Astana – Rennes 2:0 (kon.) | AC Miláno – Olympiakos 3:1 (kon.) | Anderlecht – D. Záhreb 0:2 (kon.)
Real Betis – Dudelange 3:0 (kon.) | Bordeaux – Kodaň 1:2 (kon.) | Zürich – Razgrad 1:0 (kon.)
Fenerbahce – Trnava sk 2:0 (kon.) | Karabach – Arsenal 0:3 (kon.) | Leverkusen – Larnaca 4:2 (kon.)
Rosenborg – Lipsko 1:3 (kon.) | Salzburg – Celtic 3:1 (kon.) | Vorskla Poltava – Lisabon 1:2 (kon.)
Zenit – Slavia 1:0 (kon.) | Limassol – Marseille 2:2 (kon.) | Borisov – Solún 1:4 (kon.)
Frankfurt – Lazio 4:1 (kon.) | Chelsea – Fehérvár 1:0 (kon.) | Jablonec – D.Kyjev 2:2 (kon.)
FK Krasnodar – Sevilla 2:1 (kon.) | Malmö – Besiktas 2:0 (kon.) | Rangers – Rapid Viedeň 3:1 (kon.)
Sarpsborg – Genk 3:1 (kon.) | S. Moskva – Villarreal 3:3 (kon.) | Liége – Akhisarspor 2:1 (kon.)
koniec
Zenit Petrohrad
1:0 (0:0)
SK Slavia Praha
Štvrtok 04.10.2018, 18:55 • Petrovskij, Petrohrad • Európska liga • Skupina C
Predzápasové kurzy
     
    V druhom polčase sme sa predsa len dočkali gólu, v 80. minúte zariadil výhru domáceho celku 1:0 svojim gólom Kokorin. Hostia však boli oveľa lepším celkom, na bránu súpera vyslali až 11 striel, ale ani jedna z nich sa gólom neskončila. Výborný zákroky dnes predvádzal domáci brankár Luněv, obranu zase skvelo dirigoval Neto. Slavia predviedla veľmi sympatický výkon, ale žiaľ, gól dnes nedala a tak odchádza z Ruska naprázdno.

    S týmto konštatovaním sa už lúčim, ďakujem vám všetkým za pozornosť a praje ešte pekný zvyšok neskorého večera. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (20:50:26)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Žltú kartu dostáva Luís Neto (Zenit Petrohrad).
     
    90+4
    Ešte tu bol jeden rohový kop českého tímu, do pokutového územia tak pochopiteľne vyrazil aj brankár Kolář. K hlavičke sa dostal jeho spoluhráč Frydrych, nemieril však presne.
     
    90+3
    Striedanie v tíme Zenit Petrohrad: z ihriska odchádza Elmir Nabiullin, prichádza Anton Zabolotnyj.
     
    90+2
    Drvivý tlak hosťujúcich futbalistov stále pokračuje, ale vyrovnávajúci gól je v nedohľadne. Už to zrejme vyzerá, že to domáci celé ustoja a pripíšu si tri body do tabuľky skupiny C.
     
    90+1
    Sú z toho tri nastavené minúty! To už je dosť málo, ale jedna či dve útočné akcie z toho ešte byť môžu.
     
    90
    Riadny hrací čas celého stretnutia je čoskoro minulosťou. Sme už teda zvedaví na údaj o nadstavenom čase, ale zrejme veľa minút navyše sa hrať nebude.
     
    89
    Striedanie v tíme SK Slavia Praha: z ihriska odchádza Ibrahim Benjamin Traoré, prichádza Simon Deli.
     
    88
    Záver riadneho hracieho času sa blíži, tlak hostí pokračuje, ale domáci už veria v tri body. Dočkáme sa ešte niečoho zaujímavého?
     
    87
    Sledovali sme rýchly brejk domáceho celku, Paredes to vyskúšal strelou zo strednej vzdialenosti, ale Kolář si konečne aj siahol na loptu. Rýchlo ju už rozohráva na svojich spoluhráčov.
     
    86
    Zenit úspešné bráni tlak svojho súpera a už len naozaj veľmi málo ho delí od troch bodov. Ak ich domáci získanú, bude to určite nespravodlivé, ale vo futbale sa hrá na góly.
     
