Čeljabinsk – D. Moskva 1:0 (kon.) | Ufa – CSKA Moskva 1:2 (kon.) | Helsinki – Soči 4:2 (kon.)
koniec
Jokerit Helsinki
4:2 (1:1, 3:0, 0:1)
HK Soči
cz Pondelok 01.10.2018, 17:30 • Hartwall Arena • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    46:17 Damir MUSIN - 4:2
     
    46:17
    Soči právě vstřelilo branku!
    Hosté se podruhé v utkání trefují a ještě vykřesali malou naději na úspěch. DAMIR MUSIN se na pravém kruhu dostal k odraženému kotouči, který poté nekompromisně poslal ke vzdálenější tyči. Zapolski tak byl bez šance – 4:2. Asistence: Jyrki Jokipakka.
    29:19 Jesse JOENSUU - 4:1
     
    29:19
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Čepice na led! Domácí hráči využívají další početní výhodu. Po střele, kterou vyslal JESSE JOENSUU, doputoval kotouč mezi betony hostujícího brankáře a ten je sice sklapl, ale nezabránil tomu, že se puk nakonec dostal za brankovou čáru – 4:1. Joensuu tak završuje svůj dnešní hattrick. Asistence: Steve Moses a John Norman.
    22:18 Jesse JOENSUU - 3:1
     
    22:18
    Jokerit právě vstřelil branku!
    A Jokerit využívá další přesilovou hru. při vyloučení hostující lavičky při neúspěšné trenérské výzvě prostřelil kolem pravého betonu hostujícího brankáře JESSE JOENSUU a dává tak svému celku dvoubrankový náskok – 3:1. Asistence: Brian O'Neill a Steve Moses.
    21:23 Nicklas JENSEN - 2:1
     
    21:23
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Domácí strhávají vedení na svou stranu, Platt vyslal přihrávku těsně před branku Soči, kde svoji hůl nastavil NICKLAS JENSEN a prostřelil Kočetkovova – 2:1. Asistence: Geoff Platt a Pekka Jormakka.
    19:32 Eric O'DELL - 1:1
     
    19:32
    Soči právě vstřelilo branku!
    Také hosté svou početní výhodu využívají a v závěru prvního dějství máme vyrovnáno. ERIC O'DELL z pravého kruhu zdvihl svou střelu a puk po ní umístil pod víko Zapolskiho branky – 1:1. Začíná se tedy znovu od začátku. Asistence: Stanislav Bočarov a Sergej Šmeljov.
    11:32 Jesse JOENSUU - 1:0
     
    11:32
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Domácí přeci jenom přesilovou hru využívají. Grant poslal zpětnou přihrávku k modré čáře, kde byl dobře postavený JESSE JOENSUU. Ten si nabruslil do ideální střelecké pozice a svou střelou pak dokázal poslat kotouč za Kočetkovova záda – 1:0 Asistence: Alex Grant a John Norman.

    Vendula Zdražilová

    Góly a asistencie: 12. Joensuu (A. Grant, Norman), 22. Nicklas Jensen (Platt, Jormakka), 23. Joensuu (O'Neill, Moses), 30. Joensuu (Moses, Norman) – 20. O'Dell (Bočarov, Šmeľov), 47. D. Musin (Jokipakka)


    Jokerit Helsinki: Zapolski (Kalniņš) – Lepistö (C), Lööv, A. Grant, Stollery, O. Lauridsen, Jensen Aabo – O'Neill (A), Norman, Joensuu (A) – Nicklas Jensen, Platt, Jormakka – Moses, Manninen, H. Ikonen – Anttila, Niemi, Pihlström.
    HK Soči: Kočetkov (Šikin) – Chomickij, Jokipakka, D. Musin, Auvitu, Budkin, Vorobjev, Zborovskij – Bočarov, R. Rosén, Podšendjalov – Archipov (A), Collins, Šmeľov – Starkov (C), O'Dell (A), Tomilin – Kapustin, Točickij, Polunin – Rachimullin.

    Rozhodca: Sidorenko, Vasiljev – Sivov, Šišlo

    Diváci: 8 780