Vítkovice – Bohemians 12:0 (kon.) | Chodov – Židenice 7:2 (kon.)
koniec
1. SC TEMPISH Vítkovice
12:0 (6:0, 4:0, 2:0)
FbŠ Bohemians
cz Nedeľa 18.11.2018, 16:00 • SC Dubina Ostrava • ČEZ Extraliga žen (CZ) • 11. kolo
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    FbŠ Bohemians

    Hráčky pražských Bohemians drží po deseti zápasech střed postupových pozicí, konkrétně pátou z celkových osmi určených pro postup do play-off. Poslední dvě kola navíc svěřenkyně trenéra Pavla Krbce dotáhly do vítězného konce, když ovládly divokou přestřelku v pražském derby s Panthers 8:7 po prodloužení a následně si doma poradily s Plzní hladce 6:1.
     
    1. SC TEMPISH Vítkovice

    Vítkovice budou ze třetího místa potvrzovat proti Bohemians neuvěřitelnou formu. Slezanky poznaly hořkost porážky naposledy 23. září proti prvnímu Chodovu, přičemž to zároveň byla jediná prohra Vítkovických v letošní sezóně. Zda tuhle sérii zastaví právě pražské Bohemians ukáže nedělní podvečer.
     
    Úvodní sestavy:

    1. SC TEMPISH Vítkovice: Příleská (Klečková) – Ďuríková, Kolářová, Peterková, Seevaldová, Theimerová, Planková – Suchánková, Boľová, Novotná – Z. Šponiarová, Trošková, Enenkelová – Šupáková, Husková, Suchánková – Krzywaková, Mikulová.

    FbŠ Bohemians: Kreisingerová (Omelková) – Reinšteinová, Šindelářová, Císařová, Nová, Loudová, Nguyenová – Cukrová, Bašová, Reischlová – Kadidlová, Poláková, Toulová – Chaloupková, Divišová, Zlámalová – Pavlicová, Bočanová.

    Rozhodčí: Krátký, Vojkůvka.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:34
    Úvodní vhazování pro sebe ukořistily domácí Vítkovice a už hledají cestu do k bráně soupeřek.
     
    01:31
    V první útočné akci také Bohemians, žádné ohrožení branky z toho však nevzniklo.
     
    02:12
    Velmi opatrný začátek zápasu z obou stran. Ani jeden z týmů se nechce dopustit zbytečné chyby.
     
    02:56
    Po drobném tlaku domácích se dopředu ženou opět hostující hráčky.
     
    03:28
    Slezanky získaly míček k rozehrávce na útočné polovině a odcházejí střídat.
     
    04:51
    Seevaldová dobře napadala rozehrávku soupeřek a dokonce z toho byl nakrátko zisk míčku. Na útočné polovině se ale nedočkala žádné podpory spoluhráček, a tak jsou v držení míčku znovu hostující Bohemians.
     
    05:49
    Na palubovce zůstala po nepříjemném střetu ležet jedna z Ostravanek, po chvilce se ale sama zvedla a po svých odkráčela na střídačku.
     
    06:13
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Z nenápadné akce jdou Vítkovice do vedení! VERONIKA ENENKELOVÁ dostala naprosto přesný pas od Šupáková a svou ranou propálila vše, co jí stálo v cestě. Asistence: Ivana Šupáková.
     
    07:06
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Neuběhla ani minuta a je to o dvě branky! Znovu to byl rychlý protiútok, na jehož konci byla JUSTYNA KRZYWAKOVÁ, která stejně jako její kolegyně z před malé chvíle taktéž zamířila naprosto přesně. Asistence: Lucie Theimerová.
     
    07:55
    Bohemians se zdají otřeseny rychlými dvěma brankami a na palubovce jsou nyní všude o krok později.
     
    09:09
    To se snažila změnit Šindelářová, která se po levé straně vydala na útočný výlet. Nakonec se jí podařilo vybojovat rozehrávku v rohu hřiště na polovině soupeře.
     
    09:48
    Hostující hráčky v poslední minutě přebraly otěže zápasu a začaly do domácích tlačit. Prozatím se však nemohou dostat k ohrožení brány soupeřek.
     
