Brugge – Monaco 1:1 (kon.) | Eindhoven – Tottenham 2:2 (kon.) | Barcelona – Inter 2:0 (kon.)
Dortmund – Atlético Madrid 4:0 (kon.) | Galatasaray – Schalke 0:0 (kon.) | Liverpool – CZ Belehrad 4:0 (kon.)
Lok. Moskva – Porto 1:3 (kon.) | Paríž – Neapol 2:2 (kon.)
koniec
Liverpool FC
4:0 (2:0)
FK Crvena Zvezda Belehrad
Streda 24.10.2018, 21:00 • Anfield Road, Liverpool • Liga majstrov • Skupina C
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.
     
    Vitajte pri zápase tretieho kola skupinovej fázy Ligy majstrov medzi FC Liverpoolom a FK Crvenou Zvezdou Belehrad.
     
    FC Liverpool

    Finalista Ligy majstrov z minulej sezóny začal sezónu skvele. V anglickej lige je bez prehry na 2. mieste s bilanciou 7 víťazstiev a 2 remízy a spolu s vedúcim Manchestrom City, za ktorým zaostáva iba o skóre, majú najlepšiu obranu (3 inkasované góly). Tím zvládol i ťažké zápasy s treťou Chelsea (1:1) a Manchestrom City (0:0) a určite bude jedným z hlavných kandidátov na anglický titul.

    V Lige majstrov bol domáci tím nasadený priamo ako štvrtý tím minulej sezóny anglickej Premier League do skupinovej fázy. Nanešťastie pre klub, asi našťastie pre futbalových fanúšikov sa dostal do jednej z najťažších skupín k Parížu SG a Neapolu. S oboma týmito tímami už Liverpool hral, Paríž SG doma porazil vo fantastickom zápase 3:2 a v Neapole podľahol domácim 0:1.
     
    FK Crvena Zvezda Belehrad

    Srbský majster zatiaľ v domácej súťaži suverénne kráča za obhajobou titulu. Z 12 zápasov vyhral 11 a len jediný remizoval, v derby so svojim odvekým rivalom Partizanom 1:1 a už po 12 kolách má na čele sedembodový náskok. Smeruje tak jednoznačne za ďalším titulom a môže venovať viac koncentrácie Lige majstrov.

    Do skupinovej fázy Ligy majstrov sa musela Crvena Zvezda prehrýzť až cez štyri predkolá. Postupne vyradila lotyšský Spartaks (0:0, 2:0), litovskú Südüvu (3:0, 2:0), Spartak Trnava (1:1, 2:1 po predĺžení) a na góly v zápase vonku i rakúsky Red Bull Salzburg (0:0, 2:2). Vo veľmi ťažkej skupine už získal srbský tím i prvý bod, hneď v prvom zápase za remízu doma s Neapolom 0:0, následne ale v Paríži dostal poriadnu nakladačku 1:6. Uvidíme teda, ktorú z tvárí dnes Crvena Zvezda predvedie.
     
    Okrem týchto dvoch tímov sú v skupine C ešte SSC Neapol a Paríž SG. V spoločnosti týchto tímov je Crvena Zvezda jednoznačným outsiderom, môže však byť skutočným jazýčkom na vahách a rozhodnúť o tom, kto postúpi. Liverpool je jasným favoritom tohto zápasu a vzhľadom k situácii v skupine je preňho dôležité nezaváhať v dnešnom zápase.
     
    Úvodné zostavy:

    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, Joe. Gomez, V. van Dijk (C), Robertson – Shaqiri, Fabinho, Wijnaldum – M. Salah, Firmino, Mané.
    Náhradníci: Mignolet – Lovren, A. Moreno, Lallana, Milner, Sturridge, Origi.

    FK Crvena Zvezda Belehrad: Borjan – Stojković (C), Babić, Degenek, Gobeljić – Krstičić, Jovičić – Srnić, Ebecilio, Ben Nabouhane – Boakye.
    Náhradníci: Popović – Savić, Čaušić, V. Simić, Jovančić, Pavkov, Stojiljković.

