Tampa Bay – Florida 2:1 (2:0 po s.n.) | NY Islanders – Nashville 3:4 (kon.) | Pittsburgh – Montreal 1:5 (kon.)
Toronto – Ottawa 3:5 (kon.) | Dallas – Winnipeg 5:1 (kon.) | Buffalo – NY Rangers 3:1 (kon.)
St. Louis – Chicago 4:5 (po pr.) | Minnesota – Vegas 1:2 (0:1 po s.n.) | Arizona – Anaheim 0:1 (kon.)
Colorado – Philadelphia 5:2 (kon.) | Calgary – Vancouver 7:4 (kon.) | Carolina – NY Rangers 8:5 (kon.)
po s.n. (2:0)
Tampa Bay Lightning
2:1 (0:1, 0:0, 1:0 - 0:0)
Florida Panthers
cz Nedeľa 07.10.2018, 01:00 • Amalie Arena, Tampa • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    Nikita KUČEROV - 2:1
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Tampa Bay Lightning.
    Autorem vítězné branky je NIKITA KUČEROV.
     
    61:55
    Alex Killorn v přečíslení vybídl Yanni Gourdeho. Ten to měl přesně na ránu bez přípravy, James Reimer ovšem podržel svůj tým parádním zákrokem. To je hokej!
     
    60:58
    A stále pokračujeme! Mike Hoffman vzal přečíslení dva na jednoho na sebe. Všechno udělal parádně, spokojený však být nemůže. Zakončení totiž rozezvučelo brankovou konstrukci!
     
    60:40
    Andrej Vasilevskij nyní vůbec nevěděl, kde má kotouč! Objevit se jej snažil Jevgenij Dadonov a Blesky měly velké štěstí, že už rozhodčí přerušili hru. To mohlo dopadnou všelijak.
     
    59:24
    Mohlo být rozhodnuto! Alex Killorn přebruslil zkoprnělého beka a protáhl se až mezi kruhy. Odtud už pochopitelně zakončoval a James Reimer jeho střelu skvěle vykopl svým pravým betonem.
     
    54:30
    Emoce už planou! Anthony Cirelli se snažil došťourat kotouč za Reimera. Okamžitě se na něj sesypal zástup Floridských, Michael Matheson mu vypálil hůl z ruky, a ještě si s ním vyměnil pár pohlavků.
     
    51:30
    Nerozhodné skóre mohlo být rychle minulostí! Aaron Ekblad vyslal jedovku z levého kruhu, načež se o dorážku snažil Nick Bjugstad. Lightning mohli v obou případech poděkovat Vasilevskiho betonům!
    50:41 Anthony CIRELLI - 1:1
     
    50:41
    Tampa právě vstřelila branku!
    Nedáš – dostaneš, a v oslabení je vyrovnáno! Mike Hoffman na jedné straně nepropálil přesouvajícího se gólmana, načež vyrazili domácí do akce dva na jednoho. ANTHONY CIRELLI hledal spoluhráče, nicméně kotouč se k němu od obránce odrazil zpět, načež jej už snadno zametl do vyklizené klece. Bez asistence.
     
    50:25
    Toto je pro Tampu nepříjemné. Cédric Paquette (TBL) se totiž před soupeřovou klecí provinil zbytečným faulem. Píská se nedovolené bránění, Blesky už začíná tlačit čas.
     
    45:53
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Braydon Coburn – 2 min., podrážení).
     
    42:37
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (J. T. Miller – 2 min., sekání).
     
    42:16
    Velká šance v oslabení! Aleksander Barkov se po přihrávce Trochecka parádně prosmýkl mezi beky, přičemž byl seknut. Přesto ale pokračoval dál a zblízka nastřelil gólmana.
     
    41:10
    Početní výhodu dostávají k dispozici také domácí. Nikita Kučerov už mohl střílet, ještě však mazácky posunul dozadu na Ondřeje Paláta, jenž z mezikruží nezasáhl cíl!
     
    41:04
    Vyloučení v týmu Florida Panthers (Jonathan Huberdeau – 2 min., hákování).
     
    39:05
    Aleksander Barkov se neohroženě vydal přes střední pásmo až do útočného. Anton Strålman (TBL) mu bruslařsky nestačil, musel jej tedy seknout, za což si odpyká menší trest.
     
