Královské Vinohrady – Sparta 4:6 (kon.)
koniec
TJ Sokol Královské Vinohrady
4:6 (2:0, 1:3, 1:3)
ACEMA Sparta Praha
cz Pondelok 29.10.2018, 18:10 • TJ Sokol Vinohrady, Praha 2 • Livesport Superliga (CZ) • 11. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Krásný večer! Vítáme Vás u on-line přenosu z televizního zápasu florbalové superligy mezi TJ Sokol Královské Vinohrady a ACEMA Sparta Praha. Utkání začíná v 18:10. Zápasem Vás bude provázet Libor Kokoška.
     
    Před obrazovkami České televize se představí nováček florbalové superligy Sokol Královské Vinohrady a válec letošní sezóny – slavná pražská Sparta. Jako velký favorit do zápasu vstupuje vysočanský celek. Pokud se ale Vinohrady prezentují výkonem jako například proti Střešovicím, nemusel by dnešní zápas dopadnout tak jednoznačně.
     
    TJ SOKOLO KRÁLOVSKÉ VINOHRADY
    13.místo, 6 bodů, skóre 29:69, rekord 2-0-0-7

    Pro Vinohrady to bude zřejmě vůbec první utkání v historii klubu, které uvidí sportovní fanoušci na svých televizních obrazovkách. A celek plný sokolů je na to náležitě hrdý. Když to navíc sečteme se včerejším svátkem, který mimo československou samostatnost opěvuje i legionáře a sokoly, vyjde nám velmi zajímavá podívaná, která by mohla zaujmout oko nejednoho diváka.

    Vinohrady přes veškerou parádu nezažívají ideální vstup do sezóny. Pomalu se potápí zpět do nejistých vod 1. ligy. Z devíti zápasu na své soupeře dokázali vyzrát pouze dvakrát, jednou to bylo proti trápícímu se Znojmu, podruhé proti pražským Střešovicím. Jinak si tým z jedné z nejhezčích části Prahy připsal samé často drtivé porážky.

    Pražský celek trápí především ofenzíva a pouhopouhých 39 vstřelených branek, což činí průměr 4,3 na zápas. Další velkou slabinou Vinohrad jsou přesilovky, za devět zápasů totiž ani jednou žluto-černí hráči z přesilovky neskórovali. Navíc se do přečíslení dostali pouze čtyřikrát. Dalším problémem už tak trápícího celku je úspěšnost střelby, která nedosahuje ani na 20%, což je při nízkém počtu vyslaných pokusů (21 na zápas) velmi špatnou vizitkou.

    Ale pokud bychom měli vypíchnout opravdovou výhodu sokolského celku, tak je jím určitě velká disciplína a vysoká úspěšnost ubráněných oslabení.

    Mezi nejlepší hráče vinohradského celku patří Martin Skřivánek, který je zároveň nejlepším střelcem žluto-černého celku a zároveň jeho nejproduktivnějším hráčem. Další důležitou funkci ve vinohradském celku plní Zbyněk Stuchlík, který nahrál už na osm branek.

    POSLEDNÍCH 5 ZÁPASŮ:

    26.10.2018 Česká Lípa – Královské Vinohrady 11:5
    11.10.2018 Královské Vinohrady – Chodov 5:6
    06.10.2018 Střešovice – Královské Vinohrady 5:8
    28.09.2018 Vítkovice – Královské Vinohrady 10:1
    25.09.2018 Mladá Boleslav – Královské Vinohrady 12:3
    Dnešní zápas se bude nést ve slavnostním duchu 28. října.

     
    ACEMA SPARTA PRAHA
    1. místo, 28 bodů, skóre 61:36, rekord 9-0-1-0

    Rychlost. Údernost. Nasazení. Branky. Emoce. Vítězství. Mnoho slov by mohlo popsat letošní výkony sparťanských hráčů, nejednoduší způsob ale stále zůstává pohled na tabulku, které Sparta jasně dominuje.

    Tým vedený Ondřejem Kašpárkem zatím ještě nezažil zápas bez získaného bodu. Ten přišel ihned v úvodu sezóny po smolné prohře se Střešovicemi po prodloužení. Pak se ale Sparta naplno rozjela, porazila Otrokovice, vytěžila z Vítkovic historicky první vítězství, vyšlápla si na Českou Lípu, Liberec, Pardubice, Ostravu, Bohemians, Chodov nebo Bulldogs Brno. Vše sparťanští polobohové podtrhli přesvědčivým výkonem a touhou vyhrát. Přesto jim několikrát pomohla štěstěna.

