Mladá Boleslav – Ostrava 5:2 (kon.) | Pardubice – Chodov 1:12 (kon.) | Bohemians – Vítkovice 7:8 (kon.)
Bulldogs – Znojmo 8:2 (kon.) | Otrokovice – Česká Lípa 2:5 (kon.) | Liberec – Střešovice 6:5 (kon.)
koniec
FbŠ Bohemians
7:8 (2:2, 1:5, 4:1)
1. SC TEMPISH Vítkovice
cz Nedeľa 28.10.2018, 17:00 • SH Děkanka, Praha • Livesport Superliga (CZ) • 11. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Krásné odpoledne! Vítáme Vás u on-line přenosu ze zápasu nejvyšší florbalové ligy mezi pražskými FbŠ Bohemians a 1. SC TEMPISH Vítkovice. Dnešním utkáním Vás bude provázet Libor Kokoška.
     
    Do dnešního utkání vstupují jako favorité z ostravských Vítkovic. Celek z moravské části Ostravy patří k tomu nejlepšímu, co může tuzemská florbalová superliga nabídnout. Bohemians naopak patří k průměrným celkům Tipsport Superligy, minulý rok z toho bylo čtvrtfinále play-off, letos se zeleno-bílým vyřazovací část vzdaluje, nachází se totiž na 11. místě a play-out je čím dál tím více zmiňovaným tématem.
     
    FBŠ BOHEMIANS
    12. místo, 8 bodů, skóre 40:49, rekord 2-0-2-5

    Zeleno-bílý celek nezažívá povedený vstup do sezóny. "Klokani" se drží na 12. místě a bojují o setrvání v nejvyšší soutěži. Na vině je nepřesvědčivý vstup do sezóny a zejména nejnižší počet střel na branku z celé soutěže. Bohemians ohrozili branku soupeře pouze ve 156 případech, což činí průměr pouhých sedmnácti střela na branku za zápas.

    Na úvod sezóny přišla domácí prohra s rivalem ze Střešovic 4:7. I z půdy druhého ostravského celku si "Klokani" nakonec body nevezli, slezkému FBC totiž podlehli vysoko 3:9. Velmi důležitý zápas sehráli doma s Bulldogs Brno, hosté odjížděli zpět do Brna s výpraskem 7:2.

    Velmi blízko k bodování byli Bohemians v zápase s obhájcem titulu z Mladé Boleslavi. Nakonec z toho byla prohra v základní části 7:8. V dalším kole už ale pražští hráči bodovali, Otrokovice odjížděli ze "Stověžatého města" bez bodu.

    Pak ale přišel nečekaný zlom sezóny, z následných čtyř zápasů totiž "Klokani" získali pouze dva body. Přitom doma hostili trápící se Znojmo nebo Pardubice.

    V dresu Bohemians v dnešním zápase najdeme tři velmi zajímavé tváře, které nemají v české superlize obdoby. Zeleno-bílý dres si totiž obléknou Lauri Laine, Max Seilonen a Konsta Kupela, tři finští hráči z EräViikingiit, pro které bude dnešní zápas zároveň i derniérou, jedná se totiž o jejich poslední zápas před odletem zpět na sever.

    "Výměnný pobyt" okomentoval i jeden z finských hráčů – Max Seilonen: "Vidím v tom šanci, jak opravdu vyzkoušet své florbalové dovednosti i jinde než ve Finsku. Zároveň se těším, že poznám jiný tréninkový proces a přístup, než jaký znám. V neposlední řadě jsem slyšel o Praze samé hezké věci a moc se na ní těším."

    Mezi nejlepší stálé hráče pražských Bohemians patří dvojice mladých nadějí Jakub Buršík-Matyáš Krebner. Sedmnáctiletý Jakub Buršík je nejlepší střelec svého celku, připsal si už 8 úspěšných pokusů, na další 3 přihrál.