    Rozhodcovia: Siebert – Seidel, Foltyn (všetci Nemecko).
     
    Oba tímy práve nastupujú na trávnik liverpoolského Anfield Roadu.
     
    Domáci tím bude hrať v tradičných červených dresoch, Crvena Zvezda v tmavomodrých.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Hostia, ktorí rozohrávali, skúsili zaútočiť ako prví, ale ich nákop končí za bránkovou čiarou a rozohrávať bude brankár Liverpoolu Allison.
     
    2
    Oba tímy okamžite po zisku lopty kvôli presingu súpera loptu strácajú a ani jeden z nich ju nemôže zatiaľ dlhšie podržať na kopačkách.
     
    3
    Rozohrávka hostí od brankára Borjana sa cez Stojkovića a Ben Nabouhaneho dostala rýchlo dopredu na Boakyeho, ktorý bol ale v ofsajde. Lopta pre Livepool.
     
    4
    Kapitán domácich sa snažil veľmi riskantne rozohrať akciu na Firmina, toho ale o loptu obrali hostia a následne fauloval Robertson. Priamy kop pre Crvenu Zvezdu.
     
    5
    Center z pravej strany získala obrana Liverpoolu a okamžite rýchlo zaútočila. Loptu však stratil Firmino.
     
    6
    Zápas je zatiaľ plný nepresností a tvrdých súbojov, ani jeden tím sa zatiaľ rozohrávkou nedostal k dlhšej kombinácii na súperovej polovici.
     
    7
    Prvá kolmá prihrávka na Salaha od Maného, ale do ofsajdu.
     
    8
    Domáci už niekoľkokrát veľmi riskantne rozohrávali a hostia získali loptu, ale vždy zatiaľ dokázali zabrániť potenciálne nebezpečnej príležitosti domácich.
     
    9
    Obrana domácich získala loptu a okamžite prišiel nákop na Firmina pri stredovej čiare. Toho zastavil faulom kapitán hostí Stojković.
     
    10
    Prvá súvislejšia kombinácia Liverpoolu. Do šestnástky sa tlačil Salah, lopta mu ale trochu utiekla a dostal sa k nej Firmino, ktorý však trafil nabiehajúceho Alexandra-Arnolda.
     
    11
    Krásny pas zo stredu ihriska od Shaqiriho našiel nabiehajúceho si Salaha, ktorý si nabehol za obranu hostí. Ten si ho stiahol zo vzduchu a skúsil obísť brankára Borjana, ktorý proti nemu včas vybehol. Kľučka Salahovi nevyšla, Borjan loptu chytil. To bola veľká šanca.
     
    12
    Na trávniku leží brankár Borjan, ktorý sa asi zranil pri zákroku proti Salahovi.
     
    13
    Našťastie Borjan je v poriadku a zápas môže po jeho krátkom ošetrení pokračovať.
     
    14
    Fabinho veľmi tvrdo vletel do súperovho záložníka a trafil ho do členkov. Rozhodca žltú kartu Fabinhovi neudelil.
     
    15
    Ďalší nákop na Salaha, tentokrát od pravého obrancu Alexandra-Arnolda, Borjan je ale pri ňom ako prvý.
     
    16
    Liverpool ale získal loptu po jeho rozohrávke a po krátkej kombinácii v strede poľa prišiel ďalší nákop na útočníkov. Opäť ho chytá brankár Borjan.
     
    17
    Boakye sa snažil na pravom krídle prebiť cez Robertsona a Maného, ale nepodarilo sa mu to a posunul loptu len na Stojkovića, ktorý získal aspoň rohový kop.
     
    18
    Center z rohu letel na bližšiu tyč priamo na nohu stopéra Babića, ktorý úplne voľný poslal loptu vysoko nad.
     
    19
    Pomalá postupná kombinácia domácich sa výrazne zrýchlila po prihrávke dopredu, ale Salah sa okolo obrancu neobtočil a Firmino už sa k lopte nedostal. Obranca hostí loptu odkopáva.
     