    Spartu zdobí perfektně fungující defenzíva, který obdržela pouhých 36 gólů a je tak vůbec nejlepší v celé superlize. K dalším přednostem vysočanského celku patří přesilovky a oslabení. V přesilovkách si drží sparťané neuvěřitelnou 62% úspěšnost. V oslabení 73%, což je opět jeden z nejlepších výsledků z celé ligy.

    Do branky by měl podle všech předpokladů nastoupit zkušený gólman Martin Beneš, který patří k oblíbencům rudých tribun.

    V poli najdeme další hvězdy, ikonu Martina Grajcara, nejlepšího sparťanského střelce Marka Zouzala s devíti zásahy, nejčastěji asistujícího Ondřeje Svatoše s deseti gólovými nahrávkami nebo vůbec nejproduktivnějšího hráče celé Sparty Michala Kareše s šestnácti body.

    POSLEDNÍCH 5 ZÁPASŮ:

    26.10.2018 Brno – Sparta 2:4
    14.10.2018 Chodov – Sparta 7:11
    08.10.2018 Sparta – Bohemians 4:3
    30.09.2018 Ostrava – Sparta 2:5
    28.09.2018 Sparta – Pardubice 7:2
    Milan Garčar nastoupil do reprezentačního utkání proti Švýcarsku

     
    PŘEDZÁPASOVÉ OHLASY:

    Martin Grajcar (Sparta): "Výsledky soupeře známe, viděli jsme utkání a víme, že nás čeká odhodlaný soupeř. SKV předvedlo výborné výkony a ve výše zmiňovaných zápasech ukázalo své možnosti. My se ale připravujeme průběžně a soustředíme se na vlastní předvedenou hru. Známe své silné stránky a víme, čeho chceme dosáhnout a jakým způsobem hrát."

    Ondřej Stuchlík (Královské Vinohrady):"Na zápas se připravujeme jako na každý jiný, nic speciálního. I když kvůli televizním kamerám bude mít trochu jinou atmosféru, tak je to pořád jeden z 26 zápasů v základní části."
     
    ZAJÍMAVOSTI, STATISTICKÉ OKÉNKO, KOHO SLEDOVAT:

    - Michal Kareš, Martin Beneš a Milan Bína v minulosti oblékali dres vinohradského celku.

    - Královské Vinohrady ještě ani jednou neskórovali z přesilové hry.

    - Sparta si ve svých přesilovkách drží těžko uvěřitelnou úspěšnost 62%.

    Michal Kareš (Sparta): Jedna z nejzvučnějších tváří sparťanského celku by chtěl bodovat i v dnešním zápase. Jak už je u něj zvykem, často ho uvidíme v blízkosti domácí branky, kde bude testovat reflexy vinohradského gólmana. Bylo by překvapení, kdyby si v dnešním zápase nepřipsal aspoň jeden bod.

    Martin Skřivánek (Vinohrady): Ikona Královských Vinohrad bude jakousi modlou pro všechny žluto-černé fanoušky. Ty totiž budou spoléhat na ostrou mušku tohoto věhlasného ostrostřelce, jehož úspěšnost může být rozhodujícím kritériem v dnešním zápase.
     
    Úvodní sestavy:

    TJ Sokol Královské Vinohrady: Weissgarber (Mazák) – Jelínek, Vnuk, Lanc, O. Stuchlík, Houra – Linhart, Šimík, Hartman – Skřivánek, J. Záň, Z. Stuchlík – Rossi, Harnesk.

    ACEMA Sparta Praha: Mart. Beneš (Eckhardt) – Ježek, Bartoš, Čermák, Garčar, Marvánek, Zeman, Křenek, Kalaš – Ujhelyi, Zouzal, Košir – Bína, Pažák, Svatoš – Burian, Časar, Kareš – Krejča.

    Rozhodčí: František Pangerl, Jiří Šedivý.
     
    Obě dva týmy nastoupí bez větších změn v sestavě, sparťanům může chybět absence Langa.
     
