Fulham – Arsenal 1:5 (kon.) | Southampton – Chelsea 0:3 (kon.) | Liverpool – Manchester City 0:0 (kon.)
koniec
Fulham FC
1:5 (1:1)
Arsenal FC
Nedeľa 07.10.2018, 13:00 • Craven Cottage, London • Anglická Premier League • 8. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Arsenal odohral vynikajúci druhý polčas, v ktorom sa hostia presadili štyrmi presnými zásahmi a tak zaslúžene získavajú v tomto malom londýnskom derby tri body. Fulham v prvom polčase nepodal zlý výkon, ale v tom druhom domáci za svojim súperom proste nestíhali a tak prehrávajú doma výsledkom 1:5!

    S týmto konštatovaním sa už teda lúčim, ďakujem vám za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok víkendu. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (14:53:32)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Prebiehajú tak záverečné chvíle tohto stretnutia, pri lopte sú hostia a už len čakajú, kým hlavný rozhodca Tierney ukončí toto stretnutie na Craven Cottage v Londýne.
    90+1. Pierre-Emerick Aubameyang (ARS) - 1:5
     
    90+1
    Arsenal FC dal gól!
    Tak napokon tu je ešte jeden presný zásah a už zrejme aj konečná podoba skóre tohto stretnutia! Arsenal pokračoval vo svojej útočnej aktivite, Ramsey našiel presnou prihrávkou PIERRE-EMERICK AUBAMEYANG, ktorý sa krásne uvoľnil a presne umiestnenou strelou k tyčke dáva svoj druhý gól v tomto zápase – 1:5!
     
    90
    Druhý polčas sa ešte predlžuje o 3 minúty!
     
    89
    Predsa len sa ešte k strele dostal domáci futbalista a autor jediného presného zásahu Fulhamu Schürrle. Nemieril však presne a Leno tak ani v tomto prípade zasahovať nemusel.
     
    88
    Zápas sa tak teda už len dohráva, pri lopte sú domáci, ale v druhom polčase sa im proste v prechode na súperovu polovicu nedarí. Arsenal sa však ešte pokúša o vysoké napádanie tejto rozohrávky domáceho výberu.
     
    86
    Craven Cottage v Londýne však určite bolo svedkom zaujímavého stretnutia, ale domáci fanúšikovia nemajú dôvod na radosť. Uvidíme, či ešte niečo prinesú aj záverečné minúty tohto londýnskeho derby.
     
    85
    Fulham sa po zisku lopty ešte pokúsil o rýchly útočný výpad, ale nepresná prihrávka smerovala len za postrannú čiaru. Arsenal sa tak môže vrátiť k svojej aktivite.
     
    84
    Hostia ešte pokračujú vo svojej útočnej aktivite, domáci to už zrejme celé zabalili a len z povinnosti dohrajú toto stretnutie. Fulham však nepodal až tak odovzdaný výkon, výsledok je pre domácich teda trocha aj krutý.
     
    83
    Striedanie v tíme Fulham FC: z ihriska odchádza Luciano Vietto, prichádza Stefan Johansen.
     
    82
    Pri chuti je ešte hosťujúci futbalista Ramsey, ktorý sa chcel opäť zapísať do streleckej listiny, ale jeho pokus z väčšej vzdialenosti nebol presný a bránu súpera nijak neohrozil.
     
    81
    Do konca tohto derby ostáva približne 10 minút, možno ešte nejaký ten nadstavený čas. Hrá sa už len o konečnú podobu skóre, to by sa musel stať veľký zázrak, aby toto domáci ešte zvrátili.
     
    80
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Alexandre Lacazette, prichádza Matteo Guendouzi.
    79. Pierre-Emerick Aubameyang (ARS) - 1:4
     
    79
    Arsenal FC dal gól!
    Súboj na Craven Cottage už pozná svojho víťaza! Hostia dávajú svoj štvrtý gól v tomto zápase a tri body do tabuľky by už nemali byť nijak ohrozené. Videli sme pekné prenesenie hry na Bellerína, ktorý našiel prízemným centrom PIERRE-EMERICK AUBAMEYANG, ktorý si prebral loptu a z otočky ju poslal tam kam má – 1:4!
     
