Setúbal – Porto 0:2 (kon.) | Feirense – Nacional 0:0 (kon.) | Tondela – Moreirense 2:0 (kon.)
Benfica – Aves 2:0 (kon.) | Portimonense – Guimarães 3:2 (kon.)
koniec
CD Tondela
2:0 (1:0)
Moreirense FC
cz Nedeľa 23.09.2018, 17:00 • Estádio João Cardoso, Tondela (kapacita: 7.500 diváků) • Primeira Liga • 5. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Dobrý den, chtěla bych vás přivítat u dnešního utkání portugalské ligy. Domácím týmem bude Tondela, zatímco hostující tým bude Moreirense FC. Utkání začne v 17:00 a bude pro vás připraven textový přenos.
     
    CD Tondela

    Tondele vstup do letošního roku zrovna dvakrát nevyšel. Nachází se až na šestnáctém, prvním sestupovém, místě. Hráči tohoto týmu získali totiž ve čtyřech zápasech jen dva body za dva remízy. Ani jejich skóre není nijak oslnivé. Vstřelili totiž jen tři branky, zatímco jich dostali hned pět.

    O tři vstřelené branky se podělili hned tři hráči – Delgado, Pena, Sabbag. Je tedy otázkou, zda Domácí tým naváže na své výkony nebo se konečně vzchopí a připíše si první výhru za tři body.
     
    Moreirense FC

    Ani Moreirense na tom není bůhvíjak dobře. Nachází se totiž na čtrnáctém místě, když získali čtyři body ve čtyřech zápase. Jedinou výhru si jeho hráči připsali na venkovním hřišti, když porazili Nacional 2:1. Poté přišel ještě bod za remízu a následovaly dvě porážky.

    Moreirense celkově vstřelilo čtyři branky a hned o polovinu z nich se postaral Tavares. Po jednom gólu si připsali Aurelio a Pedro.
     
    Úvodní sestavy:

    CD Tondela: C. Ramos – Joãozinho, Ri. Costa, Icaro, D. Bruno – A. Xavier, B. Monteiro, H. Tavares, Murillo – Tómané, Peña.
    Náhradníci: P. Silva – Pité, Delgado, Moufi, Arango, Sabbag, Jaquité.

    Moreirense FC: Jhonatan – D'Alberto, I. Santos, I. Fernandes, R. Lima – Tavares, N'Diaye, Pedro Nuno, Aouacheria – Nenê, Chiquinho.
    Náhradníci: Trigueira – Abarhoun, Pacheco, D. Texeira, Rodríguez, B. Silva, Neto.

    Rozhodčí: Martins – Campos, Mota.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Sudí zahvízdal, a to znamená jediné. Zápas začal! Domácí hráči hrají v žlutozelené kombinaci, zatímco hostující tým bude hrát v modrých dresech.
     
    2
    Moreirense se zkoušelo dostat do útoku dlouhým pasem. Domácí obránce včas zasáhl a jeho tým pokračuje s balonem na svých kopačkách.
     
    3
    Parádní individuální akce v podání Aouacheria! Ten obehrál prvního protihráče, aby druhému nasadil jesle. Poté posílal pas na hranici šestnáctky, jenže jeho přihrávka byla o něco delší, než by spoluhráč potřeboval.
     
    4
    David Bruno hodně pokazil svou přihrávku, díky čemuž se dostali hosté do rychlého kontru. Celou akci ovšem hodně zpomalili a domácí obrana se stihla zformovat.
     
    5
    Moreirense zahrávalo první rohový kop v utkání. Přišel přízemní centr do ohně, jenže hostujícímu hráči se balon zamotal pod nohy, a tak ani nezakončil.
     
    6
    Až po chvilce se dostal míč k Tavaresovi, jenž se hnal do šance. Dostal se do dobré pozice, avšak jeho střelu srazila obrana ke gólmanovi.
     
    8
    Tondele se zatím v útočné fázi moc nedaří. Mají problém dostat se skrze obranu hostí, která zatím hraje velmi kompaktně.
     
    8
    Přesto se dostali domácí k první střele zápasu na bránu! Peňa to zkoušel z voleje, ale střela mu nesedla a Jhonatan si připsal jednoduchý zákrok.
     
    9
    Jeden ze záložníků domácího týmu fauloval na polovině hřiště, a tak měli hosté možnost rozehrávky postupného útoku. Nakonec ale sami faulovali.
     
    10
    Už to vypadalo, že se hostující hráč prosadí individuální akcí přes tři protihráče, jenže ten třetí mu vystavil stopku a získal míč pro svůj tým.
     
    12
    D´Alberto nedovoleně zastavil útočícího hráče a nabídl hostům zajímavou standardku. Centr však dolétl jen na hlavu Neného, který odhlavičkoval míč do bezpečí.
     