    Hráči už se rozcvičují, vše se schyluje k začátku dnešního malého pražského derby!
     
    Na hřiště za bouřlivého potlesku vinohradských tribun vstupují hráči. V hale bychom těžko hledali prázdné místo, dnešní zápas slibuje jedinečný zážitek!
     
    Line-up hostí: Beneš – Křenek, Kalaš, Garčar, Pažák, Krejča
    Line-up domácí: Weissgarber – O. Stuchlík, Hanák Linhart, Z. Stuchlík, Svoboda,
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:04
    Ze souboje na buly vinohradského Linharta s kapitánem Sparty Garčarem vychází lépe sparťanský veterán.
     
    00:12
    Hra se přesunula do zadní poloviny sparťanského hřiště. V hale není takřka slyšet vlastního slova.
     
    00:43
    Linhrat využil chyby v hostující rozehrávce a hnal se na sparťanskou branku, díky dobrému zásahu jednoho z obránců se ale ke střele nakonec nedostal.
     
    01:26
    Po faulu se dostávají k míčku Vinohrady. Ty se teď snaží uklidnit hru, sparťanští útočníci je ale nepříjemně atakují.
     
    02:06
    Střela Lukáše Lance ke sparťanské brance neprošla, zastavil jí totiž jeden z hostujících obránců.
     
    02:39
    Obdobná situace na druhé straně! Ani jedna ze sparťanských střel neohrozila vinohradskou branku, ta první šla těsně vedle pravé tyče, ta druhá byla sražená obráncem.
     
    03:17
    Michal Kareš se pokusil vyzrát na domácího gólmana, ze středu hřiště pálil ale pouze do míst, kde už stál připravený Weissgraber.
     
    03:54
    O míček se teď horlivě bojuje za brankou Vinohrad, vše ukončil jeden ze sudích, jelikož v souboji spatřil faul na domácího hráče.
     
    04:12
    Jan Svoboda se dostal ke střele z otočky! Hostující brankář Martin Beneš ale tvrdou střelu mířící do šibenice vystihl, odražený míček získali zpět žluto-černí hráči.
     
    04:38
    Další souboj u mantinelu, tentokrát z něj vychází lépe domácí, kteří už tak takřka minutu drží míč na svých holích.
     
    05:08
    Po delší pauze se vysočanští hráči dostávají k míčku a cpou se do útoku.
     
    05:26
    Lukáš Ujhleyi si seběhl po levé straně hřiště až před branku domácího týmu, svojí tvrdou střelou ale pálil pouze do výstroje vinohradského gólmana.
     
    05:38
    Sparťané stále okupují vinohradskou branku.
     
    06:18
    Michal Kareš to zkusil z otočky! Jeho střely se ale nemusel domácí gólman Weissgraber vůbec obávat! Skončila totiž sražená za brankou.
     
    06:43
    První větší šance zápasu! Marek Zouzal si naběhl do středu hřiště, kde byl úplně osamocený. Jeho tvrdá střela ze střední vzdálenosti ale nakonec skončila sražená po dobrém zákroku domácího gólmana.
     
    07:07
    Tým Královské Vinohrady právě vstřelil branku! Po nahození MARIANA JELÍNKA na sparťanskou branku propadl míček až do sparťanské branky. Tohle byla velká chyba jinak velmi dobře chytajícího Martina Beneše. Asistence: Lukáš Gregor
    07:07 Martin JELÍNEK - 1:0
     
    07:50
    Po tvrdém zákroku rozhodčí domlouvá jednomu z vinohradských hráčů, takovéhle zákroky tu určitě nechce vidět!
     
    08:28
    Jan Krejča se pokusil procpat míček až do domácí branky, v tom mu ale zabránil jeden z dotěrných vinohradských obránců. Míček, který vzešel ze souboje si už domácí brankář pohlídal.
     
    08:43
    I na druhé straně vidíme zákrok brankáře. Martin Beneš zkušeně zachytil přihrávku mířící před sparťanskou branku.
     
    09:25
    Vinohrady se snaží uklidnit hru, jejich rozehrávka je ale agresivně napadána sparťanskými hráči.
     
    09:47
    Ondřej Stuchlík obdržel velmi dobrou přihrávku na úrovni pravého křídla! Jeho tvrdá střela ale nakonec neprošla valem z lidských těl a skončila sražená v mantinelech za brankou.
     
