Chodov – Střešovice 3:4 (kon.)
koniec
FAT PIPE Florbal Chodov
3:4 (0:0, 1:3, 2:1)
PSN Tatran Střešovice
cz Utorok 02.10.2018, 20:15 • SH Jižní Město, Praha • Livesport Superliga (CZ) • 5. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Statistické okénko:

    Střely: 36:17
    Počet diváků: 524 (22:25:30)
     
    To je z naší strany vše. My děkujeme za pozornost a někdy na viděnou.
     
    Chodov poprvé v sezóně prohrává. Tatran Střešovice si připisují poměrně překvapivé vítězství.

    V první třetině se toho moc nestalo. Gólově nejbohatší byla ta třetí. Nejdříve se trefil Daniel Maxa a poslal Chodov do jednobrankového vedení. Jenže pak přišla série tří střešovických gólů. Trefil se Filip Ullmann, Ondřej Vítovec nebo Jonáš Kreysa. Daniel Maxa sice ještě dokázal snížit. Jenže pak přišla povedená trefa na 2:4 Marka Beneše, Gól Martina Pražana ani ne půl minuty před koncem už nic nezměnil. Hosté si odvážejí cenné tři body.

    Hráči utkání jsou vyhlášení: Michael Rebro, Daniel Maxa a Marek Vávra
     
    Konec zápasu.
     
    59:43
    Úvodní buly se odehraje za nepřítomnosti domácího brankáře.
    59:43 Martin PRAŽAN - 3:4
     
    59:43
    Chodov právě vstřelil branku!
    MARTIN PRAŽAN stál na konci nádherné kombinace! Svou povedenou trefou totiž ještě dramatizuje závěr dnešního utkání! Asistence: Tomáš Sýkora
     
    59:41
    Další sražená střela! Tentokrát to byl pokus Martina Pražana!
     
    59:34
    Oddechový čas pro hosty.
     
    59:34
    Tomáš Sýkora trefil tyčku! Hostující brankář Michal Rebro teď měl obrovské štěstí.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny s sebou přináší povedený zákrok Michala Rebra, který míček přímo vyhazoval z branky. Michal Rebro je teď jednou z největších opor střešovického týmu.
     
    58:35
    Tomáš Sýkora při pokusu o teč fauloval Michala Rebra, ten si jasnou gestikulací vyžádal faul u rozhodčích, ty mu vyhověli. Střešovice získávají drahocenné setiny. Čas teď pro hráče Chodova utíká rychle jako voda.
     
    58:00
    Poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:51
    Chodov bude hrát bez brankáře.
    57:19 Marek BENEŠ - 2:4
     
    57:19
    Tatran právě vstřelil branku!
    A je rozhodnuto! MAREK BENEŠ si v této sezoně připisuje svůj desátý gól! Stál totiž na konci střešovického přečíslení. Jeho střela z levé strany hřiště byla nádherně umístěná do horní poloviny domácí branky. Asistence: Ondřej Vítovec
     
    56:51
    Tentokrát pálí Ondrušek! Ten ale nechal vyniknout Michala Rebra, který předvedl dobrou poziční hru.
     
    56:00
    Opět v akci Marek Vávra! Tentokrát jeho pokus na pravou tyčku střešovické branky vyrazil Michal Rebro. Střešovickým hráčům se navíc po tomto zákroku povedlo vyrazit míč až na druhou stranu hřiště.
     
    55:43
    Marek Vávra stál na konci kombinace Chodova, jeho pokus na hostující branku ale skončil sražený.
     
    55:12
    Tohle bude velká příležitost pro domácí tým! Martin Komárek si za nadzvednutí hokejky půjde sednout na dvě minuty. Nutno dodat, že se mu rozhodnutí rozhodčích vůbec nelíbilo.
     
    54:03
    Daniel Maxa si nedovoleně pomáhal v souboji se svým protihráčem. Rozhodčí píská faul. Za dvě minuty to ale nebude.
     
    52:53
    Tak to bylo neuvěřitelné! Marek Beneš obdržel neskutečnou přihrávku od Milana Meliše. Nedokázal už ale správně trefit letící míček, a tak trefil pouze boční síť domácí branky. Tenhle moment je možná jeden z nejdůležitějších momentů celého utkání.
     
    51:38
    Michal Podhráský se dopustil hry vysokou holí. Takže jeho následná střela nemohla jakkoliv ohrozit průběžné skóre hry.
     
