USA – Irán 3:0 (kon.) | Francúzsko – Argentína 3:1 (kon.) | Rusko – Fínsko 3:0 (kon.)
Slovinsko – Austrália 2:3 (kon.) | Bulharsko – Kanada 2:3 (kon.) | Poľsko – Srbsko 3:0 (kon.)
Belgicko – Brazília 2:3 (kon.) | Taliansko – Holandsko 3:1 (kon.)
koniec
Rusko
3
25 25 25  
Fínsko
0
17 19 22  
cz Nedeľa 23.09.2018, 17:00 • Mediolanum Forum, Assago, Itálie • Majstrovstvá sveta • Skupina E
Predzápasové kurzy
     
    25:22
    Arťom Volvič se představil na podání i po oddechovém čase. Po vysoké nahrávce smečoval Krastins nedůrazně a tak mohl zápasu ukončit technicky za blok Poletajev.
     
    24:22
    Volvič je na podání. Kaislasalo smečoval jen do bloku Kurkajeva a jsou tady dva mečboly pro Rusko. Finové ještě zastavují hru oddechovým časem.
     
    21:20
    Rusko bylo znovu v problémech po přihrávce. K bodovce se dostal Krastins, který umístil míč přesně do diagonály. Rusko si bere oddechový čas.
     
    17:15
    Porkka je na podání. A už to je jen o dva body. Poletajev po dlouho době selhal v útoku. Sergej Šljapnikov si bere oddechový čas.
     
    16:11
    Arťom Volvič pokračuje na servisu. Ruský blokař teď dává eso mezi dva přihrávající hráče Finska. Je tady druhý technický oddechový čas.
     
    15:11
    Finové ztrácejí kontakt. Kaislasalo smečoval z pozice univerzála jen do bloku Kurkajeva. Finský tým si bere oddechový čas.
     
    8:5
    Po Sokolovově nahrávce smečoval Rodičev nedůrazně. Vše ale zachránil z pohledu Ruska dvojblok Kurkajeva s Poletajevem. Je tady první technický oddechový čas.
     
    25:19
    Samuli Kaislasalo na servisu. Běrežko se natáhl k přihrávce, následně smečoval Rodičev a druhá sada končí. Rusko je na nejlepší cestě k zisku třech bodů.
     
    24:18
    Teď už ale na řadu přichází šest setbolů pro Rusko. Poletajev si naskočil na zkrácenou nahrávku a bez potíží smečí ukončil výměnu.
     
    20:14
    Butko je na podání. Krastins smečoval tvrdě, ale míč poslal jen do těsného autu v diagonále. Finsko si bere oddechový čas.
     
    16:10
    Sinkkonen za koncovou lajnou. Butko kombinoval s Běrežkem, který smečoval nechytatelně z hlavního kůlu. Je tady druhý technický oddechový čas.
     
    8:2
    Iljas Kurkajev je na podání. Nabídnutou bodovku proměnil z pipu smečující Kljuka a Rusko tak vede při prvním technickém oddechovém čase už o šest bodů.
     
    6:1
    A rázem to je o pět bodů. Na blok Poletajeva si nepřišel ani Krastins. Finsko si bere oddechový čas.
     
    25:17
    Sinkkonen je na servisu. Grankin skvěle na druhou přes vytloukl nepozorného Krastinse a první sada velmi rychle končí.
     
    24:16
    Rusko mělo potíže s přihrávkou, ale Poletajev skvěle zahrál technicky za blok a překonal finskou obranu. Osm setbolů!
     
    22:15
    Poletajevův servis mířil do středu kurtu, kde ale nedokázal přihrát Kerminen. Finové si berou ještě jeden oddechový čas.
     
    18:13
    Jurij Běrežko je na podání. A po bloku na Siiriläho už je to o pět bodů. Finové reagují oddechovým časem.
     
    16:12
    Maxim Michajlov je na podání. Sivula smečoval z ideální pozice, ale útokem našel jen síť. Je tady druhý technický oddechový čas.
     
    8:5
    Elviss Krastins je na podání. Po Butkově nahrávce dokázal snadno vytlouct blok finského týmu Michajlov. Je tady první technický oddechový čas.

    Vít Schück

    Rusko: Grankin (C), Butko – Volkov, Rodičev, Běrežko, Kljuka – Vlasov, Volvič, Muserskij, Kurkajev – Poletajev, Michajlov – Sokolov, Verbov
    Trenér: Sergej Šljapnikov

    Fínsko: Tervaportti (C), Esko – Ronkainen, Suihkonen, Breilin, Mäkinen – Siirilä, Sinkkonen, Porkka, Kaislasalo – Krastins, Sivula – Kerminen, Kaurto
    Trenér: Tuomas Sammelvuo

    Rozhodca: Ťiang Liou (CHN) – Wojciech Maroszek (POL)