Astana – Rennes 2:0 (kon.) | AC Miláno – Olympiakos 3:1 (kon.) | Anderlecht – D. Záhreb 0:2 (kon.)
Real Betis – Dudelange 3:0 (kon.) | Bordeaux – Kodaň 1:2 (kon.) | Zürich – Razgrad 1:0 (kon.)
Fenerbahce – Trnava sk 2:0 (kon.) | Karabach – Arsenal 0:3 (kon.) | Leverkusen – Larnaca 4:2 (kon.)
Rosenborg – Lipsko 1:3 (kon.) | Salzburg – Celtic 3:1 (kon.) | Vorskla Poltava – Lisabon 1:2 (kon.)
Zenit – Slavia 1:0 (kon.) | Limassol – Marseille 2:2 (kon.) | Borisov – Solún 1:4 (kon.)
Frankfurt – Lazio 4:1 (kon.) | Chelsea – Fehérvár 1:0 (kon.) | Jablonec – D.Kyjev 2:2 (kon.)
FK Krasnodar – Sevilla 2:1 (kon.) | Malmö – Besiktas 2:0 (kon.) | Rangers – Rapid Viedeň 3:1 (kon.)
Sarpsborg – Genk 3:1 (kon.) | S. Moskva – Villarreal 3:3 (kon.) | Liége – Akhisarspor 2:1 (kon.)
koniec
Real Betis
3:0 (0:0)
F91 Dudelange
cz Štvrtok 04.10.2018, 18:55 • Estadio Benito Villamarín (Sevilla) • Európska liga • Skupina F
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:55.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Evropská liga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Real Betis a F91 Dudelange.
     
    Real Betis

    Fanoušci a hráči Betisu Sevilla tak dlouho čekali na nějaký dílčí úspěch, až se to po dlouhé době nakonec povedlo. Betis se v minulé sezóně umístil na šesté pozici domácí soutěže, což logicky znamenalo účast v základní skupině Evropské ligy. Domácí celek dnešního utkání nevstoupil do letošního ročníku zrovna slavně, poslední utkání ale prokázaly zlepšenou formu. Betis neztratil body hned v pěti po sobě jdoucích zápasech a momentálně mu patří pátá pozice. Situace je lepší ještě o to, že se herně nedaří ani nejlepší trojice klubů v domácí soutěži. Real Betis ztrácí na vedoucí Barcelonu pouhé dva body. Betisu se ale nedaří v útoku, ten ze sedmi odehraných zápasů vstřelil pouze pět branek.
     
    F91 Dudelange

    Lucemburský Dudelange se pokoušel probít do základní skupiny Ligy mistrů, jenomže v úvodním předkole narazil na MOL Vidi, které nakonec slavilo postup do dalších bojů. Na F91 Dudelange zbyla pouze cesta do základní skupiny Evropské ligy, kterou zvládlo nad očekáváním dobře. Tento lucemburský celek patřil k nejpříjemnějším překvapením předkol Evropské ligy, při své cestě vyřadil například rumunskou Kluž nebo polskou Legii Varšava. Hostujícímu celku dnešního utkání se rovněž příliš nevydařil vstup do ligové scény, Dudelange se po šesti odehraných zápasech nachází na čtvrté pozici, poslední tři zápasy ale nabídly tři vítězství.
     
    Úvodní sestavy:

    Real Betis: Robles – Bartra, Javi García, Sidnei – Barragán, Guardado (C), W. Carvalho, Inuj, Tello – A. Sanabria, León.
    Náhradníci: Pau López – Kaptoum, Lo Celso, Morón, Joaquín, Firpo.

    F91 Dudelange: Frising – Jordanov, Schnell (C), Prempeh, El Hriti – Couturier, Kruska, Mélisse – Stolz, Turpel, Sinani.
    Náhradníci: Bonnefoi – Agovic, Jensen, Kenia, Pokar, Malget, Stumpf.

    Rozhodčí: Dallas – Stewart, Potter (všichni Skotsko).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Betis se nastěhoval s míčem na útočnou polovinu, Barragánovi se ale nepodařilo ideálně předat balón Sanabriovi, kterého ustrážil Prempeh.
     
    4
    Španělský celek měl k dispozici standardní situaci z pravé strany. K míči se postavil Guardardo, který zakroutil centr pouze do náruče brankáře.
     
