Grécko – Rakúsko 0:1 (kon.) | Poľsko – Portugalsko 0:1 (kon.)
koniec
Grécko
0:1 (0:0)
Rakúsko
cz Piatok 16.11.2018, 17:00 • Stadio Toumbas (Thessaloníki) • Kvalifikácia na ME U21 • Baráž
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Kvalifikace ME do jednadvaceti let nám nabízí barážové zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Řeckem a Rakouskem.
     
    Řecko

    Fotbalisté Řecka se v základní skupině logicky ocitli na druhé pozici, avšak na Chorvatsko jim scházelo pouze lepší skóre. Řekové totiž rovněž nasbírali pětadvacet bodů, avšak z přímého postupu se nakonec raduje již zmiňované Chorvatsko. Domácí celek dnešního utkání ztratil body pouze ve dvou případech, pouze jednou z toho byla porážka. Bylo tomu tak ve velmi důležitém zápase proti Chorvatsku, které nakonec zvítězilo poměrem 2:0. Řecko bylo na vlastním stadionu téměř stoprocentní, jediná ztráta bodů přišla v prvním souboji proti Chorvatsku, které si z krušné řecké půdy přivezlo bod za remízu 1:1. Řekové se ale budou chtít spolehnout na výbornou obranu, která z deseti zápasů inkasovala pouze pětkrát.
     
    Rakousko

    Na opačné straně se nachází Rakousko, které rovněž usedlo na druhou pozici, avšak na postupující Srbsko mu scházely propastné čtyři body. Rakušané dohromady nasbírali dvaadvacet bodů, zároveň z deseti zápasů prohráli pouze dvakrát. Nejprve se tomu tak stalo v souboji proti Rusku, které vyhrálo díky jediné brance. Druhý zápas tentokráte vyhrálo Srbsko, které si tak na první pozici vytvořilo nadějný náskok. Rakušané byli společně s Ruskem nejproduktivnějším celkem své skupiny, obě reprezentace nastřílely pětadvacet branek. Nejlepší obranu skupiny ale mělo Srbsko, které inkasovalo pouze v pěti případech.
     
    Úvodní sestavy:

    Řecko: Kotsaris – Androutsos, Bouzoukis, Galanopoulos, Chatzidiakos, Chatzigiovanis, Karachalios, Limnios, Nikolaou, Saliakas (C), Tsimikas
    Náhradníci: Stergiakis – Kampetsis, Kiriakopoulos, Kotsopoulos, Lamprou, Masouras, Mavromatis

    Rakousko: Schlager – C. Baumgartner, Danso, Grbic, Ingolitsch, Lienhart (C), Ljubic, Lovric, Posch, Ullmann, Wolf
    Náhradníci: Pentz – Arase, D. Baumgartner, Jakupovic, Kvasina, Maresic, Prokop

    Rozhodčí: Treimanis – Gudermanis, Spasjoņņikovs (všichni Lotyšsko).
     
    Stadionem zní hymny obou celků.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Poprvé se s k míči dostal domácí brankář Kotsaris, který ihned rozehrál do strany na Bouzoukise.
     
    4
    Po pravém křídle to zkoušel hostující Danso, který si ale neporozuměl se svým kolegou. I tak z toho bude autové vhazování pro Rakousko.
     
    5
    Domácí Limnios to zkoušel dalekonosným pasem na Bouzoukise, který si sice zpracoval neposedný míč, poté ho ale dokázal ubránit Danso.
     
    6
    Nyní se k míči dostal brankář Schlager, který poslal míč na levou stranu, kde ale jeho kolega Ingolitsch nedoskočil na padající nabídku.
     
    7
    Nyní sledujeme celkem poklidnou pasáž utkání, Rakušané drží míč na vlastní polovině. V tuto chvíli má míč na kopačce Lienhart.
     
    8
    Stále ten stejný obrázek. Ljubic to tentokráte zkoušel přihrávkou na Lovrice, jehož průnik k šestnáctce dokázal zastavit Nikolaou.
     