    POSLEDNÍCH 5 ZÁPASŮ:
    26.10.2018 Znojmo – Bohemians 4:3 po prodloužení
    08.10.2018 Sparta – Bohemians 4:3
    30.09.2018 Bohemians – Pardubice 6:7 po prodloužení
    28.09.2018 Bohemians – Liberec 2:5
    23.09.2018 Bohemians – Otrokovice 5:3
    Trojice finských hráčů při svém angažmá v Praze navštívili legendárního Dominika Haška

     
    1. SC TEMPISH VÍTKOVICE
    3. místo, 21 bodů, skóre 67:43, rekord 6-1-1-2

    Celek z moravské části Ostravy vstupuje do další úspěšné sezóny. Na rozdíl od Bohemians se modro-bílý celek prezentuje jako parní válec, který drtí jednoho soupeře za druhým. Vítkovický útok i obrana patří k tomu nejlepšímu, co může superliga nabídnout, shodně totiž vítkovický celek obsadil ve statistických tabulkách 3. místo. K dalším přednostem vítkovického celku patří i úspěšnost v přesilovkách. Ze 23 přesilovek totiž dokázali skórovat rovnou 11 branek. Achillovou patou moravského klubu jsou oslabení, z 16 faulů totiž bylo gólem potrestáno 12, což činí z Vítkovic jednoznačně nejhorší celek ligové tabulky z pohledu oslabení.


    Na úvod sezóny Vítkovice vyloupili Českou Lípu a Znojmo, pak ale přišla prohra se silnou Spartou a severočeským Libercem. Pak se ale nastartoval vítkovický válec, který z 6 zápasů zaváhal pouze jednou s Mladou Boleslaví. Ostrava, Královské Vinohrady, Otrokovice, Střešovice a ani Pardubice Vítkovicím absolutně nestačili a ze vzájemného zápasu si zaslouženě neodváží ani jeden bod.

    Mezi nejlepší hráče vítkovického celku patří jeden z nejlepších střelců celé soutěže Lukáš Hájek nebo produktivní mladík Adam Delong.

    POSLEDNÍCH 5 ZÁPASŮ:

    26.10.2018 Vítkovice – Pardubice 7:3
    14.10.2018 Střešovice – Vítkovice 5:6
    07.10.2018 Vítkovice – Mladá Boleslav 7:9
    30.09.2018 Otrokovice – Vítkovice 4:5
    28.09.2018 Vítkovice – Královské Vinohrady 10:1
    Dnešní zápas se bude nést ve slavnostním duchu 28. října.

     
    STATISTICKÉ OKÉNKO A ZAJÍMAVOSTI:

    - Bohemians jsou nejméně střílejícím celkem florbalové superligy. S průměrem 17 střel na zápas, tak moc často neohrozí soupeřovu branku.

    - I Vítkovice mají své slabé stránky. V případě moravského celku jsou to oslabení. Ze 16 oslabení totiž obdrželi už 12 branek.

    - Vítkovice jsou 3. nejproduktivnějším a nejlépe bránicím celkem současně.

    - V dresu Bohemians ke svému poslednímu utkání v české superlize nastoupí i trojice finských hráčů: Lauri Laine, Max Seilonen a Konsta Kupela.

    - Nejlepší střelec Bohemians Jakub Buršík k dnešnímu utkání nenastoupí, je totiž na výměnném pobytu ve Finsku.

    POSLEDNÍ 3 VZÁJEMNÉ ZÁPASY:

    28.01.2018 Vítkovice – Bohemians 8:7
    01.09.2017 Bohemians – Vítkovice 6:7 po prodloužení
    10.08.2017 Vítkovice – Bohemians 3:5
     
    Arbitry dnešního zápasu budou Martin Valenta a Michal Žďárský.
     
    Úvodní sestavy:

    FbŠ Bohemians: Kotouček (Hyršl) – Zezulka, Dobisík, Forman, Šefčík, Čihák, Křivanec, Krbec – Šebek, Krebner, Juha – Seilonen, Laine, Chudina – Kieler, Kindl, Cabejšek – Kupela.

    1. SC TEMPISH Vítkovice: Gurkovský (Souček) – Jan Šebesta, Nehera, Rýpar, Děček, Hubálek, Malina – Firda, Polášek, Oborák – Sladký, Gattnar, Řezanina – Hájek, Bräuer, Jastřembský – Delong, Besta.

    Rozhodčí: Martin Valenta, Michal Žďárský.
     