    20
    Liverpool dal gól!

    Krásna kolmica Shaqiriho našla Robertsona, ktorý si nabiehal do šestnástky. Ten sa neulakomil, prihral do šestnástky do druhej vlny ROBERTOVI FIRMINOVI, ktorý si loptu zastavil, zasekol si obrancu a vystrelil. Jeho strelu asi ešte tečoval jeden z obrancov Crvenej Zvezdy do protipohybu brankára Borjana, každopádne Firmino otvára skóre zápasu. 1:0 pre Liverpool!
    20. Roberto Firmino (LIV) - 1:0
     
    22
    Van Dijk a Boakye sa zrazili hlavami vo vzdušnom súboji. Vypadá to ale, že obaja budú v poriadku.
     
    24
    Nebezpečný center Gobeljića zľavo odvrátil tesne pred Boakyem v šestnástke obranca Liverpoolu. Crvena Zvezda sa ale drží na polovici Liverpoolu.
     
    25
    Ale prichádza ďalšia blesková akcia Liverpoolu. Loptu si potiahol po ľavej strane Mané, ktorý prihral nabiehajúcemu Salahovi. Ten ale loptu trafil veľmi zle a končí mimo.
     
    26
    Nákop Van Dijka dopredu našiel Robertsona. Ten si narazil so Salahom v strede a nacentroval do šestnástky. Center ale minul Mané i Salah.
     
    27
    Crvena Zvezda zakladá útok od vlastných obrancov, na polovici domácich sa ale nedokáže dlhodobejšie udržať.
     
    28
    Tvrdý zákrok Babića na Salaha zozadu. Rozhodca Siebert ani tentokrát nevytiahol žltú kartu.
     
    29
    Hostia kombinujú na polovici Liverpoolu, dvakrát už ale ich pokusy o kolmicu na Boakyeho zastavil kapitán domácich van Dijk.
     
    31
    Teraz zase kombinuje Liverpool. Tempo v posledných minútach trochu opadlo.
     
    32
    Henderson prihral Wijnaldumovi, ten vysunul Maného a ten nádhernou otočkou vysunul Salaha do samostatného úniku. Opäť mu ale kľučka na Borjana nevyšla a i po druhýkrát ho brankár hostí vychytal. Rozhodca až po Salahovom zakončení odpískal ofsajd, takže prípadný gól by i tak neplatil.
     
    34
    Robertson získal už stratenú loptu na ľavom krídle pre Firmina, ktorý mu loptu vrátil. Ľavý obranca domácich skúsil vystreliť z uhlu, jeho strela ale letela vysoko nad až takmer k rohovej zástavke.
     
    36
    Pekná akcia hostí. Ben Nabouhane vysunul do šestnástky Jovičića, ktorý chcel nacentrovať pred bránu. Jeho center ale zrazil o neho za bránkovú čiaru Fabinho. Odkop od brány Liverpoolu.
     
    37
    Fabinho získal loptu v strede poľa, prihral doľava na dnes veľmi aktívneho Robertsona. Jeho center obrana hostí odvrátila.
     
    38
    Lopta sa ale znovu vrátila k Liverpoolu. ktorý pokračoval v kombinácii. Zakončil ju strelou do stredu brány spoza šestnástky Shaqiri. Borjan bez problémov chytá.
     
    39
    Liverpool má jednoznačne kontrolu nad zápasom, po prvých minútach získal i prevahu v strede poľa a hostia čakajú len na rýchle brejky.
     
    40
    Faul Jovičića na Fabinha zozadu. Opäť bez žltej karty, ale Liverpool bude mať priamy kop z cca 35 metrov.
     
    41
    Pri lopte stoja Shaqiri a Aleander-Arnold.
     
    41
    Shaqiri len jemne nakopol loptu smerom k bráne, Borjan jeho center v pohode chytil.
     
    42
    Mohamed Salah získal roh a sám ho šiel i kopnúť. Priamo od rohovej zástavky chcel prekvapiť brankára Borjana strelou, trafil však len bočnú sieť.
     