    10:03
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Nedáš, dostaneš! Vítkovce z znovu z rychlého kontru přidávají svou třetí branku. Šponiarová prokázala neskutečný přehled o hře, když milimetrovým pasem našla KATEŘINU PETERKOVOU, která se už ranou z první trefovala do odkryté klece. Asistence: Zuzana Šponiarová.
     
    10:50
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Tohle je pro Bohemians už při nejmenším kruté. Čtvrtá branka v jejich síti po další ani ne minutě zápasu z hole IVANY ŠUPÁKOVÉ donutila trenéra hostí dokonce k oddechovému času. Asistence: Zuzana Šponiarová.
     
    11:34
    Střelu z předbrankového prostoru kryje i s problémy Kreisingerová. Bohemians mají možnost vyrazit do útoku.
     
    12:18
    Vítkovice už v několikáté rychlé protiakci dnešního zápasu. Tentokrát stála obrana soupeřek na svém místě a zastavila kombinaci domácích už v jejím počátku.
     
    13:03
    Střela domácí hráčky letěla daleko mimo prostor tří tyčí. Hostující hráčky mohou rozehrávat z rohu palubovky.
     
    14:12
    Bohemians trápí přechod na útočnou polovinu. Když už to vypadá, že by se mohly prodrat blíže k Příleské, stojí proti nim dobře postavená obrana soupeřek a zastavuje jejich akce už na polovině hřiště.
     
    14:24
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    A z ničeho nic přichází už pátá branka Vítkovic! ZUZANA ŠPONIAROVÁ si po dvou asistencích připisuje i branku v dnešním zápase po přesné ráně švihem. Asistence: Sára Seevaldová.
     
    15:16
    Kreisingerová rozehrála na svou spoluhráčku za branku a vypadá to, že hostující hráčky se nikam hnát nebudou.
     
    15:55
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Kreisingerová se snažila zachytit míček za brankou, což se ji ale nepovedlo. Toho skvěle využila Trošková, která před brankou našla ŠÁRKU BOĽOVOU, a ta už se ranou z první do růžku brány nemýlila. Asistence: Jana Trošková.
     
    17:11
    Vítkovice nyní v poklidu drží míček na své polovině a čekají na to, co předvede soupeř.
     
    17:50
    Domácí hráčky budou rozehrávat z rohu své poloviny, předtím ale ještě obě mužstva střídají.
     
    18:25
    Vyloučení v týmu FbŠ Bohemians (Hai Ly Nguyenová – 2 min., Nedovolené vrážení).
     
    19:07
    Slezanky opět drží Bohemians na jejich polovině, nyní mají navíc v zádech přesilovku. Dočkáme se sedmé branky ještě před koncem první periody?
     
    19:48
    Bohemians drží míček v rohu a už to vypadá, že tam s ním dohrají první část zápasu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina nabídla ve Vítkovicích hned šest branek z florbalových holí právě domácích hráček. Ty si tak už v úvodní periodě vytvořily pohodlný náskok, který se hráčkám Bohemians bude těžko odvracet, pokud na své hře něco zásadního nezmění.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:41.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:25
    Bohemians v plném počtu.
     
    21:08
    Jak dobře Vítkovice ukončily první třetinu, tak dobře nastoupily do té druhé. Další velkou šanci hasila na poslední chvíli brankářka hostí.
     
    22:11
    Pozorný sudí spatřil nedovolený zákrok hostující hráčky a přisuzuje míček rozehrávce jejím soupeřkám.
     
    22:58
    Bohemians se ne a ne dostat k jakémukoliv držení míčku. Vítkovické hráčky jej nadále drží na svých holích ve svém neuvěřitelném tlaku.
     
    23:44
    Až nyní se to hostujícím hráčkám povedlo. Jedinou činností, kterou s míčkem provedly, bylo ale pouze jeho vyhození na polovinu soupeřek.
     
    25:15
    Vítkovice nadále drží zeleno-bílé pod parou. V posledních vteřinách už to vypadalo, že se míček podaří vyvést na polovinu domácích, hráčce Bohemians se ale nepodařilo přejít ani přes polovinu hřiště.
     