    10:12
    Další závar před hostující brankou! Ale ani tentokrát se žluto-černým koním nepovedlo procpat míč až do sparťanského svatyně.
     
    10:24
    Bude následovat komerční přestávka.
     
    10:41
    Sparťanský Kalas ani jedním ze svých pokusů nepřekonal domácí brankáře Weissgarbera!
     
    10:53
    I na druhé straně to jiskří! Střelu Radovana Vnuka z úrovně půlící lajny ale srazila jedna z dobře nastrčených sparťanských holí.
     
    11:34
    Chyba Dominika Bartoše vyústila v nebezpečnou akci Vinohrad, kterým se nepodařilo zakončit. Teď ale budou mít možnost ve svém útoku pokračovat.
     
    11:54
    Sparťanský Čermák získal míček, dopustil se přitom ale faulu.
     
    12:11
    Rychlý brejk hostí ukončil velmi dobrým obranným zákrokem Radovan Vnuk! Tohle smrdělo gólem.
     
    12:40
    Hra se přesunula za vinohradskou branku.
     
    12:45
    Martin Skřivánek obdržel přihrávku zpoza vinohradské branky a vystřelil. Jeho střela ale neměla požadované gólové parametry, dokonce nemířila ani do prostoru, kde stojí domácí branka.
     
    13:14
    Sparťané uklidňují hru rozehrávkou před vlastní brankou.
     
    13:47
    Jan Svoboda ukázkově vybojoval míček. Jeho úprk ho protiútoku ale sparťanská defenzíva už vystihla a zastavila ho faulem.
     
    14:43
    Martin Jelínek to zkusil z dálky! Jeho tvrdá pokus ale Martinu Benešovi moc paseky nenadělal. Sparťanský gólman si s jeho střelou zkušeně poradil.
     
    15:07
    Další dva pokusy mířící na sparťanskou branku skončili dobrým zákrokem hostujícího brankáře! Martin Beneš nejdříve zlikvidoval pokus Gregora, následně vychytal i Skřivánka.
     
    15:45
    Hra se přesunula za branku Vinohrad, kde rozhodčí zastavuje hru. Sparťané se dopustili nedovoleného zacházení se spoluhráčem.
     
    16:05
    Další ztráta pro Spartu po dalším zbytečném faulu.
     
    16:20
    Další faul bude tentokrát znamenat volný úder pro Vinohrady.
     
    16:32
    Michal Kareš z velmi dobré střelecké pozice pálil k pravé tyčce, tam už ale číhal připravený Petr Weissgarber, který jeho pokus zlikvidoval.
     
    17:13
    Sparťané uklidňují hru nízko položenou rozehrávkou.
     
    17:37
    Přihrávka Milana Bíny před branku sice nikoho nenašla, o pár sekund později se ke střele ale dostal další sparťan – Robert Košír, který tvrdou střelou otestoval dnes výborně chytajícího domácího gólmana.
     
    18:25
    Další střelecký pokus mířící na vinohradskou branku! Ale ani tentokrát gólman žluto-černého celku nezaváhal.
     
    19:00
    Další velká šance pro Vinohrady! K Petrovi Hartmannovi se odrazil míček! On neváhal a dobře umístěnou střelou otestoval Martina Beneše, který tentokrát nezklamal.
     
    19:30
    Tým Královské Vinohrady právě vstřelil branku! Půlminuty před koncem první třetiny se po krásné přihrávce zpoza branky trefuje PETR HARTMANN! Asistence: Martin Skřivánek
    19:30 Petr HARTMAN - 2:0
     
    19:49
    Robert Košír neprostřelil val složený z obránců Královských Vinohrad, tohle byla asi poslední akce první třetiny.
     
    19:58
    Na závěr první třetiny se sparťané odhodlali k nahození, které skončilo ve spárech domácího brankáře.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je za námi. Po gólech Jelínka a Hartmana Vinohrady vedou nad favorizovanou Spartou 2:0.
     
    Poměr střel v druhé třetině: 11:7
     
    Druhá třetina začne zhruba v 18:54.
     
    Přestávkovou pauzu vyplní sokolské gymnastky.
     