    77
    Fulham preto potrebuje čo najskôr streliť kontaktný gól, ktorý by domácim ešte vykresal nejakú tú nádej na bodový zápis. Zatiaľ sa to však ako reálna možnosť moc nejaví.
     
    76
    Čas už začína neúprosne plynúť, pomaly sa dostávame do záverečnej časti tohto londýnskeho derby. Arsenal kontroluje dianie na ihrisku a drží tri body vo svojich rukách.
     
    74
    Dnešné stretnutie sleduje 25401 divákov.
     
    73
    Opäť tu bola útočná snaha od Mitrovića, ale teraz mu stopku vystavilo postavenie mimo hru. Domáci tak zrejme ešte svoje zbrane neskladajú, ale chce to výrazne zlepšiť finálnu fázu.
     
    72
    Domáci sa však opäť natlačili pred pokutové územie svojho súpera, Mitrović sa vyhol ofsajdovej pasci, ale jeho slabá hlavička mierila len do miest, kde stál pripravený brankár Leno.
     
    71
    Fulham zahrával rohový kop, ale nepodarilo sa mu z neho nič zaujímavého vyťažiť. Arsenal teda pohodlne kontroluje dianie na ihrisku a smeruje pomalými krokmi za troma bodmi.
     
    70
    Žltú kartu dostáva André Schürrle (Fulham FC).
     
    69
    Bola to naozaj krásna útočná akcia hosťujúceho celku a pomaličky sa zdá byť o osude zápasu rozhodnuté. Domáci musia doháňať stratu dvoch gólov, ale v druhom polčase toho v útoku veľa nepredviedli.
    67. Aaron Ramsey (ARS) - 1:3
     
    67
    Arsenal FC dal gól!
    Tak to je až neuveriteľné, ale je tomu naozaj tak! AARON RAMSEY len teraz prišiel na ihrisku a má v postate 90 percentný podiel na tomto góle. Celá akcia hostí začala u Torreiru, ktorý loptu posunul na spomínaného Ramseyho, ktorý ju potiahol sám až do pokutového územia, tam ju hlavou posunul na Aubameyanga, ktorý loptu vrátil späť na Ramseyho a ten krásne pätičkou prekonáva Bettinelliho – 1:3!
     
    67
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Alex Iwobi, prichádza Aaron Ramsey.
     
    66
    Sledovali sme útočný výpad Arsenalu, ktorý sa však končí kvôli nedovolenému zákroku od Xhaku. Domáci výber sa tak môže pokúšať teraz o prechod do útoku.
     
    65
    Zatiaľ teda môžme konštatovať, že druhý polčas je podobný tomu prvému. Fulham dnes nepredvádza zlý výkon, ale nedarí sa mu podľa predstáv v útočnej fáze hry.
     
    64
    Domáci sa snažili ešte pokračovať vo svojom útočnom ťažení, ale Ryan Sessegnon sa ocitol v postavení mimo hru. K lopte sa tak už dostáva hosťujúci výber, ktorý sa nemusí nikam ponáhľať.
     
    63
    V pokutovom území hosťujúceho tímu sa do zakončenia prebíjal Seri, ale obrana súpera včas zasiahla a zabránila mu skórovať. Stále tak ostáva v platnosti predbežný stav 1:2!
     
    62
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Danny Welbeck, prichádza Pierre-Emerick Aubameyang.
     
    62
    Striedanie v tíme Fulham FC: z ihriska odchádza André Anguissa, prichádza Kevin McDonald.
     
    61
    Mustafi je späť na ihrisku, ale časom sa možno dá očakávať jeho stiahnutie. Pri lopte sú v týchto chvíľach domáci futbalisti, ktorí sa snažia preniknúť pred šestnástku súpera.
     
    60
    K striedaniu zatiaľ nedošlo, Arsenal však hrá len s desiatimi hráčmi. Už sme sa dostali za hodinu tohto malého londýnskeho derby, favorizovaný Arsenal vyhráva na pôde Fulhamu o jeden gól, ale ešte nieje o ničom rozhodnuté.
     