    Za hlasitého potlesku nastupují hráči obou družstev na hrací plochu. Teď zazní česká hymna.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:04
    Úvodní buly dnešního zápasu vyhrávají hosté z Ostravy, konkrétně kapitán vítkovického celku Tomáš Sladký.
     
    00:37
    Tomáš Sladký se po povedené kombinaci vítkovických hráčů dostal ke střele, jeho pokus z bekhendu ale neměl gólové parametry a prosvištěl několik centimetrů od zeleno-bílé branky.
     
    01:20
    Bohemians se snaží napadat vítkovické hráče, ty už ale takřka minutu drží míček na svých holích.
     
    01:57
    I po tvrdém zákroku Luboše Šefčíka budou hosté mít míček ve svém držení. Domácí hráč si při svém zákroku totiž nedovoleně míč popostrčil nohou.
     
    02:41
    Tak to byl zákrok! Jan Jastřembský obdržel krásnou přihrávku od Tomáše Sladkého a ze střední vzdálenosti otestoval domácího brankáře Michala Kotoučka. Ten vytáhl bezchybný zákrok, kterým zastavil míček mířící do branky.
     
    03:27
    A Vítkovice jsou opět u míčku, domácí celek se dnes opravdu k nčemi moc nedostává.
     
    03:39
    A je tu další šance! Lukáš Hájek využil zmatku před zeleno-bílou brankou a z bezprostřední blízkosti se pokusil vsítit gól. Jeho tvrdá střela ale mířila pouze do připraveného brankáře domácích. Michal Kotouček si tak připisuje další povedený zákrok.
     
    04:38
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Tak to byla hrubka brankáře! MICHAL BRAUER vyslal ze střední vzdálenosti na klokaní branku nepříliš razantní střelu, která ale nakonec propadla Michalovi Kotoučkovi mezi nohama. Asistence: Kryštof Malina
    04:38 Marek BRÄUER - 0:1
     
    05:09
    I na druhé straně to jiskří! Jeden z hráčů Bohemians po povedeném průniku středem hřiště rozezněl pravou tyčku vítkovické branky! Při Petru Gurkovskému teď stáli všichni svatí.
     
    05:50
    A další pokus na vítkovickou branku! Tentokrát pálil finský hráč Konsta Kupela, který ale ze střední vzdálenosti pálil pouze do středu branky, kde už číhal připravený Gurkovský.
     
    06:40
    Bohemians se po obdrženém gólu lepší. Vítkovický nátlak ustává a i hráči zeleno-bílého celku se dostávají do šancí.
     
    07:06
    Útočník Josef Juha to zkusil z otočky! Jeho nepříliš razantní střela ale nakonec skončila sražená vysoko nad hostující brankou.
     
    07:49
    Domácí Šebek teď měl obrovskou šanci rozehrát gólovou příležitost! V úniku tři na jednoho ale nepřekonal hostujícího obránce, pro sraženou přihrávku si vyskočil hostující brankář.
     
    08:55
    Bohemians už takřka minutu drží míček na svých holích. Vítkovice teď opravdu polevili v předváděné hře.
     
    09:53
    Po krátké pauze se Bohemians opět dostávají k míčku a připisují si další šanci! Josef Juha se protlačil před branku hostujícího celku, jeho střela z metru ale skončila sražená v mantinelech za brankou.
     
    10:41
    Teď se po delší pauze dostávají do útoku i hosté. Nakonec z toho nich po zákroku Michala Chudiny nebude, Bohemians se opět podívají do útoku.
     
    11:27
    Konsta Kupela chtěl na svého protihráče vyzrát kličkou. Vítkovický obránce se ale nenachytal a povedeným obranným zákrokem uhasil rodící se šanci "Klokanů".
     
    12:13
    Tak to byla šance! Roman Oborák pálil po povedeném přenesení z druhé strany hřiště do odkryté branky domácího celku, na poslední chvíli ale Michal Kotouček předvedl neskutečný zákrok, kterým uchránil zeleno-bílou branku.
     