    5
    Dudelange se podařilo dostat s míčem na druhou stranu, tam ale moc dlouho nevydrželo. Autového vhazování se zmocní domácí Sidnei.
     
    6
    Tello přihrál do tandemu na Inuie, který to zkoušel centrem před brankáře. Polovysoký centr si i tentokráte pohlídal hostující Frising.
     
    7
    Nyní na zemi skončil hostující Turpel, kterého u středového kruhu fauloval Carvalho. Lucemburský celek má rovněž k dispozici standardní situaci.
     
    8
    K míči se postavil Kruska, který ale nerozehrál dopředu, nýbrž dozadu na Schnella. Posléze se v ofsajdovém postavení zjevil křídelník Stolz.
     
    9
    Na druhé straně to kolmíc za obranu zkoušel Guardado, jeho nabídka na Sanabriu byla i tentokráte dlouhá. Frising bude odkopávat od branky.
     
    10
    Na další centrovaný balón si naskočil Inui, který ale zamířil přímo doprostřed branky. To byla snadná práce pro Frisinga, jenž ukryl míč do náruče.
     
    11
    I posléze to zkoušel japonský záložník ve službách Betisu. Tentokráte se jednalo o střelu z větší vzdálenosti, která ale směřovala metr nad branku.
     
    12
    Mandiho překvapivý centr překvapivě našel u druhé tyče Sidneiho, který ale hlavičkoval pouze do boční sítě. Hostující brankář by byl bez šance.
     
    13
    Aby toho nebylo málo, tak to ještě z větší vzdálenosti od branky zkoušel Guardado, který mířil podobně. Míč skončil pouze na tribuně za brankou.
    13. Guardado mířil nad.
     
    14
    León postupoval do rychlého protiútoku, který ale skončil tak rychle, jak začal. Prvně jmenovaný si neporozuměl s kolegou Sanabriou.
     
    15
    Posléze si Barragán všiml naběhnuvšího Guardada, který neměl k zakončení vůbec daleko. Domácí ještě marně reklamovali faul, který ale penaltu nepřinesl.
     
    16
    Hosté se na krátký časový úsek dostali na útočnou polovinu, Sinani se ale nedostal přes Garcíu. O míč ale přišel také domácí záložník Carvalho.
     
    17
    Tello si příliš nevěřil na průnik podél levé autové čáry, nakonec si jako adresáta přihrávky vybral Sidneiho, který rovněž s rozehrávkou váhá.
     
    18
    Stolz se pokusil rychlostně předčít Garcíu, který si ale v tomto souboji počínal hodně zkušeně. Míč nakonec doskákal za brankovou čáru.
     
    19
    Žlutou kartu dostává Antonio Sanabria (Real Betis).
     
    20
    Na opačné straně hrací plochy se Guardado dostával do nezvyklého prostoru, nakonec se mu po manévru na pravačku, nepodařilo udržet míč na hřišti.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám toho zatím moc nenabídla. Lehce aktivnější je Betis, jenž ale většinu naráží na pozornou obranu soupeře.
     
    22
    Tello dokázal propasírovat zpětnou přihrávku na Leóna, kterému se ale nepodařilo propálit mohutný blok protihráčů. Poté se Frising blýskl proti Carvalhově ráně.
    22. Frising si připsal další důležitý zákrok.
     
    23
    Hráči v zelených dresech se opět natlačili k opačné šestnáctce, Bartra ale nedal svému centru téměř žádnou razanci. Hosté míč odklidili.
     
    24
    Jenomže Dudelange je čím dál více pasivnější, což je pro domácí hodně těžký oříšek. To pochopil také León, kterého ve vzduchu ustrážil Schnell.
     
    29
    Domácím to ani tentokráte nevyšlo po svižné kombinaci, která putovala na Guardada. Frising si tak vyzkouší další odkop od své branky.
     
    30
    Také soupeř to zkoušel útočným manévrem, přenesení hry na Sinaniho ale skončilo daleko v zámezí. Bartra okamžitě vhodil míč zpět na trávník.
     
    31
    Rychlonohý Tello se zbavil Jordanova, následnou střílenou nabídku ale dokázal Schnell doklidit za postranní čáru. Betis začíná stupňovat svůj nápor.
     