    59
    Spomínaný Mustafi opúšťa hraciu plochu, nevyzerá to veru s týmto futbalistom najlepšie. Možno budú musieť hostia siahnuť k vynútenému striedaniu.
     
    58
    Dianie na ihrisku sa teraz muselo prerušiť, na zemi ostal ležať Mustafi a pýta si ošetrenie od lekárov. To sa domácim pochopiteľne nepáči, chcú, aby sa v hre pokračovalo ďalej.
     
    57
    Žltú kartu dostáva Luciano Vietto (Fulham FC).
     
    56
    Hrdinom tohto stretnutia je zatiaľ dvojgólový strelec Lacazette. Pre Arsenal by bolo dnešné víťazstvo veľmi dôležité, pretože na čele ligového pelotónu to je poriadne nabité.
     
    55
    Preto zrejme domáci lodivod už siahol k skoršej výmene, aby oživil hru svojich zverencov. Arsenalu sa darí držať hru ďaleko od svojej brány a pohodlne tak hostia kontrolujú dianie na ihrisku.
     
    54
    Striedanie v tíme Fulham FC: z ihriska odchádza Tim Ream, prichádza Aboubakar Kamara.
     
    53
    Domácim sa však v druhom polčase vôbec nedarí presadiť sa v útoku, zrejme ich pribrzdil ten pomerne rýchly gól vo vlastnej sieti. Hostia naopak vstúpili do druhého dejstva najlepšie ako sa len dalo.
     
    52
    Aj exekúciu tejto štandardnej situácii si zobral na starsoť Iwobi, ale jeho centrovaná lopta našla len dobre postavených obrancov súpera. Fulham sa už snaží o rýchlu odpoveď, momentálne je v horšej pozícii.
     
    51
    Arsenal sa znova presunul na útočnú polovicu, po faule od Mitrovića získavajú hostia priamy kop zo zaujímavej vzdialenosti. Domáci sa tak musia znova len brániť.
     
    50
    Opäť tak domáci musia doháňať vedenie súpera. Majú však k dispozícii ešte dostatok času, aby niečo s týmto výsledkom spravili. Budú to však mať veľmi náročné.
    49. Alexandre Lacazette (ARS) - 1:2
     
    49
    Arsenal FC dal gól!
    V tomto prípade však už Bettinelli musel kapitulovať a tak sa hostia ihneď v úvode druhého polčasu vracajú späť do vedenia o jeden gól! Arsenal ešte operoval na útočnej polovici, Welbeck našiel presnou prihrávkou dobre postaveného ALEXANDRA LACAZETTU a ten krásnou strelou zo strednej vzdialenosti presne k tyčke upravuje stav stretnutia na 1:2!
    48. Héctor Bellerín (ARS)
     
    48
    Neskutočný zákrok domáceho brankára Bettinelliho! Sledovali sme ďalší vydarený útočný výpad hosťujúceh celku, domácej obrane sa podarilo prízemný center odvrátiť len na kopačku Bellerina, ktorý to mieril parádne pod brvno, ale kapitán domácich fantasticky podržal svojich spoluhráčov!
     
    47
    Sledovali sme rýchly útočný výpad Arsenalu až na útočnú polovicu. Na pozore sa tak musela mať domáca obrana, ktorá len zakopla loptu do autu. Hostia tak ešte môžu pokračovať vo svojom ťažení.
     
    46
    Druhý polčas sa tak už rozbehol, výkopom ho odštartovali hosťujúci futbalisti. Ani jeden z trénerov nesiahol k zmene a tak vidíme identické jedenástky, ktoré končili prvý polčas.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Oba tímy sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak čoskoro začne!
     
