Ukrajina – Slovensko sk 1:0 (kon.) | Dánsko – Wales 2:0 (kon.)
koniec
Ukrajina
1:0 (0:0)
Slovensko
Nedeľa 09.09.2018, 15:00 • Arena Lviv, Lviv (Ukrajina) • Liga národov UEFA - Liga B • Skupina 1
Predzápasové kurzy
     
    Smolný zápas pre slovenskú reprezentáciu, ktorej tak nevyšiel vstup do Ligy národov. Aj druhý polčas sa podobal tomu prvému, oba tímy pracovali úspešne v obrane a vyrážali do postupných útokov. Z našej strany to bol však ofenzívnejší futbal ako tomu bolo v prvom polčase, ale gól sa nám streliť nepodarilo. Celé stretnutie rozhodla veľmi sporná situácia v 80. minúte, keď po súboji Cygankova s Škriniarom odpískal hlavný rozhodca pokutový kop. So šťastím ho Jarmolenko aj premenil a tak rozhodol o výhre Ukrajiny 1:0! Naši si však po inkasovanom góle dokázali vypracovať aj šance a ukázalo sa, že vieme hrať nebezpečne aj smerom dopredu a nemusíme sa v takýchto zápasoch len brániť a hrať na remízu. Na svoje prvé body, ale aj gól, si budeme tak musieť v Lige národov počkať. Ukrajina má po dvoch zápasoch plný bodový zisk a výrazne sa tak približuje k postupu zo skupiny.

    To je už z mojej strany všetko, ďakujem za pozornosť a praje pekný zvyšok víkendu. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (16:54:50)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Žltú kartu dostáva Sydorčuk (Ukrajina).
     
    90+3
    Cygankov vnikol do nášho pokutového územia a získava pre svoj celok rohový kop. Toto už vyzerá pre Ukrajinu nádejne, ale určite sme mali naviac.
     
    90+2
    Čas už neúprosne plynie proti nám, domáci sa približujú k ďalším trom bodom. Ostávajú približne posledné dve minúty, teraz sa do útoku dostávame ťažšie.
     
    90+1
    Slovensko je usadené na útočnej polovici a vytvárame si ďalší veľký tlak. Ukrajina bránu so všetkým čo má, škoda že takéto obrázky hry to neboli častejšie.
     
    90
    Druhý polčas sa predlžuje o 4 minúty!
     
    89
    Veľa nechýbalo a mohli sme aj vyrovnať! Po rohovom kope sa do hlavičkového zakončenia dostal Hubočan, Pjatov len vyrazil pred seba, ale Jarmolenko zachránil domácich pred dobiehajúcim Škrtelom!
     
    88
    Nápor Slovenska pokračuje, opäť bol v akcii Duda, jeho center bol zrazený na ďalší rohový kop. Dobrá hra našich, škoda že neprišla oveľa skorej.
     
    87
    Ondrej Duda pekne vystrelil, ale trafil len hlavu Rakyckyjho. Získavame však ešte rohový kop, tlak Slovenska môže pokračovať ďalej.
     
    86
    Stále sa tlačíme na súperovu polovicu, ale domáca reprezentácia nás do výraznejšej šance nepúšťa. Čas sa začína krátiť, domáci tu už zrejme budú chcieť len ubrániť.
     
    85
    Striedanie v tíme Ukrajina: z ihriska odchádza Stěpaněnko, prichádza Sydorčuk.
     
    83
    Domáca reprezentácia zahrávala rohový kop, lopta sa však už vracia späť na slovenské kopačky. Smolná záverečná časť pre našich chlapcov, ale treba ešte zabojovať.
     
    82
    Slovensko sa tak púšťa do väčšieho útočenie, čo otvára našu obranu. Ukrajina sa teraz nemá kam ponáhľať, po zisku lopty sa snaží držať hru čo najďalej od svojej brány.
     
    81
    Nuž, ťažko teraz hľadať slová, ale ešte nieje koniec stretnutia. Treba ísť do ofenzívneho rizika, určite ešte máme šancu na vyrovnanie. Času však veľa neostáva.
    80. Andrij Jarmolenko (UKR) - 1:0
     
    80
    Ukrajina dala gól!

    Obrovská smola na našej strane! Najprv tu bola veľmi prísna penalta pre domácich a tú ANDRIJ JARMOLENKO premenil s dávkou obrovského šťastia, keď sa už Dúbravka loptu dotkol, ale lopta prepadla za chrbát nášho brankára – 1:0! Veľmi dôležitý gól domácich približne desať minút pred koncom riadneho hracieho času tohto stretnutia.
    79.
     
    79
    Bola nariadená penalta pre Ukrajinu! Cygankov prenikol s loptou do pokutového územia a po kontakte so Škriniarom padol na zem, toto je veľmi prísna penalta pre domácich! Nuž, pánom na ihrisku je rozhodca.

    Miroslav Revaj

    Góly: 80. Jarmolenko (pen.)

    Karty:   64. Konopljanka (UKR), 90+4. Sydorčuk (UKR) – 17. Hubočan (SVK), 75. Duda (SVK)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 5:7. Rohy: 9:4. Ofsajdy: 0:5. Fauly: 7:11.
    Ukrajina: Pjatov (C) – Karavajev, Rakyckyj, Burda, Matvijenko – Stěpaněnko (85. Sydorčuk) – Jarmolenko, Jaremčuk, Malinovskyj (71. Zinčenko), Konopljanka (77. Cygankov) – Marlos
    Náhradníci: Bojko, Lunin – Kravec, Kryvcov, Selezňov, Curikov, Bujalskij, Cygankov, Sydorčuk, Zinčenko, Makarenko, Dančenko

    Slovensko: Dúbravka – Šatka, Škrtel (C), Škriniar, Hubočan – Lobotka, Kucka (78. Greguš) – Mak, Hamšík, Weiss (69. Rusnák) – Nemec (64. Duda)
    Náhradníci: Kozáčik, Šulla – Voljent, Gyömber, Greguš, Duda, Pačinda, Rusnák, Hrošovský, Mazáň, Sabo, Ďuriš

    Rozhodca: Tasos Sidiropoulos – Polychronis Kostaras, Lazaros Dimitriadis – Damianos Efthimiadis (všetci GRE)