Čilič – Djokovič 1:2 (kon.) | Nišikori – Federer 0:2 (kon.)
koniec
Marin Čilič
Marin Čilič (5)
1
6 2 3  
Novak Djokovič
Novak Djokovič (2)
2
4 6 6  
cz Piatok 02.11.2018, 19:43 • Centrální kurt, hala Bercy, Paříž (FRA) • ATP Paríž - Rolex Paris Masters (krytý tvrdý povrch) • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
     
    3:6
    Novak Djoković je v semifinále! První podání Novaka Djokoviće odpálila páska do autu. Před druhým servisem se Srb zasoustředil, poslal míček přesně do středu. Následně Čilić ještě čelil soupeři, ale nakonec zahrál v nouzi do sítě.
     
    0-40
    Tři mečboly pro světovou dvojku! Marin Čilić returnoval tvrdé první podání do středu kurtu jen za koncovou čáru.
     
    3:5
    Chorvatský tenista napálil první servis jen za vymezený prostor. Djoković si přistoupil blíže k returnu, dokázal se hned dvakrát ubránit voleji Chorvata a nakonec ho skvěle prohodil. Možná rozhodující moment utkání.
     
    15-40
    Dva brejkboly pro Djokoviće! Marin Čilić se nemohl spolehnout na první podání. Po druhém se sice dostal do hry, ale od základní lajny byl tentokrát o poznání agresivnější Djoković.
     
    3:4
    Čilić měl v tomto gemu obrovskou šanci na brejk, ale tu neproměnil. Nyní si s Čilićem pohrála páska, ale Chorvat se ještě vydal k síti za míčkem, ale na Srbův lob už rezignoval.
     
    40-30
    Djokovićův první servis skončil v síti. Po druhém podání se Srb může rozčiloval jen na sebe. Výrazně zvolnil na podání a dopřává soupeři brejkbol.
     
    3:3
    Čistou hrou srovnává Čilić stav třetího setu. Novak Djoković v tomto gemu neměl příliš šancí na úspěch.
     
    2:3
    Novak Djoković se ziskem druhého gemu v řadě dostává v rozhodujícím setu znovu do vedení! Tentokrát k prvnímu podání přidal i nabíhaný forhend k opačné straně.
     
    2:2
    Čilić brejk nedokázal potvrdit. Djoković returnoval křížem přesně do prostoru, kde byl Čilić, ale ten už míček přes pásku neumístil.
     
    15-40
    Také Djoković má dva brejkboly. Čilić byl u sítě ve stoprocentní pozici, ale smečí nezakončil výměnu, Djoković se ještě natáhl pro obranný úder a poté Chorvat i napodruhé zaváhal.
     
    2:1
    Čilić se udržel ve hře po servisu do středu kurtu. Následně se Srb přesouval k síti a už to vypadalo, že je v jasné pozici, ale Čilić vytáhl neskutečný prohoz křížem, který spadl těsně k boční lajně. Djoković následně vztekle praštil raketou o zem.
     
    40-15
    Dva brejkboly pro Chorvata! Novak Djoković trefil druhým servisem pouze pásku od které se míček odmrštil do autu.
     
    1:1
    Chorvatský tenista sice zatlačil soupeře prvním servisem, poté ale Djoković stabilizoval hru za koncovou lajnou. Nakonec přece jen přišla Srbova chyba z bekhendu.
     
    0:1
    Djoković si zažádal o přezkoumání prvního podání. Jestřábí oko odhalilo eso a první gem tak končí jednoznačně ve prospěch Srba.
     
    2:6
    Ani nyní nezafungovalo první podání. Djoković se udržel ve hře, dokázal se snadno bránit, nakonec s přispěním pásky překvapil Chorvata, který už za míčkem ani neběžel.
     
    15-40
    Dva setboly pro Srba! Chorvatský tenista musel použít jen druhé podání. Následně byl ale v ofenzivnější pozici, kterou ale neproměnil a toho využil ke kontraúderu křížem Djoković.
     