    Prvé dejstvo londýnskeho derby prinieslo určite zaujímavý futbal. Domáci vstúpili do stretnutia nebojácne a predvádzali veľmi sympatický výkon. Lepšia kvalita sa však prejavila na strane hostí a v 29. minúte otvoril skóre stretnutia Lacazette. Krátko pred koncom polčasu však prišiel veľmi dôležitý moment, domáci Schürrle dal gól do šatne a tak bude druhý polčas začínať za stavu 1:1, približne o 14:02.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Nadstavuje sa ešte jedna minúta!
    44. André Schürrle (FHM) - 1:1
     
    44
    Fulham FC dal gól!
    Vyrovnané však teraz už je! Domáci pokračovali vo svojom útočnom nápore a odmenou im je prvý gól v tomto zápase, keď sa lopty ujal Vietto, krásnou prihrávkou za obranu súpera našiel ANDRÉHO SCHÜRRLEHO, ktorý sa už teraz nemýlil a presnou strelou prekonáva Lena – 1:1!
     
    43
    Veľa nechýbalo a mohlo byť vyrovnané! Sessegnon našiel presnou prihrávkou Schürrleho, ktorého zakončenie smeruje len tesne mimo bránu súpera. Arsenal ešte zrejme čakajú náročné chvíle.
     
    42
    Na pozore sa teraz musel mať brankár Leno, ktorý však dobre čítal hru a pri lopte bol skorej ako Mitrović. Arsenal sa už snaží upokojiť hru a prečkať záver polčasu bez ujmy.
     
    41
    Sledovali sme kombináciu v blízkosti šestnástky hosťujúceho celku, ale k ničomu zaujímavému neviedla. Uvidíme, či ešte niečo zaujímavé prinesú záverečné minúty tohto dejstva.
     
    40
    Nasledoval však len útočný faul a tak je lopta už v držaní futbalistov Fulhamu. Približne päť minút ostáva do konca prvého dejstva, hostia stále vedú najtesnejším možným rozdielom.
     
    39
    Center do pokutového územia sa snažil adresovať Iwobi, ale obrana domácich ho dokázala odvrátiť do bezpečia. Arsenal ešte pokračuje vo svojom útočnom ťažení.
     
    38
    Postupný útok Arsenalu zastavili domáci len nedovoleným zákrokom na Welbecka a tak hostia ešte získavajú priamy kop. S jeho realizáciou sa nikam neponáhľajú, pred koncom polčasu naťahujú čas.
     
    37
    Domáci sa len ťažko presadzujú cez pozornú obranu súpera, aj napriek tomu to Vietto skúsil cez individuálny prienik. Nič však na tomto konštatovaní nezmenil, k lopte sa dostávajú hostia.
     
    36
    Hra sa musela na malú chvíľu prerušiť, čo Arsenalu teraz vyhovovalo a padlo vhod. Torreira mel menšie zdravotné problémy, ale hosťujúci futbalista už vyzerá byť v poriadku a mal by v hre pokračovať.
     
    35
    Tlak domáceho tímu stále pokračuje, ale k ničomu zaujímavému to nevedie. Do konca prvého polčasu ostáva približne desať minút, domáci výber by najradšej ešte vyrovnal pred prestávkou.
     
    34
    Fulham sa skúša usadiť na útočnej polovici, čo sa mu síce aj darí, ale domáci stále nenašli recept na pokorenie defenzívy súpera. Až na to jedno zaváhanie je obrana Arsenalu neomylná a tak tesné vedenie tohto celku nieje nijak ohrozené.
     
    33
    Arsenal si teraz mohol ešte vylepšiť svoju pozíciu. K lopte sa dostal Mchitarjan a skúšal to strelou spoza pokutového územia, tá len tesne preletela nad brvnom domácej brány.
    32. Henrich Mchitarjan (ARS)
     
    32
    Hostia sa už takisto usadili na útočnej polovici, čo im plne vyhovuje, keďže momentálne majú nahraté a nemajú sa kam ponáhľať. Pomaly sa aj dostávame do záverečnej časti prvého polčasu.
     
    31
    Domáci sa na malú chvíľu usadili na útočnej polovici a snažili sa tak čo najrýchlejšie odpovedať na otvárací zásah súpera. Po nepresnej prihrávke však loptu strácajú a dopredu ide Arsenal.
     