    85
    Na trávni ostáva ležať domáci Neto. Hra sa tak prerušila, čo domácim plne vyhovuje, keďže sa začal rodiť ďalší tlak domáceho celku. S českým celkom to nevyzerá už najlepšie, ale určite sa ešte nevzdáva.
     
    84
    Luněv je dnes nočnou morou Slavie! Domáci brankár vytiahol ďalší parádny zákrok, keď Ngadeu sa dostal k centrovanej lopte, ale jeho zakončenie z vnútra šestnástky končí na pozornom Luněvovi.
     
    83
    Striedanie v tíme SK Slavia Praha: z ihriska odchádza Vladimír Coufal, prichádza Michal Frydrych.
     
    82
    Slavia ešte má nejaký ten čas, aby niečo s týmto výsledkom spravila. Domáca defenzíva je dnes však veľmi pevná a Luněv chytá fantasticky. Hrá sa však na góly, zatiaľ ten jediný dali domáci futbalisti.
     
    81
    Aj takýto krutý vie byť futbal. Slavia hrala aktívnejšie, útočila, pálila na bránu, ale gól nie a nie vsietiť. Zenit sa naopak bránil a prvá strela domácich do priestoru brány skončila za Kolářom.
    80. Alexandr Kokorin (PET) - 1:0
     
    80
    Zenit Petrohrad dal gól!
    Tak to je neuveriteľná smola pre český celok! Prvá vydarená útočná akcia v zápase v podaní Zenitu, menšie zaváhanie obrany súpera a sme svedkami otváracieho gólu tohto stretnutia! ALEKSANDR KOKORIN si parádne nabehol do pokutového územia, lopta prepadla za stopérov hosťujúceho celku a prvé zakončenie domácich na bránu súpera končí gólom – 1:0!
     
    78
    K lopte sa dostal Stoch, ale jeho prihrávku vystihol stopér Ivanović. Slavia ešte ostáva operovať na útočnej polovici, ale čoraz ťažie sa presadzuje cez obranu súpera.
     
    77
    Rýchla odpoveď českého tímu, Zmrhal pálil z väčšej vzdialenosti, avšak nepresné a Luněv sa teraz za loptou len obzrel. Pomaly sa dostávame do záverečnej časti zápasu, čakáme na presný zásah.
    76. Alexandr Kokorin (PET)
     
    76
    A mohli ho dostihnúť domáci futbalisti! Prvýkrát v tomto zápase sme boli svedkami nebezpečnej situácie pred bránou hostí, kde Dzjuba pripravil Kokorinovi loptu ako na podnose, ale druhý menovaný nemieril presne!
     
    75
    Domáci odkopávajú teraz do bezpečia jednu loptu za druhou, tlak hosťujúceho celku tak stále narastá. Sme teda zvedaví, čo tu uvidíme dnes v Petrohrade aj presný zásah.
     
    74
    Obranu domácich dnes riadi Neto, ktorý zblokoval aj tento center od Zmrhala. Slavia stále hľadá recept na pokorenie pevnej defenzívy súpera, čas sa kráti.
     
    73
    Akonáhle sú pri lopte domáci futbalisti, tempo zápasu upadá. Zenitu dnes zrejme napokon z toho zápasu postačí aj jeden bod, hostia sú však hladní po všetkých troch.
     
    72
    V držaní lopty sú domáci futbalisti, ktorí sa však smerom dopredu moc nehrnú, snažia sa upokojiť hru. Z domácich tribún je tu však aj mierny piskot, fanúšikovia Zentiu sa dnes zrejme tešili na gólovú kanonádu.
     
    71
    Pomaličky sa začína čas zápasu krátiť, ostáva dohrať niečo málo cez dvadsať minút aj s nadstaveným časom. Aktivita je stále na kopačkách hosťujúceho celku, kolónka strelených gólov je však aj naďalej nevyplnená.
     
    70
    Zároveň sledujeme v tomto stretnutí aj súboj dvoch celkov, ktoré sú na čele svojich ligových súťaží. Hostia dobrú formu ukazujú aj v tomto zápase, domáci sú ďaleko za očakávaním.
     
    69
    Hušbauer už páli z každej možnej pozície, tento jeho pokus zblokoval do bezpečia Neto. Slavia ešte zahrávala rohový kop, ale ten už bránu súpera nijak neohrozil.
     
