USA – Irán 3:0 (kon.) | Francúzsko – Argentína 3:1 (kon.) | Rusko – Fínsko 3:0 (kon.)
Slovinsko – Austrália 2:3 (kon.) | Bulharsko – Kanada 2:3 (kon.) | Poľsko – Srbsko 3:0 (kon.)
Belgicko – Brazília 2:3 (kon.) | Taliansko – Holandsko 3:1 (kon.)
koniec
Taliansko
3
16 25 27 25  
Holandsko
1
25 20 25 15  
cz Nedeľa 23.09.2018, 21:15 • Mediolanum Forum, Assago, Itálie • Majstrovstvá sveta • Skupina E
Predzápasové kurzy
     
    25:15
    Je konec! Daan Van Haarlem našel plachtícím servisem pouze domácí libero, Rossini skvěle přihrál, poté Baranowicz mohl kombinovat středem sítě a poslední slovo měl v zápase Candellaro.
     
    24:14
    Teď už je tady ale neuvěřitelných deset mečbol pro Italy! Gijs Jorna servíroval pouze do autu.
     
    16:9
    Při druhém technickém oddechovém čase vede Itálie o sedm bodů. Abdel-Aziz byl zablokován, následně nedokázal míč přehrát přes pásku.
     
    14:9
    Itálie si jde pro čtvrtou sadu. Abdel-Aziz jen odevzdal míč, ale tak nešikovně, že dopadl do autu. A Nizozemci si musí brát další oddechový čas.
     
    10:7
    A už to je o tři body. Van Garderen neuspěl v útoku, Italové se ubránili a vše zakončil bezchybný Nelli. Nizozemsko si bere oddechový čas.
     
    8:6
    Při prvním technickém oddechovém čase vedou domácí od dva body. Nelli zablokoval Ter Horsta.
     
    27:25
    Třetí set jde na konto Itálie! Nizozemci závěr setu vůbec nezvládli! Van Garderen chyboval na přihrávce plachtícího podání a je Van Haarlem už se k míči nedostal.
     
    26:25
    Setbol pro Itálii! Parkinson přihrál podání o pásku, poté dostal důvěru Van Haarlema na středu sítě, ale smečoval jen do autu.
     
    24:25
    Maruotti na servisu neuspěl. Van Garderen dokázal zasmečoval po vystřelené nahrávce do diagonály.
     
    23:24
    Přece jen první setbol mají Nizozemci. Baranowicz servíroval podruhé v řadě, ale míč poslal pouze pod pásku.
     
    20:21
    Ter Maat vyhodil svůj útok do autu a Nizozemsko vede už jen o bod. Následuje oddechový čas.
     
    18:21
    Nizozemci si ale jdou pro třetí set. Nelli riskoval na servisu, ale míč poslal do sítě. Itálie si bere oddechový čas.
     
    11:16
    Nizozemci jsou k druhému technickému oddechovému času při vedení o pět bodů. Wouter Ter Maat smečoval velmi tvrdě do dlouhé diagonály.
     
    10:14
    Nizozemci se snadno dostali k bodovce, ale tak lehké do nakonec neměli. Bod jim dává až chybná smeč Maruottiho. Domácí reprezentace si bere oddechový čas.
     
    5:8
    Nizozemci vedou při prvním technickém oddechovém čase o tři body. Jako poslední se dotkl míče při smeči středem sítě Koelewijn.
     
    25:20
    Davide Candellaro pokračuje na podání. Abdel-Aziz výměnu útokem zakončit nedokázal. Poté smečoval z hlavního kůlu Ter Horst, který poslal míč do zámezí.

    Vše ale muselo rozlousknout až video, které přisoudilo bod Italům a druhá sada tak končí.
     
    24:20
    Čtyři setboly! Lehká placha Candellara dopadla k zadní lajně nizozemské poloviny.
     
    22:18
    Nelli chtěl pomoci na přihrávce, ale jeho první úder už nedokázal Baranowicz dostihnout. Itálie si musí brát oddechový čas.
     
    16:14
    Daan Van Haarlem byl přesnější. Italové útočili nedůrazně, ale smeč Abdela-Azize byla ubráněna. Nakonec ale narazil do bloku také Gabriele Nelli. Itálie ihned zastavuje hru oddechovým časem.
     
    16:12
    Po Baranowiczově nahrávce smečoval Nelli po lajně, míč se otřel o konečky prstů blokujícího Van Garderena. Je tady druhý technický oddechový čas.
     
    14:9
    Gabriele Nelli je stále na podání. Také Abdel-Aziz byl při útoku zablokován a domácí reprezentace se dostává do pětibodového vedení. Nizozemci si berou i druhý oddechový čas.
     
    10:8
    Candellaro pokračuje na servisu. Abdel-Aziz se už už radoval z bodu po útoku do diagonály, ale Itálie se zázračně zachránila a vše zakončil z hlavního kůlu znovu Randazzo. Nizozemci zastavují tlak soupeře oddechovým časem.
     
    7:8
    K prvnímu technickému oddechovému času jdou při vedení o jeden bod Nizozemci. Ter Horst smečoval z úplně jiného patra, než kde byl připraven domácí blok.
     
    16:25
    Sparidans skvělým zákrokem udržel míč ve hře. Randazzova rána z bodovky šla jen do autu a tak první sada putuje na konto Nizozemska.
     
    15:24
    Tim Smit přišel z lavičky na podání. Nelli byl skvěle ubráněn v poli, poté dostal důvěru nahrávače Cester, ale ani on bod nedal. Nakonec smečoval Nelli do bloku Ter Horsta. Hned devět setbolů!
     
    12:20
    Thomas Koelewijn při svém prvním vystoupení na servisu zaskočil soupeře. I nyní měli Italové potíže a vše vyústilo v útoku Nelliho do bloku. Ještě jeden oddechový čas pro domácí reprezentaci.
     
    9:16
    Gabriele Nelli přidal sice tvrdé podání, ale Nizozemci skvěle přihrávají a to předvedli i nyní. Po ideální nahrávce smečoval Van Garderen z pipu na prázdnou síť. Je tady druhý technický oddechový čas.
     
    6:11
    Thomas Koelewijn přidal i nyní povedený plachtící servis. Ani tentokrát se Candellarovi útok středem nevydařil a trenér Itálie si musí brát oddechový čas.
     
    6:8
    Baranowicz servisem příliš nezaškodil, následně útočil z hlavního kůlu Van Garderen a při prvním technickém oddechovém čase vede Nizozemsko o dva body.

    Vít Schück

    Taliansko: Baranowicz, Giannelli – Randazzo, Juantorena, Lanza, Maruotti – Candellaro, Mazzone, Cester, Anzani – Zajcev (C), Nelli – Rossini, Colaci
    Trenér: Gianlorenzo Blengini

    Holandsko: Van Haarlem, Keemink – Van Garderen, Ter Horst, Jorna, Rauwerdink – Diefenbach, Smit, Koelewijn, Parkinson – Abdel-Aziz (C), Ter Maat – Sparidans, Dronkers
    Trenér: Gido Vermeulen

    Rozhodca: Paulo Turci (BRA) – Luis Gerardo Macias (MEX)