    9
    Nedovoleným zákrokem se provinil domácí Karachalios, po jehož faulu bude soupeř zahrávat standardní situaci z velké vzdálenosti.
     
    10
    Ta nebyla vůbec špatná. Na centr si totiž naskakoval kapitán Lienhart, jehož hlavička směřovala vysoko nad, Kotsaris nemusel zasahovat.
     
    11
    První slušnější šance tohoto zápasu! Danso měl kolem sebe dostatek prostoru, jeho rána pravou nohou skončila těsně vedle šibenice.
     
    12
    Řecko se nyní usadilo s míčem v blízkosti pokutového území, nakonec se Chatzigiovanisovi nepodařilo přenést balón na Androutsose.
     
    13
    K autovému vhazování se dostal obránce Tsimikas, který si vybral kolegu Limniose, kterého ale nedovoleným zákrokem fauloval Danso.
     
    14
    O malý moment později skončil na zemi hostující Baumgartner, avšak o nedovolený zákrok se nejednalo. Hlavní sudí nechává pokračovat ve hře.
     
    15
    Řekové rozjeli celkem zdlouhavou kombinaci na vlastní polovině, soupeř rozehrávku nikterak nenapadá. V tuto chvíli je u míče Chatzidiakos.
     
    16
    Na pravé straně se chtěl dostat k míči Chatzigiovanis, který ale místo míče trefil dolní končetinu Ullmanna. Rakousko bude rozehrávat z vlastní poloviny.
     
    17
    K rozehrávce se postavil kapitán Lienhart, který dalekonosným pasem hledal Grbice. Druhý jmenovaný vybojoval rohový kop z levé strany.
     
    18
    Úvodní rohový kop obstaral Lovric, který to zkoušel cvičeným signálem. Centr směřoval na Grbice, jehož hlavičku krotil Kotsaris nadvakrát.
     
    19
    Výborně z obrany vystoupil hostující zadák Posch, který odpálil míč na druhou stranu. Řecko se ihned stěhuje zpět na útočnou polovinu.
     
    20
    Přenesení hry směřovalo na pravou stranu, kde se nacházel obránce Saliakas, který ale nedokázal ideálně zpracovat. Bude z toho aut pro hosty.
     
    21
    Posléze se k míči dostal Ljubic, jehož přenesení našlo pouze hruď Chatzidiakose. Aby toho nebylo málo, tak si faulem pomohl Galanopoulos.
     
    22
    Daleko z branky musel brankář Schlager, kterého se poté pokusil překvapit Bouzoukis, jehož střela nakonec dopadla pouze na horní síť.
     
    23
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která zatím nepřinesla žádnou branku. O něco aktivnější jsou ale domácí, kteří si vybojovali další volný kop.
     
    24
    Rakousko zahrávalo rohový kop z levé strany, pro míč si vyběhl brankář Kotsaris, který ho vyboxoval daleko z pokutového území.
     
    28
    Rakousko se nyní dostalo do slibného protiútoku, který ale Baumgartner zabrzdil celkem zbytečně. Následná přihrávka směřovala mimo dosah Dansa.
     
    29
    Žlutou kartu dostává Adrian Grbic (Rakousko).
     
    30
    Na levém křídle se dostával k míči Tsimikas, který nakonec nedokázal odcentrovat přes protihráče. Následný aut nabídl nepovedenou přihrávku od Galanopoulose.
     
    31
    Řekové se dostali s míčem na vlastní polovinu, kde se pustili do akce po pravém křídle, kterou ale dokázal zastavit Ullmann.
     
    32
    Do rozehrávky se zapojil také Kotsaris, který konstruktivně rozehrál do strany. To přineslo útok po levé straně, kde se Limniosovi nepodařilo kloudně přenést hru.
     
    33
    Žlutou kartu dostává Pantelis Chatzidiakos (Řecko).
     