    32
    Tentokráte to bývalý hráč Barcelony zkoušel přímou střelou, která skončila pouze na protihráči. Aby toho nebylo málo, tak se do volného míče opřel Guardado, jehož střela z akrobatické pozice div neskončila v síti.
     
    33
    Je pískáno ve prospěch domácího celku. Nedovoleným zákrokem si pomohl Jordanov, který u postranní čáry poslal k zemi Leóna.
     
    34
    Odpovědnost na sebe vzal Guardado, který ale trefil jednoho ze stojících protihráčů. K odraženému balónu se ale jako první dostal Sanabria.
     
    35
    Couturier se hezkým manévrem zbavil Carvalha a poté chtěl vysunout Turpela, před kterým včas zasáhl Robles, jenž navíc přesně přihrál na Tella.
     
    36
    El Hriti zbytečně nic nevymýšlel a z těžké pozice zvolil nekompromisní odkop na druhou stranu. Tam byl v souboji důraznější domácí Bartra.
     
    37
    Frising často létá vzduchem, avšak hodně často zbytečně. I tentokráte zablokovala hostující obrana další střelu, Inui pro změnu trefil Prempeha.
     
    38
    Dudelange se konečně dostalo z vlastní poloviny, rychlonohého Sinaniho nakonec zkrotil Barragán, který si pomohl faulem. Volný kop pro hosty.
     
    39
    Žlutou kartu dostává Marc-André Kruska (F91 Dudelange).
     
    39
    Rozehrávky se ujal Kruska, který čechral míč do pokutového území. Nejvýše do vzduchu se dostal Sidnei, jenž centr odklidil daleko z vápna.
     
    40
    Betis měl jedinečnou šanci otevřít skóre, zahrával totiž přímý kop z lukrativní pozice. Guardado to pochopitelně zkoušel přímo na bránu, jeho pokus ale dokázal Frising vyrazit.
     
    41
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    42
    Frising musel řešit další ošemetnou situaci, i tentokráte jí vyhodnotil na jedničku. V opačném případě by se do vyložené šance dostával León.
     
    44
    Na pořadu dne byl další volný kop, který i tentokráte obstaral kapitán Guardado. Nepovedený centr rybičkou odklidil do bezpečí Schnell.
     
    45
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    45+1
    Sidnei se z pozice obránce dostal až k opačnému pokutovému území, kde ale číhala smečka protihráčů. Proto následovala přihrávka na vedle stojícího Carvalha.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám překvapivě nenabídl žádnou branku. Betis měl pochopitelně více ze hry, avšak neustále narážel na pozornou obranu soupeře, nebo na velmi dobře chytajícího Frisinga. Několik zajímavých pokusů si vytvořil Guardado, jehož největší šance putovala kousek vedle tyče. Dudelange nám toho směrem dopředu moc nenabídlo, Robles si nepřipsal žádný složitý zákrok. První poločas ale potvrzuje fakt, že se španělský celek letos střelecky trápí.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté. Ti budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Hned v úvodu se do slibné šance dostal domácí León, který ale neodhald odskok míče a poté vypálil pouze vysoko nad horní konstrukci.
     
    49
    Dudelange si vybojovalo vůbec první rohový kop. K rozehrávce se postavil Kruska, jehož centr si málem do vlastní branky vstřelil domácí Bartra.
     
    50
    To mohl být pro Betis obrovský šok! Na druhý rohový kop si naskočil Méllise, jehož hlavičku dokázal Robles reflexivně zneškodnit.
    50. Robles podržel svůj celek.
     
    51
    Velká šance také pro domácí! Tentokráte se do vzduchu dostal García, jehož hlavičku o zem dokázal Frising udržel před brankovou čárou.
     
    52
    Frising se neprezentoval zrovna dobrou rozehrávkou, míč poslal pouze na kopačku Tella, jehož lob z velké vzdálenosti skončil pouze za bránou.
     
    53
    Na zemi skončil domácí Barragán, který si ale nedovolený zákrok nevymodlil. I tak jeho celek obléhá pokutové území soupeře.
     
    54
    Žlutou kartu dostává Edisson Jordanov (F91 Dudelange).
     
    54
    Betis si vyzkoušel už druhou velice slibnou standardku. U míče se nacházel Tello, jehož obstřel skončil zhruba dva metry nad břevnem.
     