    43
    Ďalší tvrdý zákrok zozadu, tentokrát Stojković trafil Maného, opäť bez žltej karty. Rozhodca zatiaľ púšťa veľmi tvrdú hru hostí.
     
    44
    Krásna akcia Liverpoolu, kedy sa lopta na hranici šestnástky dostala cez Salaha a Maného, ktorý prepustil loptu ďalej, až na nabiehajúceho Robertsona. Ten ale loptu trafil veľmi zle a v dobrej pozícii minul.
    44. Andrew Robertson (LIV)
     
    45
    Liverpool dal gól!

    Wijnaldum získal loptu v strede poľa a okamžite prihrával dopredu na Shaqiriho. Ten na hranici šestnástky len jemne sklepol loptu do behu MOHAMEDOVI SALAHOVI, ktorý si loptu potiahol a zoči-voči brankárovi trafil presne k ľavej tyči. 2:0 pre Liverpool!
    45. Mohamed Salah (LIV) - 2:0
     
    45
    Nadstavujú sa dve minúty.
     
    45+1
    Hostia skúsili prekvapiť obranu domácich pasom na Boakyeho na hrote, obrana Liverpoolu si poradila a získala loptu.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Začiatok prvého polčasu bol plný nepresností a súbojov, postupom času ale získal prevahu favorizovaný Liverpool. Hlavne v druhej časti prvého polčasu úplne ovládol hru, krásnymi kombináciami sa dostával do jednej nebezpečnej príležitosti za druhou a dve z nich pretavil gólmi Firmina a Salaha i do polčasového vedenia 2:0. Uvidíme, či v druhom polčase budú hostia schopný zvrátiť vývoj zápasu.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 22:03.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    V zostavách cez prestávku nedošlo k žiadnym zmenám.
     
    46
    Prvý útok druhého polčasu má Crvena Zvezda Belehrad. Kombináciu hostí ukončil vypichnutím lopty Wijnaldum.
     
    47
    Shaqiriho center hľadal pred bránou Firmina a Salaha. Druhý menovaný si skúsil obhodiť obrancu, zahnal sa ale len do rohu a tam loptu stratil.
     
    48
    Po aute hostí ale získal loptu opäť Liverpool, ktorý je znovu nasťahovaný na polovici hostí.
     
    48
    Akcia končí Fabinhovou strelou z hranice šestnástky. Vôbec sa mu ale nevydarila a letí výrazne mimo.
     
    49
    Hostia si nedokážu poradiť s presingom Liverpoolu, ktorý opäť získal loptu.
     
    50
    Mané v šestnástke obišiel dvoch obrancov a pri pokuse urobiť to isté i so Stojkovićom ho domáci kapitán trafil rukou do hrude. Mané pádu výrazne pridal a hneď po páde sa díval smerom k rozhodcovi, ktorý najprv nereagoval, ale následne po rade od bránkového rozhodcu odpískal penaltu!
     
    50
    Za penaltový zákrok na Maného dostal prvú žltú kartu zápasu kapitán Crvenej Zvezdy Filip Stojković.
     
    51
    Liverpool dal gól!

    Loptu na penaltu si postavil MOHAMED SALAH a bombou do stredu brány zvyšuje na 3:0 pre Liverpool.
    51. Mohamed Salah (LIV) - 3:0
     
    54
    Po ďalšom zisku lopty prišiel center do šestnástky na nabiehajúceho Alexandra-Arnolda, ktorý ale trafil veľmi slabo a Borjan loptu chytil.
    54. Trent Alexander-Arnold (LIV)
     
    55
    Úplne zbytočne nakopol Nenad Krstičić bežiaceho Shaqiriho a dostáva zaslúženú žltú kartu.
     
    55
    Priamy kop z nebezpečnej pozície zblokoval Ben Nabouhane rukou. Ďalší priamy kop prakticky z toho istého miesta.
     
    56
    Druhý priamy kop opäť zblokoval múr a následný center odvrátila obrana hostí.
     
    57
    Stojkovića pri vyvážaní lopty trafil zboku do nohy Fabinho. Rozhodca, ktorý stál blízko, faul neodpískal. Rozhodca Siebert zatiaľ púšťa veľmi tvrdú hru a evidentné fauly netrestá. Veľmi slabý výkon rozhodcu.
     