    68
    Keď už sme pri tých štatistikách, hostia vyhrávajú v strelách na bránu až neuveriteľne 10:0! Zenitu toto stretnutie vôbec nevychádza, ale domáci futbalisti ešte majú priestor a čas to napraviť.
     
    67
    Domáci sa snažili odpovedať na tento veľký nápor súpera, ale Dzjuba bol opäť v postavení mimo hru. Kolář dnes zrejme mohol nastúpiť ako hráč do poľa, na jeho bránu žiadna strela zatiaľ nemierila.
     
    66
    Hušbauerovi ten gól dnes proste dopriaty nieje! Hosťujúci futbalista mieril veľmi dobre zo strednej vzdialenosti, ale Luněv sa proste rozchytal a dnes gól za svoj chrbát pustiť nechce.
     
    65
    Keď si zrátame nevyužité šance českého tímu, bolo by už o osude zápasu dávno rozhodnuté. Takto stále čakáme na presný zásah, ktorý je v nedohľadne.
     
    64
    Ani z toho nedali hostia gól! Slavia zahrávala rohový kop, Souček vrátil hlavou loptu späť do ohňa, ale pred domácou bránkou opäť úradoval Luněv, teraz však spoločne aj so svojou obranou.
     
    64
    Striedanie v tíme Zenit Petrohrad: z ihriska odchádza Sebastián Driussi, prichádza Alexandr Kokorin.
    Striedanie v tíme Zenit Petrohrad: z ihriska odchádza Róbert Mak, prichádza Daler Kuzjajev.
    63. Josef Hušbauer (SLA)
     
    63
    Na druhej strane opäť vynikol domáci brankár Luněv! Hušbauer si prebral presnú prihrávku, otočil sa s loptou a nebezpečne vypálil, ale Luněv dnes proste zatiahol pred svojou bránou roletu.
     
    62
    Klinickú smrť teraz prežil český tím! Sledovali sme peknú útočnú akciu domáceho celku, Driussi skepol hlavou loptu na Dzjubu, ale jeho gólové zakončenie z vnútra pokutového územia neplatí, kedže postranný rozhodca signalizuje ofsajd!
     
    61
    Čo však je podstatné, že sme ešte presný zásah nevideli. Po hodine hry platí stále bezgólový stav, z ktorým sú zrejme domáci vzhľadom na priebeh zápasu spokojnejší.
     
    60
    Žltú kartu dostáva Alexandru Baluta (SK Slavia Praha).
     
    59
    V tomto prípade už zasahovať nemusel, Hušbauerov pokus smeroval nad bránu domáceho celku. Domáca hra je teraz až moc pasívna, čo sa Zenitu môže aj neskôr vypomstiť.
     
    58
    Brankár hosťujúceho celku Kolář len tak nečinne stojí vo svojej bráne a sleduje, ako jeho náprotivok Luněv si pripisuje jeden presný zákrok za druhým. Bolo tomu tak aj teraz pri strele zo strednej vzdialenosti od Stocha.
     
    57
    Do jeho konca je však ešte dostatok času, stať sa teda môže čokoľvek. Bude nesmierne dôležité, ktorý ako prvý dokáže skórovať, od toho sa potom bude vyvíjať dianie na ihrisku.
     
    56
    Zenit je momentálne pri lopte, ale smerom dopredu domáci stále nič prevratného neukázali. To sa už aj prestáva páčiť fanúšikom na štadióne, ktorí dnes zrejme čakali iný priebeh stretnutia.
     
    55
    Dobrú robotu odviedol Souček, ktorý presne prihral loptu pred pokutové územie, ale jeho spoluhráči si nerozumeli a napokon sme opäť sledovali domáceho brankára Luněva, ako si stiahol loptu do svojich rukavíc.
     
    54
    Zároveň to teda bol posledný dotyk s loptou tohto futbalistu, ako prvý sa k výmene na ihrisku odhodlal hosťujúci tréner. Slavia sa snaží pokračovať vo svojej aktivite a dosiahnuť tak otvárací gól tohto stretnutia.
     
    53
    Striedanie v tíme SK Slavia Praha: z ihriska odchádza Jan Matoušek, prichádza Alexandru Baluta.
    53. Jan Matoušek (SLA)
     
    53
    Opäť skvelý domáci brankár podržal svoj celok! Matoušek predviedol pekný individuálny výpad, ale na Luněva nevyzeral ani tentokrát. Zenit môže byť rád, že medzi troma žrďami má dnes veľkú oporu.
     
