Sigma Olomouc – Zlín 1:1 (kon.) | Příbram – Jablonec 0:6 (kon.) | Ostrava – Karviná 1:1 (kon.)
Slovácko – Teplice 0:2 (kon.)
koniec
SK Sigma Olomouc
1:1 (0:0)
FC Zlín
cz Sobota 20.10.2018, 15:00 • Andrův stadion, Olomouc (kapacita: 12 566 míst) • Česká FORTUNA:LIGA • 12. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    Sladký se dostal na hranici vápna k palbě a jeho oblouček málem doletěl až do šibenice, rána ale neměla dostatečnou rychlost, Dostál jí tak chytil bez potíží do rukou.
     
    90+2
    Zlín si nachystal poslední střídání zápasu, místo Róberta Matejova jde na hřiště Libor Holík.
     
    90+1
    Hned dvě šance během krátké chvíle! Jean-David Beauguel nejprve pálil těsně vedle branky, po brejku pak na druhé straně mířil Dvořák po zemi pouze k rukám Dostála.
     
    89
    Olomouc málem slavila druhou branku! Hanáci se totiž dostali ke střelbě z větší vzdálenosti a právě David Houska měl na kopačce rozdílovou trefu, jeho rána i s přispěním teči ale míří mimo branku.
     
    89
    Další žlutou kartu dostává ještě Lukáš Bartošák (ZLN) za předcházející faul v nepřerušené hře.
     
    89
    Václav Pilař pronikal po pravém křídle, jenže Zoran Gajič (ZLN) jej srazil k zemi. Sudí mu tak vytahuje za tento skluz žlutou kartu.
     
    87
    Ondřej Bačo nyní musí s obrovskou úlevou poděkovat Stanislavu Dostálovi, neboť právě s přispěním zlínského beka málem padla olomoucká branka. Hanáci však následně dorážku nedokončili k úspěchu.
     
    86
    Nešpor si naváděl míč na levačku, jenže přesně v ten moment jej Róbert Matejov (ZLN) přidržením za dres poslal k zemi. Sigma dostává k dispozici standardku z levého křídla. Zlínský obránce pak žlutou kartu.
     
    82
    Gajič se málem stal hrdinou! Jeho diagonální rána z vápna totiž nečekaně proletěla po trávníku těsně vedle tyče Buchta se za ní jen s velkým oddechnutím ohlédl.
     
    80
    Zlín podruhé v utkání střídá, Tomáše Poznara nahrazuje Alexandr Jakubov.
     
    76
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Olomoucký tribun vybuchuje euforií! Na řadu totiž přichází vyrovnání, když se dokázal k dlouhému centru Jakuba Plška dostat JIŘÍ TEXL, který i s přispěním nečekaných odrazů míče dokázal zamířit přesně k tyči. Dostál byl na zemi příliš pozdě. Václav Jílek se může pochválit za fantastické střídání, střelec branky byl na hřišti jen pár sekund.
     
    74
    Olomoucký stoper Jan Štěrba je viditelně neschopen další hr, kouč Václav Jílek tak musí využít svého posledního střídání. Na hřiště míří Jiří Texl.
     
    74
    Stanislav Dostál (ZLN) viditelně knockautoval nabíhajícího Nešpora na hranic vápna na levém křídle, čímž si vysloužil žlutou kartu. Oba brankáři tak mají po dnešku minimálně jedno karetní napomenutí,
     
    71
    Michal Bílek si připravil první střídání v základní sestavě, Lukáše Holíka nahradil Petr Hronek.
     
    68
    Olomouc měla hned několik tutovek! Při rohovém kopu totiž míč doskákal do skrumáže před Dostálem, kde hned několik hráčů málem dotlačilo balón za ležící Zlínské. Naposledy Štěrba pálil pouze vedle.
     
    62
    Nešpor se dostával na hranici vápna do šance, ale těsně před zákrokem Dostála jej odstavil od míče Buchta. Podle sudích nešlo o situaci mimo rámec pravidel, olomoucký brejk tak zůstává nevyužit.
     
    59
    Hanáci si přichystali druhé střídání zápasu, místo Juraje Chvátala se dostává na hřiště Pavel Dvořák coby posílení útočných řad.
     
    57
    Zlín se valil do jednoznačné gólovky, ale Miloš Buchta (OLO) celou situaci zachránil výběhem před vápno a rychlým skluze po Poznarových kotnících. Sudí mu za to uděluje žlutou kartu. Hanáci ovšem měli velké štěstí, celou situaci málem do prázdné branky dohrál Bartošák.
     