    2:5
    Srb znovu odskakuje na rozdíl třech gemů. Nyní mu ale k tomu pomohlo velké štěstí, když v nouzové pozici zahrál s přispěním pásky za síť.
     
    2:4
    Marin Čilić se zachránil ve druhém setu. Po dalším náběhu k síti si vyskočil pro smeč a zakončil výměnu i celý gem.
     
    15-40
    Dva brejkboly pro Srba! Čilić sice trefil první podání, ale výměnu nedokázal ze středu kurtu zakončit, naopak zahrál forhendem mimo.
     
    1:4
    Brejk je potvrzen! Srbův první servis zastavila páska. Po druhém podání ale dokázal Djoković vytáhnout také vítězný forhend po lajně a zakončit tak pátou hru.
     
    1:3
    Teď už Djoković prolomil servis soupeře. Nejprve se ubránil tlaku prvního podání, udržel míček ve hře a nakonec počkal na chybu Chorvata do sítě.
     
    0-40
    Novak Djoković returnoval první podání po lajně, poté ale přerušil hru a vyžádal si jestřábí oko. Čilićův úder opravdu dopadl do autu a to znamená tři brejkboly.
     
    1:2
    První podání skončilo na pásce. S druhém servisem se Čilić sice popasoval, ale poté příliš krátkým bekhendem radoval fiftýn i celý gem Srbovi.
     
    1:1
    Marin Čilić srovnává krok se Srbem ve druhém setu. Po krátkém returnu se přesunul blíže k síti a forhendem do prázdného kurtu zakončil gem.
     
    30-40
    Chorvatský tenista si dal záležet na prvním podání, ale to skončilo v autu. Po druhém servisu se prosazuje k fiftýnu Djoković pohledným returnem po lajně. Brejkbol.
     
    0:1
    Srbský tenista zakončil první gem druhého setu bekhendem do protipohybu soupeře. Čilić se ještě stačil obrátit, ale jeho úder v nouzi vyletěl do autu.
     
    6:4
    První sada putuje k Čilićovi! Tentokrát první podání vylétlo těsto do autu. Djoković sice čelil jen druhému servisu, ale ani tak se returnem do kurtu nepodíval.
     
    40-0
    Tři setboly pro Chorvata! Marin Čilić si zařídil luxusní náskok esem do středu kurtu.
     
    5:4
    Novak Djoković musel hrát proti brejkbolu přes druhý servis. Čilić tak tak returnoval přes pásku, ale nakonec krátkým úderem rozhodil soupeře natolik, že už nedokázal dostat míček do kurtu.
     
    40-30
    Djoković musel hrát znovu po druhém podání. Chorvatův return nebyl příliš tvrdý ani umístěný a tak se Djoković vydal k síti, kde ho ale Čilić neskutečně křížem prohodil.
     
    4:4
    Čistou hrou Chorvat srovnává stav prvního setu. Tentokrát už byl Djoković ve výměně po returnu křížem, ale nakonec třetím úderem poslal míček do sítě.
     
    3:4
    Ani Marin Čilić svou brejkbolovou šanci nevyužil. Djoković sice musel hrát přes druhé podání, ale i tak se dokázal proti obraně soupeře prosadit.
     
    A-40
    Djoković umístil první podání na tělo soupeře, Chorvat se ale stačil ubránit a poté nečistým úderem zaskočil soupeře. Brejkbol pro Čiliće.
     
    3:3
    V prvním setu je srovnáno. Marin Čilić odvrátil tři brejkboly a na závěr gemu vytáhl eso k boční lajně.
     
    40-A
    Čilićův první servis dopadl daleko do autu. A právě toho využil Djoković, když returnoval druhé podání geniální do rohu kurtu. Třetí brejkbol pro Srba!
     
    40-A
    Djoković byl po prvním podání v hluboké defenzivě. Dokázal ale vybrat několik úderů až téměř ze země a to už Čilić nevydržel a zaútočil do sítě.
     