    52
    Technický priestupok pri aute teraz obral o loptu hosťujúci celok. Zenit však stále s problémami pri prechode do útoku, Slavia dobre obsadzuje stred poľa.
     
    51
    Ešte sme sledovali rohový kop hosťujúceho celku, ktorý však nič zaujímavého neponúkol. Aj úvodné minúty druhého polčasu dokazujú, že aktívnejšie dnes hrá český tím.
    50. Miroslav Stoch (SLA)
     
    50
    Slovenský futbalista Miroslav Stoch je dnes pri veľkej chuti! Predviedol peknú individuálnu akciu, ale jeho strela končí na pozornom Luněvovi, ktorý predviedol svoj druhý veľmi dôležitý zákrok v tomto zápase!
     
    49
    Futbalisti v modrom ešte kombinovali na útočnej polovici, ale bola z toho len nepresná prihrávka a tak hostia rozbiehajú svoj útočný výpad. Domáci sa musia čo najskôr vrátiť na svoju polovicu.
     
    48
    Dlho teda netrvalo a domáci znova zaútočili. Teraz sa k lopte dostal Driussi, ale jeho centrovaná lopta bola nepresná a nič zaujímavého neponúkla.
     
    47
    Zenit zvolil postupný prechod do útoku, ale Dzjuba sa ocitol v postavení mimo hru a tak sa domáci do žiadnej šance nedostali. Uvidíme, či futbalisti ruského celku predvedú lepšiu hru, ako tomu bolo v prvom polčas.
     
    46
    Druhý polčas tohto stretnutia sa už naplno rozbehol, výkop patril domácim futbalistom. Ani jeden z trénerov nestriedal, oba celky tak nastupujú v rovnakých zostavách, v akých ukončil prvý polčas.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak čoskoro začne!
     
    Napokon sa nenadstavovala ani jedna minúta, máme tu teda koniec prvého polčasu! V ňom sme napokon presný zásah nevideli, ale hostia mali k nemu dvakrát blízko. Najprv tu bolo brvno po strele od Stocha, potom Matoušek nechal vyniknúť domáceho brankára. Zenit sa viacmenej len bráni, smerom dopredu veľa nepredviedol, čo je určite prekvapením. V druhom polčase je však stále všetko otvorené, začne sa približne o 19:56.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    44
    Prebieha posledná minúta riadneho hracieho času, ale vyzerá to, že sa nadstavovať moc nebude. Hra sa nijak výrazne v prvom dejstve neprerušovala.
     
    43
    Domácim sa darí vytláčať teraz kombináciu súpera preč zo svojho územia. Slavia sa snaží ešte niečo zaujímavé vymyslieť, čoskoro je tu koniec prvého polčasu.
     
    42
    Hostia ešte kombinujú na útočnej polovici a mal by im teda patriť aj samotný záver prvého polčasu. Možno to je troška prekvapením, miernym favoritom zápasu je Zenit Petrohrad.
    41. Jan Matoušek (SLA)
     
    41
    Slavia sa pokúsila ako prvý strhnúť vedenie na svoju stranu a veru veľa nechýbalo, aby ich prianiu bolo aj vyhovené! Stoch poslal skvelú prihrávku na Matouška, ale hrotový útočník českého tímu nechal vyniknúť domáceho brankára!
     
    40
    Hušbauer predviedol ďalší dobrý nábeh do šestnástky súpera, ale jeho slabšia strela končí v rukaviciach brankára Luněva. Približne päť minút ostáva do konca prvého polčasu, dočkáme sa teda gólu ešte v tomto dejstve?
     
    39
    Štatistika v držaní lopty teraz hovorí v mierny prospech domáceho tímu, ale hostia vedia nebezpečnejšie kombinovať na súperovej polovici ihriska. Snáď pred koncom polčasu ešte niečo zaujímavé aj uvidíme.
     
    38
    Pred bránu Zenitu smeroval celkom zaujímavý center, Coufal predlžoval loptu za svoj chrbát, ale nikto z jeho spoluhráčov sa už do zakončenia nedostal.
     
    37
    Obrana domácich ako aj brankár Luněv robia pod tlakom chyby v rozohrávke a tak hostia prakticky zadarmo získavajú túto loptu. Uvidíme, či práve českému tímu bude patriť záver prvého polčasu.
     
