Fulham – Arsenal 1:5 (kon.) | Southampton – Chelsea 0:3 (kon.) | Liverpool – Manchester City 0:0 (kon.)
koniec
Fulham FC
1:5 (1:1)
Arsenal FC
Nedeľa 07.10.2018, 13:00 • Craven Cottage, London • Anglická Premier League • 8. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Arsenal odohral vynikajúci druhý polčas, v ktorom sa hostia presadili štyrmi presnými zásahmi a tak zaslúžene získavajú v tomto malom londýnskom derby tri body. Fulham v prvom polčase nepodal zlý výkon, ale v tom druhom domáci za svojim súperom proste nestíhali a tak prehrávajú doma výsledkom 1:5!

    S týmto konštatovaním sa už teda lúčim, ďakujem vám za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok víkendu. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (14:53:32)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Prebiehajú tak záverečné chvíle tohto stretnutia, pri lopte sú hostia a už len čakajú, kým hlavný rozhodca Tierney ukončí toto stretnutie na Craven Cottage v Londýne.
    90+1. Pierre-Emerick Aubameyang (ARS) - 1:5
     
    90+1
    Arsenal FC dal gól!
    Tak napokon tu je ešte jeden presný zásah a už zrejme aj konečná podoba skóre tohto stretnutia! Arsenal pokračoval vo svojej útočnej aktivite, Ramsey našiel presnou prihrávkou PIERRE-EMERICK AUBAMEYANG, ktorý sa krásne uvoľnil a presne umiestnenou strelou k tyčke dáva svoj druhý gól v tomto zápase – 1:5!
     
    90
    Druhý polčas sa ešte predlžuje o 3 minúty!
     
    89
    Predsa len sa ešte k strele dostal domáci futbalista a autor jediného presného zásahu Fulhamu Schürrle. Nemieril však presne a Leno tak ani v tomto prípade zasahovať nemusel.
     
    88
    Zápas sa tak teda už len dohráva, pri lopte sú domáci, ale v druhom polčase sa im proste v prechode na súperovu polovicu nedarí. Arsenal sa však ešte pokúša o vysoké napádanie tejto rozohrávky domáceho výberu.
     
    86
    Craven Cottage v Londýne však určite bolo svedkom zaujímavého stretnutia, ale domáci fanúšikovia nemajú dôvod na radosť. Uvidíme, či ešte niečo prinesú aj záverečné minúty tohto londýnskeho derby.
     
    85
    Fulham sa po zisku lopty ešte pokúsil o rýchly útočný výpad, ale nepresná prihrávka smerovala len za postrannú čiaru. Arsenal sa tak môže vrátiť k svojej aktivite.
     
    84
    Hostia ešte pokračujú vo svojej útočnej aktivite, domáci to už zrejme celé zabalili a len z povinnosti dohrajú toto stretnutie. Fulham však nepodal až tak odovzdaný výkon, výsledok je pre domácich teda trocha aj krutý.
     
    83
    Striedanie v tíme Fulham FC: z ihriska odchádza Luciano Vietto, prichádza Stefan Johansen.
     
    82
    Pri chuti je ešte hosťujúci futbalista Ramsey, ktorý sa chcel opäť zapísať do streleckej listiny, ale jeho pokus z väčšej vzdialenosti nebol presný a bránu súpera nijak neohrozil.
     
    81
    Do konca tohto derby ostáva približne 10 minút, možno ešte nejaký ten nadstavený čas. Hrá sa už len o konečnú podobu skóre, to by sa musel stať veľký zázrak, aby toto domáci ešte zvrátili.
     
    80
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Alexandre Lacazette, prichádza Matteo Guendouzi.
    79. Pierre-Emerick Aubameyang (ARS) - 1:4
     
    79
    Arsenal FC dal gól!
    Súboj na Craven Cottage už pozná svojho víťaza! Hostia dávajú svoj štvrtý gól v tomto zápase a tri body do tabuľky by už nemali byť nijak ohrozené. Videli sme pekné prenesenie hry na Bellerína, ktorý našiel prízemným centrom PIERRE-EMERICK AUBAMEYANG, ktorý si prebral loptu a z otočky ju poslal tam kam má – 1:4!
     
    77
    Fulham preto potrebuje čo najskôr streliť kontaktný gól, ktorý by domácim ešte vykresal nejakú tú nádej na bodový zápis. Zatiaľ sa to však ako reálna možnosť moc nejaví.
     
    76
    Čas už začína neúprosne plynúť, pomaly sa dostávame do záverečnej časti tohto londýnskeho derby. Arsenal kontroluje dianie na ihrisku a drží tri body vo svojich rukách.

    Miroslav Revaj

    Góly: 44. Schürrle – 29. A. Lacazette, 49. A. Lacazette, 67. Ramsey, 79. Aubameyang, 90+1. Aubameyang

    Karty:   57. Vietto (FHM), 70. Schürrle (FHM)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 8:2. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 11:12.
    Fulham FC: Bettinelli (C) – C. Christie, Odoi, Ream (54. Kamara), Le Marchand – Seri, Anguissa (62. K. McDonald) – Vietto (83. Johansen), Schürrle, R. Sessegnon – A. Mitrović.
    Náhradníci: S. Rico – K. McDonald, Johansen, Ayité, Mawson, Kamara, Z. Sessegnon.

    Arsenal FC: Leno – Bellerín, Holding, Mustafi, Monreal – Torreira, Xhaka (C) – Iwobi (67. Ramsey), Mchitarjan, Welbeck (62. Aubameyang) – A. Lacazette (80. Guendouzi).
    Náhradníci: E. Martínez – Papastathopoulos, Ramsey, Lichtsteiner, Aubameyang, Guendouzi, Kolašinac.

    Rozhodca: P. Tierney – A. Holmes, M. McDonough

    Diváci: 25401