Ústí n/L – Prostějov 4:5 (kon.) | Litoměřice – Přerov 4:3 (kon.) | Frýdek-M. – Slavia 5:6 (kon.)
Poruba 2011 – Jihlava 3:2 (2:1 po s.n.) | Havířov – Kadaň 3:5 (kon.) | Třebíč – Motor ČB 4:3 (2:1 po s.n.)
Vsetín – Benátky n/J 5:1 (kon.)
koniec
HC Frýdek-Místek
5:6 (1:2, 2:1, 2:3)
HC Slavia Praha
cz Sobota 06.10.2018, 17:00Chance Liga (CZ) • 11. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    HC Frýdek-Místek

    Posledních pět utkání stála štěstěna vždy na straně soupeře Frýdku-Místku. Slezané pokaždé po vyrovnaném průběhu padli o jediný gól. Po čtyřech úvodních utkáních Chance Ligy měli Slezané na kontě slušných šest bodů. Jenže od té doby nepřidali ani jeden, a jsou tudíž po devíti utkáních na předposledním čtrnáctém místě.Poslední utkání odehráli Slezané na ledě Dukly Jihlava. Frýdek-Místek začal utkání dobře, sekundu před koncem první třetiny ho dostal do vedení Jan Bartko. Domácí sice vyrovnali, ale v polovině utkání vrátil Slezanům vedení Jan Kalus. Třetí třetina ovšem červenobílým nevyšla, dvakrát inkasovali a z Vysočiny odjeli s prázdnou. Uvidíme. zda dneska konečně budou domácí rysi bodovat.
     
    HC Slavia Praha

    Pražská Slavia má stejně jako Frýdek-Místek odehráno devět utkání a dokázala v nich nasbírat porci šestnácti bodů. To ji stačí na osmou pozici, tedy umístění přesně na hraně play-off. Formu má Slavia v posledních utkáních velmi obstojnou.Z posledních šesti zápasů Slavia pětkrát vyhrála za tři body a pokaždé bodovala. Jedinou ztrátou byla v tomto období prohra 1:2 na nájezdy na ledě Třebíče. Jinak sešívaní vyhráli postupně nad Kadaní, Kladnem, na ledě Havířova, doma s Ústí nad Labem a naposledy na domácím ledě nad Litoměřicemi 2:0.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Frýdek-Místek: L. Daneček (Malík) – L. Kovář, Hrachovský, Husák, Bartko, Krisl, Žovinec, Zahradníček, D. Stránský – Chmielewski, Hladonik, Kofroň (A) – Klimša, Peterek (C), Mikulík – Raška, Przybyla, Kuťák – Christov, Kaukič.

    HC Slavia Praha: Šorf (Sochůrek) – Duda, J. Novák, J. Drtina (C), Valík (A), Hrdinka, Saňa, Štibingr – J. Veselý, Panna, Šagát (A) – Kubica, M. Ondráček, Najman – L. Krejčík, J. Doležal, Tejral – Furch, Heldák, Kohút..
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:31
    Úvodní vhazování vyhráli domácí hokejisté a snaží se založit první akci dnešního zápasu.
     
    01:40
    První velká šance domácího celku! Hráči se dostali do rychlého protiútoku a vypálili několik střel na brankáře, ten se musel činit, nakonec se mu ale povedlo vyrazit i dorážku Dušana Žovince.
     
    02:12
    Slavia právě vstřelila branku!
    První branka zápasu je tady! Hosté se dostávají do vedení! Rychlý protiútok byl nakonec smrtelný, o branku se zasloužil JAN VESELÝ. Asistence: František Hrdinka.
    02:12 Jan VESELÝ - 0:1
     
    02:26
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Několik sekund na to je vyrovnáno! Frýdku-Místku se povedlo reagovat a srovnává stav dnešního zápasu, rysi se dostali do přečíslení tři na dva a nakonec jako poslední pálil JAN HLADONÍK! Asistence: Jan Bartko.
    02:26 Jan HLADONIK - 1:1
     
    02:48
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek (2 min. – vysoká hůl).
     
    08:27
    Omlouvám se za menší neaktivitu, problémy s připojením.
     