    55
    Carvalho poslal z první míč zpět do ohně, Schnell si ale dokázal v souboji odtlačit Leóna, který se nakonec k hlavičkovému pokusu vůbec nedostal.
     
    56
    Betis si pořádně zahrává! Nyní domácí obrana zaspala při bránění Stolze, který z úhlu jen tak píchl do balónu, který Robles vykopl do strany.
    56. Robles musel opět zasahovat.
     
    56
    Real Betis právě vstřelil branku!
    Domácí se dostávají do vedení! Guardado rozehrál rohový kop cvičeným signálem, centr putoval na zadní tyč, kde se k hlavičce dostal Sidnei. Jeho zakončení dokázal Schnell odhlavičkovat pouze k ANTONIU SANABRIOVI, který trefil břevno, od kterého se míč odrazil za brankovou čáru.
    56. Antonio SANABRIA - 1:0
     
    57
    Nyní to bude pro hosty hodně složitý, prohrávají totiž o jednu branku. Do konce zápasu ale zbývá ještě dostatek času, Betis si ale přichystal další roh.
     
    58
    To snad není možné! Jeden z domácích prodlužoval míč na zadní tyč, kde byl zcela osamocený León. Bývalý forvard Osasuny ale vůbec netrefil balón.
     
    59
    Žlutou kartu dostává Aniss El Hriti (F91 Dudelange).
     
    60
    Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Andrés Guardado, přichází Giovani Lo Celso.
     
    61
    Tentokráte si španělský celek vybojoval standardku z pravé strany, která nebyla rozehrána zrovna nejlépe. Prempeh totiž v poklidu zažehnal nebezpečí.
     
    62
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry. Druhý poločas je z pohledu atraktivnosti mnohem záživnější, zatím jsme viděli opravdu velké množství vyložených šancí.
     
    63
    Inui z první přeposlal míč na pravou stranu, kde číhal Lo Celso. Jeho pohotová nabídka směřovala k přední tyči, kde skluzem zasáhl Schnell.
     
    64
    Po krátké době se k zakončení dostal León, který zkoušel své štěstí z otočky. Jeho projektil vystoupal zhruba deset metrů nad branku.
     
    65
    Momentálně se nehraje, neboť na zemi skončil hostující Mélisse, který zřejmě bude muset střídat. Na hřiště přispěchal také lékařský personál.
     
    67
    Střídání v týmu F91 Dudelange: ze hřiště odchází Bryan Mélisse, přichází Patrik Stumpf.
     
    67
    Poslední vteřiny už nejsou tolik atraktivní, hosté by ale měli zkusit více útočit. Robles měl ve druhém poločase práci, tu ale pokaždé zkrotil.
     
    68
    Nyní to vypadalo, že si vracející Barragán pomohl nedovoleným zákrokem, jenomže sudí nechal pokračovat ve hře. Dudelange se výroku hodně diví.
     
    68
    Betis toto směrem dopředu ale moc nepředvedl, naopak se autového vhazování chopil El Hriti, který si vybral vedle stojícího Stumpfa.
     
    72
    Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Takaši Inuj, přichází Joaquín.
     
    74
    Kousek za polovinou hrací plochy si nedovoleným zákrokem pomohl domácí Tello, který zatáhl za dres Stolze. Hosté okamžitě rozehráli.
     
    75
    Jenomže odražený míč sebral pouze jeden z domácích, Betis se tak vrhá k rychlému protiútoku. V tuto chvíli s kulatým nesmyslem operuje domácí Lo Celso.
     
    76
    Střídání v týmu F91 Dudelange: ze hřiště odchází Dominik Stolz, přichází Levan Kenia.
     
    77
    Jeho průniková přihrávka směřovala na Sanabriu, který měl k míči příliš daleko. Frising se pro něj sklouzl, vzápětí odkopl míč za středový kruh.
     
    78
    Střídající Joaquín nedokázal propasírovat míč na Sanabriu, čehož se pokoušel využít napadající Kruska, který narazil pouze do Bartry.
     
    79
    Barragán to možná trochu zbytečně zkoušel centrem, který se mu navíc nepovedl dle představ. Jeho nabídka proskákala až za postranní čáru.
     
    80
    Z obrovské vzdálenosti zkusil své štěstí obránce Bartra, avšak jeho pokus byl spíše propagační. Frising se za míčem pouze ohlédl, nyní bude vykopávat.
     