    13:38
    Bohemians právě vstřelili branku!
    Tak to bylo něco! PATRIK ŠEBEK stál na konci povedené kombinace! Jeho krásná střela z bezprostřední blízkosti branky byla už jen pomyslná třešnička na dortu. Je srovnáno!
    13:38 Patrik ŠEBEK - 1:1
     
    14:12
    Další šance pro Vítkovice! Jan Jastřembský se úplně osamocený ocitl před brankou domácího Michala Kotoučka, z dobré pozice už ale nebyl schopný pořádně vypálit. Míček se mu svezl po holi a skončila v mantinelech za brankou.
     
    15:27
    A máme tu trestné střílení! Matyáš Krebner si naběhl před branku hostujícího celku, kde byl tvrdě přistrčen jedním z hostujících obránců. Debaty kapitána Tomáše Sladkého jsou zbytečné. Zahrávat trestné střílení bude hráč Josef Juha.
     
    15:27
    Bohemians právě vstřelili branku!
    Obrat dokonán! JOSEF JUHA si zkušeně počíhal na brankářův pohyb a technickou střelou skóroval k pravé tyči! Bez asistence.
    15:27 Josef JUHA - 2:1
     
    16:12
    Přihrávku střelce Josefa Juhy pokryl hostující brankář Petr Gurkovský do svého náručí. Do útoku se tak teď dostanou hosté z moravské části Ostravy.
     
    16:47
    Přestože se po skákavé přihrávce nedostal Tomáš Sladký ke střele, míček zůstává u hráčů z Vítkovic.
     
    17:21
    Josef Rýpar se z levé strany opřel do střely, která skončila na levé tyčce domácí branky! Tohle byla velká šance, hosté nebylo daleko od skórování.
     
    17:50
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    A tentokrát to tam už padlo! ADAM DELONG si povodil míč středem hřiště, aby následně ze střední vzdálenosti poslal dělovku do pravého růžku domácí branky. Brankář neměl velkou šanci tuto mimořádnou střelu nějak zastavit. Bez asistence.
    17:50 Adam DELONG - 2:2
     
    18:40
    Vítkovice už takřka minut drží míček na svých holích a neúspěšně vymýšlejí, jak překonat domácí obranu, která zatím drží pevně jako beton.
     
    19:00
    Pravá probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:12
    Marek Brauer se opřel ke střele, která nesplňovala určité gólové parametry a skončila v mantinelech za domácí brankou.
     
    19:54
    Dlouhou přihrávku hostujícího Rýpara vystihl domácí brankář Kotouček. V téhle třetině se toho už moc nestane.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina nám přinesla vyrovnané klání ve kterém měli mírně navrch hosté z Vítkovic. V 5. minutě šli hosté po chybě domácího brankáře do vedení, trefil se Michal Brauer. Ve 14. minutě už ale Patrik Šebek vyrovnal skóre dnešního zápasu. O dvě minuty se hráči Bohemians radovali z dalšího gólu, z trestného střílení skóroval Josef Juha. V 18. minutě už ale zase bylo po trefě Adama Delonga vyrovnáno.
     
    Druhá třetina začne zhruba v 17:35.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:04
    Úvodní buly druhé třetiny vyhrávají hosté.
     
    20:47
    Střela finské posily Bohemians Maxe Seilonema nakonec branku Vítkovic neohrozila. Mířila totiž těsně vedle pravé tyčky.
     
    20:57
    Bohemians teď vyvíjí velký tlak na vítkovickou branku. Hosté si takový vstup do druhé třetiny zřejmě nepředstavovali.
     
    21:59
    Velká šance pro domácí celek! Patrik Kieler se napřáhl ke střele, která i přesto, že byla sražená, málem skončila v hostující brance. Petr Gurkovský sice nemusel zasahovat, klidnou mysl z toho ale určitě neměl.
     
    22:05
    Nedáš dostaneš tentokrát neplatilo. Rostislav Gattnar k tomu měl ale velmi blízko, svůj takřka samostatný únik na domácí branku ale nebyl schopný gólově zakončit.
     