    08:47
    Ofsajd pražské Slavie. Následující vhazování vyhráli domácí hokejisté, Dan Przybyla poté dokázal kotouč dostat až do útočného pásma, ke střele se ale nakonec nedostal.
     
    09:38
    Vít Christov se dostal do obrovské šance! Tento útočník se šikovně zbavil svého soupeře a poté se dostal do samostatného úniku, v čele mu už stále jen brankář, Christov se pokusil o kličku, která mu sice vyšla, ale nedokázal ideálně umístit kotouč mezi betony brankáře.
     
    10:40
    Daneček předvedl pěkný zákrok, z levé strany na něj pálil František Hrdinka, který mířil do levého horního rohu, brankář se stihl včas přesunout.
     
    12:05
    Ondřej Najman podstoupil hned několik soubojů o puk, obránci ale byli úspěšnější.
     
    13:05
    Kotouč opustil hrací plochu a bude se vhazovat u středového kruhu.
     
    13:47
    Aron Chmielewski se snažil dorazit kotouč do branky z bezprostřední vzdálenosti, brankář byl u něho byl ale dříve a povedlo se mu reagovat.
     
    15:40
    Jan Bartko to zkusil z velkého úhlu a nejspíš i brankáře překvapil, ten se dokázal zorientoval až na poslední chvíli, ale povedlo se mu kotouč schovat do své lapačky, bude se vhazovat.
     
    18:06
    Slavia právě vstřelila branku!
    Tak tohle byla obrovská hrubka na domácí straně! Brankář Lukáš Daneček si vyjel ze své svatyně, aby poslal kotouč daleko od své branky, při své snaze ale uklouzl a spadl na zem, toho dokonale využil ALEŠ FURCH, kterému už nedělalo problém kotouč dostat do odkryté branky. Asistence: Josef Saňa.
    18:06 Aleš FURCH - 1:2
     
    18:49
    Frýdek-Místek se ještě pokusí o závěrečný tlak.
     
    19:57
    Kotouč nakonec opouští obranné pásmo hostujícího celku a třetina každou chvíli skončí.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    A je tady konec úvodní dvacetiminutovky. Hostující Slavia vede o jeden přesný zásah. Hosté se dostali do vedení hned v úvodu zápasu, na to ale Frýdek-Místek ještě dokázal reagovat a o několik sekund později vyrovnal. Dvě minuty před koncem se ale domácí brankář dopustil velké hrubky a nabídl tak naprosto zadarmo vedení zpátky na hostující stranu, gól vstřelil Aleš Furch. Uvidíme, co nám nabídne prostřední část.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:46.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:32
    David Kofroň se dostal do zajímavé střelecké příležitosti, jeden ze spoluhráčů mu poslal kotouč před branku a útočníkovi chybělo jen pár centimetrů, aby puk umístil do poloodkryté branky.
     
    22:00
    Jan Veselý se dostal do samostatného úniku z levé strany, při pokusu o ránu ale ztratil koncentraci a jeho střela skončila hodně mimo.
     
    23:05
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Domácí celek dokázal zareagovat a vyrovnává! ARON CHMIELEWSKI prokázal své individuální schopnosti a pohrál si naprosto se všemi! Z útočném pásmu si zpracoval kotouč a namířil si to rovnou před brankáře, dokázal všechny zmást svými kličkami, poté kotouč poslal na branku, který s velkým štěstím propadl mezi betony brankáře. Asistence: Jan Hladonik, Dan Przybyla.
    23:05 Aron CHMIELEWSKI - 2:2
     
    23:50
    Obrana Frýdku-Místku si moc neporozuměla a ztratila naprosto zbytečně kotouč v obranném pásmu, toho ale nakonec nedokázal využít Ondřej Najman, protože nenašel žádného volného spoluhráče.
     
    25:05
    Bude se opět vhazovat, puk totiž skončil na střídačkách.
     
    25:36
    David Kofroň znovu v šanci! A opět to neměl daleko, jeden z útočníků poslal kotouč na brankáře z levé strany, ten ho ale dokázal pouze vyrazit před sebe, kde už byl nachystaný David Kofroň, ale nedokázal kotouč poslat mezi tři tyče.
     