    80
    Real Betis právě vstřelil branku!
    Domácí si pojišťují vedení, dnešní utkání by mělo přinést tříbodové vítězství! Sanabria v šanci nezpanikařil, naopak na penaltovém puntíku našel GIOVANIHO LO CELSA, který si pomohl hezkou patičkou, po které bezpečně zamířil mimo dosah Frisinga.
    80. Giovani Lo Celso - 2:0
     
    81
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes deset minut. Pro Dudelange to bude hodně složitý úkol, nyní potřebuje vstřelit minimálně dvě branky.
     
    82
    Střídání v týmu F91 Dudelange: ze hřiště odchází Danel Sinani, přichází Mario Pokar.
    Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Sergio León, přichází Wilfrid Kaptoum.
     
    83
    Betis očividně nikam nespěchá, naopak se snaží rozhýbat staticky stojící protihráče. Míč putuje z kopačky na kopačku...
     
    84
    Sanabria v další šanci! Domácí forvard nasadil Schnellovi jesličky, poté obešel také brankáře, jenomže z úhlu pálil pouze do boční sítě.
     
    87
    Sidnei se u postranní čáry vypořádal s Jordanovem, který po ostrém souboji skončil na zemi. Ani tentokráte není pískáno ve prospěch Dudelange.
     
    88
    Robles se rovněž zapojil do kombinace, jeho přihrávka putovala na pravou stranu, kde se nacházel Barragán. Ten si ale neporozuměl s Kaptoumem.
     
    88
    Real Betis právě vstřelil branku!
    Tak přeci jenom ještě jedna branka v hostující síti! Betis rozjel velice rychlý protiútok ze své vlastní poloviny, který táhl velezkušený Joaquín. Bývalý hráč Valencie si počkal na náběh CRISTIANA TELLA, který pro změnu procedil míč mezi nohama brankáře Frisinga.
    88. Cristian TELLO - 3:0
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Hosté by určitě chtěli vstřelit kontaktní branku, určitě na to budou mít ještě nastavený čas.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    90+1
    Frising se nyní dostal do těžké pozice, ze které raději odklidil míč do bezpečnějšího prostoru. Domácí obrana zřejmě ještě zkusí založit akci.
     
    90+2
    Lo Celsovi ale uskočil míč daleko od kopačky, což hrálo do karet napadajícímu Kruskovi, který ho pro změnu poslal na Turpela.
     
    90+3
    Lucemburský celek si nakonec ještě vyzkoušel rozehrávku volného kopu z pravé strany. Pokar ale zakroutil míč pouze vedle brány.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Betisu Sevilla, který potvrdil roli favorita utkání a svého soupeře porazil poměrem 3:0. První poločas sice branku nenabídl, ten druhý ale už ano. Hned v samotném úvodu jsme viděli několik slibných šancí, dvě z nich si dokonce vytvořilo také Dudelange, které se s trochou štěstí mohlo dostat do vedení. To se nepodařilo, naopak se slavilo na opačné straně, a to hned ve třech případech. Betis si tak připisuje první skupinové vítězství, naopak lucemburský celek na první body stále čeká.
     
    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 13:0. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 14:11. (20:49:35)

    David Suchý

    Góly: 56. A. Sanabria, 80. Lo Celso (A. Sanabria), 88. Tello (Joaquín)

    Karty:   19. A. Sanabria (RBE) – 39. Kruska (DUD), 54. Jordanov (DUD), 59. El Hriti (DUD)


    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 13:0. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 14:11.
    Real Betis: Robles – Bartra, Javi García, Sidnei – Barragán, Guardado (C) (60. Lo Celso), W. Carvalho, Inuj (72. Joaquín), Tello – A. Sanabria, León (82. Kaptoum).
    Náhradníci: Pau López – Kaptoum, Lo Celso, Morón, Joaquín, Firpo, Guerrero.

    F91 Dudelange: Frising – Jordanov, Schnell (C), Prempeh, El Hriti – Couturier, Kruska, Mélisse (67. Stumpf) – Stolz (76. Kenia), Turpel, Sinani (82. Pokar).
    Náhradníci: Bonnefoi – Agovic, Jensen, Kenia, Pokar, Malget, Stumpf.

    Rozhodca: Dallas – Stewart, Potter (všichni Skotsko)