    Oddechový čas pro hosty.
     
    50:16
    Martin Řezáč si teď florbalovou nádherou povodil Michala Rebra, ten ale svojí chybu napravil neuvěřitelným zákrokem. Skóre zůstává stejné, oba dva týmy už hrají v plném počtu hráčů a do konce utkání zbývá necelých deset minut.
     
    49:12
    Maritn Pražan trefuje tyčku! To byla další velká šance!
     
    48:14
    Strkanici mezi Mikešem a Vítovcem ukončuje rozhodčí, oba hráči si půjdou sednout na dvě minuty na trestnou lavici. Oba dva týmy budou hrát ve čtyřech.
     
    48:01
    Tom Ondrušek se dostal do obrovské příležitosti! Z bezprostřední blízkosti už ale nebyl schopen skórovat! Přerušil ho totiž hostující brankář Michal Rebro nádherným zákrokem.
     
    47:43
    Rozhodčí přerušil hru. Myslel si totiž, že Marek Matejčík nahrál vlastnímu brankáři. Nakonec se vše vyřešilo přiznáním hostujícího hráče! Toto bylo nádherné fair-play gesto.
     
    46:50
    Vše ukončil jeden z chodovských hráčů nahozením, které nakonec nedělalo Michalovi Rebovi větší problémy. Zajímavá byla ale dorážka Daniela Maxi.
     
    46:25
    Chodov opět drží míček. A vypadá to, že do koncovky jen tak nespěchá.
     
    45:07
    Hra velmi zrychlila! Chvíli potom, co si Chodov připsal další střelu, se Milan Meliš dostal do velké příležitosti. Byl sám před osamoceným Janem Barákem, jenže ten ho dobře vytlačil ze střelecké pozice. Takže z nadějné příležitosti nakonec ani nedokázal vystřelit.
     
    44:32
    Na konci chodovské kombinace stál Martin Pražen, jeho tvrdá střela ale kolem hostující branky jen prosvištěla.
     
    44:25
    Matejčík byl faulován, tohle bude zajímavý míček pro Chodov.
    43:34 Daniel MAXA - 2:3
     
    43:34
    Chodov právě vstřelil branku!
    Další trefa pro DANIELA MAXU! Tentokrát obdržel míček takřka na úrovni půlící čáry. Krátce si ho povedl, aby následně skóroval k pravé tyčce střešovické branky. Asistence: Marek Vávra
     
    42:23
    Další gólová šance pro Střešovice! Ullmann našel Komárka, který z velmi dobré pozice na úrovni házenkářské sedmičky netrefil domácí branku. Chybělo málo a dnešní zápas by už zřejmě znal svého vítěze.
     
    41:55
    Tak to bylo něco! Milan Meliš zaváhal a jeho útěk na osamoceného Jana Baráka skončil v náručí domácího brankáře. Vypadalo to jakoby Meliš v koncovce zaváhal.
     
    41:39
    Mikuláš Krbec se jako duch zjevil za střešovickou obranou, nedokázal už ale prostřelit Michala Rebra. K míčku se navíc po minutě a půl hry dostává hostující Tatran.
     
    41:00
    Chodov tuto třetinu ještě nepustil Střešovice k míčku. Za povšimnutí ale stojí pouze sražená střela Daniela Kašovského.
     
    40:04
    Úvodní buly závěrečného dějství dnešního zápasu vyhrává domácí celek.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 21:48.
     
    Druhá třetina byla mnohem zajímavější než ta první. Trefili se v ní totiž hned čtyři hráči. Těsně po začátku druhé třetiny se do gólové šance dostal Daniel Maxa, ten v čase 21:09 po povedené přihrávce pálil do střešovické branky. Jenže pak se rozjel střešovický vlak. Nejdříve se v čase 23:58 trefil Filip Ullmann, ve 28:42 už poslal hostující tým do vedení Ondřej Vítovec. Ve 29:27 skóre upravil Jonáš Kreysa.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:11
    Tak to zavánělo gólem! Střešovice pochybili v rozehrávce. Vše musel řešit Rebro výskokem z branky. Za tohle se bude hostující trenér na obrannou formaci určitě zlobit.
     
    37:12
    Kvůli druhému míčku na hrací ploše se bude přerušovat hra.
     
    36:26
    Jan Barák si připisuje další zákrok, tentokrát se nejednalo o nic fenomenálního. Spíše jen další čárku do pomyslné tabulky zákroků. Znamená to ale další možnost pro skórování domácího týmu.
     
