Minnesota – Buffalo 2:3 (kon.) | Vancouver – Montreal 2:3 (kon.) | Ottawa – Pittsburgh 6:4 (kon.)
NY Rangers – Florida 4:2 (kon.) | Carolina – Columbus 1:4 (kon.) | Arizona – Boston 1:2 (kon.)
Nashville – LA Kings 5:3 (kon.) | Calgary – Edmonton 4:2 (kon.) | San Jose – St. Louis 4:0 (kon.)
NY Islanders – Dallas 2:6 (kon.) | Carolina – NJ Devils 2:1 (kon.)
koniec
Vancouver Canucks
2:3 (0:0, 1:1, 1:2)
Montreal Canadiens
cz Nedeľa 18.11.2018, 01:00 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:11
    Nikolaj Goldobin trefuje podruhé v zápase tyčku, teď navíc v naprosto zásadní moment! Jeho chytrou střelu od levého hrazení Price vůbec neviděl, a aréna zahučela jako jeden muž, když se ozvalo hlasité cinknutí brankové konstrukce.
    57:16 Jonathan DROUIN - 2:3
     
    57:16
    Montreal právě vstřelil branku!
    Zkrat Michaela Del Zotta přichází domácí pořádně draho! JONATHAN DROUIN totiž bleskově využívá početní výhodu, což se mu podařilo zásluhou luxusní dělovky od modré lajny, která skončila zcela přesně v horním růžku branky Jacoba Markströma. 2:3! Asistence: Phillip Danault, Brendan Gallagher.
     
    57:08
    Tak to je prekérní situace pro Vancouver! Michael Del Zotto (VAN) totiž naprosto zbytečně dohrál Jesperi Kotkaniemiho a inkasuje menší trest za nedovolené bránění. Přesilovka pro Canadiens!
     
    52:32
    Velký tlak Vancouveru! V zajímavé palebné pozici se zjevil Bo Horvat, jehož rychlá rána z mezikruží za Careyho Price neprošla. Teď měli Habs pořádnou kliku!
    51:41 Andrew SHAW - 2:2
     
    51:41
    Montreal právě vstřelil branku!
    Štastný gól, a hned je opět vyrovnáno. Max Domi přihrával bekhendem zpoza branky mezi kruhy, přičemž trefil nic netušícího ANDREWA SHAWA tak šikovně do brusle, že se kotouč odrazil přímo za záda Jacoba Markströma! Domi tak boduje podeváté v řadě. Asistence: Max Domi, Jonathan Drouin.
    50:09 Elias PETTERSSON - 2:1
     
    50:09
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Čtyřzápasová série ELIASE PETTERSONA bez získaného bodu je u konce, Kosatky vedou 2:1! Ben Hutton mu povedeně nabil na pravý kruh. Do přihrávky se švédský hokejový diamant opřel krásně bez přípravy a vyhnal pavouky z horního rohu hostující klece. Asistence: Ben Hutton, Nikolaj Goldobin.
     
    49:31
    A zazvonilo to také na druhé straně! Povedené zakončení Nikolaje Goldobina zpoza levého kruhu prolétlo nad ramenem Careyho Price, načež se zastavilo rovněž o břevno.
     
    49:14
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Artturi Lehkonen – 2 min., nedovolené bránění).
     
    49:10
    Tvrdá rána Jordieho Benna nevypadala na první pohled příliš nebezpečně, ovšem po lehké teči Andrewa Shawa skončila na horní tyčce, od které se odrazila do ochranné sítě!
     
    44:29
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Xavier Ouellet – 2 min., hákování).
     
    43:55
    To byla obrovská šance! Bo Horvat se hnal sám na Careyho Price, a byla pro domácí velká škoda, že jej zblízka napálil pouze do vyrážečky. Stav je tak stále nerozhodný!
     
    37:49
    Vyloučení v týmu Vancouver Canucks (Jake Virtanen – 2 min., hákování).
    36:13 Michael Del Zotto - 1:1
     
    36:13
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno, 1:1! Po rychlé akci přenechal MICHAEL DEL ZOTTO kotouč na modrou čáru Horvatovi a sám vyrazil před branku, aby následnou ránu Mottea přímo před Careym Pricem nechytatelně tečoval. Asistence: Tyler Motte, Bo Horvat.
     