    36
    Žltú kartu dostáva Tomáš Souček (SK Slavia Praha).
     
    35
    Práve defenzíva domáceho celku sa teraz na nedostatok práce sťažovať nemôže. K lopte sa dostal zatiaľ veľmi aktívny Hušbauer, ale jeho nevydarená strela doplávala do rukavíc brankára Luněva.
     
    34
    Opäť svoje defenzívne kvality predviedol domáci Neto, keď dobre čítal hru a zblokoval prihrávku od Ngadeu do bezpečia. Slavia však ešte môže pokračovať vo svojom útočnom ťažení.
     
    33
    Rohový kop už nič podobného neponúkol, domáci tak zažehnali aj tento menší nápor súpera. Nedarí sa im však momentálne preniknúť do útoku, Slavia obsadzuje stred poľa.
     
    32
    Budeme svedkami rohového kopu českého tímu. Hušbauer si spracoval centrovanú loptu, po peknej otočke aj vypálil smerom na domácu bránu, ale Neto jeho pokus zblokoval do bezpečia.
     
    31
    Môžme však skonštatovať, že aktívnejším dojmom pôsobia práve hostia. Sme teda zvedaví, či sa dočkáme do konca prvého dejstva presného zásahu, alebo sa niekto bude z gólu radovať až v druhom polčase.
     
    30
    Uplynula nám polhodina tohto stretnutia, na presný zásah stále čakáme. Najbližšie k nemu mali hostia, ale Stochova strela skončila len na brvne domácej brány.
     
    29
    Môže zato hlavne aj obrana hosťujúceho celku. To sa potvrdilo aj teraz, keď si Nabiullin dobre nabehol s loptou do pokutového územia, ale k strele sa už nedostal.
     
    28
    Hostia ti však následne prehnali s útočným snažením a po nedovolenom zákroku sú už pri lopte domáci futbalisti. Zenit čaká stále na svoju prvú zaujímavejšiu šancu.
     
    27
    Dlho netrvalo a nedávno spomínaný Matoušek opäť skúšal svoje šťastie. Teraz z toho už bol aj strelecký pokus, ale len mimo troch žrdí domácej brány.
     
    26
    Individuálne sa do pokutového územia domáceho celku prebíjal Matoušek, ale pomohol si faulom a tak je lopta pochopiteľne prisúdená Zenitu. Slavia sa však už snaží o vysoké napádanie.
     
    25
    Tieto chvíle patria hosťujúcemu celku. Obrana Slavie domácim nič nedovoľuje a prerušuje čo i len náznak akcie domácich. Po zisku lopty sa hostia ihneď presúvajú na súperovu polovicu.
     
    24
    Máme tu prvú veľkú šancu tohto stretnutia! Vypracoval si ju hosťujúci celok, keď sa k lopte dostal Stoch, ktorému sa otvoril priestor, ale jeho pokus končí na brvne domácej brány!
     
    23
    Na malú chvíľu sa teraz hra musela prerušiť, jeden z domácich futbalistov ostal ležať na trávniku. Bude však v poriadku a môžme tak už v stretnutí pokračovať. Krátko po prvej polovici tohto dejstva stále platí bezgólový stav.
    22. Miroslav Stoch (SLA)
     
    22
    A streleckých pokusov nám začína pribúdať. Tentoraz to skúšal z väčšej diaľky Zmrhal, ale Luněv aj na dvakrát dokázal tento pokus zneškodniť.
     
    21
    Slavia dokázala rýchlo odpovedať. V pokutovom území súpera sa k lopte dostal Stoch, ale jeho zakončenie pod brvno dokázal Luněv vytlačiť na rohový kop. Ten už stihli hostia aj rozohrať, ale nič zaujímavého nám neponúkol.
     
    20
    Tak som to zrejme privolal! Nabiullin predviedol parádnu prácu pri nábehu do pokutového územia, prebral si úspešne prihrávku, ale jeho zakončenie smeruje tesne vedľa hosťujúcej brány.
     
    19
    Hra sa nám teda prelieva z jednej strany na druhú, ale stále sme nevideli žiadny strelecký pokus na jednu či druhú bránu. Oba tímy tak vyčkávajú, čo na neho súper vymyslí.
     
