Bielorusko – Moldavsko 0:0 (kon.) | Luxembursko – San Maríno 3:0 (kon.)
koniec
Bielorusko
0:0 (0:0)
Moldavsko
cz Pondelok 15.10.2018, 20:45Liga národov UEFA - Liga D • Skupina 2
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Dobrý večer všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání skupiny D Ligy národů mezi Běloruskem a Moldavskem. Výkop je stanoven na 20:45.
     
    Moldavsko

    Moldavsko zatím v Lize národů příjemně překvapuje. Dnešní hostující celek dokázal ve třech duelech vybojoval čtyři body a patří mu třetí pozice. Naposledy doma dokázalo porazit 2:0 San Marino. Právě proti dnešnímu soupeři z Běloruska dokázalo Moldavsko ukopat bezbrankovou remízu.
     
    Bělorusko

    Domácí Bělorusko je na tom skvěle a je největším favoritem na postup do skupiny C. Bělorusko dosud neinkasovalo ani branku a se sedmi body je na čele tabulky. Body Bělorusko ztratilo jen na půdě Moldavska, kde uhrálo bezbrankovou remízu. V posledním utkání však vyhrálo doma 1:0 s Lucemburskem.
     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Moldavsko bude hrát v červeném, zatímco domácí Bělorusko oblékne bílé dresy.
     
    Ještě před úvodním výkopem zazní hymny obou zemí.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí Bělorusko obstaralo výkop do prvního poločasu dnešního utkání. Domácí celek se ihned vydal do útoku, ale dlouhý nákop skončil u obránců.
     
    2
    Poprvé v utkání se do útoku vydalo také hostující Moldavsko. Hosté se snažili kombinovat po pravé straně hřiště, ale domácí defenzíva byla pozorná.
     
    3
    Sivakov skvěle vystoupil proti nákopu na pravou stranu. Domácí obránce si dal pozor na rozběhnutého Damascana a odkopl míč do bezpečí.
     
    4
    Epureanu vymyslel prudkou průnikovou přihrávku středem hrací plochy. Jeho pobídku si zpracoval Ionita, ale důrazný Staševič jej bleskurychle obral o míč.
     
    5
    Ionita si v blízkosti pokutového území skvěle pokryl míč tělem a Kisljak jej nedovoleným zákrokem poslal k zemi. Domácí hráč navíc vidí žlutou kartu.
     
    6
    Exekuce následného přímého kopu se ujal Ginsari, který zvolil přízemní technickou střelu, ale jeho pokus prosvištěl kolem vzdálenější tyče.
     
    7
    Jardan poslal vysoký nákop po pravé straně. Podle asistenta rozhodčího míč v letu opustil hrací plochu. Vhazovat bude Bělorusko.
     
    8
    Domácí Bělorusko zatím spíše vyčkává. Fotbalisté v bílých dresech si vyměňují krátké přihrávky a čekají na skulinku v defenzivě Moldavska.
     
    9
    Domácí zahrávali svůj první rohový kop v dnešním utkání. Vysoký centr přiletěl na přední tyč, kde se do zakončení tlačil Staševič, ale na centr nedoskočil.
     
    10
    Do rozehrávky domácího celku se nyní musel zapojit také brankář Gorbunov. Strážce domácí svatyně dlouhým nákopem přenesl hru na levou stranu.
     
    11
    Majevski vyvezl míč na polovinu hrací plochy, kde si netroufl na průnikovou přihrávku a raději si pomohl malou domů.
     
    12
    Ginsari si na hranici pokutového území přehodil míč na pravačku, jenže do střely se mu postavil obětavý obránce, který jeho projektil zablokoval.
     
    13
    Staševič to při napadání soupeřovy rozehrávky přehnal s agresivitou a dopustil se nedovoleného zákroku. Rozehrávat tak bude Moldavsko.
     
    14
    Kendyš táhl akci Běloruska po levé straně hrací plochy. Místo odcentrování do pokutového území si míč přehodil na levačku a zahrál do kombinace.
     