    30
    Po polhodine hry sa teda konečne menilo skóre, ale podľa diania na hracej ploche to vyzerá, že by to nemusel byť dnes jediný presný zásah. Čo je teraz jasné, že na rade je domáci výber.
    29. Alexandre Lacazette (ARS) - 0:1
     
    29
    Arsenal FC dal gól!
    Na prvý gól tohto derby už teda čakať nemusíme! Boli sme svedkami krásnej útočnej akcie v podaní hosťujúceho celku, ktorá pokračovala aj v pokutovom území domáceho celku, kde sa lopty ujal po výbornej prihrávke ALEXANDRE LACAZETTE a parádnou strelou otvára gólový účet súboja na Craven Cottage – 0:1!
     
    27
    Fulham sa v týchto chvíľach spolieha hlavne na rýchle brejky, ale tie si vie súper úspešne postrážiť. Stále teda prebieha tvrdý boj o loptu a čakáme na otvárací zásah.
     
    26
    Znova sa však prejavujú nepresnosti na oboch stranách, čo pochopiteľne kazí dojem z hry. Arsenal sa teraz pokúša operovať na útočnej polovici, ale čelí vysokému napádaniu zo strany súpera.
     
    25
    Na zaujímavé príležitosti je to teda 1:1, ale na ukazovateli skóre stále svieti 0:0! Dočkáme sa teda otváracieho zásahu tohto malého londýnskeho derby ešte v prvom polčase? Odpoveď dostaneme v nasledujúcich minútach.
     
    24
    Moje slová sa teraz len potvrdili! Akcia hosťujúceho celku začala u Iwobiho, ktorý pekným pasom vysunul Welbeka. Ten potiahol loptu bližšie k súperovej šestnástke, následne centroval na vzdialenejšiu tyč, ale pred Lacazettom výborne zasiahol Marchand, ktorý zabránil už takmer istému gólu!
     
    23
    Čoraz viac sledujeme aj ostrejšie osobné súboje, ale hlavný rozhodca Tierney ešte nemusel ťahať zo svojho vrecka žltú kartu. Pomaličky sa tempo začína znova stupňovať.
     
    22
    Momentálne prebieha tvrdý boj o loptu a každý kúsoček na ihrisku. Derby stretnutie je teda aj naďalej vyrovnané, čakáme na úvodný presný zásah. Ten potom naznačí, ako by sa mohol zápas ďalej vyvíjať.
     
    21
    Stále tak ostáva v platnosti, že doterajšiu najväčšiu príležitosť na otvorenie skóre mal Vietto, ale brankár Leno si počínal úspešne. Ten dnes zaujal miesto v bráne Arsenalu namiesto zraneného Petra Čecha, ktorý sa zranil v minulom kole proti Watfordu krátko pred koncom prvého polčasu.
     
    20
    Domáci výber to zvládol úspešne, Xhakov center nebol nijak nebezpečný. Bettinelli bude rozohrávať od svojej brány, Arsenal sa tak sťahuje naspäť. Hra je v týchto chvíľach vyrovnaná.
     
    19
    Na ofenzívnejší režim sa teraz snažia prepnúť aj hosťujúci futbalisti. Útočnú akciu Arsenalu teraz potiahol Mchitarjan, po ktorého aktivite získava on a jeho spoluhráči rohový kop. Takže, aj Fulham si teraz vyskúša bránenie.
     
    18
    Exekútorom tejto štandardnej situácie bol Seri, jeho center dopadol na hlavu Mustafiho, ktorý loptu upratal do bezpečia. Následne z druhej vlny pálil na bránu súpera Mitrović, ale nemieril presne.
     
    17
    Monreal bol pomalší v osobnom súboji s Mitrovićom a domáci tím získava priamy kop z celkom zaujímavej pozície. Arsenal sa tak ešte bude musieť brániť, domáci budú chcieť tejto situácie využiť.
     
    16
    Domácim sa teraz darí operovať na útočnej polovici, postupne je z toho aj okupovanie šestnástky Arsenalu. Hostia sa tak musia mať na veľkom pozore, Fulham vie potrestať každú chybu súpera.
     
    15
    Na útočnú polovicu sa už teda znova snaží prebiť Fulham, ale aj ten naráža na pevné obranné múry súpera. Tempo začína teda opadať, ale snáď do konca prvého dejstva ešte nejaké zaujímavé momenty uvidíme.
     