    22:57
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Tak to bylo něco! Josef Rýpar byl nejdříve tvrdě sražen před brankou domácího celku. O několik vteřin jen těsně netrefil míček, který by jistojistě zamířil do odkryté branky domácího celku. Už chtěl vášnivě debatovat s rozhodčím, když v tom Jan Jastřembský bleskově rozehrál hru na ADAMA DELONGA, který už jen dorazil míček do odkryté branky domácích. Vítkovice dokonávají druhý obrat dnešního utkání a jdou do vedení! Asistence: Jan Jastřembský
    22:57 Adam DELONG - 2:3
     
    24:52
    Rostislav Gattnar při svém průniku klokaní obranou si nedovoleně přidržel protihráče, což neuniklo bystrému oku jednoho z rozhodčích. Rozhodčí teď na hřiště zbytečně pouští emoce.
     
    25:44
    Tak to bylo velké zaváhání! Max Seilonen měl obrovskou šanci skórovat do odkryté branky hostující celku, svůj střelecký pokus ale nakonec promáchl. Tohle ho bude asi hodně mrzet.
     
    26:38
    Přestože hra nestrádá na rychlosti, gólových šanci je v druhé třetině jako šafránu.
     
    27:15
    Další artikl vyslaný na hostující branku. Josef Juha se ze střední vzdálenosti napřáhl ke střele, kterou musel Petr Gurkovský vyrážet nad vítkovickou branku, nechybělo mnoho a byl by z toho gól.
     
    27:29
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Tak to byla krásná kombinace! TOMÁŠ SLADKÝ z bezprostřední blízkosti už jen dorážel míček do "klokaní" branky. Asistence: Adam Delong
    27:29 Tomáš SLADKÝ - 2:4
     
    28:21
    Domácí Konsta Kupela svojí přihrávku z těžké pozice před hostující brankou nikoho nenašel. Míček tak skončil ve spárech dravého Petra Gurkovského.
     
    29:22
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Tak tohle bylo chytetelné! LUKÁŠ HÁJEK si na pravé straně hřiště několikrát povodil míček sem tam, aby následně vyslal tvrdou střelu pod víko domácí branky. Střela byla chytatelná, Michalu Kotoučkovi ve výhledu ale zřejmě bránil jeden z hostujících hráčů. Asistence: Lukáš Řezanina
    29:22 Lukáš HÁJEK - 2:5
     
    30:00
    I na druhé straně to jiskří! Pokus Daniela Cabejšeka nepatřil k těm povedenějším a skončil v mantinelech za vítkovickou brankou.
     
    30:52
    Po tvrdém zákroku Tomáše Sladkého se zřejmě bude vylučovat. A ano! Tomáš Sladký si půjde sednout na dvě minuty hrubost. Zároveň je ale vyloučen i jeho spoluhráč Jan Jastřembský za sekání.
     
    31:06
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Tak toto je neskutečné! V dvojnásobném oslabení se prosazuje ADAM DELONG. Trefuje se takřka z poloviny hřiště. Bez asistence.
    31:06 Adam DELONG - 2:6
     
    31:06
    Michal Kotouček dnes už chytat nebude. Po velmi bídném výkonu ho nahradí jeho kolega Tomáš Hyršl.
     
    32:03
    To byl zákrok! Josef Juha se opřel do tvrdé střely z velké blízkosti hostující branky. Jeho tvrdý pokus ale vykryl dnes skvěle chytající Petr Gurkovský.
     
    32:53
    Hosté z Vítkovic hrají v plném počtu hráčů. Bohemians si až na jednu střelu v dvojnásobné přesilovce nevypracovali zhola nic, za to obdrželi gól od Adama Delonga.
     
    33:31
    Josef Rýpar si půjde za řeči na dvě minuty zchladit. Netřeba zmiňovat, že vítkovická střídačka je v jednom ohni.
     
    34:15
    Bohemians právě vstřelili branku!
    Josef Rýpar může opět zasáhnout do hry. MAX SEILONEN stál na konci povedené kombinace, jeho střela ze středu hřiště patřila k tomu nejlepšímu, co může dnešní zápas nabídnout. Asistence: Lauri Laine
    34:15 Max SEILONEN - 3:6
     
    34:29
    A je tu další vyloučení! Tentokrát jde na trestnou lavici Marek Brauer. Bohemians teď budou mít další dvouminutovou přesilovku.
     
    36:09
    A je tu další přesilová hra Bohemians ve které se domácí celek trápí. Vítkovice jsou velmi překvapivě častějším držitelem míčku než Bohemians v početní výhodě.
     