    35:20
    Chodov teď dlouho drží míček a nepouští hostující tým do útoku.
     
    34:42
    Tak to bylo něco! Marek Beneš využil chyby chodovské obrany, sebral jí míček a z velmi dobré pozice pálil na domácí branku. Nedokázal ale prostřelit ikonu domácího týmu Jana Baráka.
     
    33:44
    Tentokrát z levé strany střílel Marek Matějíček! Jeho střela ale nepatřila k těm nejlepším a trefila pouze hostujícího brankáře Michala Rebra.
     
    32:54
    Pražan si nedokázal pořádně zpracovat míček, který mu utíká za mantinely hraničící chodovské hřiště.
     
    32:25
    Oddechový čas pro domácí.
     
    32:20
    Chodov se sice dokázal jednou trefit do tyčky střešovické branky, žádnou větší příležitost si ale za uplynulé dvě minuty nevytvořil.
     
    30:20
    Mühlfait si půjde sednout na dvě minuty. Dopustil se totiž nedovoleného sekání.
    29:27 Jonáš KREYSA - 1:3

    via Gfycat

     
    29:27
    Tatran právě vstřelil branku!
    A druhý rychlý gól pro Střešovice! Tentokrát se z otočky trefil JONÁŠ KREYSA! Střešovice naprosto otáčí průběh utkání a jdou už do dvoubrankového vedení! Z tohohle se budou domácí jen těžko vzpamatovávat. Asistence: Marek Pixa
    28:42 Ondřej VÍTOVEC - 1:2
     
    28:42
    Tatran právě vstřelil branku!
    Na konci povedeného signálu stál ONDŘEJ VÍTOVEC! Ten se po krátkém naražení s Milanem Melišem nemýlil a poslal nádhernou dělovku do levého víka chodovské branky. Asistence: Milan Meliš
     
    28:41
    Martin Pražan si za sekání půjde sednout na dvě minuty.
     
    27:41
    Chodov je teď jasně lepším celkem a opět drží míček. V dnešním zápase mají domácí hráči jasnou převahu.
     
    26:59
    Tentokrát to jiskřilo před brankou Chodova! Jeden z hráčů nejúspěšnějšího českého týmu ale nedokázal propálit Jana Baráka!
     
    25:53
    I tentokrát to jiskří před střešovickou brankou! Tom Ondrušek totiž před brankou hledal osamoceného Marka Vávru. Přihrávka ale byla moc vysoká a Marek Vávra si nedokázal zpracovat míček .
     
    24:55
    Akci Chodova ukončil Rebro povedeným vyskočením před branku a chycením míčku! Za několik vteřin poté si připsal další zákrok, tentokrát se jednalo o sražení nadějné přihrávky před střešovickou branku.
    23:58 Filip ULLMANN - 1:1
     
    23:58
    Tatran právě vstřelil branku!
    FILIP ULLMANN teď měl neskutečné štěstí! Od Komárkovy boty se k němu totiž odrazil úplně nečekaný míček. Sám před domácím brankářem už nechyboval a skóroval do levého víka chodovské branky. Je vyrovnáno! Asistence: Mikuláš Komárek.
     
    23:34
    Tvrdý souboj u mantinelů ukončil rozhodčí odpískáním faulu. Obětí se nakonec stal Marek Vávra, který skončil povalený v mantinelech.
     
    22:35
    Opět to jiskří před brankou střešovického Tatranu! Tentokrát se do šance dostal Marek Matějíček, pálil ale pouze do připraveného Michala Rebra!
    21:09 Daniel MAXA - 1:0
     
    21:09
    Chodov právě vstřelil branku!
    To byla florbalová nádhera! Marek Vávra nádhernou přihrávkou zpoza branky našel DANIELA MAXU, který bez větších problémů už uklidil míček do hostující branky. Domácí Chodov jde do jednobrankového vedení. Asistence: Marek Vávra.
     
    20:04
    Úvodní buly druhé třetiny vyhrávají domácí z Chodova.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 21:06.
     
    V první třetině měli navrch domácí. Velkou šanci měl Tomáš Sýkora nebo Milan Meliš. Oba ale ani jednou nedokázali propálit hostující brankáře Michala Rebra.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:33
    Míček mají v držení hosté a vůbec nikam se neženou.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    18:28
    Po dalším dlouhém držení míčku chodovskými hráči se ke střele dostal Mikuláš Krbec! Nedokázal ale pořádně usměrnit míček do brány, ten totiž skončil v mantinelech za brankou.
     