    13
    Zajímavý nástřel na hostující bránu! Murillo si naskočil za obranu, odkud chtěl v rybičce hlavičkovat, ale byl zapískán ofsajd.
     
    14
    Prvních čtrnáct minut nám žádnou závažnější šanci nenabídlo. Oba týmy dokáží hrát s míčem na kopačkách, ale ani jeden se nedostal do tlaku.
     
    15
    Ramos odpálil míč před dotírajícím protihráčem až na polovinu hřiště, kde ho ovšem znovu získali hosté. Ani druhá jejich útočná akce nebyla úspěšná.
     
    16
    Moreirense se drží nedaleko brány, ovšem to je vše. Obrana Tondely také zatím funguje velmi dobře a soupeře k ničemu vážnějšímu nepouští.
     
    17
    Rychlý protiútok v podání domácích nebyl vůbec špatný! Šlo o rychlý útok dva na dva, jenže přihrávka na nabíhajícího spoluhráče se nepovedla.
     
    18
    Obrovská šance hostujícího týmu! Aouacheria se zjevil za obranou, kam se míč také odrazil. Skvělou práci ovšem odvedl Ramos, který mu zmenšil střelecký úhel a jeho střelu zneškodnil!
    18. Velká šance brankou neskončila
     
    19
    Konečně také velká šance na domácí straně! Do vápna přišel dlouhý aut, který Jhonatan podskočil. Domácí hráč hlavou prodlužoval na zadní tyč, kam si naběhl Xavier, jenž netrefil odkrytou bránu!
    19. Xavier netrefil prázdnou bránu
     
    21
    Tak konečně jsme v dnešním zápase viděli nějaké pořádné šance, přesto stav zůstává bezbrankový. Je otázkou, kterému týmu se podaří skórovat jako prvnímu.
     
    22
    Lehká situace pro hostujícího gólmana. Ten mohl jen sebrat míč, po nepříliš prudké střele a začít novou útočnou akci svého týmu.
     
    23
    Už to vypadalo, že si Fernandes nandal hodně velký úkol, a že přijde o míč, nakonec je však pískán faul.
     
    24
    Obrovská chyba Fernandese, po které dostává Rubén Lima červenou kartu! Ten musel zatáhnout za záchrannou brzdu, když by jinak šel Murillo sám na gólmana. Moreirense tedy bude dohrávat v deseti. To je velká šance pro domácí.
    24. Červená karta, která nakonec nebyla udělena.
     
    26
    Tak nakonec ne! Po zhlédnutí asi videa byl domácímu hráči, který prodlužoval na Murilla odpískán ofsajd. Červená karta se tedy neuděluje a míč mají hosté!
     
    27
    Wow, tak to byla parádní střela v podání Tavarese. Vypadalo to jako centr, jenže ten přeletěl gólmana a skončil na tyči!
    27. Tyč domácí brány
     
    28
    Centr z rohového kopu propadl až k Fernandesovi. Ten se do míče položil, ovšem jeho pokus letěl vysoko nad bránu. Odkop od domácí brány.
     
    30
    Další centr letěl do šestnáctky Ramose. Domácí obrana tuto situaci zvládla a odhlavičkovala míč do bezpečí, jenže u balonu jsou znovu hosté.
     
    31
    Utkání je přerušeno a oběma týmům je nařízena občerstvovací pauza. Není se co divit. V Portugalsku je dnes znovu nad 30°C.
     
    33
    Už se zase hraje!
     
    34
    U míče byli hráči v zelenožlutém, avšak ti na polovině hřiště přišli o balon. Hosté tak mohou v klidu začít svou útočnou akci z poloviny.
     
    37
    Chiquinho se provinil šlapákem a Tondela měla možnost standardní situace ze zajímavé pozice. Centr však odvrátila hostující obrana.
     
    38
    Tým Tondela právě vstřelil branku!
    Domácí se dostali do útoku a střílí první branku v dnešním utkání! ANTÓNIO XAVIER si naběhl za obranu a střelou na zadní tyč překonal bezmocného hostující brankáře.
    38. António XAVIER - 1:0
     
    40
    Hosté vhazovali na útočné polovině nedaleko šestnáctky, jenže z této pozice nedokázali nic vytěžit. Přesto se po chvilce znovu objevili u balonu.
     
    41
    Jenže ne na dlouho. Naopak se na druhé straně dostali do útoku domácí. Tómané v těžké pozici centroval, avšak po jeho pasu skočil Jhonatan, jenž míč lapil.
     
    42
    Domácímu týmu vstřelená branka vlila novou krev do žil! David Bruno nacentroval před bránu, kam se do hlavičky položil Tómané. Bohužel pro něj a jeho tým, šel jeho pokus přesně doprostřed brány.
     