    60
    Fabinho opäť trafil zozadu hráča hostí s loptou, tentokrát bol odpískaný aspoň faul. Stále ale neprišla žltá karta.
     
    61
    Nákop z obranu po zisku lopty našiel Maného. Jeho strelu zblokoval Stojković.
     
    62
    A zápas sa výrazne priostruje. Alexander-Arnold zrazil úplne zbytočne k zemi Gobeljića.
     
    63
    Strelu Firmina z cca 25 metrov vyrazil Borjan.
     
    63
    Boakye vystrelil z veľkej diaľky veľmi mimo. Strela do štatistík.
     
    65
    Prvé striedanie zápasu prichádza v tíme hostí, odchádza Lorenzo Ebecilio a na ihrisko prichádza Dušan Jovančić.
     
    66
    Ďalší tvrdý súboj o loptu v strede poľa a opäť je v tomto súboji Fabinho. Tentokrát sa ale píska faul Crvenej Zvezdy.
     
    68
    Rohový kop Liverpoolu letel na van Dijka, pred ním ale odhlavičkoval obranca hostí.
     
    68
    Prvé striedanie Liverpoolu, odchádza Xherdan Shaqiri, miesto neho prichádza Adam Lallana.
     
    69
    Prvá väčšia príležitosť hostí! Srnić vypichol loptu Wijnaldumovi, potiahol si ju doprava a po narážačke s Boakyem poslal do šestnástky Liverpoolu strieľanú prihrávku. Našťastie pre domácich na ňu Ben Nabouhane, ktorý sa za ňou naťahoval, nedosiahol.
     
    70
    Liverpool po treťom góle výrazne poľavil a hneď sa mu to mohlo vypomstiť.
     
    71
    Teraz je ale už opäť usadený pevne pred šestnástkou Crvenej Zvezdy a rozvíja ďalšiu útočnú kombináciu.
     
    72
    Jovičić získal loptu pri vlastnej šestnástke a ťahal ju asi 40 metrov. Obišiel pri tom dvoch hráčov Liverpoolu, prihrávka do otvorenej obrany na Srnića sa mu už ale nevydarila a lopta končí v aute.
     
    73
    Druhé striedanie Liverpoolu, z ihriska odchádza dvojgólový Mohamed Salah, a prichádza Daniel Sturridge.
     
    74
    Ďalší tvrdý zákrok odzadu, Branko Jovičić na ľavej strane trafil Robertsona a dostáva za to žltú kartu.
     
    75
    A práve Branko Jovičić odchádza z ihriska, a miesto neho prichádza Goran Čaušić.
     
    76
    Priamy kop Liverpoolu zblokoval Ben Nabouhane v múre hlavou do vlastnej ruky. Jasná penalta!
     
    76
    Maného penaltu vyrazil brankár Borjan na brvno!
    76. Sadio Mané (LIV)
     
    80
    Liverpool dal gól!

    Wijnaldum vypichol pred šestnástkou loptu, posunul ju Sturridgeovi, ktorý nezaváhal, vysunul vľavo nabiehajúceho SADIA MANÉHO a ten, naťahujúc sa v páde za loptou, ju posunul pod padajúcim brankárom Borjanom do siete.
    80. Sadio Mané (LIV) - 4:0
     
    80
    Posledné striedanie hostí, z ihriska odchádza El Fardou Ben Nabouhane a namiesto neho prichádza Veljko Simić.
     
    82
    Ďalšia obrovská šanca Liverpoolu! Mané získal loptu na polovici, krásnou kolmicou vysunul Lallanu, ktorý ale sám pred brankárom neuspel. Borjan ho vychytal pravou nohou.
    82. Adam Lallana (LIV)
     
    82
    Zápas končí pre ľavého obrancu Liverpoolu Andyho Robertsona, miesto neho prichádza na ihrisko Alberto Moreno.
     
    84
    Strely sú aktuálne 20:3 v prospech domácich. O víťazovi zápasu a i objektívne lepšom tíme nie sú v dnešnom zápase žiadne pochybnosti.
     