    26:17
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    A Vítkovice využívají svůj drtivý nápor. ELIŠKA PLANKOVÁ stála přesně tam, kde ji svou přihrávkou hledala Theimerová a ranou z první nedala Kreisingerové žádnou šanci. Asistence: Lucie Theimerová.
     
    27:08
    Hráčky Bohemians se po sedmém gólu ve své brance konečně dostaly alespoň na útočnou polovinu. Jejich držení míčku ale znovu nemělo příliš dlouhého trvání.
     
    28:38
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Ani ne v polovině zápasu už je to o osm branek. Tentokrát pod Kreisingerovou propasírovala míček VERONIKA ENENKELOVÁ. Asistence: Sára Seevaldová.
     
    29:24
    Ač je to velká škoda, i hráčky Bohemians už působí poněkud odevzdaně a na své polovině pouze vyčkávají na to, co předvedou soupeřky domácího týmu.
     
    30:15
    Snaha hostí o rozehrávku skončila zblokována na střídačce Bohemians.
     
    31:03
    Bohemians budou rozehrávat na útočné polovině, předtím však oba mančafty střídají své formace.
     
    32:15
    Jedna z hráček hostujícího týmu zachytila rozehrávku Vítkovic a pokusila se o střelu, ta byla ale ihned zblokována hned dvojicí Vítkovických.
     
    32:40
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    JANA TROŠKOVÁ v zápětí přidává devátou branku svého týmu. Opět to byl gól z rychlé akce Vítkovic, kterou Bohemians nedokázaly včas zachytit. Asistence: Tereza Mikulová.
     
    33:49
    Už to vypadalo, že se Bohemians budou moct vydat do přečíslení, vše ale zastavil učebnicový návrat do obrany domácích hráček.
     
    35:07
    Velké zmatky před svou brankou nakonec hasila za pomoci spoluhráček Příleská. Bohemians se ocitly asi ve své největší šanci zápasu.
     
    36:14
    Na druhé straně předvedla velké kvality i brankářka soupeřek, která si žabičkou skočila pro jistý desátý gól Vítkovic směřující do prázdné branky!
     
    37:08
    Další rána Vítkovických konči zblokována za brankou Bohemians.
     
    38:03
    Fauly domácí hráčky nenechaly klidnou píšťalku rozhodčího. Bohemians mohou rozehrávat přibližně ze středu hřiště.
     
    38:19
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Desátá branka domácích přichází ještě před konce druhé třetiny. SÁRA SEEVALDOVÁ si počkala na svém místě před brankou, kde po přihrávce Šponiarové zakončovala do odkryté klece. Asistence: Zuzana Šponiarová.
     
    39:04
    Už v poslední minutě druhé části rozehrávají Bohemians z rohu hřiště v blízkosti brány soupeřek.
     
    39:37
    V posledních vteřinách ještě přišla rychlá akce Vítkovic, míček ale po nepřesné střele končí v rukavicích brankářky Bohemians.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé periodě Vítkovice přidaly další čtyři branky, díky čemuž na světelné tabuli svítí na jejich straně už dvouciferné číslo, konkrétně desítka. Pokud by se domácím hráčkám podařilo tohle utkání ještě ztratit, jednalo by se snad je jeden z rekordů ženské Extraligy.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:23.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:44
    I třetí perioda začala tlakem domácích hráček. Uvidíme, jestli se brzy dočkáme jejich jedenácté branky nebo naopak svou první vstřelí Bohemians.
     
    42:02
    Rychlou ránu od mantinelu z hokejky Mikulové vyráží brankářka hostí do rohu.
     
    42:56
    Vítkovice se řítily do přečíslení dvě na jednu, druhá z nich ale nedokázala míček zasunout do odkryté klece. Velká škoda pro domácí.
     
    44:12
    Bohemians rozehrávají z rohu své poloviny a mají možnost zaútočit za svou první brankou.
     
    45:00
    Skvělá sólová akce Enenkelové skončila na poslední možné metě. Její dobrou střelu zastavila až branková konstrukce.
     
    46:09
    Útok Vítkovic zastavuje jeden z rozhodčích pro nedovolenou hru ze strany hráčky v modrém.
     
