Nové Zámky – Budapešť 3:2 (kon.) | Zvolen – Košice 4:1 (kon.) | B. Bystrica – Lipt. Mikuláš 7:2 (kon.)
Poprad – Trenčín 0:3 (kon.) | Detva – Žilina 2:1 (kon.) | Miškovec – Nitra 1:3 (kon.)
koniec
HKM Zvolen
4:1 (1:1, 0:0, 3:0)
HC Košice
Nedeľa 14.10.2018, 16:00 • Zimný štadión Zvolen • Tipos Extraliga (SR) • 12. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    51:34
    Zvolen dal gól!
    Domáci využívajú presilovú hru päť na štyroch. ADAM DRGOŇ dostal puk pár metrov za modrú čiaru, oprel sa do puku, z prvej trafil ideálne a prestrelil Habala.
    Asistoval: Michal Chovan.
     
    50:34
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Galamboš – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    49:33
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Dudáš – 2 min., držanie).
     
    47:03
    Rýchly Spilar dostal puk do jazdy a zakončoval z pravého krídla, Skapski puk iba vyrazil na opačnú stranu rovno na Kafku, ale presne netrafil ani ten.
     
    46:06
    Zvolen dal gól!
    Domáci kapitán MICHAL CHOVAN si teraz sťahovačkou doslova vychutnal obrancu hostí. Okamžite po nej vystrelil švihom po ľade a Zvolen razom vedie už o dva góly.
     
    43:49
    Zvolen dal gól!
    Domáci PETER ZUZIN strieľa vedúci gól Zvolena. Domáci vošli do pásma, Zeleňák krížnou prihrávkou našiel Chovana, ten sa pokúsil si zakončenie a položil si Habalana ľade, následnú trmu vrmu vyriešil dorážkou Zuzin.
    Asistovali: Michal Chovan a Vojtěch Zeleňák.
     
    42:42
    Šanca hostí, hneď dve po sebe. Najprv Haščák nezakončil prienik cez ľavú stranu a za ním pochodil podobne tuším Pretnar. Výborný Skapskiho zákrok betónom.
     
    40:09
    Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Ulrych – 2 min., podrazenie).
     
    39:55
    Obrovská šanca HC Košice, Gabrel Spilar podobne ako Vandane s pukom obišiel bránu, útočník hostí však volil strelu medzi betóny a to si Skapski postrážil.
     
    38:30
    Koniec tretiny vyznieva jasne pre Košice. Hostia teraz majú tlak, strela Prentara od modrej čiary Skapski iba vyrazil puk vedľa brány, kde ale chýbal hráč Košíc.
     
    37:04
    Galamboš na modrej krásne vysunul Petra Kafku, ktorý zahodil ideálnu šancu na vedúci gól Košíc. Strela švihom mierila mimo pravej tyčky.
     
    33:02
    Marek Haščák vletel do tretiny a v súboji jeden na jedného volil strelu spoza Zeleňáka. Trafil ideálne pravý horný roh, v ktorom ale stála Skapskiho pripravená lapačka.
     
    28:32
    Chyba v domácej rozohrávke, Suja puk vystihol, ale voľného Netíkovi už nedokázal prihrať presne, inak by už bolo s domácimi zle nedobre.
     
    21:34
    Po divokom odrazu puku sa k nemu dostal Šoltés, výborne vystrelil švihom a puk tesne minul pravú tyčku Zvolena.
     
    16:36
    Zvolen dal gól!
    Rastislav Špirko ustál súboj pred bránkou a zadovkou prenechal puk DAVISOVI VANDANOVI. Ten si najprv položil Habala, následne obišiel s pukom poza bránu a zavesil puk do siete. Takzvaný "Rusnákovský gól". Gólu HKM však predcházala situácia na modrej čiare a možný Špirkov ofsajd, ale tréner Košíc Roman Šimíček si "coach callenge" nezobral.
    Asistovali: Rastislav Špirko, Micael Vandas.
     
    13:45
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Galamboš – 2 min., podrazenie).
     
    11:17
    Delovka bez prípravy od modrej, Vandane trafil tvrdo a presne, Habal puk iba refelxívne vyrazil na Handlovského, ale ten ho ani na dva krát nedokázal prestreliť.
     
    10:23
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Dudáš – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    08:06
    Zuzin vošiel do pásma, zadovkou prenechal puk Chovanovi, ten sa natlačil, švihom vystrelil, no triafa iba Habala, i keď ten puk neudržal...
     
    05:01
    Domáce mužstvo HKM Zvolen v obrovskej šanci. Vandanove nahodenie na bránu tečoval vlastný obranca tak nešťastne, že puk skoro cinkol o ľavú tyčku, okamžite tam bol domáci Chovan, ale puk do siete sa mu nepodarilo.
     
    04:15
    Až teraz sa domáci osmelili a najprv Handlovský a po ňom Vandas mohli vyrovnať. Následne Košice puk vyhodili na iceing.
     
    02:00
    Košice dali gól!
    Tomáš Netík dlho miešal puk, zašiel za bránu, prihral pred bránu puk spoluhráčovi, ten ho však netrafil a tak puk docestoval až na modrú k JEREMU PULLIMU, ktorý prestrelil všetko pred sebou vrátane Skapskiho.
    Asistoval Tomáš Netík.
     
    00:52
    Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Ulrych – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).

    Števo Lasab

    Góly a asistencie: 17. Vandane (Špirko, Vandas), 44. Zuzin (Michal Chovan, Zeleňák), 47. Michal Chovan, 52. Drgoň (Michal Chovan) – 2. Pulli (Netík, Galamboš)


    HKM Zvolen: Skapski (Tomek) – Vandane, Ulrych, Zeleňák, Růžička, Drgoň, M.Roman, Dubina – Šechný (Vandas), Špirko (A), Handlovský – Lušňák, Holovič, Šišovský – Mich.Chovan (C), Kytnár (A), Zuzin – Andrisík, S.Petráš, P.Halama (tréner A.Podkonický)
    HC Košice: Habal (Škorvánek) – Prentar, Dudáš (A), Čížek, Pulli, Koch, Šedivý, Žitný, Lenďák – Haščák, Brophey, L.Nagy (C) – Netík, Suja, Šoltés – Spilar (A), Galamboš, Kafka – Vrábeľ, Krajňák, Š.Petráš (tréner R.Šimíček)

    Rozhodca: Stano, Snášel – Kollár, Gajan (video – Mihálik)

    Diváci: 2279