
    26
    Po kombinaci přišel centr Švédska z levé strany. Na něj si na penaltovém puntíku naskočil Berg, jehož hlavička zamířila jen doprostřed brány, kde byl připravený brankář Petrohradu.
     
    24
    Domácí mužstvo se opět hnalo do útoku, ale Ignatěv akci překazil. Jenže poté ruský krajní obránce poslal míč jen za postranní čáru.
    23. Martin Olsson (SWE)
     
    23
    Radost švédského celku byla zbytečná, protože ve větru vlál praporek pomezního sudího. Za obranu si naběhl Martin Olsson, jenž byl v těsném ofsajdu, a tak jeho zakončení podél brankáře bylo už zbytečné.
     
    22
    Ruská obrana se velmi rychle přesouvá, a tak reprezentace ze severu Evropy se k šancím moc nedostává. Navíc si Švédi pomohli na útočné polovině faulem.
     
    20
    Dvacet minut je minulostí a stav zápasu je stále bezbrankový. Více ze hry má Švédsko, které potřebuje dnes zvítězit. Naopak Rusko se soustředí na obranu, případné protiútoky.
     
    18
    K odraženému míči jako první přiběhl Johansson, jenž na nic nečekal a vypálil. Jeho zakončení mířilo jen na tribunu za brankou hostujícího mužstva.
     
    17
    Na pravé straně dostal hodně prostoru Lustig, jehož centr zamířil jen k soupeři. Ovšem Rusko opět dlouho neudrželo balon a bude se zase bránit.
     
    15
    První velký zákrok si musel připsat domácí brankář. Ke střele ze slibné pozice se procpal Dzjuba, jenž se kličkou zbavil obránce, ale poté ho vychytal Olsen.
     
    14
    Švédský celek kombinuje na polovině soupeře, ale hostující obrana zatím pracuje velmi dobře. Domácí jistě nečeká lehká štace za třemi body.
     
    12
    Po dalším centru z pravé strany se k hlavičce dostal útočník Berg. Jeho pokus zamířil jen nad branku Ruska.
     
    11
    Přetažený centr z pravé strany zamířil do zadní části šestnáctky, kde byl osamocený Johansson. Ten se pokusil vrátit balon do ohně, ale našel jen soupeře.
     
    9
    Dlouhý pas mířil na hranici šestnáctky, kde si balon převzal hostující kapitán. Ovšem Dzjuba si pomohl útočným faulem, a tak se k balonu vrací Švédsko.
     
    8
    Zatím se hraje výhradně na polovině Ruska, ovšem střelecký pokus na branku jsme stále neviděli.
     
    6
    Hráči ve žlutých dresech se po kombinaci na levé straně dostali opět k centru, konkrétně to byl Martin Olsson. Ovšem ruská obrana zapracovala opět spolehlivě.
    5. Kristoffer Olsson (SWE)
     
    5
    Míč proti noze dostal Kristoffer Olsson, jehož pokus mířil jen těsně mimo prostor tří tyčí. To byla povedená rána domácího středopolaře, za kterou se Luněv jen ohlédl.
     
    4
    Také Švédsko se po kombinaci na levé straně dostalo k centru, který mířil na Berga. Jenže před ním míč odhlavičkoval jeden z bránících hráčů.
     
    3
    Jak bylo avizováno už před utkáním, Rusku stačí jediný bod k postupu. Zatím je vidět, že hostující hráči nikam spěchat nebudou. Ovšem k centru se dostal Ignatěv, pro míč si vyběhl brankář AS Řím.
     
    2
    Švédsko do dnešního duelu nastoupilo ve žlutých dresech, naopak hostující celek se oblékl do bílé sady. Vraťme se na zelený pažit, kde domácí ztratili míč na polovině soupeře.
     
    1
    Hlavní rozhodčí pan Bastien zahájil dnešní utkání, jako první se balonu dotkl Berg. Ovšem nákop na útočnou polovinu odvrátila obrana Ruska.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Švédsko: Olsen – Lustig, Lindelöf, Granqvist, Augustinsson – Larsson, Johansson, K. Olsson, M. Olsson – Berg, Claesson
    Náhradníci: Nordfelt, Johnsson – Krafth, Hiljemark, Svensson, Thelin, Helander, Durmaz, Guidetti, Quaison, Svanberg, Rohdén

    Rusko: Luněv – Ignatěv, Neustädter, Džikia, Nabachin – Kuzjajev, Gazinskij – Ionov, Poloz, Erochin – Dzjuba
    Náhradníci: Šunin, Guilherme – Ari, Mogilevec, Zabolotnij, Kambolov, Semenov, Ščennikov, Anton Mirančuk, Sorokin, Alexej Mirančuk, Chalov

    Rozhodčí: Bastien – Zakrani, Haquette.
     
    ŠVÉDSKO

    Pokud se chce Švédsko radovat z postupu, musí ve Stockholmu zvítězit. Severoevropský nároďák získal v uplynulých třech zápasech čtyři body, když v úvodním duelu skupiny nestačil na sestupující Turecko. Domácí celek má vyrovnané skóre, když tři branky vsítil a stejný počet inkasoval. O vstřelené branky se postarali Viktor Claesson, Andreas Granqvist a Isaac Kiese Thelin.

    Turecko – Švédsko 0:1
    Rusko – Švédsko 0:0
    Švédsko – Turecko 2:3
     
    RUSKO

    Východoevropský celek dominuje v lize B druhé skupině, když si připsal sedm bodů a k postupu mu stačí pouhý bod. Rusko zatím ztratilo pouze jediný bod, když v domácím prostředí remizovalo právě se Švédskem. Dnes hostující tým v Lize národů vsítil čtyři branky a pouze jednou inkasoval. O tento zásah se prosadil turecký obránce Serdar Aziz. Nejlepším střelcem Ruska je hráč Valencie Denis Čeryšev, jenž je momentálně zraněný.

    Rusko – Turecko 2:0
    Rusko – Švédsko 0:0
    Turecko – Rusko 1:2
     
    Vítám všechny fotbalové nadšence u Ligy národů. Ve skupině B se o postup utká Švédsko, které vyzve Rusko.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Michal Luxa

    Góly: 41. Lindelöf (Lustig), 72. Berg (Larsson)

    Karty:   43. Džikia (RUS)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 6:3. Rohy: 4:0. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 10:7.
    Švédsko: Olsen – Lustig, Lindelöf, Granqvist, Augustinsson – Larsson, Johansson, K. Olsson (89. Guidetti), M. Olsson (70. Thelin) – Berg, Claesson (80. Svensson).
    Náhradníci: Nordfelt, Johnsson – Krafth, Hiljemark, Svensson, Thelin, Helander, Durmaz, Guidetti, Quaison, Svanberg, Rohdén.

    Rusko: Luněv – Ignatěv, Neustädter, Džikia, Nabachin – Kuzjajev, Gazinskij – Jonov (69. Zabolotnij), Poloz (46. Kambolov), Jerochin (77. Ari) – Dzjuba.
    Náhradníci: Šunin, Guilherme – Ari, Mogilevec, Zabolotnij, Kambolov, Semenov, Ščennikov, Anton Mirančuk, Sorokin, Alexej Mirančuk, Chalov.

    Rozhodca: Bastien – Zakrani, Haquette