    30-40
    Marin Čilić musel použít pouze druhé podání. Djoković returnoval skvěle křížem, k tomu přidal i dva milimetrové údery k postranním čárám a také on bude mít k dispozici brejkbol.
     
    2:3
    Marin Čilić byl blízko brejku, ale gem nakonec získává Djoković. Ten dokázal ustát kritickou chvíli a na závěr hry vytáhl povedený forhend.
     
    40-30
    Djoković riskoval prvním servisem k boční lajně, po přezkoumání videa je to ale aut. Po druhém podání se dostal Čilić do hry a přehrál Srba. První brejkbol zápasu.
     
    2:2
    Srovnáno. Čilić trefil po delší době první podání a bylo to znát. Po lehkém returnu se dostal do ofenzivní pozice a tu snadno proměnil.
     
    1:2
    Novak Djoković s klidem ukončuje gem na servisu. Po prvním podání musel Čilić returnoval jen vysokým úderem do středu kurtu, odkud mohl Djoković zakončil forhendem výměnu i celou hru.
     
    1:1
    Pohodový první gem na podání také pro Čiliće. Na závěr vystřihl chorvatský tenista další přímý bod.
     
    0:1
    První podání skončilo v síti. Djoković si dal záležet na druhém servisu, následně se ale znovu dostal do potíží od základní lajny. Nakonec ale Chorvata udolal a bere tak první gem na svou stranu.

    Vít Schück

    čas zápasu: 2:04

    3. set: 0:33

    Čilič Djokovič
    3. set Stretnutie 3. set
    získané body celkom
    19 78 89 27
    najdlhšia séria získaných bodov
    5 7 8 6
    Setboly
    0 1 2 1
    Mečboly
    0 0 1 1
    víťazné údery *
    0 0
    nevynútené chyby *
    0 0
    úspešnosť na sieti *
    0 %
    0 %
    Štatistiky na podaní
    Čas hier pri vlastnom podaní
    0:12 0:45 0:45 0:11
    Esá **
    5 8 5 2
    Dvojchyby **
    0 0 5 1
    udržané podania
    2 / 4
    50 %
    9 / 13
    69 %
    11 / 13
    85 %
    3 / 4
    75 %
    Odvrátené brejboly
    1 / 3
    33 %
    9 / 13
    69 %
    3 / 5
    60 %
    1 / 2
    50 %
    body pri vlastnom podaní
    11 / 21
    52 %
    49 / 83
    59 %
    55 / 84
    65 %
    17 / 25
    68 %
    body po 1. podaní *
    0 %
    0 %
    body po 2. podaní *
    0 %
    0 %
    úspešnosť 1. podania *
    0 %
    0 %
    úspešnosť 2. podania *
    0 %
    0 %
    priemerná rýchlosť prvého podania *
    priemerná rýchlosť druhého podanie *
    najrýchlejšie podanie *
    Štatistiky na príjme
    Premenené brejkboly
    1 / 2
    50 %
    2 / 5
    40 %
    4 / 13
    31 %
    2 / 3
    67 %
    body pri súperovom podaní
    8 / 25
    32 %
    29 / 84
    35 %
    34 / 83
    41 %
    10 / 21
    48 %
    body po príjme 1, podania *
    0 %
    0 %
    body po príjme 2. podania *
    0 %
    0 %
    Informáciu ku štatistikám

    ** počty es a dvojchýb v priebehu setu sú neoficiálne

    Marin Čilič
    Štát: Chorvátsko
    Dátum narodenia: 28.09.1988
    Vek: 35 rokov
    Držanie: pravák
    Výška: 198 cm
    Hmotnosť: 87 kg
    Nasadený: 5

    Novak Djokovič
    Štát: Srbsko
    Dátum narodenia: 22.05.1987
    Vek: 37 rokov
    Držanie: pravák
    Výška: 188 cm
    Hmotnosť: 77 kg
    Nasadený: 2