Anglicko – Chorvátsko 2:1 (kon.) | Švajčiarsko – Belgicko 5:2 (kon.)
koniec
Anglicko
2:1 (0:0)
Chorvátsko
cz Nedeľa 18.11.2018, 15:00 • Wembley Stadium, Londýn • Liga národov UEFA - Liga A • Skupina 4
Predzápasové kurzy
     
    89
    Chorvatští fotbalisté úplně vypadli z role a nic nenasvědčuje tomu, že by ještě zabránili sestupu. Za protesty směrem k rozhodčím viděl žlutou kartu Lovren.
    85. Harry KANE - 2:1
     
    85
    Anglie právě vstřelila branku!
    Kdo by to byl před malou chvíli řekl, že Albion bude pár minut od vítězství ve skupině! Jedvaj fauloval u levé postranní čáry Chilwella, jehož následný centr se od jednoho z Chorvatů odrazil až k HARRY KANEOVI a ten ve skluzu otočil stav na 2:1!
     
    82
    Vida se v menším zmatku dostal ke střele, která putovala do brány, jenže před koncovou čarou ji zlikvidoval Lingard. Brekalova následná střela z dálky už nebyla pro Pickforda nijak složitá.
     
    79
    Střídání v týmu Chorvatsko: ze hřiště odchází Nikola Vlašić, přichází Marko Rog.
    78. Jesse LINGARD - 1:1
     
    78
    Anglie právě vstřelila branku!
    Čtvrthodinu před koncem je tady další změna zápletky! Sanchův roh byl následován dlouhatánským autem Gomeze, který propadl na zadní tyč a Kaneovu střelu před brankovou čarou dorazil do sítě JESSE LINGARD.
     
    73
    Střídání v týmu Anglie: ze hřiště odchází Marcus Rashford, přichází Jadon Sancho.
     
    73
    Střídání v týmu Anglie: ze hřiště odchází Fabian Delph, přichází Jesse Lingard.
     
    67
    Rozběhnutý Rashford narazil do Brozoviće, který za faul a vzteklou reakci viděl žlutou kartu. Stejně tak Jedvaj, který u celé situace přitom vůbec nebyl.
     
    64
    Střídání v týmu Anglie: ze hřiště odchází Ross Barkley, přichází Dele Alli.
    57. Andrej KRAMARIĆ - 0:1
     
    57
    Chorvatsko právě vstřelilo branku!
    Hosté se v sedmapadesáté minutě dostávají do vedení a míří do čela tabulky! Vlašić prodloužil Brekalovu přihrávku na střed vápna k ANDREJI KRAMARIĆOVI. Ten několik vteřin zasekával, až se před čtyřmi protihráči rozhodl pravačkou vystřelit a lehce tečovaný pokus zapadl za bezmocného Pickforda.
     
    46
    Zlatko Dalić provedl na startu druhé půle už druhou změnu ve své sestavě. Dohrál Ante Rebić a místo něj dostává důvěru Josip Brekalo.
    40. Ross Barkley (ENG)
     
    40
    Část publika se už radovala z gólu! Lovre Kalinić se nedostal k centru od Bena Chilwella, Lovren odhlavičkoval balón na Barkleyho a ten z první napálil síť jen z vnější strany.
     
    26
    Už v šestadvacáté minutě sáhl chorvatský kouč k prvnímu střídání. Za Vrsaljka nastupuje Antonio Milić. Těžko říct, zda je to kvůli zdravotním důvodům.
     
    26
    Marcelo Brozović spěchal do protiútoku, do kterého jej nechtěl za žádnou cenu pustit Barkley a jednoznačně fauloval za žlutou kartu.
    16. Harry Kane (ENG)
     
    16
    Ĺovre Kalinić vystartoval proti nákopu Delpha. Balón se mu nepodařilo odklidit a před Kanem najednou zívala odkrytá branka. Chorvaty zachránil od pohromy dobře postavený Jedvaj a dorážku Kanea už zlikvidoval přece jenom povolanější Kalinić.
    11. Raheem Sterling (ENG)
     
    11
    První větší šance! Kane zrychlil domácí přechod do útoku a nastartoval Sterlinga, který běžel de facto pouze na brankáře Kaliniće. Ten jeho střelu vyrazil na roh.

    Michal Břuchanský

    Góly: 78. Lingard (Kane), 85. Kane – 57. Kramarić (Vlašić)

    Karty:   26. Barkley (ENG) – 67. Brozović (CRO), 67. Jedvaj (CRO), 89. Lovren (CRO)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 3:4. Rohy: 9:4. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 9:11.
    Anglicko: Pickford – Walker, Joe. Gomez, Stones, Chilwell – Barkley (64. Alli), Dier, Delph (73. Lingard) – Sterling, Kane (C), Rashford (73. Sancho).
    Náhradníci: Butland, A. McCarthy – Alexander-Arnold, Alli, Dunk, M. Keane, Lingard, Loftus-Cheek, Sancho, Shaw, C. Wilson, Winks.

    Chorvátsko: L. Kalinić – Vrsaljko (26. Milić), Lovren, D. Vida, Jedvaj – Modrić (C), Brozović – Rebić (46. Brekalo), Vlašić (79. Rog), Perišić – Kramarić.
    Náhradníci: Letica, Livaković – Badelj, Bradarić, Brekalo, Ćaleta-Car, Milić, Mitrović, Pašalić, Pivarić, Pjaca, Rog.

    Rozhodca: Sidiropoulos – Kostaras, Dimitriadis (všichni GRE)