    34
    Rakousko mělo k dispozici volný kop celkem z velké vzdálenosti od branky. Na centrovanou nabídku si nakonec naskočil pouze domácí Nikolaou.
     
    35
    Posléze autové vhazování vybojoval obránce Tsimikas, který ho posléze sám obstaral. Domácí ihned přenesli hru na pravou stranu.
     
    36
    Wolf měl kolem sebe celkem dost prostoru, nakonec se odvážil přenést hru na levou stranu, s čímž ale počítal pozorný Saliakas.
     
    37
    Obrovská šance Rakouska! Baumgartner posílal před branku centr, který Nikolaou odvrátil pouze do nohy Grbice, od které se míč odrazil do konstrukce brány.
    37. Velká šance hostů.
     
    38
    Posléze na zemi skončil domácí Karachalios, který se ale sám dopustil faulu na Dansa. Rakousko ihned rozehrálo nabízenou standardku.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    40
    Dnešní utkání začíná doprovázet celkem hustý déšť, který rozhodně nebude prospívat atraktivnosti zápasu. Uvidíme, jaký to bude mít efekt nad výkonem obou celků.
     
    41
    Menší rozruch před brankou Schlagera mohl přetavit v kýženou branku Chatzigiovanis, jehož přízemní ránu dokázal hostující brankář vyrazit.
     
    43
    Řecko zahrávalo rohový kop, ten ale nepřinesl nic moc zajímavého. Posléze se za šestnáctkou dostal k míči Galanaopoulos, který raději spolupracoval až s Kotsarisem.
     
    44
    Už se zdálo, že přihrávka přeci jenom najde Androutsose, nakonec na poslední chvíli zakročil Posch, kterému se ale nepodařilo vyvézt balón.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nepřinesl žádnou přesnou trefu. Sledovali jsme celkem vyrovnanou podívanou, přičemž aktivnější bylo Rakousko, které bylo o poznání nebezpečnější. Hosté si přichystali několik zajímavých šancí, ani jednou ale nedotlačili míč do sítě. Naopak Řekové to většinu času zkoušeli po křídelních prostorech, přes které ale cestička vpřed nevedla. Dnešní utkání navíc doprovází mohutný déšť, což určitě neprospívá fotbalu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Řecko: ze hřiště odchází Tasos Chatzigiovanis, přichází Lazaros Lamprou.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu se k autovému vhazování dostal obránce Saliakas, po jehož hodu se k míči prodral Ullmann.
     
    49
    Řekové celkem dlouho kombinovali u středového kruhu. Nakonec se do rozehrávky zapojil také brankář Kotsaris, který ihned hledal Karachaliose.
     
    50
    Obrannou povinnost zvládl hostující Lienhart, který za sebe nepustil Androutsose. Bude z toho další autové vhazování pro domácí.
     
    51
    Z velké vzdálenosti zkoušel své štěstí Danso, jehož projektil prosvištěl zhruba metr nad brankou. Domácí brankář nakonec nezasahoval.
     
    52
    Úvod druhého poločasu je zatím hodně nezáživný, o aktivitu se stará především domácí celek, který se ale nachází daleko od branky soupeře.
     
    53
    Lienhart nejprve poslal míč do zámezí, následně si nedovoleným zákrokem pomohl domácí Karachalios, který u středového kruhu fauloval Ljubice.
     
    54
    Wolf si hodil míč na levou nohu, následný projektil ale prosvištěl vedle branky. Kotsaris se za touto střelou pouze ohlédl.
     
    55
    Karachalios se zbavil napadající smečky protihráčů, načež se ocitl na zemi. Sudí neodpískal faul, Rakušané ale rychlý kontr zpackali.
     
    56
    Posléze si hodně důrazně počínal Lienhart, který zezadu sestřelil Bouzoukise, což ale sudí neviděl. Hosté tak spěchají směrem kupředu.
     
