Sparta Praha – Chomutov 4:1 (kon.) | Liberec – Mladá Boleslav 8:3 (kon.) | Plzeň – Pardubice 2:3 (po pr.)
Hradec Králové – K. Vary 4:2 (kon.) | Litvínov – Olomouc 2:1 (kon.) | Kometa Brno – Třinec 2:1 (kon.)
koniec
HC Kometa Brno
2:1 (1:0, 0:0, 1:1)
HC Oceláři Třinec
cz Nedeľa 30.09.2018, 18:20 • DRFG arena • Tipsport extraliga (ČR) • 6. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
    59:41 Karel Plášek ml. - 2:1
     
    59:41
    Kometa právě vstřelila branku!
    Tak to je neuvěřitelné. Už to vypadalo, že půjdeme do prodloužení, ale Kometa osmnáct vteřin před koncem dost možná rozhoduje toto utkání. Kašpar se prohnal kolem celé brány, podržel kotouč a krásně našel před bránou KARLA PLÁŠKA, který střílí svůj první gól v sedmém zápase své extraligové kariéry. Asistence: Lukáš Kašpar.
    57:17 Lukáš KRAJÍČEK - 1:1
     
    57:17
    Třinec právě vstřelil branku!
    Hosté v samotném závěru přesilovky zhodnocují tuto početní výhodu. Už to vypadalo, že se Brňané ubrání, až vyslal střelu od modré LUKÁŠ KRAJÍČEK a přes několik těl se puk dostal do sítě. Langhamer toho moc neviděl a neměl šanci zasáhnout. Asistence: Tomáš Marcinko.
     
    55:22
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Tomáš Malec – 2 min., podrážení).
     
    49:40
    Dnešní utkání sleduje 7306 diváků.
     
    49:30
    Skvěle Štencel, který od modré nahodil kotouč na Köhlera a ten snad již potřetí v zápase zůstal sám před Hrubcem, jenže ani tentokrát ho v těžké situaci nepřekonal.
     
    49:02
    Dvě tutovky pro Kometu. Byl u toho Luboš Horký, který nejprve z mezikruží orazítkoval Hrubcovo břevno a poté ještě střílel z pravého kruhu. Třinec měl obrovskou dávku štěstí, mohlo být prakticky rozhodnuto. Je jasné, že mnoho gólů dnes již nepadne.
     
    43:27
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Tomáš Marcinko – 2 min., pozdní dohrání).
     
    36:13
    Největší šance hostů v celém zápase a fantastický zákrok Langhamera. Ten se dokázal rychle dostat k levé tyči, když u ní zakončoval Dravecký. Slovenský hokejista zvedal kotouč do horních pater brány, ale gólman Brna předvedl dosavadní zákrok večera.
     
    34:07
    Po sérii nepřesností se Kometa dostala do brejku, který vzal na sebe Karabáček. Místo přihrávky Zohornovi vypálil a Hrubec opět čaruje ve svém pracovišti.
     
    33:31
    Tohle už bylo lepší, tedy pro Kometu. Hruška si našel prostor před Hrubcem a ten musel vytasit další důležitý zákrok. To byla gólová akce Komety.
     
    24:34
    Obrovská šance Komety a v ní Horký. Tomu předložil exkluzivní pas obránce Malec. Před Hrubcem byla volná dálnice, ale mladý brněnský útočník na třineckého mága v jasné šanci nevyzrál.
     
    19:35
    Nebezpečný pokus Köhlera, který si nabruslil do nebezpečného palebného prostoru a znovu mnoho nechybělo. Puk končí těsně vedle.
     
    17:38
    Brno je v pěti a ihned pálilo Karabáčkem, který minul o kousek zařízení. Totéž se mu povedlo i o chvíli pozdě, neboť tvrdou ránu poslal obránce Malec a čerstvá posila Komety přizvedla kotouč. Hrubec se jen ohlížel.
     
    15:29
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Jan Štencel – 2 min., podrážení).
    12:25 Martin ZAŤOVIČ - 1:0
     
    12:25
    Kometa právě vstřelila branku!
    Domácí jdou do vedení. MARTIN ZAŤOVIČ se dostal zcela nekrytý sám na zadní tyč, kde jen pohodlně dopravil puk do prázdné brány. Hrubec už ležel, natahoval se však marně. Perfektní přihrávku vyslal obránce Štencel, který určitě zaslouží pochvalu za dobré oko. Asistence: Jan Štencel, Petr Holík.
     
    10:30
    Dvě velké šance Komety během pár vteřin. Nejprve střílel Nahodil a poté i obránce Gulaši, jehož dělovku Hrubec vůbec neviděl. Jen to v hledišti zahučelo, puk šel o pár čísel vedle.
     
    06:59
    Pěkná střela Adamského a zároveň pěkný semafor Marka Langhamera, který předvedl jistý zákrok.
     
    05:06
    Kašpar krásnou přihrávkou na zadní tyč hledal volného Pláška, který se i dostal k zakončení, leč o kousel minul Hrubcovu bránu. To byla asi největší šance dosavadního průběhu zápasu.

    Roman Zajíček

    Góly a asistencie: 13. Zaťovič (Štencel, P. Holík), 60. Plášek ml. (Kašpar) – 58. Krajíček (Marcinko)


    HC Kometa Brno: Langhamer (Vejmelka) – Barinka, Mikuš, Gulaši, Štencel, Malec (A), Bartejs – Zaťovič (A), P. Holík, Mallet – Plášek ml., Hruška, Kašpar – R. Zohorna, Nahodil, Karabáček – Dočekal, L. Čermák (C), Köhler – L. Horký.
    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Krajíček (C), M. Doudera, Galvinš, D. Musil, Gernát, Adámek – Dravecký (A), Marcinko, Martynek – Adamský (A), Cienciala, Svačina – Roberts Bukarts, M. Kovařčík, Kofroň – Chmielewski, R. Vlach, Rudovský – Raška.

    Rozhodca: Kubičík, Hradil – Gebauer, Lederer

    Diváci: 7306