    16:39
    Další velká šance! A opět na seznamu střelců figuruje Milan Meliš! Ten si totiž naběhl z levé strany na chodovskou polovinu ze které i pálil. Mířil na bližší tyčku, kde už ale na míček číhal Jan Barák.
     
    15:50
    Milan Meliš běžel na osamoceného brankáře domácího celku, blafákem ho ale obelstít nedokázal. Nutno podotknout, že byl prapodivně postrkován bránicím hráčem.
     
    14:32
    Chodov drží míček a vypadá to, že nikam nepospíchá.
     
    13:55
    I na druhé straně to jiskří! Výbornou přihrávku obdržel Filip Ullmann, z bezprostřední blízkost ale pálil pouze do hrudi Jana Baráka.
     
    12:49
    To byla šance! Marek Vávra z otočky pálil do levé tyčky střešovické branky! Následnou dorážku Ondřej Mikeš navíc nedokázal usměrnit do branky! Hráče Chodova možná množství nevyužitých chyb bude mrzet!
     
    11:43
    Přihrávka křížem na Milana Meliše byla prvotřídní jakosti. Střešovickému hráči už ale chybělo trochu toho štěstí, jeho pokus totiž vyrazil Jan Barák mimo brankovou konstrukci.
     
    11:04
    Poté co Chodov s jednou krátkou mezerou takřka čtyři minuty v kuse držel míček se ke střele odhodlal Tomáš Sýkora. Nemířil ale úspěšně, jeho pokus přeletěl střešovickou branku.
     
    09:30
    Chodov už takřka dvě minuty drží míček.
     
    08:05
    Volný pokus přeletěl branku a skončil až někde v tribuně mezi fanoušky. Do útoku se opět podívá Chodov.
     
    07:59
    Míček teď často střídá majitelem. Souboj o míček na půlce ukončil jeden z hráčů Chodova faulem. Střešovice budou mít k dispozici volný úder.
     
    07:07
    První zákrok si připisuje hostující Jan Barák. Neměl ale tolik práce jako jeho brankářský kolega na druhé straně. V tomto případě se jednalo o poměrně jednoduchý zákrok.
     
    06:15
    Tom Ondrušek mohl skórovat! Podobně jako Tomáš Sýkora i on na hostujícího brankáře vyslal dva pokusy, poprvé mířil pouze do Michala Rebra, jeho druhý pokus už letěl vysoko nad brankou.
     
    05:49
    Další závar před hostující brankou! Opět musel zasahovat Michal Rebro, tentokrát to ale bylo jen nahození na branku.
     
    05:08
    Další střela na Michala Rebra! I Tentokrát střílel Marek Matějíček! Mířil sice razantně do levé šibenice, ale tam už měl brankář hostující celku nataženou ruku.
     
    04:12
    Obrovská šance pro Tomáše Sýkoru! Sýkora si z obrany vyběhl až před branku Michala Rebra, tam obdržel vynikající žabičku od hráče na levé straně. Ani jeden z jeho pokusů ale neprostřelil Michala Rebra.
     
    03:38
    Další zmařený útok Střešovic! Opět byl u toho Tomáš Sýkora, který bez větších obtíží vypíchl míček svému soupeři přímo z hole.
     
    02:41
    Hráči Střešovic se pokusili o odvážnou přihrávku, ta ale skončila sražená Tomášem Sýkorou.
     
    01:46
    Rozhodčí ponechali výhodu, netrvalo ale dlouho a odpískali faul na jednoho ze střešovických hráčů.
     
    01:05
    Chodov dlouho drží míček, Tomáš Sýkora teď povedeně udržel míček v levé části hřiště.
     
    01:00
    V bráně domácích začíná Barák, v bráně hostí Rebro.
     
    00:04
    Úvodní buly zápasu vyhrávají hosté ze Střešovic.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FAT PIPE Florbal Chodov: Šantora (Barák) – Pražan, Maxa, Kašovský, T. Vávra, Sýkora, Podhráský, Doubek, Strnad – Koutný, Mikeš, Vošta – M. Vávra, Ondrušek, Řezáč – Vacenovský, Matejčík, Krbec – Plíhal.

    Tatran Teka Střešovice: Fibiger (Mich. Rebro) – Tlapák, Svačinka, Sládeček, Marek Beneš, Vítovec – Kreysa, Komárek, Langer – Mochan, Meliš, Pixa – Svoboda, Švéda, Ullmann – Váňa.