    15
    Hosté zatím hrají velmi obětavě a nepouštějí Bělorusko do blízkosti pokutového území. Na levé straně skvěle vystoupil Antoniuc, který odkopl míč do autu.
     
    16
    Saroka dostal vysokou přihrávku na pravou stranu pokutového území, ale nepotykal si s převzetím míče. Balón mu tak uskočil k obráncům soupeře.
     
    17
    Ginsari zahrál na polovině hrací plochy vysokou nohou a trefil jednoho z hráčů Běloruska. Hostující záložník může být rád, že nebyl karetně potrestán.
     
    18
    Kendyš dostal prostor na levé straně pokutového území. Následný centr do pokutového území se mu ale vůbec nepovedl. Pro míč si bez problémů došel brankář.
     
    19
    S další střelou zpoza hranice pokutového území přispěchal Kendyš. Tentokrát se opřel do skákavého míče a svou ránu nasměroval mezi diváky.
     
    20
    Ginsari obdržel parádní přihrávku na pravou stranu hrací plochy. Hostující záložník ale neměl nikoho, komu by adresoval přihrávku do pokutového území.
     
    21
    Do rozehrávky Moldavska se nyní zapojil také hostující brankář. Koselev vyrazil ven z branky a z hranice pokutového území před dotírajícím Sarokou míč raději odkopl.
     
    22
    Carp dostal moře prostoru ve středu hrací plochy. Hostující středopolař mohl rozběhnout aktivního Damascana, ale místo toho roztáhl hru do křídla.
     
    23
    Ionita nepřesnou přihrávkou na Damascana pouze odevzdal míč připraveným obráncům Běloruska. Domácí mohou rozvinout další akci.
     
    24
    Epureanu si na vlastní polovině troufl na riskantní kličku. Obránce Moldavska patičkou zašlápl míč a nechal dotírajícího Saroku proklouzat do autu.
     
    25
    Rios u rohového praporku vybojoval míč a odcentroval do pokutového území. Na jeho nadýchaný oblouček doskočil jen obránce v červeném.
     
    26
    Kendyš fauloval na polovině hrací plochy Carpa a za svůj skluz vidí žlutou kartu.
     
    27
    Domácí obránci si znovu vyměňují krátké přihrávky na vlastní polovině. Nikdo z hráčů Moldavska postupnou rozehrávku Běloruska neatakuje.
     
    28
    Reabciuk podpořil akci Moldavska dlouhým sprintem podél postranní čáry. Nakonec ale nedostal prostor k odcentrování do velkého vápna.
     
    29
    Kendyš si ve sprintu krásně pokryl míč tělem a nechal se faulovat. Domácí záložník se dožadoval karetního trestu pro soupeře, ale sudí nechal kartu v kapsičce.
     
    30
    Bělorusko po půlhodině hry zahrávalo přímý kop ze zajímavé pozice. Na nadýchaný centr si naskočil stoper Sivakov, který zády k brance trefil jen obránce.
     
    31
    Posmac poslal prudkou přihrávku na polovinu Běloruska. Domácí obránci však stáli blízko u sebe a nenechali míč propadnout k Damascanovi.
     
    32
    Hostující obránci hodně riskovali při rozehrávce na vlastní polovině. Dotírající Saroka se málem dostal k balónu. Hosté měli více štěstí než rozumu.
     
    33
    Domácí celek má velké problémy s přechodem na polovinu soupeře. Záložní řada Moldavska zatím podává nadstandardní atletický výkon.
     
    34
    Kisljak sprintoval za dlouhým nákopem na pravou stranu. Odražený míč se po mokrém trávníku svezl za postranní čáru. Vhazovat budou hosté.
     
    35
    Saroka neuspěl v přetlačované u rohového praporku. Domácí útočník dostal pod tlak Ginsariho, který se stačil otočit a vybojoval vhazování pro Moldavsko.
     