    36:29
    Vítkovice hrají v plném počtu.
     
    37:49
    Vítkovice už takřka dvě minuty drží míček a vypadá to, že opravdu nikam nespěchají.
     
    38:25
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Hosté z Vítkovic nikterak neváhali s rozehráním volného úderu. Lukáš Řezanina bleskurychle rozehrál na LUKÁŠE HÁJKA, který tvrdou střelou vymetl víko domácí branky. Tohle nebyla nechytatelná střela. Asistence: Lukáš Řezanina
    38:25 Lukáš HÁJEK - 3:7
     
    39:00
    Právě probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:58
    Ani pokus Josefa Rýpara na závěr druhé třetiny domácí branku neohrozil. Druhá třetina tak končí za stavu 3:7.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina je za námi. Vítkovice v ní jasně dominovali. Trefili se rovnou pětkrát a rozhodli o průběhu dnešního utkání. Dvakrát skóroval Delong, dvakrát Hájek, po jedné střele přidal kapitán hostující celku Sladký. I "Klokanům" se povedlo skórovat, po finské kombinaci se trefil Seilonen.
     
    Poslední dějství dnešního zápasu začne přibližně v 18:20.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:04
    Vojtěch Zezulka zvítězil v souboji o míček nad Josefem Rýparem. Míček po úvodním buly tak připadne zeleno-bílým hráčům.
     
    40:28
    Bohemians právě vstřelili branku!
    Tak to bylo rychlé! MIKULÁŠ FORMAN si seběhl středem hřiště až do střelecké pozice na pravém křídle odkud poslal tvrdou střelu pod víko vítkovické branky. Asistence: Daniel Cabejšek
    40:28 Mikuláš FORMAN - 4:7
     
    41:45
    Bohemians právě vstřelili branku!
    Na konci neskutečné kombinace, jejíž součástí byl například i stál JAN DOBISÍK, který bekhendem skóroval od odkryté branky Vítkovic. Z dnešního zápasu se stává nečekané drama! Asistence: Josef Juha
    41:45 Jan DOBISÍK - 5:7
     
    42:59
    Hosté z Vítkovic už takřka minutu drží míček na svých holích. Čas utíká velmi rychle a to se hráčům Bohemians pramálo líbí.
     
    44:22
    Už takřka dvě minuty se ani jeden z týmů nedostal do střelecké pozice. Teď drží míček Bohemians.
     
    45:02
    Střelecký pokus Tomáše Kindla proletěl několik centimetrů nad vítkovickou brankou. K míčku se tak opět podívají hosté z Moravy.
     
    45:54
    Pokus vítkovického Adama Delonga neprošel přes val složený z lidských těl. Sražený míček se navíc povedlo vybojovat domácím hráčům, kteří se teď ženou do útoku.
     
    46:58
    Ani jeden z dvojice Jakub Hubálek-Jan Jastřembský nebyl schopný uklidit míček do domácí branky. Skóre tak zůstává stejné.
     
    47:19
    Bohemians právě vstřelili branku!
    Tak to byla trefa! PAVEL ČIHÁK se ze střední vzdálenosti napřáhl ke střele, která skončila až v síťce hostující branky. Asistence: Josef Juha
    47:19 Pavel ČIHÁK - 6:7
     
    48:05
    To byla neuvěřitelná šance! Konsta Kupela obdržel míček před odkrytou branku Vítkovic, stoprocentní šanci finský hráč nevyužil a nepřesvědčivou střelu poslal do mantinelů za brankou.
     
    49:26
    Vítkovice drží míček a vůbec nikam nespěchají. Bohemians ale mají na vstřelení gólu stále dostatek času.
     
    50:17
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Na konci neuvěřitelné kombinace stál ROMAN OBORÁK, jehož trefa byla jen pomyslná třešnička na dortu. Asistence: Lukáš Hájek
    50:17 Roman OBORÁK - 6:8
     
    51:37
    Vítkovice úspěšně uklidňují hru a získávají cenné vteřiny navíc. Konec dnešního zápasu se velmi rychle blíží.
     
    52:38
    Další uběhlá minuta do kapsy vítkovických hráčů. Bohemians se teď opravdu vůbec k ničemu nedostávají.
     