    27:00
    Obránci hostujícího celku si mezi sebou předávají puk a snaží se něco vymyslet.
     
    28:00
    Hráči podstupují souboj o kotouč u domácích střídaček.
     
    28:30
    Filip Kuťák se zničehonic dostal do hodně slibného zakončení! Číhal totiž před brankou a tak nějak věděl, že se kotouč k němu dostanu, to se následně opravdu stalo, jeho rána ale trefila pouze betony dobře postaveného brankáře.
     
    29:22
    Lukáš Daneček raději schoval kotouč do své lapačky, bude se vhazovat v obranném pásmu Frýdku-Místku.
     
    29:40
    Adam Raška se snaží atakovat obranu hostujícího celku, sám ale na to nestačil a spoluhráči ho dostatečně nepodpořili.
     
    30:10
    Puk je v ochranné síti, Lukáš Daneček si opět bude muset dávat pozor.
     
    30:20
    Vhazování ale vyhrál Slezan a přechází do útoku.
     
    30:29
    Karty se obrátily, tentokrát se bude vhazovat před hostujícím brankářem.
     
    30:48
    Aron Chmielewski chtěl překvapit brankáře střelou z větší vzdálenosti, jeho rána sice letěla do pravého horního rohu, ale neměla dostatečnou razanci, brankář tedy nakonec stihl zareagovat a puk vyrazit.
     
    32:05
    Vhazování u středového kruhu.
     
    32:16
    Aleš Furch se dostal ke střele, jeho pokus byl ale zblokovaný statečnou obranou.
     
    32:50
    Frýdek-Místek si vytváří mírný tlak a daří se mu držet v útočné třetině, nakonec z toho byla rána Víta Christova, kterou brankář dokázal zneškodnit, následovat bude vhazování.
     
    34:15
    Zakázané uvolnění Slavie. Jonáš Peterek poté nedokázal vyhrát vhazování a hostům se povedlo kotouč vyvést.
     
    34:35
    Dan Przybyla přihrál rukou. Útočník s tímto verdiktem ale není v žádném případě spokojený a protestuje, to mu ale nejspíš k ničemu nebude.
     
    35:15
    Aron Chmielewski je dneska hodně aktivní, další jeho rána z nebezpečné vzdálenosti! Puk ale nakonec skončil těsně nad horní tyčí.
     
    36:00
    Jiří Krisl ustavičně bojuje o kotouč u mantinelů. Nakonec vyhrál, hra se ale poté přerušila.
     
    36:12
    Hra bude opět pokračovat, bude se vhazovat uprostřed hrací plochy. Adam Raška se odvážně vrhl až do branky, ke střele ale nakonec nedošlo, protože jeden z obránců ho poslal k zemi, bude se vylučovat.
     
    36:27
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Jiří Drtina – 2 min., podrážení).
     
    36:55
    Zdeněk Kubica málem dostal svůj tým do vedení ve vlastním oslabení! Jeden z obránců domácího celku totiž udělal obrovskou chybu a ztratil kotouč v obranném pásmu, Kubica se poté tedy dostal do samostatného nájezdu, Lukáš Daneček ale předvedl skvělý zákrok a zachránil tak svůj tým!
     
    37:40
    Frýdku-Místku se zatím v početní výhodě moc nedaří, nepřipsal si žádnou střelu na branku.
     
    38:27
    Hosté v plném počtu.
     
    38:45
    Jiří Doležal a jeho pokus, ten byl sražený do ochranné sítě.
     
    38:58
    Slavia právě vstřelila branku!
    Hosté se opět před koncem dostávají do vedení! A opakuje se tak situace z první třetiny. Z původně nenápadné šance došlo až k brance. JAN VESELÝ se podruhé v utkání prosazuje! Před Danečkovou brankou došlo k velkým zmatkům a byl to právě hostující kapitán, který se nejlépe zorientoval a poslal kotouč pod horní tyčku branky! Asistence: Tomáš Duda.
    38:58 Jan VESELÝ - 2:3
     