    36
    Hra je přerušena! Kendyš se v hlavičkovém souboji srazil s Carpem. Oba fotbalisté po střetu zůstávají ležet na trávníku a drží se za hlavu.
     
    37
    Oba hráči odcházejí v doprovodu zdravotníku za postranní čáru. Uvidíme, zda se ještě vrátí na hrací plochu. Oba trenéři pro jistotu poslali náhradníky na rozcvičku.
     
    38
    Kendyš už je zpátky na trávníku. Domácí fotbalista se ihned zapojil do útočné akce Běloruska, ale ukopl si míč daleko před sebe a už jej nedohnal na trávníku.
     
    39
    Saroka odcentroval z pravé straně pokutového území na malé vápno, kde se k zakončení dostal Kovalev, ale zády k brance neseřídil svá mířidla.
     
    40
    Na druhé straně se do odraženého míče opřel rozběhnutý Carp. Hostující středopolař pálil ze záklonu a napálil balón vysoko na tribunu za brankou.
     
    41
    Kendyš mohl odcentrovat do pokutového území, ale raději si pomohl přihrávkou na spoluhráče z obrany. Bělorusům chybí kreativita.
     
    42
    Hostující brankář si dal pozor na dotírajícího Saroku. Před domácím útočník bez váhání odkopl míč na polovinu Běloruska.
     
    43
    Posmac diriguje rozehrávku Moldavska na polovině hrací plochy. Nikdo v bílém dresu kombinaci hostujícího celku neatakuje.
     
    44
    Reabciuk fauloval na polovině hrací plochu Saroku a je odměněn žlutou kartou.
     
    45
    Kovalev si na hranici pokutového území brousil zuby na odražený míč, ale bohužel pro Bělorusko promáchl. Hosté už podle všeho dohrají poločas s nulou.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas je minulostí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme sledovali velký boj. Na hřišti bylo k vidění velké množství osobních soubojů ve středu hrací plochy. Bělorusko bylo o něco aktivnější, ale obrana Moldavska zatím pracuje na podtrženou jedničku. V útoku jsou hosté naprosto bezzubí. Do kabin se proto odchází za bezbrankového stavu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hosté obstarali výkop do druhého poločasu dnešního utkání. Moldavsko se ihned vydalo do útoku, ale narazilo na pevnou obranu soupeře.
     
    47
    Kendyš uspěl v souboji na hranici pokutového území a akrobatickým způsobem odkopl míč do bezpečí. Hosté však zůstávají u míče.
     
    48
    Kovalev napřáhl ke střele zpoza hranice pokutového území. Jeho dělovku však brankář Košelev vyrazil nad břevno své branky.
     
    49
    Bělorusko zahrávalo rohový kop. Prudký centr přiletěl na malé vápno, kam si pro míč bez problémů došel brankář hostujícího Moldavska.
     
    50
    Ginsari táhl akci hostujícího celku, ale sáhl po svém soupeři rukou a vyfasoval žlutou kartu.
     
    51
    Hosté jsou po změně stran aktivnějším týmem. Moldavsko se tlačí do útoku, jenže obrana Běloruska zatím brání skvěle.
     
    52
    Damascan se v pokutovém území dostal k odraženému míči, jenže jeho rána ve skluzu prosvištěla vysoko nad břevnem domácí svatyně.
     
    53
    Posmac si dal do souboje na pravé straně tělo a nechal se chytře faulovat. Hosté mohou pokračovat v útočení.
     
    54
    Rios mohl postupovat vpřed podél levé postranní čáry. Místo dlouhého sprintu si však raději pomohl dlouhou malou domů. Domácím fanouškům se hra Běloruska nelíbí.
     
    55
    Jardan poslal prudkou přihrávku na polovinu soupeře. Záložník Kendyš se však skvěle přesunul a odkopl míč na polovinu Moldavska.
     
    56
    Ionita si na polovině hrací plochy zpracoval nepovedenou rozehrávku Běloruska. Domácí fotbalisté se nemohou dostat na polovinu soupeře.
     