    57
    Do kombinace se zapojil také aktivní Baumgartner, kterému ale nevyšla spolupráce s Ingolitschem. Míč skončil daleko za brankovou čárou.
     
    58
    Kotsaris se ve druhém poločase rozhodně nenudí, tentokráte se účastnil další rozehrávky, i v tomto případě se jednalo o rozehrávku nakrátko.
     
    59
    Ljubic šel do hlavičkového souboje rukama napřed, což přináší volný kop pro Řecko. Naopak naloženo dostal domácí forvard Androutsos.
     
    60
    Žlutou kartu dostává Christoph Baumgartner (Rakousko).
     
    61
    Nedovolených zákroků neustále přibývá. Řecko se totiž nedostalo k míči, faulem si tak musel pomoci Saliakas, který trefil dolní končetinu Ullmanna.
     
    62
    Střídání v týmu Rakousko: ze hřiště odchází Adrian Grbic, přichází Arnel Jakupovic.
     
    63
    Posléze do pokutového území hostů přiletěl celkem nebezpečný centr, který ale stačil odklidit Posch. V opačném případě by se do šance dostal Galanopoulos.
     
    64
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, na přesnou trefu stále čekáme. Druhý poločas je zatím celkem nezáživný, oba celky hrají hodně opatrně.
     
    65
    Hezká přihrávka patičkou směřovala na Androutsose, který se s míčem otočil a poté vypálil pod břevno, kde byl ale připravený brankář Schlager.
    65. Schlager byl připravený.
     
    65
    Střídání v týmu Řecko: ze hřiště odchází Athanasios Androutsos, přichází Konstantinos Kotsopoulos.
     
    66
    Bude tu další standardka pro domácí, nedovoleným zákrokem si totiž pomohl středopolař Danso. Bude to zhruba třicet metrů od branky.
     
    67
    Posléze to z velké vzdálenosti zkoušel domácí Bouzoukis, kterému střela vůbec nesedla. Schlager je tentokráte bez vážnější práce.
     
    68
    Řecko je ale v posledních několika minutách aktivnější. Hráči v bílém to nyní zkusili po pravém křídle, kde s Ullmann pohlídal náběh Saliakase.
     
    69
    To byla čistá gólovka! Schlager nedosáhl na prudký centr, ten proskotačil až na zadní tyč, kde zcela volný Limnios nakonec trefil padajícího brankáře.
     
    70
    Střídání v týmu Rakousko: ze hřiště odchází Kevin Danso, přichází Dominik Baumgartne.
     
    74
    Ullmann se postaral o autové vhazování od levé postranní čáry. Jeho nabídka našla volného Wolfa, který se ale nechal odzbrojit o míč.
     
    75
    Poté se u postranní čáry ocitl na zemi domácí Saliakas, kterého při odehrání míče fauloval Baumgartner, který hodně riskova, neboť už jednu žlutou kartu má.
     
    76
    Nečekaně rychlá rozehrávka málem překvapila hostující obranu, ve vlastním malém vápně ale zasahoval Posch, který odpálil míč do zámezí.
     
    77
    Řecko se tak dostalo k dalšímu rohu, přičemž samotný centr nic nepřinesl. Poté se ale k hlavičce dostal Chatzidiakos, který hlavičkoval zhruba metr vedle.
     
    78
    Limnios to zkoušel individuálním způsobem, nakonec ho zastavil pozorný Ingolitsch, od kterého se míč odrazil do zámezí. Pátý rohový kop pro domácí.
     
    79
    Už se zdálo, že se domácí Nikolaou dostane do vyložené šance, nakonec ho zastavil praporek pomezního, který signalizoval ofsajd.
     
    80
    Rakušané se po delší době podívali k opačné šestnáctce, o nic nebezpečného se ale nejednalo. Naopak se Kotsaris postaral o rozehrávku.
     
    81
    Do konce zápasu nezbývá už moc času, na světelné tabuli stále svítí bezbrankový stav. Podaří se jednomu z celků zlomit nerozhodný výsledek?
     