    35:46
    Erik Gudbranson vyrobil velkou chybu v rozehrávce. Andrew Shaw se zpoza úrovně brankové čáry rychle nacpal až před Jacoba Markströma, ten se ovšem zblízka prostřelit nenechal!
    28:07 Tomáš TATAR - 0:1
     
    28:07
    Montreal právě vstřelil branku!
    Canadiens se po náramné akci dostávají do vedení! Jeff Petry vyprodukoval ve vlastním obranném pásmu parádní přihrávku. Tu převzal na útočné modré čáře TOMÁŠ TATAR, který už mířil sám na Markströma. Slovenský forvard vyřešil situaci skvěle a ranou do šibenice nedal brankáři jakýkoliv nárok! Asistence: Jeff Petry.
     
    24:38
    Tomáš Tatar se po luxusní zpětné přihrávce od Phillipa Danaulta objevil mezi kruhy. Celou akci se ještě snažil vyšperkovat přihrávkou na Brendana Gallaghera, jenž by to měl do prázdné branky, jenže kotouč se k němu přes nataženou hůl obránce těsně nedostal!
     
    23:54
    Další velká šance Kosatek! Tim Schaller táhl po pravé straně přečíslení dva na jednoho. Bývalý forvard Bostonu jej řešil individuálně, ale Carey Price jej vychytal vyrážečkou.
     
    22:35
    Bo Horvat diktuje povedené střídání Vancouveru, které mohlo mít gólové vyústění. Škoda pro domácí, že právě Horvat z předbrankového prostoru minul místo u bližší tyčky!
     
    15:26
    První velká příležitost Kosatek! Jordie Benn nezpracoval skákavý touš a Tyler Motte z pravé strany najížděl na Coreyho Price. Do střely parádně vletěl Jeff Petry, čímž zamezil potenciální pohromě!
     
    14:45
    Max Domi naskočil z lavice hanby tak akorát, aby se mohl s pukem na holi vydat do samostatného úniku! Před brankou si hodil kotouč na forhend, ale následnou střelu mezi betony Markströma nevtěsnal.
     
    12:36
    Max Domi (MTL) si nepohlídal hokejku a trefil Mottea přímo do tváře. Čeká nás tedy další početní výhoda Vancouveru! Bude už zajímavější, než ta předchozí?
     
    09:50
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Phillip Danault – 2 min., hákování).
     
    08:57
    Rázem přichází první tutovka! Hosté ujeli do přečíslení dva na jednoho. Charles Hudon vybídl k otevření skóre Nicolase Deslaurierse, jehož rychlou ránu bez přípravy výborně vyrazil přesouvající se Jacob Markström. Parádní zákrok!
     
    00:15
    Vyloučení v týmu Vancouver Canucks (Adam Gaudette – 2 min., hákování).

    Ondřej Belák

    Góly a asistencie: 37. Del Zotto (Horvat), 51. Pettersson (B. Hutton, Goldobin) – 29. Tatar (Petry), 52. A. Shaw (Domi, Drouin), 58. Drouin (Danault, Gallagher)


    Vancouver Canucks: Markström (Bachman) – Ch. Tanev (A), D. Pouliot, Gudbranson, B. Hutton, Stecher, Del Zotto (A) – Virtanen, Horvat (A), Roussel – Eriksson, Pettersson, Goldobin – Leipsic, Gaudette, Schaller – Motte, M. Granlund, D. Archibald.
    Montreal Canadiens: Price (Niemi) – Petry (A), Jo. Benn, Juulsen, Schlemko, Mete, Ouellet – Gallagher (A), Danault, Tatar – A. Shaw, Domi, Drouin – Lehkonen (A), Kotkaniemi, Agostino – Hudon, Peca, Deslauriers.

    Rozhodca: Pochmara, Skiliter – Suchánek.

    Diváci: 17 880