    46:51
    Vítkovice nadále drží útočnou polovinu a nepouštějí Bohemians k míčku. Hostující hráčky se tak nemohou vůbec dostat na druhou polovinu hřiště, natož k ohrožení branky.
     
    48:15
    Už to vypadalo, že se jedna z vítkovických hráček protlačí přes tři bránící soupeřky až před brankou, tou poslední ale byla nakonec zastavena.
     
    49:23
    Bohemians vletěly do útočné částí hřiště, nedokázaly se však s míčkem vykombinovat tak, aby ohrozily svatyni soupeřek.
     
    50:27
    Rychlý útok hostujících byl zastaven na polovině hřiště odpálením míčku mimo. Obě mužstva střídají.
     
    51:14
    Rozhodčímu se znovu nezdála nepřiměřená hra domácí hráčky, pro její nedovolená počínání tak přerušuje hru.
     
    51:28
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Ve třetí třetině přichází i jedenáctá branka Vítkovic. Cestu pro kulatý předmět do branky tentokráte našla MARKÉTA KOLÁŘOVÁ. Asistence: Šárka Boľová.
     
    52:16
    Rychlý kontr Bohemians končí míčkem v zámezí. Rozehrávat budou hráčky hostí.
     
    53:02
    Hostující hráčky se v závěru zápasu snaží sympaticky alespoň o čestný gól. Proti je však nadále dobře bránící obrana Vítkovic.
     
    54:24
    Nahozený míček za branku z hokejek Bohemians skončil poměrně lehce v držení Vítkovic.
     
    54:58
    Příleská vyrazila daleko od své brány, aby podpořila útok svého týmu rozehrávkou s pomocí svého nohy.
     
    55:52
    Bohemians nadále tlačí a tlačí. Hostující hráčky si ale nedokážou vypracovat střeleckou příležitost, která by nadělala výrazné trable brankářce domácích.
     
    56:47
    Rozhodčí znovu přerušuje hru pro faul domácí hráčky. Obě mužstva toho využívají k vystřídání.
     
    57:31
    Vítkovické hráčky nemají dost a snaží se přidat i svou dvanáctou branku v zápase. V posledních chvílích zápasu jim ale příliš nefunguje zakončení.
     
    58:17
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Má slova o pár momentů později vyvrací IVANA ŠUPÁKOVÁ, která trefuje přesně z předbrankového prostoru. Asistence: Zuzana Šponiarová.
     
    59:25
    Utkání už definitivně nabralo dohrávací charakter, obě mužstva vyčkávají na finální hvizd.
     
    Konec zápasu.
     
    Vítkovickým se ve třetí periodě podařilo přidat další dvě branky, díky kterým nakonec vítězí suveréně rozdílem dvanácti branek. Slezanky tak nadále pokračují v neuvěřitelné formě, naopak Bohemians nedokázaly navázat na poslední dvě výhry.
     
    Ode mne je to pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek víkendového večera. (17:54:22)

    Daniel Gargulák

    Góly a asistencie: 7. Enenkelová (Šupáková), 8. Krzywaková (Theimerová), 11. Peterková (Z. Šponiarová), 11. Šupáková (Z. Šponiarová), 15. Z. Šponiarová (Seevaldová), 16. Boľová (Trošková), 27. Planková (Theimerová), 29. Enenkelová (Seevaldová), 33. Trošková (Mikulová), 39. Seevaldová (Z. Šponiarová), 52. Kolářová (Boľová), 59. Šupáková (Z. Šponiarová)


    1. SC TEMPISH Vítkovice: Příleská (Klečková) – Ďuríková, Kolářová, Peterková, Seevaldová, Theimerová, Planková – Suchánková, Boľová, Novotná – Z. Šponiarová, Trošková, Enenkelová – Šupáková, Husková, Suchánková – Krzywaková, Mikulová.
    FbŠ Bohemians: Kreisingerová (Omelková) – Reinšteinová, Šindelářová, Císařová, Nová, Loudová, Nguyenová – Cukrová, Bašová, Reischlová – Kadidlová, Poláková, Toulová – Chaloupková, Divišová, Zlámalová – Pavlicová, Bočanová.

    Rozhodca: Krátký, Vojkůvka.