    39:58
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Necelé tři sekundy před koncem se povedlo Frýdku-Místku znovu vyrovnat! Po vhazování se domácí dostali do rychlé akce, na jejímž konci byl hrdina domácího celku ARON CHMIELEWSKI, který dokázal z blízkosti překonat brankáře, který měl špatný výhled a vůbec neměl šanci zasáhnout. Je tedy opět vyrovnáno! Asistence: David Kofroň.
    39:58 Aron CHMIELEWSKI - 3:3
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední část je za námi. Momentálně je vyrovnáno. Druhá třetina zpočátku nic zajímavého nenabídla, Frýdek-Místek sice byl o něco aktivnější, ale nedokázal to potvrdil gólově. To nejdůležitější nás čekalo až v samém závěru. Slavia se totiž minut před koncem dostala do vedení a už to vypadalo, že do šaten budou hostující hráči v lepší náladě, opak se ale stal pravdou. Dvě minuty před koncem dokázal vyrovnat Aron Chmielewski, který si tak připsal druhý přesný zásah v zápase a zatím se stává jasným tahounem domácího celku v dnešním utkání.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:38.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:15
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Tak tohle opravdu moc dlouho netrvalo! Frýdek-Místek se vůbec poprvé v dnešním zápase dostává do vedení! Patnáct sekund po začátků třetí třetiny! Spolupráce Kofroň-Chmielewski dneska opravdu funguje na jedničku! Tentokrát se ale role obrátily a právě DAVID KOFROŇ ke své asistenci přidává i přesný zásah, povedlo se mu překvapit brankáře a umístil kotouč pod horní tyč! Asistence: Aron Chmielewski.
    40:15 David KOFROŇ - 4:3
     
    42:20
    Aron Chmielewski opět úřaduje! Znovu si najít místo ke střele, puk mířil mezi betony brankáře, který ale zůstal uprostřed branky a povedlo se mu reagovat, později i na následující dorážku.
     
    43:56
    Puk na střídačkách, bude se vhazovat uprostřed hrací plochy.
     
    44:03
    Dan Przybyla zkusil štěstí a poslal kotouč od modré čáry na branku, brankář ho dokázal odrazit.
     
    44:50
    Lukáš Krejčík si moc neporozuměl s kotoučem, ten mu totiž utekl a nedošlo tedy k žádnému přímému ohrožení brankové konstrukce.
     
    45:29
    Slavia právě vstřelila branku!
    Máme tady osmý gól zápasu! Hosté vyrovnávají! Slavia se poměrně snadno dostala do útočné třetiny, kotouč poté přistál na holi DENISE HELDÁKA, který ho z pravé strany poslal na branku, puk si našel cestu až do levého dolního rohu, Daneček nestihl zakročit. Asistence: Jan Novák.
    45:29 Denis HELDÁK - 4:4
     
    46:30
    František Hrdinka si připsal skvělý obranný zákrok! Domácí útočníci se totiž dostali do rychlého protiútoku a vytvořili si přesilu, Hrdinka se ale dokázal postavit do finální přihrávky a překazil tak celou akci.
     
    47:30
    Bude se vhazovat před Lukášem Daneček, ihned po rozehrávce přišla střela, kterou musel domácí brankář zlikvidovat, rozhodčí tedy opět vhodí kotouč do hry.
     
    47:43
    Zakázané uvolnění Frýdku-Místku.
     
    48:00
    Jan Hladonik to nemyslel vůbec zle, snažil se kotouč procpat na spoluhráče žabičkou, ale nakonec jeho přihrávka nenašla svého adresáta a skončila u brankáře.
     
    48:25
    Jiří Doležal se snaží za každou cenu udržet útočné pásmo.
     
    48:55
    Velký tlak domácího celku! Hned několik střel letělo na brankáře Šorfa, který si ale s každou ránou poradil nebo ho zastoupila obrana.
     
    49:35
    Lukáš Kovář se zapojil do rozehrávky, kotouč poslal podél mantinelu na druhou stranu hrací plochy.
     
    49:56
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Aleš Furch – 2 min., držení).
     
    50:04
    Na přesilovou hru se pochopitelně na led dostal Aron Chmielewski a je to opět znát! Jeho rána od modré čáry skončila u brankáře, který měl čistý výhled, bude se vhazovat.
     
    51:56
    Hosté v plném počtu.
     