    14
    K individuálnej akcii sa rozhodol Iwobi, ale nepodarilo sa mu prejsť cez domácu obranu a opäť tak hostia len odovzdali loptu svojmu dnešnému súperovi. Po dlhšej dobe by to tak už chcelo aj niečo zaujímavejšie.
     
    13
    Sledujeme opäť výmenu lôpt v podaní domáceho tímu, ktorý takisto zvolil postupný prechod na súperovu polovicu. Zatiaľ sa mu to darí, ale hostia si dávajú čoraz väčší pozor v defenzíve.
     
    12
    Bol to však rýchly protiútok hosťujúceho celku, ale Monreal v rozhodujúcej chvíli na loptu nedosiahol a tá teda opustila hraciu plochu. Bettinelli sa chystá k rozohrávke od svojej brány.
     
    11
    Arsenal to skúšal teda cez spomínaný postupný prechod do útoku, ale nepresná kombinácia hosťom nič nepriniesla a už sa musia vrátiť späť na svoju polovicu. Fulham sa snaží nadviazať na tú nedávnu útočnú aktivitu.
     
    10
    Úvodné minúty tohto derby sa niesli v znamení veľmi vysokého tempa, o čo sa starali hlavne domáci futbalisti. Teraz je to však pomalá rozohrávka z oboch strán a nám ostáva veriť, že sa to čoskoro zmení a vráti do starých koľají.
     
    9
    Pri lopte sú teraz práve hostia, ale zatiaľ sa im nedarí v prechode na útočnú polovicu. Domáci dobre obsadzujú stred poľa a súpera nechcú k ničomu pustiť. Uvidíme, ako sa teda bude prvý polčas ďalej vyvíjať.
     
    8
    Nasledoval teda druhý rohový kop Fulhamu v tomto zápase, ale ani ten nič zaujímavého neponúkol. Arsenal je možno troška prekvapený z úvodných minút stretnutia, hostia sú predsa len favoritom tohto súboja.
     
    7
    Tá teraz mohla vygradovať po tejto akcii domáceho celku. Pred bránu hosťujúceho celku smerovala zaujímavá prízemná prihrávka, do zakončenia sa už dostával obávaný strelec Mitrović, ale Mustafi parádnym sklzom zabránil domácemu futbalistovi skórovať.
     
    6
    Už sa postupne striedajú útočné výpady na oboch stranách, diváci na štadióne sa teda rozhodne nenudia. Na Craven Cottage v Londýne panuje aj výborná atmosféra.
     
    5
    Fulham vstúpil do stretnutia veľmi nebojácne a nebojí sa zaútočiť. Arsenal sa teraz tak musí brániť, domáci cítia šancu, žeby sa dalo z toho stretnutia niečo vyťažiť. Na podobné závery je však zrejme priskoro, sme ešte len v samom úvode tohto londýnskeho derby.
     
    4
    Domáci ešte zahrávali rohový kop, ale ten žiadne podobné vzrušenie nepriniesol. Arsenal si musí dávať pozor na podobné zaváhania, bola to veľmi lacná strata lopty, ktorá mohla byť potrestaná.
    3. André Schürrle (FHM)
     
    3
    Máme tu prvú veľkú šancu v tomto zápase, vypracoval si ju Fulham! Hostia sa snažili o ďalší prechod na útočnú polovicu, ale chybovali vo svojej rozohrávke a k lopte sa tak dostal Vietto. Jeho následný nebezpečný strelecký pokus však končí na výbornom brankárovi Lenovi!
     
    2
    K lopte sa už dostal práve hosťujúci celok, Welbeck posunul loptu na Mchitarjana a ten to skúšal strelou z väčšej vzdialenosti. Jeho pokus smeroval mimo domácej brány a k rozohrávke sa tak chystá jej strážca a kapitán domácich Bettinelli.
     