    57
    Antoniuc se po levém křídle prosmýkl do pokutového území, kde se snažil odcentrovat vnějším nártem, jenže trefil hned prvního obránce.
     
    58
    Gatcan si naběhl na průnikovou přihrávku za obranu domácího celku. Na pravé straně už ale neměl dostatek času k odcentrování. Rozehrávat bude Bělorusko.
     
    59
    Až nyní se domácí reprezentace nastěhovala na polovinu soupeře. Nikdo v bílém dresu však zrovna nehýří pohybem. Pokračuje souboj obran.
     
    60
    Je za námi hodina hry a na trávníku zatím pokračuje válka obou celků. Ani jedna reprezentace se v posledních minutách nemůže usadit před brankou soupeře.
     
    61
    Domácí obránci si na polovině hrací plochy vyměňují krátké přihrávky. Stopeři Běloruska čekají na skulinu v obraně soupeře, ale ta se zatím nenaskytla.
     
    62
    Střídání v týmu Bělorusko: ze hřiště odchází Saroka, přichází Signěvič.
     
    63
    Kendyš se tlačil do pokutového území, jenže na jeho hranici provedl příliš dlouhou kličku, kterou se vytlačil mimo střeleckou pozici.
     
    64
    Právě Kendyš tentokrát napřáhl ke střele z hranice pokutového území. Jeho dělovka prolétla mezi obránci a skončila v rukavicích připraveného brankáře.
     
    65
    Střídání v týmu Moldavsko: ze hřiště odchází Antoniuc, přichází Sandu.
     
    66
    Domácí fotbalisté zahrávali rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na značku pokutového kopu, kde zasáhli připravení obránci.
     
    67
    Po dalším rohovém kopu se hostující brankář vydal mezi hlavičkáře na malé vápno a bez problémů vyboxoval balón ven z pokutového území.
     
    68
    Rios táhl útok Běloruska po pravé straně hrací plochy. Rychlonohý fotbalista se pokusil přihrát na hranici šestnáctky, kde našel jen hráče soupeře.
     
    69
    Gatcan si udělal prostor na levé straně a odcentroval na malé vápno. Jeho centr však bez problémů odhlavičkoval obránce Sivakov.
     
    70
    Střídání v týmu Bělorusko: ze hřiště odchází Kisljak, přichází Dragun.
     
    71
    Bělorusko si vypracovalo první velkou šanci! Kendyš se opřel do odraženého míče, ale jeho technickou střelu brankář fantastickým zákrokem vyrazil!
    71. Kendyšův technický pokus
     
    72
    Domácí následně zahrávali rohový kop. Nadýchaný centr přiletěl na malé vápno, kde bez problémů zasáhla obrana Moldavska.
     
    73
    Střídání v týmu Moldavsko: ze hřiště odchází Damascan, přichází Boiciuc.
     
    74
    Gatcan dohnal přihrávku na pravou stranu, jenže vinou špatného zpracování se obral o možnost odcentrovat do pokutového území.
     
    75
    Poljakov poslal prudký centr do pokutového území. Na jeho pobídku si nabíhali hned tři fotbalisté v bílém, ale ani jeden z nich nezakončil.
     
    76
    Ionita střílel z hranice pokutového území. Jeho rána prolétla kolem levé tyče domácí branky. Brankář Běloruska tak bude moci rozehrávat.
     
    77
    Ionita tentokrát přenesl hru na levé křídlo. Tam si míč zpracoval Reabciuk, který se vydal na průnik a byl faulován. Martynovič navíc vidí žlutou kartu.
     
    78
    Moldavsko zahrávalo přímý kop v blízkosti pokutového území. Nadýchaný centr přiletěl na hranici vápna, odkud pálil Gatcan, jehož rána byla hodně nepřesná.
     