    51:59
    Slavia právě vstřelila branku!
    Ihned po skončení přesilové se hostující celek dostává do vedení! FRANTIŠEK HRDINKA se dostal do samostatného úniku a vypálil ostrou ránu na branku, jeho pokus proletěl mezi betony brankáře a následně zapadl až do branky! Bez asistence.
    51:59 František HRDINKA - 4:5
     
    53:20
    Jan Veselý mohl ještě navýšit náskok hostů! Jeho rána nakonec letěla z bezprostřední blízkosti pár centimetrů od levé tyče.
     
    54:43
    Ofsajd domácích, Slavia si vytváří v posledních minutách mírnou převahu.
     
    55:00
    Jan Bartko se snaží něco vymyslet v útočném pásmu, ale jeho spoluhráči zrovna střídali a sám toho moc nezmohl.
     
    56:05
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Je znovu vyrovnáno! Tento zápas opravdu stojí za to, ani jeden z týmů si nic nenechá líbit! Domácím útočníkům se povedlo kotouč dostat do útočného pásma, poté už na svou šanci čekal JAN HLADONÍK, který dokonale zabránil brankáři ve výhledu a kotouč tečoval až za jeho záda. Bez asistence.
    56:05 Jan HLADONIK - 5:5
     
    56:56
    Slavia právě vstřelila branku!
    Mezi góly opravdu nebývají moc velké prodlevy, opět jsme čekali jen pár sekund, Slavia má vedení opět na své straně! Lukáš Daneček byl mírně zmatený a vůbec netušil, že přímo před ním stojí neobsazený JIŘÍ DOLEŽAL, tomu už jen chybělo kotouč umístit do odkryté branky. Asistence: Jaroslav Vlček, Jan Štibingr.
    56:56 Jiří DOLEŽAL - 5:6
     
    58:00
    Dvě minuty před koncem se ještě Frýdek-Místek pokouší o tlak, hráčům se ale ještě nepovedlo kotouč dostat do útočné třetiny.
     
    58:50
    David Kofroň a jeho rána z velké dálky, brankář měl menší problémy, kotouč ale následně ještě stihl poslat daleko od své svatyně.
     
    59:15
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek (David Kofroň – 2 min., vysoká hůl).
     
    59:40
    Slavia bude dnešní zápas dohrávat v početní výhodě.
     
    Konec zápasu.
     
    A je tady konec dnešního zápasu. Frýdek-Místek nakonec nedokázal urvat ani jeden bod a už poněkolikáté prohrává o jeden přesný zápas, domácí celek má opravdu hodně smůly. Zápas si nejspíš zasloužil remízu, protože oba celky předvedly opravdu bojovný výkon. Hosté se sice několikrát dostali do vedení, ale Frýdek-Místek se ani jednou nevzdal a povedlo se mu pokaždé reagovat, rozhodující chvíle přišla tři minuty před koncem, o vítězi zápasu totiž rozhodl Jiří Doležal, který se tedy stal hostujícím hrdinou. To je z dnešního přenosu vše, přeji dobrou noc. (19:14:40)

    Marek Jašek

    Góly a asistencie: 3. Hladonik (Bartko), 24. Chmielewski (Hladonik, Przybyla), 40. Chmielewski (Kofroň), 41. Kofroň (Chmielewski), 57. Hladonik – 3. J. Veselý (Hrdinka), 19. Furch (Saňa), 39. J. Veselý (Duda), 46. Heldák (J. Novák), 52. Hrdinka, 57. J. Doležal (Štibingr)


    HC Frýdek-Místek: L. Daneček (Malík) – L. Kovář, Hrachovský, Husák, Bartko, Krisl, Žovinec, Zahradníček, D. Stránský – Chmielewski, Hladonik, Kofroň – Klimša (A), Peterek, Mikulík (C) – Raška, Przybyla, Kuťák – Christov, Kaukič.
    HC Slavia Praha: Šorf (Sochůrek) – Duda, J. Novák, J. Drtina (C), Valík (A), Hrdinka, Saňa, Štibingr – J. Veselý, Panna, Šagát (A) – Kubica, M. Ondráček, Najman – L. Krejčík, J. Doležal, Tejral – Furch, Heldák, Kohút.

    Rozhodca: Cabák, Vrba – Bubela, Zedník