    1
    Prvý polčas londýnskeho derby sa už naplno rozbehol, výkop patril domácim futbalistom, ktorí odohrajú toto stretnutie v bielych dresoch. Hosťujúci Arsenal o svoje šieste víťazstvo v rade zabojuje v tmavých dresoch.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Hlavný rozhodca tohto stretnutia Tierney spoločne so svojimi asistentmi Homesom a McDonoughom privádza oba tímy na hraciu plochu. Prvý polčas tohto stretnutia sa tak čoskoro začne, prajem príjemný športový zážitok!
     
    Prajem príjemné futbalové popoludnie! Dnes sú na programe ešte tri stretnutia anglickej Premier League a o malú chvíľu sa na štadióne Craven Cottage odohrá malé londýnske derby medzi domácim Fulhamom a hosťujúcim Arsenalom. Zatiaľ si teda prezrite zostavy oboch celkov, o malú chvíľu začíname.
     
    Úvodné zostavy:

    Fulham FC: Bettinelli (C) – C. Christie, Odoi, Ream, Le Marchand – Seri, Anguissa, Vietto, Schürrle – R. Sessegnon, A. Mitrović

    Náhradníci: S. Rico – K. McDonald, Johansen, Ayité, Mawson, Kamara, Z. Sessegnon

    Arsenal FC: Leno – Bellerín, Holding, Mustafi, Monreal – Torreira, Xhaka (C) – Mchitarjan, Iwobi, Welbeck – A. Lacazette

    Náhradníci: E. Martínez – Papastathopoulos, Ramsey, Lichtsteiner, Aubameyang, Guendouzi, Kolašinac

    Rozhodca: P. Tierney – A. Holmes, M. McDonough
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia Fulham FC a Arsenal FC. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 13:00.

    Dnes sú na programe ešte tri stretnutia anglickej Premier League, ktoré uzavrú kompletné ôsme kolo. V ňom je na programe aj menšie londýnske derby, kedže Craven Cottage bude hostiť stretnutie medzi Fulhamom a Arsenalom.

    Fulham FC:
    Domáci futbalisti majú momentálne na svojom konte len pät bodov a to nováčika tejto súťaže radí na predbežné 17. miesto. Jedno víťazstvo, dve remízy a štyri prehry, to je vizitka domáceho tímu, ktorý by chcel dnes Fulham vylepšiť. V poslednom kole podľahol Fulham na pôde Evertonu 3:0.

    Arsenal FC:
    Úvod nového ročníka tomuto londýnskemu celku nevyšiel, keď Arsenal prehral prvé dva kolá. Potom však prišlo päť víťazstiev v rade a so ziskom 15 bodov patrí hosťujúcemu celku predbežné piate miesto. V poslednom kole zvíťazil Arsenal na domácej pôde s Watfordom 2:0, podobe úspešne dopadol aj súboj v Európskej lige.

    Hovorí sa, že derby nemá favorita, ale v tomto prípade môžme favorizovať hosťujúci celok, ktorý disponuje parádnou formou. Uvidíme, ako to napokon celé dopadne, sleduje náš prenos!
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 13:00.

    Miroslav Revaj

    Góly: 44. Schürrle – 29. A. Lacazette, 49. A. Lacazette, 67. Ramsey, 79. Aubameyang, 90+1. Aubameyang

    Karty:   57. Vietto (FHM), 70. Schürrle (FHM)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 8:2. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 11:12.
    Fulham FC: Bettinelli (C) – C. Christie, Odoi, Ream (54. Kamara), Le Marchand – Seri, Anguissa (62. K. McDonald) – Vietto (83. Johansen), Schürrle, R. Sessegnon – A. Mitrović.
    Náhradníci: S. Rico – K. McDonald, Johansen, Ayité, Mawson, Kamara, Z. Sessegnon.

    Arsenal FC: Leno – Bellerín, Holding, Mustafi, Monreal – Torreira, Xhaka (C) – Iwobi (67. Ramsey), Mchitarjan, Welbeck (62. Aubameyang) – A. Lacazette (80. Guendouzi).
    Náhradníci: E. Martínez – Papastathopoulos, Ramsey, Lichtsteiner, Aubameyang, Guendouzi, Kolašinac.

    Rozhodca: P. Tierney – A. Holmes, M. McDonough

    Diváci: 25401