    44
    Další dobrá šance Tondely! Domácí hráč běžel z úhlu sám na gólmana a zakončoval na zadní tyč. Jeho střela jen těsně minula hostující bránu.
     
    45
    Murillo už se hnal do dobré pozice, ale nakonec je odpískán ofsajd. Jak video ukázalo, rozhodnutí bylo jednoznačně správné.
     
    45+1
    Rozhodčí nastaví celkem tři minuty!
     
    45+2
    Moreirsne ještě zahrávalo standardní situaci z velké vzdálenosti. Nakonec přišel do šestnáctky dva centry, ani jeden z nich ale neletěl na hlavu hostí.
     
    45+3
    Nepříjemný střet se odehrál na hranici šestnáctky! Domácí hráč schytal úder nejspíše někam do zátylku, zatímco Nené se drží za hrudník.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Je za námi první poločas, po kterém vede domácí tým o jednu branku. Hosté byli sice po většinu první půle lepší, jenže inkasovali, díky brance Xaviera, a tak ve druhé půli budou muset zabrat, pokud zde chtějí získat alespoň bod.

    Zajímavý moment nastal ve 27. minutě, když domácí kapitán dostal červenou kartu, ale ta nakonec byla odvolána pro přecházející ofsajd.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Moreirense FC: ze hřiště odchází Heriberto Tavares, přichází Patito Rodríguez.
     
    47
    Do druhého poločasu udělal hostující trenér jednu změnu v útoku. Uvidíme, jestli to bude stačit.
     
    48
    A vzápětí přišla velmi dobrá šance hostujícího týmu! Neskutečně rychle se přenesl míč na jeden dotek kousek od šestnáctky. Bilel poté centroval na nabíhající spoluhráče, jenže ti to na jeho centr nestihli.
     
    49
    Hráči v modrém jsou ve druhé půli hodně aktivní, jenže obrana domácích ještě nepřipustila žádnou nebezpečnější šanci.
     
    50
    Znovu centrovala hostující desítka, která se zbavila rychlou kličkou protihráče. Jeho centr spadl přesně na hlavu Nuna, který vysoko přestřelil.
     
    52
    Zatím však žádnou ofenzivní snahu na domácí straně nevidíme. Jsou to spíše nakopávané míče, které Jhonatan v klidu chytá.
     
    53
    Joãozinho fauloval kousek od šestnáctky, a tak mělo Moreirense dobrou pozici pro standardku. Ta nakonec byla dobře zahraná, jenže osamocený Nenê úplně minul branku.
    53. Nenê minul z dobré pozice.
     
    55
    Domácí tým centroval díky standardní situaci. Jhonatan ovšem míč vyboxoval do bezpečí.
     
    56
    Dos Santos zůstal chvíli ležet na zemi, poté co schytal nejspíše nějakou ránu od cesty. už se ale zvedl a pokračuje ve hře.
     
    56
    Tým Tondela právě vstřelil branku!
    Znovu byl v akci domácí hráč s číslem sedm, který střílí druhou branku v utkání! ANTÓNIO XAVIER natáhl těsně za šestnáctkou k parádní střele, která skončila u vzdálenější tyče. Jhonatan byl bez šance.
    56. António XAVIER - 2:0
     
    58
    Nenê schytal hodně od cesty od svého protihráče. Toho sice zfauloval, avšak reakce domácího hráče byla hodně přehnaná. Přesto se hráč Tondely obešel bez žluté.
     
    63
    Střídání v týmu Moreirense FC: ze hřiště odchází Pedro Nuno, přichází Neto.
     
    65
    To vypadalo na parádní přihrávku přes půlku hřiště do samostatného úniku. Dokonce si Jhonatan připsal parádní zákrok, jenže vše bylo zbytečné – ofsajd!
     
    66
    Hráči v modrých dresech se snaží dostat do útoku, jenže moc se jim to nedaří. Obrana Tondely je pevná a nepouští je k ničemu.
     
    69
    Hra se odehrává v nijak závratném tempu. Dokonce častěji domácí, kteří však žádnou další brankovou příležitost nevyprodukovali.
     
    70
    Jeden z hostujících hráčů se zasekávačkou zbavil svého protihráče, a posléze posílal míč na hranici šestnáctky, kde nikdo ze spoluhráčů nebyl.
     
    71
    Znovu se Moreirense dostávalo do útoku, ale něco tomu chybí. Už to není tak plynulý přechod jako v prvním poločase.
     
    71
    Střídání v týmu CD Tondela: ze hřiště odchází Jhon Murillo, přichází Juan Delgado.
     
    72
    Tak přišel centr na druhé straně. Zde se k hlavičce dostal jeden z domácích hráčů, ale byl hodně v tísni, a tak ho balon jen lízl.
     
