Poprad – B. Bystrica 2:1 (kon.) | Lipt. Mikuláš – Košice 1:7 (kon.) | Žilina – Zvolen 1:5 (kon.)
Budapešť – Miškovec 4:2 (kon.) | Trenčín – Nové Zámky 0:4 (kon.) | Nitra – Detva 3:2 (po pr.)
koniec
HK Poprad
2:1 (1:0, 0:1, 1:0)
HC´ 05 Banská Bystrica
Piatok 16.11.2018, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR) • 55. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:34
    Nahodený puk skončil pri Ďatelinkovi, ktorý ho chcel ihneď šikovne zasunúť do bránky, ale bránka bola posunutá. Máme tu oddychový čas pre Bystricu.
     
    59:15
    Baroš odchádza z brány, začína sa banskobystrická powerplay!
     
    57:57
    Macíkova tvrdá strela spomedzi kruhov po Fabianovej prihrávke smerovala na Barošove betóny, ktoré inkasovaniu výrazne napomohli.
     
    54:32
    Pred Václavom sa na ľavom krídle otvoril priestor. Zozadu mu ešte sekundoval Petran, no popradský útočník pálil priamo. Puk sa odrazil smerom, kde išiel Macík, ale už dorážať rýchlo nestihol. Baroš si pripísal dôležitý zákrok.
     
    52:08
    Tréner Stantien takticky využíva oddychový čas.
     
    50:46
    Fabian nezastavil prienik Tomáša Ziga, ktorý pokračoval ďalej a spomedzi kruhov strelou ohrozil Vošvrdu. Český gólman vytlačil puk na plexisklo.
     
    48:33
    Poprad dal gól!
    Domáci sa znovu dostávajú do vedenia! Po neprehľadnej situácii, ktorá vznikla po obkrúžení brány Koyšom, nemal Baroš puk pod kontrolou. Profitoval z toho LUKÁŠ PAUKOVČEK, ktorý zblízka trafil Barošov betón a od neho šiel puk do brány!
    Asistencia: Patrik Koyš.
     
    47:17
    Presilová hra pre Poprad. Tomáš Zigo dostáva dve minúty za držanie.
     
    46:51
    Gilbert Gabor ostal zabudnutý popradskou obranou medzi kruhmi. Po prihrávke strieľal z prvej, ale nasmeroval to iba do Vošvrdovej pripravenej hokejky.
     
    43:56
    Po dlhších uváženiach hlavný rozhodca napokon udelil dve minúty Jánovi Ťavodovi za napadnutie. Zdalo sa to však byť ako čistý hit na protihráča.
     
    39:30
    Po chybe v rozohrávke domácich bol puk naservírovaný ako na podnose pre Radoslava Macíka. Prišiel s ním bližšie pred bránku, ale potom napálil ešte do obrancu, ktorý sa stihol vrátiť!
     
    38:08
    Šťastný si počkal na pohyb Failleho a pekne mu posunul puk pred bránku. Jeho následné zakončenie z veľmi blízkej vzdialenosti skončilo priamo na Vošvrdovi.
     
    34:20
    Banská Bystrica dala gól!
    Hostia od začiatku druhej tretiny zvyšovali tlak, no hra sa ustálila, ale teraz prišiel gólový moment na strane baranov. Šikovná a pomerne nenápadná strela od modrej čiary z hokejky BENJAMINA MARSHALLA prenikla cez Vošvrdu a zakotvila v dolnom rohu bránky.
    Asistencie: Matej Češík, Ivan Ďatelinka.
     
    30:01
    Po súboji sa krátko do seba pustili Štefan Fabian s Gilbertom Gaborom. Potýčka bola vyvolaná Gaborom, no udeľujú sa obojstranné dvojminútové tresty za hrubosť.
     
    27:09
    Obrovská šanca pre Poprad! Bondra sa na ľavom krídle zbavil protihráča a perfektne prihral ponad obrancu úplne voľnému Patrikovi Svitanovi. Ten si ideálne pripravil puk, ale trafil iba do perfektného Baroša, ktorý zmaril túto trestuhodnú šancu!
     
    25:22
    Bystričania išli do zakončenia v trojici proti jednému. Faille však neposlal vôbec dobrú prihrávku pre Šťastného, ktorý nemal pripravenú hokejku.
     
    24:54
    Asselinovi sa pred bránkoviskom už ukazoval s hokejkou pripravený Brock Higgs. Salija si však výborne ľahol do prihrávky a stečoval ju do rohu klziska.
     
    18:42
    Poprad dal gól!
    Čo nedokázali domáci v presilovke, to sa im paradoxne podarilo v oslabení. LUKÁŠ PAUKOVČEK si spracoval prihrávku v obrannom pásme od Karalahtiho, vykorčuľoval veľmi rýchlo, dostal sa medzi kruhy a odtiaľ strelou švihom ponad Barošovu lapačku otvoril skóre!
    Asistencie: Keni Karalahti, Dávid Bondra.
     
    17:57
    Štefanovi Fabianovi na sto percent nevyšiel hit, a tak si odsedí dve minúty za faul kolenom.
     
    15:18
    Salijovi síce od modrej nevyšla strela, no bola z toho ešte väčšia šanca. Puk mal takú prihrávkovú razanciu, dorazil k Takáčovi, ktorý dorážal z blízka, ale iba do pripraveného Baroša!
     
    14:10
    V krátkom slede ďalšie vylúčenie baranov. Za nedovolenú hru vysokou hokejkou dostáva dve minúty Éric Faille.
     
    11:16
    Druhá presilovka pre kamzíkov. Michal Kabáč dostáva dve minúty za napadnutie.
     
    07:50
    Takáč využil, že Bystričania ostali viacerí na bránkovej čiare, pretlačil sa pred bránku a vyskúšal pozornosť gólmana Baroša, ktorý bol dlhšie bez zákroku.
     
    06:35
    Žezlo presilovky budú teraz mať v rukách domáci. Guillaume Asselin si musí odsedieť trest za príliš veľa hráčov na ľade.
     
    04:27
    Zatiaľ sa hrá v rýchlom tempe a ustáliť to môžu barani, ktorí budú hrať presilovku. Samuel Mlynarovič dostáva dve minúty za podrazenie.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 19. Paukovček (Karalahti, Bondra), 49. Paukovček (Koyš) – 35. Marshall (Češík, Ďatelinka)


    HK Poprad: Vošvrda (Nechvátal) – Petran, Salija, Fabian (C), Ťavoda, Erving, Karalahti, Česánek – Takáč, Mlynarovič (A), Kundrik – Abdul, Zagrapan, Koyš – Svitana (A), Heizer, Bondra – Václav, Paukovček, Macík
    HC´ 05 Banská Bystrica: Baroš (Williams) – Miller, Marshall, Mihálik (A), K. Sloboda, Ďatelinka (C), Kubka, Nemčík, Sojka – Selleck, Higggs, Asselin – Šťastný, Faille (A), Bartánus – Gabor, Češík, Kabáč – Lichanec, Zigo, R. Varga

    Rozhodca: Fridrich, Goga – Orolin, Durmis

    Diváci: 1 402