    Hráči už jsou nastoupení na hrací plochu, druhé dějství dnešního zápasu může vypuknout.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:04
    Ze souboje kapitána sparťanského celku Garčara a Jana Svobody na buly vychází lépe hostující hráč.
     
    20:18
    Hra se ihned přesunula před vinohradskou branku. Sparťané se ženou za vyrovnáním.
     
    20:40
    Jan Marvánek se dostal ke střele, která domácímu gólmanovi pořádně zatopila! Jen se štěstím jí totiž napodruhé vyrážel před sebe.
     
    21:16
    Další střela mířící na vinohradskou branku! Tentokrát od Marka Zouzala!
     
    21:19
    Hra se přesunula před hostující branku.
     
    21:49
    I přes veškeré vynaložené úsilí se vinohradští hráči nejsou schopni prokousat ke střele, která by ohrozila sparťanskou branku.
     
    22:13
    Střela Pažáka nesplňovala gólové parametry a šla těsně vedle levé tyče vinohradské branky!
     
    22:30
    Další dvě střely v podání Vinohrad! Ani jedna ale neprošla před hostujícího gólmana Martina Beneše!
     
    23:26
    Sparťané uklidňují hru nízko položenou rozehrávkou. Vinohrady se nesnaží atakovat hostující obránce.
     
    24:01
    Lukáš Gregor využil chyby ve sparťanské rozehrávce k vlastní střele! Ta ale ani netrefila branku.
     
    24:03
    Martin Skřivánek si jde sednout na dvě minuty za nedovolené bránění ve hře.
     
    24:39
    Domácím se povedlo vyhodit!
     
    24:52
    A opět! Sparťané se ještě k ničemu nedostali!
     
    25:54
    Střela Marka Zouzala končí sražená. K míčku se navíc dostali jako první vinohradští hráči.
     
    25:57
    Milan Garčar se nacházel před odkrytou brankou domácího celku, skákavou přihrávku ale nezasáhl ideálně. Míček se mu svezl po čepeli a skončil v zámezí.
     
    26:03
    Vinohrady hrají v plném počtu hráčů.
     
    26:22
    Tým Královské Vinohrady právě vstřelil branku! JAN HANÁK stojí na konci neuvěřitelné kombinace. Jeho střela do odkryté branky je pouhá třešnička na dortu! Asistence: Jan Linhart
    26:22 Jan HANÁK - 3:0
     
    26:51
    Ani tahle sparťanská střela přes vinohradské obránce neprošla! Tentokrát střílel Krejča!
     
    27:26
    Vinohrady uklidňují hru a vůbec nikam se neženou.
     
    27:52
    Hra se přesunula do pravého rohu sparťanské obranné poloviny. Míček nakonec získávají hostující hráči.
     
    28:02
    Domácí brankář zkušeně lapá po přihrávce mířící před branku. Tady Pšenka sparťanům nekvete.
     
    28:46
    Další sražená střela před vinohradskou brankou! Tentokrát se pokoušel vystřelit Jan Marvánek!
     
    29:16
    Marek Zouzal opět v akci! Naběhl si do středu hřiště, odkud se pokusil skórovat. Tvrdou střelou ale minul domácí branku.
     
    29:22
    Sparta právě vstřelila branku!
    ROBERT KOŠÍR se po přihrávce Martina Garčara trefuje pod víko domácí branky! Z dnešního zápasu se může stát ještě zajímavé drama! Asistence: Milan Garčar
    29:22 Robert KOŠIR - 3:1
     
    29:41
    Vinohrady teď odevzdávají míček sparťanům jako gesto fair-play.
     
    30:05
    Vinohrady se stáhly před vlastní branku a vůbec nikam nepospíchají.
     
    30:29
    Dnes skvělý Jan Svoboda to zkusil takřka z poloviny! Jeho tvrdá střela ale nakonec mířila pouze do míst, kde už byl připravený Martin Beneš.
     
    30:32
    Bude následovat komerční přestávka.
     
    30:36
    Po komerční pauze budou rozehrávat míček sparťané.
     
    31:10
    Střela Pažáka nenašla své vyžití a skončila sražená v mantinelech. Pokud sparťané chtěli počítat dnešní počet neúspěšných střel, museli by se zastavit na velmi vysokém čísle.
     