    18
    Slavia má teraz menšie problémy s prechodom do útoku, domáci vysoko napádajú a nič súperovi nedarujú. Sledujeme teda vyrovnané stretnutie, čo sa viacmenej aj čakalo.
     
    17
    Opäť sme sledovali prácu od nášho reprezentanta, ktorý bol faulovaný a získal tak pre svoj celok zaujímavý priamy kop. Jeho exekúcie sa ujal Paredes, ale centrovaná lopta bola ľahkou korisťou pre hosťujúcu obranu.
     
    16
    K lopte sa dostal slovenský reprezentant Róbert Mak, ktorý sa snažil odcentrovať do pokutového územia, ale opäť sme sledovali výbornú prácu hosťujúcich stopérov. Zenit však ešte pri lopte zostáva.
     
    15
    Futbalisti hosťujúceho tímu však žiadnu výraznú chybu nespravili, domáci po zlej prihrávke loptu strácajú a tak sa Slavia už snaží odpovedať rovnakou mincou.
     
    14
    Momentálne sledujeme útočné ťaženie domácich futbalistov, ktorí sa usadili s loptou v okolí súperovej šestnástky a skúšajú tak dostať súpera pod tlak.
     
    13
    Zaujímavý center smeroval do pokutového územia českého tímu, ale Kúdela zapracoval úspešne a dostáva loptu do bezpečia. Zenit však ešte môže kombinovať na polovici súpera.
     
    12
    Celá táto snaha je však prerušená jedným z postranných rozhodcov, ktorý signalizuje ofsajd Traorého. Domáci sa teraz snažia upokojiť hru sériou krátkych a presných prihrávok na svojej polovici ihriska.
     
    11
    Opäť bol v akcii domáci brankár, teraz ho však jeho spoluhráči nemôžu pochváliť. Pod tlakom zle rozohral loptu a tak sa k nej dostáva hosťujúci celok, ktorý už skúša operovať na útočnej polovici.
     
    10
    Prvýkrát v tomto zápase musel zasahovať jeden z brankárov. Coufal centroval do pokutového územia domácich, ale pri lopte bol ako prvý Luněv, ktorý ju pohodlne ukryl do svojich rukavíc.
     
    9
    Pokus o útočnú akciu po dlhšej dobe aj zo strany domáceho tímu. Paredes sa snažil pretlačil loptu do pokutového územia súpera, tam však výborne zapracoval Souček a dostáva ju do bezpečia.
     
    8
    Zatiaľ môžme konštatovať, že viacej sa snažia útočiť hostia. Stále tu však nebola žiadna prevratná akcia, ktorá by upútala našu pozornosť. Pochopiteľne sme ešte len v úvode stretnutia.
     
    7
    Hostia ihneď po zisku lopty skúšali založil rýchly útočný výpad, Coufal si dobre všimol nabiehajúceho Stocha, ale slovenský futbalista už nestihol na túto loptu reagovať včas.
     
    6
    Menší nápor českého tímu je nateraz zažehnaný, Traoré si nedokázal presne spracovať dlhú loptu a po jeho ruke sa do kombinácie púšťajú domáci futbalisti.
     
    5
    Slavia aj naďalej pri lopte, navyše teraz Kranevitter fauloval prenikajúceho Hušbauera a tak hostia získavajú aj priamy kop. Skôr sa však dá očakávať rozohrávka nakrátko.
     
    4
    Vysoké napádanie sa teraz futbalistom Slavie vyplatilo, domáca obrana pod tlakom poslala loptu len k svoju brankárovi a Luněv sa prezentoval nepresnou rozohrávkou. Hostia sa tak ešte udržia na útočnej polovici.
     
    3
    Sledovali sme peknú kombináciu hosťujúceho celku, k lopte sa dostal Hušbauer, ale dlho váhal čo s loptou a napokon ju stráca. Domáci sa už pokúšajú vymyslieť niečo podobné.
     
    2
    Zatiaľ oba tímy po zisku lopty kombinujú prevažne na svojej polovici ihriska, nikam sa neponáhľajú. Sledujeme však vysoké napádanie z oboch strán.
     