    36:52
    Tak to byla tutovka Ondřeje Paláta! Střelu Alexe Killorna totiž mírně dezorientovaný Reimer vyrazil pouze před sebe, načež se k dorážce dostal právě český forvad, který ovšem zblízka odkrytou svatyni netrefil.
     
    35:15
    Vyloučení v týmu Florida Panthers (Vincent Trocheck – 2 min., vysoká hůl).
     
    32:10
    Střídání v týmu Florida Panthers: ze hřiště odchází Roberto Luongo, přichází James Reimer.
     
    25:51
    Brayden Point se snažil z pravé strany přihrát před branku. Nepodařilo se mu to podle představ, nicméně Florida nedokázala vyhodit, a kotouč putoval zpět do ohně. Před brankou si jej zpracoval J. T. Miller, jenž zkusil blafák, a hosté měli velké štěstí, že mu černá guma ve zlomový moment utekla z čepele!
     
    25:22
    Steven Stamkos se po pravé straně prohnal do pásma, a po příjmu přihrávky vypálil zápěstím z kruhu. Tvrdou střelu schytal Roberto Luongo do masky! Chvíli zůstával otřesen v předklonu, ale už je připraven pokračovat.
     
    24:53
    Vyloučení v týmu Florida Panthers (Keith Yandle – 2 min., sekání).
     
    23:08
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Cory Conacher – 2 min., podrážení).
     
    17:00
    A pozor, Jared McCann se zčistajasna zjevil ve skvělém prostoru mezi kruhy! Bohužel pro Floridu však vystřelil slabě po ledě a Andrej Vasilevskij relativně snadno nastavil levý beton.
     
    10:24
    Panthers ujeli do akce dva na jednoho! Obrovská škoda pro hosty, že Aleksander Barkov nedokázal žabičku Jonathana Huberdeaua patřičně zkrotit a pořádně zaměstnat gólmana.
     
    08:05
    A na druhé straně také nebezpečná situace, přečíslení tří proti dvěma totiž zakončoval Jevgenij Dadonov. Velmi důležitý zásah zapsal Andrej Vasilevskij, který použil vyrážečku!
     
    07:31
    J. T. Miller měl na hokejce vyrovnání! Roberto Luongo totiž vyrazil střelu přímo před sebe, kde operoval právě útočník Tampy. Ten si přichystal střelu z bezprostřední blízkosti, nicméně s přispěním Luonga skončil kotouč na zadním hrazení!
    05:58 Jacob MACDONALD - 0:1
     
    05:58
    Florida právě vstřelila branku!
    Panthers se ujímají vedení! Jonathan Huberdeau chytře vysunul do akce po pravém křídle Vincenta Trochecka. Ten doputoval až do rohu hrací plochy, odkud poslal kotouč přesně mezi nohama bezmocného Dana Girardiho pod sebe. Přihrávka našla hůl JACOBA MACDONALDA, jenž si připravil střeleckou pozici a z levého kruhu propálil Vasilevskiho na bližší tyčku. Asistence: Vincent Trocheck, Jonathan Huberdeau.

    Ondřej Belák

    Góly a asistencie: 51. Cirelli, rozh. náj. Kučerov – 6. MacDonald (Trocheck, Huberdeau)

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    1:0   J. T. Miller (TBL)
    1:0   Mike Hoffman (FLA)
    2. séria:
    1:0   Brayden Point (TBL)
    1:0   Aleksander Barkov (FLA)
    3. séria:
    2:0   Nikita Kučerov (TBL)


    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Domingue) – Girardi, Hedman, Strålman, McDonagh, Sergačov, Coburn – Kučerov, Stamkos (C), J. T. Miller – Gourde, B. Point, Palát (A) – Joseph, Cirelli, Killorn – Conacher, Paquette, Erne.
    Florida Panthers: Luongo (33. Reimer) – Ekblad, Yandle, Pysyk, Matheson, Petrovic, MacDonald – Bjugstad, Barkov (C), Dadonov – Hoffman, Trocheck, Huberdeau (A) – Malgin, McCann, Vatrano – Sceviour, MacKenzie, Brouwer.

    Rozhodca: Furlatt, Morton.

    Diváci: 19 092