Rusko – Turecko 2:0 (kon.)
koniec
Rusko
2:0 (1:0)
Turecko
cz Nedeľa 14.10.2018, 18:00 • Stadión Fišt, Soči (Rusko) • Liga národov UEFA - Liga B • Skupina 2
Predzápasové kurzy
     
    Z posledního rohového kopu už Rusové nedokázali tureckou branku nijak ohrozit, přesto jim to rozhodně nevadí, neboť zcela zaslouženě vítězí v dnešním zápase 2:0 díky brankám Golovina a Čeryševa.

    Rusové hráli výrazně atraktivnější přímočarý fotbal a měli i sami řadu dalších šancí na výrazně vyšší vítězství, naopak Turci v ofenzivě hráli velmi krkolomně a jen stěží se dostávají do střeleckých zakončení.

    Rusko se v čele tabulky odpoutalo na čtyřbodový rozdíl před druhým Tureckem a za určitých okolností je může přeskočit už jen třetí Švédsko, to by ale potřebovalo vyhrát oba zbývající zápasy. (19:56:06)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Čeryševův centr ale hosté odhlavičkovali za vlastní branku. Ještě jeden rohový kop, poté už Pawel Raczkowski s jistotou ukončí tento zápas.
     
    90+3
    Po nedovoleném zákroku Celika na Dzjubu naopak ještě jednu velmi nebezpečnou standardní situaci budou zahrávat Rusové.
     
    90+3
    Cenk Tosun byl ve své útočné snaze příliš osamocen, proti početní převaze neměl šanci uspět a když se pokusil vymodlit faul u pokutového území, tak rozhodčí Raczkowski mu to nezbaštil a píská až hru Tosuna rukou.
     
    90+2
    Střídání v týmu Rusko: ze hřiště odchází Alexandr Golovin, přichází Dmitrij Poloz.
     
    90+1
    Další ruská šance! Po souhře s Dzjubou nebezpečně střílel Čeryšev, Bolat vyrazil míč jen před sebe, turečtí obránci jej odkopávají do bezpečí.
     
    90+1
    Rozhodčí Raczkowski oddaluje závěrečný hvizd o čtyři nastavené minuty.
     
    90
    To ruské akce jsou daleko přímočařejší, po přihrávce Maria Fernandese napříč útočnou polovinou Dzjuba šikovně posunul míč do běhu Zobninovi, včas ale z branky vyběhl Sinan Bolat a balón před ruským středopolařem zachytil.
     
    89
    Hosté se ještě pokouší ohrozit ruskou defenzivu, jejich útočným akcím ale chybí veškerá kvalita a nedokáží se dostat do pořádného zakončení.
     
    88
    Turci se usadili na domácí polovině, velmi nepovedený centr Bayrama ale za postranní čáru odkopává Mario Fernandes.
     
    86
    Po následném rohovém kopu se míč několikrát odrazil po hlavách hráčů v pokutovém území, z čehož Rusové vytěžili velmi dobrou příležitost, když Gazinskij posunul míč ke Kambolovovi, ten z ideální pozice hlavou branku netrefil.
     
    85
    Dzjubovu přihrávku vnějším nártem do pokutového území po nedobré komunikaci s brankářem Bolatem Bayram odkopává za tureckou branku.
     
    84
    Střídání v týmu Turecko: ze hřiště odchází Oğuzhan Özyakup, přichází Yunus Malli.
     
    83
    Cenk Tosun si na hranici pokutového území navedl míč ke střeleckému zakončení levačkou, to ale mířilo jen do připraveného brankáře Guilhermeho.
     
    82
    Střídání v týmu Rusko: ze hřiště odchází Alexej Ionov, přichází Ruslan Kambolov.
     
    80
    Mario Fernandes se u postranní čáry pokusil o další rychlý přechod na útočnou polovinu, neviděl ale volného spoluhráče, tak akci přibrzdil a nakonec se Turci ubránili.
    78. Denis ČERYŠEV - 2:0
     
    78
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Brankář Guilherme nakonec stál u zrodu druhé ruské branky! To když jeho dlouhý výhoz si Golovin posunul do volného prostoru na pravém křídle a přesnou přihrávkou před branku vyzval ke skórování DENISE ČERYŠEVA! Skutečně úžasný přechod do útoku a během pár sekund od brankáře Guilhermeho domácí dokázali skórovat!

    Tomáš Kohlmann

    Góly: 20. Neustädter, 78. Čeryšev (Golovin)

    Karty:   55. Golovin (RUS) – 37. Kaldırım (TUR), 54. Tosun (TUR)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 5:5. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 11:10.
    Rusko: Guilherme – Mário Fernandes, Neustädter, Džikija, Kudrjašov – Gazinskij, Zobnin – Ionov (82. Kambolov), Golovin (90+2. Poloz), Kuzjajev (71. Čeryšev) – Dzjuba (C).
    Náhradníci: Luněv, Šunin – Dzagojev, Čeryšev, Kambolov, Al. Mirančuk, Poloz, Rauš, Semjonov, Smolnikov, Sorokin, A. Zabolotnyj.

    Turecko: Bolat – Celik, Aziz, Söyüncü, Kaldırım (75. Bayram) – Tekdemir (63. Özcan), Yokuşlu – Ünder, Özyakup (C) (84. Malli), Çalhanoğlu – Tosun.
    Náhradníci: Akkan, Kirintili – K. Ayhan, Bayram, Ersoy, Gürler, Malli, Özbayraklı, Özcan, Serbest, Ünal, Yazıcı.

    Rozhodca: Raczkowski – Obukowicz, Siejka (vš. Polsko)