    1
    Prvý polčas tohto stretnutia sa už naplno rozbehol, výkop patril hosťujúcemu celku. Ten odohrá toto stretnutie v tradičnej červeno-bielej kombinácii dresov, domáci majú na sebe dresy modrej farby.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Hlavný rozhodca Gocek z Turecka spoločne so svojimi asistentmi privádza obe mužstvá na hraciu plochu, prvý polčas sa tak čoskoro začne. Prajem príjemný športový zážitok!
     
    Prajem príjemný futbalový večer! Dnes sú na programe zápasy Európskej ligy, všetky mužstvá odohrajú svoje druhé stretnutie v základnej skupine. Petrohrad bude o malú chvíľu hostiť stretnutie domáceho Zenitu a českého tímu Slavia Praha. V základnej jedenástke domácich sa nachádza aj slovenský reprezentant Róbert Mak, v zostave hostí sa nachádza Miroslav Stoch a v pozícii brankárskej dvojky je dnes Martin Vantruba. Zatiaľ si teda môžte podrobne naštudovať zostavy oboch celkov, o malú chvíľu začíname.
     
    Úvodné zostavy:

    Zenit Petrohrad: Luněv – Aňukov, Ivanović, Neto, Nabiullin – Kranevitter, Paredes – Mak, Driussi, Jerochin – Dzjuba

    Náhradníci: Lodygin – Kokorin, Kuzjajev, Šatov, Smolnikov, M. Mevlja, A. Zabolotnyj

    SK Slavia Praha: O. Kolář – Coufal, Kúdela, Ngadeu, Bořil – Hušbauer, Souček – Stoch, Traoré, Zmrhal – Matoušek

    Náhradníci: Vantruba, Kovář – Zelený, Deli, Baluta, Frydrych, Valenta

    Rozhodca: Gocek – Eyisoy, Yilmaz (vš. TUR).
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu, ktorí klikli na tento online textový prenos a nasledujúce chvíle strávia aj jeho sledovaním. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia Zenit Petrohrad a SK Slavia Praha. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 18:55.

    Dnes sú na programe zápasy Európskej ligy, všetky tímy čaká druhé vystúpenie v základnej skupine. V tomto prenose spoločne zavítame do Petrohradu na štadión Petrovskij, kde domáci celok privíta českého súpera.

    Zenit Petrohrad:
    Ruský tím začínal účinkovanie v skupine C proti Kodani. Na dánskej pôde vyhrával 1:0, ale napokon z toho bola remíza 1:1 a teda aj deľba bodov. V domácej súťaži sa Petrohradu darí výborne, je jej momentálnym lídrom a túto formu si tak bude chcieť preniesť aj do Európskej ligy, doma bude určite túžiť po víťazstve.

    SK Slavia Praha:
    Český tím zažil úspešný vstup, keď na domácej pôde zdolal francúzsky Girondins Bordeaux 1:0 a tak vo vyrovnanej skupine získal dôležité tri body. V domácej súťaži sa hosťom takisto darí, nachádzajú sa takisto na jej čele a budú si chcieť teda pripísať aj ďalšie body v Európskej lige.

    Očakáva sa tak veľmi zaujímavé stretnutie. Podľa stávkových kancelárii je favoritom domáci celok, ale skôr by to malo byť vyrovnané stretnutie. Sledujte ho tak prostredníctvom nášho prenosu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:55.

    Miroslav Revaj

    Góly: 80. Kokorin

    Karty:   90+5. Neto (PET) – 36. Souček (SLA), 60. Baluta (SLA)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 2:11. Střely mimo: 3:7. Rohy: 2:13. Ofsajdy: 7:2. Fauly: 7:14.
    Zenit Petrohrad: Luněv – Aňukov, Ivanović, Neto, Nabiullin (90+3. A. Zabolotnyj) – Kranevitter, Paredes – Mak (64. Kuzjajev), Driussi (64. Kokorin), Jerochin – Dzjuba.
    Náhradníci: Lodygin – Kokorin, Kuzjajev, Šatov, Smolnikov, M. Mevlja, A. Zabolotnyj.

    SK Slavia Praha: O. Kolář – Coufal (83. Frydrych), Kúdela, Ngadeu, Bořil – Hušbauer, Souček – Stoch, Traoré (89. Deli), Zmrhal – Matoušek (53. Baluta).
    Náhradníci: Vantruba, Kovář – Zelený, Deli, Baluta, Frydrych, Valenta.

    Rozhodca: Gocek – Eyisoy, Yilmaz (vš. TUR)