    73
    Bilel Aouacheria se hnal za dlouhou přihrávkou, avšak domácí obránce ho stihl odstavit od míče, která se díky tomu dostal mimo hřiště.
     
    77
    Střídání v týmu Moreirense FC: ze hřiště odchází Iago Santos, přichází David Texeira.
     
    78
    Omlouvám se, že občas jsou v onlajnu mezery, ale technické podmínky nepatří mezi nejlepší. Teď se ke střele dostal Chiquinho, jenž pálil nad.
     
    80
    Do konce utkání nám chybí něco málo přes deset minut a hostujícímu týmu se čas hodně krátí. Teď měl ovšem obrovskou šanci Texeira, který se ocitl sám před gólmanem, ale střela z první mu nesedla a bránu minul!
    80. Texeira minul odkrytou bránu.
     
    81
    Střídání v týmu CD Tondela: ze hřiště odchází Sergio Peña, přichází João Lamine Jaquité.
     
    82
    Po nákopu skončil míč u hostujícího brankáře, který tak začal další akci svého týmu. Moreirense se čas hodně rychle krátí.
     
    83
    Navíc obrana domácích hraje opravdu dobře. Přihrávku dobře vystihl domácí obránce, který odpálil míč do autu.
     
    83
    Střídání v týmu CD Tondela: ze hřiště odchází António Xavier, přichází Pité.
     
    84
    V útoku se znovu objevili hráči Tondely. Mnoho toho sice nevymysleli, ale ušetřili cenný čas na útočné polovině. Teď už jsou u míče ale hosté.
     
    85
    Hráči v modrém měli k dispozici standardní situaci, když centroval Chiquinho. Na jeho centr ovšem naskočil domácí obránce, který poslal míč pryč.
     
    87
    Další útok hostí ztroskotal ještě před šestnáctkou. Díky tomu si mohli domácí obránci vyměnit několik přihrávek, a poté poslali míč daleko od brány.
     
    88
    Hráči Tondely napadají rozehrávku hostí hodně vysoko, a ti s tím mají problémy.
     
    89
    Moreirense nakonec získalo míč a hnalo se do zajímavé šance. Samo se o ní ovšem připravilo nepřesným pasem. o vítězi je přesto nejspíše rozhodnuto.
     
    90
    Nastavovat se budou čtyři minuty!
     
    90+1
    K míči se dostal v šestnáctce Nenê, jenže včas k němu přistoupil domácí obránce, který poslal míč na roh.
     
    90+2
    Zápas už se spíše dohrává. Je otázkou, proč rozhodčí zvolili čtyřminutové nastavení. Domácí si jdou jednoznačně pro první výhru v sezóně.
     
    90+4
    Ostrým šlapákem se prezentoval domácí hráč, kterému je po zásluze odpískán faul. Mohla přijít žlutá, ale rozhodčí se bez ní znovu obešel.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Statistiky:

    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 4:0.
    Střely mimo: 4:7.
    Rohy: 0:6.
    Ofsajdy: 6:0.
    Fauly: 17:15.
     
    Je za námi utkání portugalské ligy, ve kterém se střetla Tondela a Moreirense. Územní převahu měli sice hostující hráči, jenže za domácí dvakrát skóroval Xavier. A jelikož hosté se neprosadili ani jednou, byli poraženi 0:2.

    Pro domácí tým to byla první výhra v nové sezóně, po které se určitě posune před svého dnešního soupeře a bude mít v tabulce pět bodů.
     
    Ode mě to je pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek večera a někdy zase u onlajnu na počtenou! (19:07:53)

    Denisa Józsová

    Góly: 38. A. Xavier, 56. A. Xavier


    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 4:0. Střely mimo: 4:7. Rohy: 0:6. Ofsajdy: 6:0. Fauly: 17:15.
    CD Tondela: C. Ramos – Joãozinho, Ri. Costa, Icaro, D. Bruno – A. Xavier (83. Pité), B. Monteiro, H. Tavares, Murillo (71. Delgado) – Tómané, Peña (81. Jaquité).
    Náhradníci: P. Silva – Pité, Delgado, Moufi, Arango, Sabbag, Jaquité.

    Moreirense FC: Jhonatan – D'Alberto, I. Santos (77. D. Texeira), I. Fernandes, R. Lima – Tavares (46. Rodríguez), N'Diaye, Pedro Nuno (63. Neto), Aouacheria – Nenê, Chiquinho.
    Náhradníci: Trigueira – Abarhoun, Pacheco, D. Texeira, Rodríguez, B. Silva, Neto.

    Rozhodca: Martins – Campos, Mota