    31:31
    Závar před brankou domácích ukončuje žluto-černý gólman. Po tvrdém souboji je ale sparťan Michal Kareš zřejmě lehce zraněn. Hra je tak přerušena.
     
    31:58
    Ani tentokrát se Michal Pažák neprocpal před vinohradskou branku. Sparťané dnes mají opravdovou smůlu.
     
    32:30
    Přihrávka Martina Skřivánka nikoho před sparťanskou brankou nenašla. Do útoku se tak teď podívá hostující celek.
     
    32:51
    Další sparťanská střela! Ale ani tentokrát nemířila do prostor brankové konstrukce!
     
    33:13
    Sparťanská branka se nachází v obležení domácích hráčů! Ty mají k dispozici už třetí volný úder za krátký časový interval.
     
    33:33
    Šanci Sparty ukončuje rozhodnutí rozhodčího, podle kterého Martin Garčar kopl do domácí branky, čímž jí posunul. Z tribuny ale bylo jasně zřetelné, že branku omylem posunul sám brankář.
     
    34:40
    Hra se teď přesouvá od jedné branky k druhé. Žádný tým si ale není schopen vypracovat vetší příležitost.
     
    34:58
    Domácí brankář teď zkušeně vystihl přihrávku putující do předbrankového prostoru.
     
    35:28
    K míčku se dostávají hosté, kteří nechtěna tempo hry lehce uklidňují.
     
    35:58
    Martin Garčar se dostal ke střele ze střední vzdálenosti! Domácí brankář si tak připisuje další zákrok.
     
    36:21
    Kareš se z bezprostřední blízkosti branky pokusil skórovat. Dnes takřka neomylný domácí brankář jeho střelu ale zlikvidoval.
     
    36:31
    Sparťané teď tlačí na pilu, Vinohrady by měli zase začít hrát, jestli nechtějí svůj náskok ztratit
     
    37:22
    Sparta právě vstřelila branku!
    ROBERT KOŠÍR si nabíhá na pozici levého křídla, odkud tvrdou střelou k levé tyčce snižuje vedení domácího celku! Asistence: Radim Křenek
    37:22 Robert KOŠIR - 3:2
     
    37:40
    Domácí si po delší odmlce připsali střelecký pokus. Ten ale mířil vysoko nad sparťanskou branku.
     
    38:06
    Sparta právě vstřelila branku!
    K MICHALU KAREŠOVI se míč odrazil jako housle k slepcovi! Ten najednou stál úplně osamocený před domácím obráncem, kterého si povodil povedenou dlouhou kličkou doleva! Je srovnáno! Asistence: Ondřej Svatoš
    38:06 Michal KAREŠ - 3:3
     
    38:09
    A Michal Kareš opět v akci! Tentokrát jeh trefa ale gólová nebyla! Letěla totiž vysoko nad domácí brankou.
     
    38:32
    Milan Garčar ani jedním ze dvou pokusů nepřekonal domácího brankáře! Vinohradský gólman teď měl z pekla štětí!
     
    38:55
    Sparťané okupují vinohradskou branku. Domácí si tak zřejmě přeji, aby druhá třetina skončila co nejdříve.
     
    39:09
    Povrch haly není způsobilý ke hraní, hra se na chvíli zastavuje.
     
    39:13
    Ihned po přerušení hry získávají míček domácí tým z Vinohrad.
     
    39:32
    Z tvrdého souboje vychází lépe sparťani, kteří teď budou mít necelou půlminutu na skórování.
     
    39:55
    Marek Zouzal neprostřelil vinohradskou obranu. V druhé třetině se toho už moc nestane.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině přišlo nečekané vyrovnání. Po dvou gólech Košíra a jednoho gólu Košíra je stav zápasu 3:3.
     
    Poměr střel ve druhé třetině: 6:14
     
    Třetí třetina začne zhruba v 19:38.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:04
    Na úvodní buly třetí třetiny se postavil kapitán Sparty Garčar a dnes skvěle hrající Svoboda. Míček nakonec putuje k hráčům Sparty.
     
    40:15
    Ty se ihned cpou na útočnou třetinu. Sparta chce z dnešního zápasu tři body!
     
    40:34
    Úvodní pokus Košíra nepatřil k těm povedený a vinohradskou branku trefil o takřka metr.
     