    82
    O rozehrávku volného kopu se postaral obránce Tsimikas, který to zkusil vysokým centrem. Míč i přesto skončil v rukavicích Schlagera.
     
    83
    Střídání v týmu Řecko: ze hřiště odchází Giannis Bouzoukis, přichází Argyris Kampetsis.
     
    84
    Lovric dokázal přeposlat míč na volného Wolfa, který levačkou centroval před branku, kde se nenacházel nikdo v červeném dresu.
     
    84
    Rakousko se nyní probojovalo přes přehuštěný střed hrací plochy, následný centr od Ljubice ale zablokoval za brankovou čáru Nikolaou.
     
    84
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Hosté se krátce před koncem utkání dostávají do vedení! Baumgartner kroutil míč směrem od branky, nejvýše do vzduchu se natlačil Jakupov, který prodlužoval na zcela volného STEFANA POSCHE, jenž v pádu překonal brankáře Kotsarise.
    84. POSCH - 0:1
     
    85
    Domácí to nyní budou mít hodně složité, do konce zápasu totiž nezbývá moc času. I tak oba celky čeká odvetné utkání.
     
    88
    Ullmann se snažil zachytit prudkou přihrávku, což se mu nakonec nepodařilo. Autového vhazování se chopí domácí Saliakas.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Řecko se snaží s nepříznivým výsledkem něco udělat, soupeř ale dobře brání.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90+1
    Střídání v týmu Rakousko: ze hřiště odchází Marko Kvasina, přichází Sandi Lovric.
     
    90+2
    Řecko se konečně dostalo k souvislejší práci s míčem, zatím to ale k ničemu vážnějšímu nevede. Soupeř je v hlubokém bloku u své šestnáctky.
     
    90+3
    Centrovanou nabídkou to zkoušel Saliakas, který našel hlavu prvního z protihráčů.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dlouho to vypadalo, že utkání skončí nerozhodným výsledkem, avšak několik minut před koncem se prosadil hostující Posch. Ve druhém poločase bylo herně lepší Řecko, které si přichystalo několik slibných příležitostí. Naopak Rakušané se dlouho dobu hledali, nicméně ojedinělý rohový kop přinesl jedinou branku utkání. Řecko tak přišlo o bezbrankovou remízu pár minut před koncem, avšak oba celky ještě čeká odvetné utkání, které klidně může skončit opačným výsledkem.
     
    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 3:8. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 14:21. (18:52:00)

    David Suchý

    Góly: 84. Posch

    Karty:   33. Chatzidiakos (GRE) – 29. Grbic (AUT), 60. Baumgartner (AUT)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 3:8. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 14:21.
    Grécko: Kotsaris – Saliakas (C), Chatzidiakos, Nikolaou, Tsimikas – Karachalios, Galanopoulous – Chatzigiovanis (46. Lamprou), Bouzoukis (83. Kampetsis), Limnios – Androutsos (65. Kotsopoulos)
    Náhradníci: Stergiakis – Kampetsis, Kiriakopoulos, Kotsopoulos, Lamprou, Masouras, Mavromatis

    Rakúsko: Schlager – Ingolitsch, Posch, Lienhart (C), Ullmann – Ljubic, Danso (70. D. Baumgartner) – C. Baumgartner, Lovric (90+1. Kvasina), Wolf – Grbic (62. Jakupovic)
    Náhradníci: Pentz – Arase, D. Baumgartner, Jakupovic, Kvasina, Maresic, Prokop

    Rozhodca: Treimanis – Gudermanis, Spasjoņņikovs (všichni Lotyšsko)
    Utorok 20.11.2018
    Rakúsko - Grécko 1:0

    Góly: 51. Grbič

    Karty:   47. Leinhart (AUT), 86. Laimer (AUT) – 50. Galanopoulos (GRE), 58. Saliakas (GRE)

    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 6:7. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 25:15.