    85
    Alberto Moreno si na ľavom krádle narazil s Lallanom a nabehol si do otvorenej obrany hostí. Rozhodca mu odpískal ofsajd.
     
    86
    Za (koľkýkrát sa to už dnes opakuje) ďalší zákrok zozadu pri súperovej šestnástke dostáva žltú kartu Dušan Jovančić.
     
    87
    Liverpool kontroluje loptu a evidentne sa stále snaží pridať ďalší gól.
     
    88
    Frustrácia hostí je už evidentná. Mané obišiel Marka Gobeljića, ktorý to neuniesol a sotil ho zozadu. Žltá karta pre ľavého obrancu hostí.
     
    89
    Sturridgeovu strelu spoza šestnástky k ľavej tyči vyrazil napriek štyrom inkasovaným gólom dnes skvelý brankár Borjan.
     
    90
    Následný rohový kop najprv odvrátil obranca na prednej tyči a následnú akciu zakončil Moreno strelou vysoko nad.
     
    90
    Rozhodcovia pridávajú k druhému polčasu tri minúty.
     
    90+2
    Napriek tomu, že už je nadstavený čas, tak Liverpool stále útočí. Firmino krásne vysunul za obranu Maného, ktorý ale tentokrát trafil len bočnú sieť.
    90+2. Sadio Mané (LIV)
     
    90+3
    A ešte jeden útok domácich. Mané si vymenil úlohy s Firminom z predošlej situácie a tentokrát on vysunul do nábehu Firmina, ktorý preniesol hru na druhú stranu a akciu zakončil strelou do stredu brány Sturridge.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    FC Liverpool úplne ovládol dnešný zápas. Crvena Zvezda nestačila favoritovi v žiadnom ohľade, na polovicu Liverpoolu sa dostala len sporadicky a až na jednu nebezpečnú situáciu sa nedostala do žiadnych gólových príležitostí. Liverpool mohol vyhrať i výraznejším rozdielom, hostí ale ešte niekoľkokrát podržal skvelými zákrokmi brankár Borjan.
     
    Keďže druhý zápas tejto skupiny medzi Parížom SG a SSC Neapol sa skončil remízou 2:2, tak je po tomto kole FC Liverpool na čele so šiestimi bodmi. V závese za ním je SSC Neapol s piatimi bodmi, na treťom mieste je Paríž SG so štyrmi bodmi a posledná je Crvena Zvezda s jedným bodom. Skupina C teda bude asi veľmi dramatická až do posledného kola.
     
    To je odo mňa pre dnešok všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:59:50)

    Michal Sadlek

    Góly: 20. Firmino, 45. M. Salah, 51. M. Salah (pen.), 80. Mané

    Karty:   50. Stojković (CZB), 55. Krstičić (CZB), 74. Jovičić (CZB), 86. Jovančić (CZB), 88. Gobeljić (CZB)

    Nepremenená penalta: 76. Mané (LIV), brankár Borjan zneškodnil


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 12:0. Střely mimo: 7:3. Rohy: 4:1. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 10:20.
    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, Joe. Gomez, V. van Dijk (C), Robertson (82. A. Moreno) – Shaqiri (68. Lallana), Fabinho, Wijnaldum – M. Salah (73. Sturridge), Firmino, Mané.
    Náhradníci: Mignolet – Lovren, A. Moreno, Lallana, Milner, Sturridge, Origi.

    FK Crvena Zvezda Belehrad: Borjan – Stojković (C), Babić, Degenek, Gobeljić – Krstičić, Jovičić (75. Čaušić) – Srnić, Ebecilio (65. Jovančić), Ben Nabouhane (80. V. Simić) – Boakye.
    Náhradníci: Popović – Savić, Čaušić, V. Simić, Jovančić, Pavkov, Stojiljković.

    Rozhodca: Siebert – Seidel, Foltyn (všetci Nemecko)

    Diváci: 53 024