    40:51
    Martin Skřivánek si dobře pohlídal míček, nakonec ho musel jeden ze sparťanských obránců nedovoleně faulovat.
     
    41:01
    Nájezd! Milan Garčar si šikovně naběhl do rychlého brejku! Tam byl faulován jedním z vinohradských hráčů.
     
    41:01
    Trestné střílení bude pod taktovkou Křenka.
    41:01 Po faulu bylo nařízeno trestné střílení
     
    41:01
    Sparta právě vstřelila branku!
    RADIM KŘENEK na nic nečekal a technickou střelou do levé šibenice dokonává neuvěřitelný obrat! Sparta jde poprvé v dnešním zápase do vedení! Bez asistence.
    41:01 Radim KŘENEK - 3:4
     
    41:23
    Sparťané se opět cpou do útoku, jednogólový náskok jim zřejmě nestačí.
     
    42:21
    Tak to byla tvrdá střela! Milan Garčar otestoval reflexy domácího brankáře! Ten vyrážel míček helmou. Sparťané zůstávají v útoku, byli totiž první, kdo se k odraženému míčku dostali.
     
    42:48
    Sparťané už takřka minutu drží míček.
     
    43:03
    Sparta právě vstřelila branku!
    RADIM KOŠÍR střelou ze středu hřiště do levé šibenice vinohradské branky kompletuje svůj hattrick! Asistence: Milan Garčar
    43:03 Robert KOŠIR - 3:5
     
    43:30
    Vinohrady velmi polevili v předváděné hře. Sparta je teď jasně lepším celkem.
     
    43:47
    Jan Svoboda byl faulován. Vinohrady mají výhodu volného úderu.
     
    43:57
    Střela Ondřeje Stuchlíka k brance Martina Beneše neprošla. Byla totiž sražená jedním z obránců.
     
    44:14
    Závar před brankou Sparty ukončuje rozhodčí, odpískal totiž faul na jednoho z vysočanských hráčů.
     
    45:03
    Ani Lancova střela neohrozila branku Martina Beneše.
     
    45:27
    Vinohrady se opět tlačí do útoku. Sparta by takto neměla usínat na vavřínech, pokus si chce odvézt z Královských Vinohrad všechny tři body.
     
    45:58
    Sparta uklidňuje hru nízko položenou rozehrávkou.
     
    46:27
    Hartman běžel na úplně osamoceného Martina Beneše. Jeho bekhendový pokus ale mířil pouze do míst, kde byl připravený Martin Beneš. Velká šance Vinohrad je teď zažehnána!
     
    47:06
    Jan Hanák zůstal po tvrdém souboji ležet na zemi. Zatímco se drží za obličej odchází na lavičku.
     
    47:06
    Sparťané teď odevzdávají míček jako gesto fair-play.
     
    47:24
    Sparťané brzy na to už ale opět mají míček ve svém držení a získávají cenný čas.
     
    47:57
    Hra se přesunula za branku Vinohrad. Ze série soubojů nakonec jako držitel míčku vyšly domácí Vinohrady.
     
    48:41
    Vinohrady sice drží míček, nejsou se ale schopny dostat do nějaké lepší střelecké pozice.
     
    49:23
    Sparťané okupují vinohradskou branku. Pokus Ondřeje Svatoše takřka z půlící čáry sice nenašel gólové uplatnění, zato získal několik cenných sekund času.
     
    50:20
    Sparta po krátké odmlce opět získává míček. Vinohrady se teď opravdu k ničemu nedostanou.
     
    51:02
    Robert Košír si teď technicky povodil míček okolo dvou obránců domácího celku. Zbývá necelých minut do konce utkání a Vinohrady potřebují nutně vsítit aspoň dvě branky.
     
    51:24
    Oddechový čas pro domácí.
     
    Dnešní utkání sleduje 445 diváků!
     
    51:46
    Hartman šikovně vybojoval míček na půlící čáře, po delší době se schyluje ke střele žluto-černého celku.
     
    52:06
    Martin Beneš si připisuje další lapenou přihrávku. Vinohrady přesto po jeho bídném výhozu zůstávají na míčku.
     
    52:40
    I na druhé straně vidíme povedený zákrok brankáře. Petr Weissgraber opět v akci!
     