    51
    Zlín právě vstřelil branku!
    A je tu první branka utkání! Obrovskou euforii Zlína odstartovala rána JEANA-DAVIDA BEAUGUELA, který se pořádně při standardce opřel do balónu a trefil přesně levou šibenici. Buchta se sice stačil odpíchnout od země, na ránu ale nedosáhl.
     
    49
    Bartošák se na levém křídle dostal ke střelbě a hned pořádně Buchtu protáhl. Olomoucký brankář jeho bombu vytáhl jen díky konečkům prstů. Olomouc měla velké štěstí!
     
    45+1
    Matejov se ještě těsně před koncem poločasu dostal k palbě zpoza vápna, ale rána doprostřed nakonec byla v možnostech brankáře Buchty. Ten míč chytá přímo do rukavic.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje 1 minutu nad standardní hrací čas!
     
    45
    Lukáš Holík měl na noze branku! Zlínský záložník se dostal na pravém křídle naprosto osamocen k míči a měl velký přehled o horším postavení Buchty. I přesto se však nakonec netrefil, balón letěl milimetry vedle levé tyčky.
     
    39
    Plšek procházel naprosto sám, avšak těsně před zakončením Buchta olomouckého útočníka obral o míč. Podle sudího dle pravidel, penalta se tak tentokrát nepíská.
     
    37
    Hnaníček si připsal obrovskou tutovku! Štěrba totiž skluzem nezachytil nahrávku osu a umožnil v nahrávání Poznarovi, následně rána prvně jmenovaného hráče ale skončila u olomouckého brankáře.
     
    29
    Petr Jiráček (ZLN) nyní až příliš okatě podržel rozehrávajícího Štěrbu, což neušlo sudímu Rejžkovi. Zlínský kapitán si tak vysloužil žlutou kartu.
     
    24
    Olomouc nebyla daleko první brance! Plšek se zjevil na vzdálenější tyči a rychlou hlavičkou poslal míč přesně do šibenice. Dostál si však zapisuje na straně Fastavu fantastický zákrok.
     
    23
    Martin Sladký (OLO) skluzoval unikajícího Bartošáka, který se mohl zjevně dostat do vyloženého brejku. Sudí Rejžek tak celkem logicky vytahuje žlutou kartu.
     
    19
    Olomouc se poprvé výrazněji prosadila. Nešpor se sice dostal ve vápně ke střele, jenže rána z první se i vinou horší nahrávky nakonec nepovedla. Dostál byl u tyče připraven a balón chytá do rukavic.
     
    13
    A další příležitost Zlína! Beauguel se dostal ve vápně naprosto nehlídán k hlavičkování a jeho příležitost málem Buchtu překvapila. Francouzský útočník nicméně mířil obloučkem těsně nad.
     
    11
    Kouč Václav Jílek zřejmě zkouší jinou taktickou variantu, neboť Roman Polom nevypadá opticky zraněn či neschopen hry. Na hřišti jej nahrazuje Juraj Chvátal.
     
    9
    Zlín už sice slavil branku, podle názoru sudího šlo ale o ofsajdovou situaci. Fastav tak musí absolvovat návrat vzad, Hanáci budou rozehrávat z vlastní šestnáctky.
     
    7
    A první větší šance! Matejov se pořádně opřel do míče zpoza šestnáctky, leč trajektorie střely nakonec těsně neproletěla nad Buchtou. Balón proletěl pár centimetrů nad břevnem. Velké štěstí na straně domácích!

    Johan Čáp

    Góly: 76. Texl (Plšek) – 51. Beauguel

    Karty:   23. Sladký (OLO), 57. M. Buchta (OLO) – 29. Jiráček (ZLN), 74. S. Dostál (ZLN), 86. Matejov (ZLN), 89. Gajič (ZLN), 89. Bartošák (ZLN)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 4:8. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 17:25.
    SK Sigma Olomouc: M. Buchta – Sladký, Štěrba (74. Texl), Polom (11. Chvátal, 59. P. Dvořák), Vepřek (C) – Kalvach – Zahradníček, Houska, Plšek, Pilař – Nešpor.
    Náhradníci: Mandous – Kotouč, Yunis, Manzia, P. Dvořák, Chvátal, Texl.

    FC Zlín: S. Dostál – Bačo, P. Buchta, Gajič – Matejov (90+2. Li. Holík), Hnaníček, Lu. Holík (71. Hronek), Jiráček (C), Bartošák – Beauguel, Poznar (80. Jakubov).
    Náhradníci: Šiška – Hronek, Li. Holík, Jakubov, J. Balić, Vyhnal, Masař.

    Rozhodca: Rejžek – Nádvorník, Flimmel

    Diváci: 3429