Brazília – Srbsko 3:0 (kon.) | Poľsko – USA 3:2 (kon.)
koniec
Poľsko
3
25 20 23 25 15  
USA
2
22 25 25 20 11  
cz Sobota 29.09.2018, 21:15 • Pala Alpitour, Turín, Itálie • Majstrovstvá sveta • Semifinále
Predzápasové kurzy
     
    0:0
    Finálový duel mistrovství světa bude mít po čtyřech letech znovu stejné složení! V zítřejším boji o zlato vyzvou Poláci Brazílii.

    Poláci dlouho v prvním setu školili své protihráče. Dostali se dokonce do vedení 19:10, ale nakonec se Američané ještě vzkřísili a zdramatizovali úvodní sadu. To druhý set byl v režii zámořského celku, který po celou dobu vedl a po zásluze srovnal stav semifinále. V nastaveném trendu se pokračovalo i ve čtvrté sadě, když Poláci jen marně dotahovali vedení týmu trenéra Johna Sperawa. Poláci hráli ve čtvrtém setu o všechno a bylo to znát. Kurek s Kubiakem podávali vynikající výkon a dotáhli Polsko do rozhodující sady. V ní rozhodl už samotný úvod. Polský národní tým odskočil na 6:1, nebo 10:4, ale při servisu Daniela McDonnella se podařilo Američanům stáhnout ztrátu, závěru si už ale polský tým nenechal ujít. (00:01:18)
     
    15:11
    Konec zápasu.
     
    15:11
    Polsko je po čtyřech letech znovu ve finále! Kubiak dokonale přihrál Russellovo podání, poté dostal nahrávku od Drzyzgy a parádním útokem do ostré diagonály poslal Poláky do boje o zlato!
     
    14:11
    První mečbol je smazán po útoku Russella do diagonály.
     
    14:10
    Čtyři mečboly! Anderson ještě mohl zápas zdramatizovat, ale jeho servis byl skvěle zpracován Kubiakem, který následně také vytloukl blok Christensona.
     
    13:10
    Aleksander Sliwka poslal své plachtící podání znovu na Sandera. Následně ale zakročil útokem z hlavního kůlu Russell.
     
    13:9
    Sliwka přidal povedené plachtící podání, Kubiak na síti poté potrestal nepřesný příjem Sandera.
     
    12:9
    McDonnell mohl být americkým hrdinou. Po jeho servisu však přišla povedené přihrávka a Kurkova bomba po lajně.
     
    11:9
    Daniel McDonnell přidal i po oddechovém čase pořádně razantní servis. Američané stahují obrovskou ztrátu jen na dva body po útoku Russella.
     
    11:8
    Daniel McDonnell pokračuje za koncovou lajnou. A je tady další snížení! Američané bodují po esu střídajícího blokaře! Poláci si berou oddechový čas.
     
    11:7
    Místo Holta přichází na servis McDonnell. Polský národní tým měl potíže s přihrávkou. Konarski smečoval hned dvakrát do bloku Andersona.
     
    11:6
    Klasické dvojstřídání na straně Polska. Lomacz přišel na servis. Russell smečoval do diagonály, ale byl bráněn, poté se však prosadil Holt.
     
    11:5
    Po servisu Taylora Sandera se nehrálo a Poláci jsou znovu o bod blíže vysněnému finále.
     
    10:5
    Američané bodují také středem sítě, míč zatloukl na polovinu soupeře Holt.
     
    10:4
    Poláci si jdou pro finále! Christenson na podání neuspěl, na druhé straně sítě se prosadil Kochanowski.
     
    9:4
    Michal Kubiak pokračuje v nastaveném trendu. I nyní zatlačil servisem, ale nabídnutou bodovku poslal jen do bloku Kurek.
     
    9:3
    Tohle budou mít Američané těžké. Kubiak trefuje po změně stran eso k zadní lajně.
     
    8:3
    A právě polský kapitán přitlačil na podání. Russell sice přihrál skvěle, poté mohl smečovat Anderson, ale narazil jen do bloku Sliwky. Je tady změna stran.

    Vít Schück

    Poľsko: Drzyzga, Lomacz – Kubiak (C), Szalpuk, Sliwka, Kwolek – Nowakowski, Kochanowski, Bieniek – Konarski, Kurek, Schulz – Wojtaszek, Zatorski
    Trenér: Vital Heynen

    USA: K. Shoji, Christenson – Sander (C), Russell, Langlois – Smith, Jendryk, McDonnell, Holt, Averill – Anderson, Patch – Watten, E. Shoji
    Trenér: John Speraw

    Rozhodca: Vladimir Simonović (SRB) – Andrej Zenovič (RUS)