    53:18
    Lukáš Gregor otestoval reflexy Martina Beneše! Ten ukázal svoje zkušenosti a nezklamal! Následný závar už domácí celek využít nedokázal.
     
    53:49
    Sparta získává míček a žene se do útoku.
     
    54:09
    Jan Svoboda si teď málem obhodil hostující brankáře Martina Beneše, míček minul levou tyčku hostující branky jen o pár centimetrů.
     
    Na stadion si cestu našla i početná skupinka aktivních sparťanských fanoušků.
     
    55:04
    Domácí brankář teď kouzlil a se štěstím vyrazil nohou míček putující do branky! David Ježek měl velmi blízko k tomu odražený míček zakončit do branky, ke smůle sparťanského celku si ale nedokázal míček správně zpracovat.
     
    55:48
    Hraje se ve velmi rychlém tempu, míček vystřídal za posledních 10 sekund majitele už poněkolikáté.
     
    55:48
    Oddechový čas pro domácí.
     
    56:00
    Sparta právě vstřelila branku!
    Z dnešního zápasu se stává neskutečný debakl domácího elku! LUKÁŠ UJHELYI se trefil pod víko vinohradské branky. Asistence: Milan Garčar
    56:00 Lukáš UJHELYI - 3:6
     
    56:00
    Za nevhodnou oslavu gólu byl vyloučen Jan Krejča. Půjde si sednout na dvě minuty.
     
    56:28
    Tým Královské Vinohrady právě vstřelil branku! Vinohrady po půlminutě přesilovku skórují! Ze středu hřiště se trefil ONDŘEJ STUCHLÍK! Asistence: Zbyněk Stuchlík
    56:28 Ondřej STUCHLÍK - 4:6
     
    56:46
    Vinohrady hrají bez brankáře.
     
    57:06
    Martin Beneš zachytil přihrávku mířící za branku!
     
    57:28
    Konec vinohradských nadějím! Jan Svoboda si jde na dvě minuty sednout. Dopustil se sekání.
     
    57:53
    Sparťané se cpou do útoku. Vypadá to, že chtějí přidat další branku, která by jednoznačně rozhodla o konci dnešního zápasu.
     
    58:00
    Právě probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:58
    Martin Beneš si připisuje velmi důležitý zákrok! Vychytal totiž takřka samostatný nájezd Jana Hanáka.
     
    59:28
    I na druhé straně předvádí Petr Weissgarber velmi dobrý zákrok! Dnešní zápas zdobí velmi mnoho krásných florbalových momentů!
     
    Konec zápasu.
     
    Dnešní zápas je u konce. Vinohrady šli po trefách Jelínka, Hartmana a Hanáka do veden 3:0. Pak se ale rozjel sparťanský gólostroj, Košír vsítil hattrick, Kareš s Křenkem přidali po gólu. Skóre bylo 3:5. Góly Ondřeje Stuchlíky za Vinohrady a Lukáše Ujhelyiho za Spartu byly už jen kosmetické úpravy skóre.

    Nejlepší hráči: Marian Jelínek (Vinohrady) Radim Košir (Sparta)
    Střely:26:33
     
    My děkujeme za pozornost a někdy zase na viděnou. (20:23:08)

    Libor Kokoška

    Góly a asistencie: 8. Jelínek (Gregor), 20. Hartman (Skřivánek), 27. Hanák (Linhart), 57. O. Stuchlík (Z. Stuchlík) – 30. Košir (Garčar), 38. Košir (Křenek), 39. Kareš (Svatoš), 42. Křenek (t.s.), 44. Košir (Garčar), 56. Ujhelyi (Garčar)


    TJ Sokol Královské Vinohrady: Weissgarber (Mazák) – Jelínek, Vnuk, Lanc, O. Stuchlík, Houra – Linhart, Šimík, Hartman – Skřivánek, J. Záň, Z. Stuchlík – Rossi, Harnesk, Svoboda – Gregor, Hanák.
    ACEMA Sparta Praha: Mart. Beneš (Eckhardt) – Ježek, Bartoš, Čermák, Garčar, Marvánek, Zeman, Křenek, Kalaš – Ujhelyi, Zouzal, Košir – Bína, Pažák, Svatoš – Burian, Časar, Kareš – Krejča.

    Rozhodca: František Pangerl, Jiří Šedivý