    79
    Střídání v týmu Bělorusko: ze hřiště odchází Kendyš, přichází Putsila.
     
    80
    Střídání v týmu Moldavsko: ze hřiště odchází Ginsari, přichází Dědov.
     
    81
    Staševič odcentroval z pravé strany do pokutového území. Hostující brankář ale znovu dával dobrý pozor a došel si pro míč na malé vápno.
     
    82
    Střídající Boiciuc vystihl nepřesnou rozehrávku jednoho z domácích obránců. Hostující hráč už byl v šestnáctce, ale z ostrého úhlu nezamířil mezi tři tyče.
     
    83
    Bělorusku se krátí čas. Domácí fotbalisté se nastěhovali na polovinu svého soupeře a házenkářským způsobem kombinují v blízkosti pokutového území.
     
    84
    V souběžně hraném utkání této skupiny vede Lucembursko nad oslabeným San Marinem 3:0.
     
    85
    Bělorusko však musí dávat pozor na zadní vrátka. Hostující celek totiž bude spoléhat na rychlé výpady do otevřené obrany domácího mužstva.
     
    86
    Domácí obrana si pohlídala nákop na osamoceného útočníka. Do hry se tak musel znovu zapojit také běloruský brankář.
     
    87
    Dragun odcentroval z pravé strany do pokutového území. Urostlí stopeři Moldavska však byli na svých místech a centr bez problémů odhlavičkovali.
     
    88
    Rios obdržel krásnou přihrávku proti noze a vypálil z hranice pokutového území. Jeho rána však mířila jen do míst, kde stál připravený brankář.
     
    89
    Dragun si v pokutovém území naběhl na krásný centr z levé strany hrací plochy, jenže jeho zakončení rybičkou bylo hodně nepřesné.
     
    90
    Moldavsko se v závěru utkání nastěhovalo na polovinu Běloruska a snaží se hrát s míčem. Pro hosty by byl bod z dnešního utkání velkým úspěchem.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90+2
    Kovalev fauloval v hlavičkovém souboji na polovině Moldavska a za loket dostává žlutou kartu.
     
    90+3
    Dragun mohl rozhodnout o domácí výhře! Střídající fotbalista vyslal technickou střelu, která orazítkovala horní tyč!
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Bělorusko doma překvapivě pouze remizovalo s Moldavskem a ztrácí důležité body. Díky výhře nad San Marinem se před domácí celek navíc posouvá Lucembursko. Dnešní duel byl spíše válkou na hřišti. K vidění bylo velké množství osobních soubojů a na trávníku dominovaly obě obrany. Až v 71. minutě se do první šance dostal Kendyš, ale Košelev jeho technickou střelu vyrazil. V nastavení mohl o domácím triumu rozhodnout Dragun, jehož pokus skončil na tyči.
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 5:0. Střely mimo: 6:8. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 15:8.
     
    Z mé strany je to pro dnešní den vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (22:39:00)

    Tomáš Kubečka

    Góly:

    Karty:   5. Kisljak (BLR), 26. Kendyš (BLR), 77. Martynovič (BLR), 90+2. Kovalev (BLR) – 44. Reabciuk (MOL), 50. Ginsari (MOL)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 5:0. Střely mimo: 6:8. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 15:8.
    Bielorusko: Gorbunov – Poljakov, Majevskij, Martynovič, Sivakov, Rios – Kisljak (70. Dragun), Staševič, Kendyš (79. Putsila) – Saroka (62. Signěvič), Kovalev
    Náhradníci: Burko, Dragun, Gutor, Černik, Korzun, Laptěv, Někhajčuk, Politevič, Putsila, Signěvič, Skavyš

    Moldavsko: Košelev – Jardan, Posmac, Epureanu, Reabciuk – Ginsari (80. Dědov), Gatcan, Carp, Antoniuc (65. Sandu) – Ionita, Damascan (73. Boiciuc)
    Náhradníci: Anton, Boiciuc, Cociuc, Dědov, Graur, Namasco, Rozgoniuc, Sandu