    53:48
    Střela vítkovického Romana Oboráka skončila sražená.
     
    54:07
    Bohemians právě vstřelili branku!
    DANIEL CABEJŠEK teď měl neskutečné štěstí. Po úniku středem hřiště z velkého úhlu prostřelil jinak dobře chytajícího hostujícího brankáře Petra Gurkovsého. Drama opět může začít. Asistence: Mikuláš Forman
    54:07 Daniel CABEJŠEK - 7:8
     
    55:20
    Další uběhlá minuta potvrzuje nervozitu domácích hráčů. Dnešní utkání má opravdové grády a nechybí mu ani emoce. Důkazem toho je teď menší tlačenice po sporném verdiktu jednoho ze sudích.
     
    55:46
    Lukáš Hájek teď odmítl obrovskou šanci ke skórování. Běžel na úplně osamoceného Tomáše Hyršla, kterého chtěl vítkovický útočník překvapit nečekanou střelou z bekhendu. Ta nakonec ale skončila pouze v zámezí domácí branky.
     
    56:31
    Josef Juha teď nedokázal z bezprostřední blízkosti prostřelit hostujícího brankáře. K odraženému míčku se teď navíc dostávají hosté z Moravy.
     
    56:46
    Hra je zastavena, neběží čas.
     
    57:13
    Další šance pro Bohemians! Ale ani tentokrát se Patrik Šebek z dobré pozice ze středu hřiště neprosadil. Jeho střela skončila v náručí hostujícího brankáře.
     
    58:00
    Právě probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:01
    Bohemians hrají bez brankáře!
     
    58:26
    Vítkovice se opět dostávají k míčku. Domácí brankář se vrací zpět do svého brankoviště.
     
    58:44
    Bohemians opět u míčku. Domácí branka teď zeje prázdnotou.
     
    58:44
    Oddechový čas pro domácí.
     
    59:00
    Právě probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:16
    Vítkovice vybojovali míček, domácí gólman se opět vrací do své branky.
     
    59:31
    Pokus Matyáše Krebnera zastavila až helma hostujícího brankáře! Tohle byl velmi důležitý zákrok!
     
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání je u konce, tři body putují do Vítkovic. Ihned v úvodu šli do vedení po trefě Brauera hosté. Pak ale přišel rychlý obrat domácích Bohemians.

    Vítkovice dlouho nečekali na odpověď a sérii pěti gólů zvrátili průběh utkání na svou stranu. Ke konci druhé třetiny se ještě povedlo skórovat jak vítkovickému Hájkovi, tak i zeleno-bílé posole Seilonenovi.

    Do poslední třetiny vlétli domácí jako uragán. Sérii tří "bohemáckých" gólů zastavil až vítkovický Oborák. Střela domácího Cabejšeka ke konci třetiny sice zdramatizovala utkání, vzhledem ke skóre ale byla už jen kosmetická.
     
    To je z naší strany vše, my děkujeme za pozornost a někdy zase na viděnou. (19:00:31)

    Libor Kokoška

    Góly a asistencie: 14. Šebek (Juha), 16. Juha (t.s.), 35. Seilonen (Laine), 41. Forman (Cabejšek), 42. Dobisík (Juha), 48. Čihák (Juha), 55. Cabejšek (Forman) – 5. Bräuer (Malina), 18. Delong, 23. Delong (Jastřembský), 28. Sladký (Delong), 30. Hájek (Řezanina), 32. Delong, 39. Hájek (Řezanina), 51. Oborák (Hájek)


    FbŠ Bohemians: Kotouček (32. Hyršl) – Zezulka, Dobisík, Forman, Šefčík, Čihák, Křivanec, Krbec – Šebek, Krebner, Juha – Seilonen, Laine, Chudina – Kieler, Kindl, Cabejšek – Kupela.
    1. SC TEMPISH Vítkovice: Gurkovský (Souček) – Jan Šebesta, Nehera, Rýpar, Děček, Hubálek, Malina – Firda, Polášek, Oborák – Sladký, Gattnar, Řezanina – Hájek, Bräuer, Jastřembský – Delong, Besta.

    Rozhodca: Martin Valenta, Michal Žďárský