    Rozhodčí: Libor Gavlas, Lukáš Mikula.
     
    Florbal Chodov nastoupí ve sněhově bílých dresech, Tatran v ikonických červených.
     
    Zápas začne o něco později. Plánovaný začátek utkání se přesouvá na 20:25.
     
    Hlavními arbitry dnešního utkání bude Libor Gavlas a Lukáš Mikula.
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY:

    06.01. 2018 Chodov – Střešovice
    14.11. 2017 Střešovice – Chodov 6:7 po prod.
    11.08.17 Chodov- Střešovice 6:5
     
    TATRAT TEKA STŘEŠOVICE
    6. místo, 11 bodů, skóre 36:29

    Český florbalový gigant pomalu vyhasíná. Nejúspěšnější tým už nesbírá jednu trofej za druhou, nýbrž stal se z něj průměrný celek extraligové tabulky. Už to není ten Tatran, před nímž by se soupeřům klepala kolena.

    Střešovice vstupují do nové sezóny průměrně. Po dvou výhrách v základní hrací době nad pražskými Bohemians a Bulldogs Brno, dvěma výhrami v prodloužení nad věhlasnou Spartou a Otrokovicemi si připisují 11 bodů a pohodlně vyhlížejí na Ostravu uzavírající osmici nejlepších týmů postupujících do play-off. Mají na ní náskok 3 bodů.

    Na palubovce v dresu Střešovic bude zářit Marek Beneš, Filip Langer či Ondřej Vítovec.
     
    FAT PIPE FLORBAL CHODOV
    3. místo, 15 bodů, skóre 45:19

    Chodov jako poslední tým z české extraligy zůstává bez bodové ztráty. Tým vedený Davidem Podhánským ještě ani jednou neprohrál a všechny své dosavadní zápasy vyhrál v základním hrací době. První na ráně byla Ostrava, ta zatím potrápila společně s Mladou Boleslaví pražský celek nejvíce. Chodov si odvážel ze Slezska vítězství 8:6. Následovali dvě vysoké výhry, první na půdě brněnských bulldogů 12:2, druhá v domácí aréně se Znojmem 13:4. Zmíněný nejvyrovnanější zápas s Mladou Boleslaví skončil 6:5. Posledně hrál Chodov doma s Českou Lípou 6:2.

    Mezi nejlepší hráče chodovského celku patří Tom Ondrušek, Ondřej Mikeš, Mikuláš Krbec, Tomáš Sýkora či Martin Pražan.
     
    Do dnešního zápasu vstupuje domácí Chodov jako velký favorit, očekává se hladký průběh a nikdo by se zřejmě nedivil, pokud by Florbal Chodov vyhrál nad Střešovicemi o více než dvougólový náskok.

    Ani zde by ale neměli chybět emoce a krásné florbalové momenty. Navíc se očekává solidní návštěvnost a bouřlivá atmosféra. Prostě "Nejstarší derby" jak má být.
     
    Příjemný večer! Vítáme vás u on-line přenosu z extraligy florbalu. Dnes se sehraje nejstarší české florbalové derby. Proti sobě nastoupí FAT PIPE Florbal Chodov a nejúspěšnější český tým Tatran Teka Střešovice. Utkání začíná v 18:00. Dnešním utkáním Vás bude provázet Libor Kokoška.

    Libor Kokoška

    Góly a asistencie: 22. Maxa (M. Vávra), 44. Maxa (M. Vávra), 60. Pražan (Sýkora) – 24. Ullmann (Komárek), 29. Vítovec (Meliš), 30. Kreysa (Pixa), 58. Marek Beneš (Vítovec)


    FAT PIPE Florbal Chodov: Šantora (Barák) – Pražan, Maxa, Kašovský, T. Vávra, Sýkora, Podhráský, Doubek, Strnad – Koutný, Mikeš, Vošta – M. Vávra, Ondrušek, Řezáč – Vacenovský, Matejčík, Krbec – Plíhal.
    PSN Tatran Střešovice: Fibiger (Mich. Rebro) – Tlapák, Svačinka, Sládeček, Marek Beneš, Vítovec, Mühlfait – Kreysa, Komárek, Langer – Mochan, Meliš, Pixa – Svoboda, Švéda, Ullmann – Váňa.

    Rozhodca: Libor Gavlas, Lukáš Mikula