Helsinki – Red Star Kunlun 6:3 (kon.) | Kazaň – Dinamo Minsk 2:0 (kon.) | Nižnekamsk – Viťaz 0:1 (kon.)
Novgorod – Petrohrad 4:3 (kon.) | Soči – Vladivostok 4:5 (2:3 po s.n.)
koniec
Neftechimik Nižnekamsk
0:1 (0:0, 0:0, 0:1)
Viťaz Moskovská oblasť
cz Pondelok 03.09.2018, 18:00 • Neftěchim Arena • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání

    Adam Plášek (NIZ) 0+0, 1 střela, čas na ledě 23:20
    Vojtěch Mozík (VTZ) 0+0, 2 střely, čas na ledě 19:33
    Marek Hrivík (VTZ) 0+0, 2 střely, čas na ledě 18:43 (20:27:39)
     
    Statistiky utkání:
    Střely na branku – 30:23.
    Zblokované střely – 8:12.
    Vyloučení – 2:4.
    Využití přesilovek 0/4 – 0/2.
    Vhazování – 28:25.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec rozhodla jediná branka, a sice z hokejky Nikity Komarova, který prostřelil ruského brankáře na samotném začátku poslední periody. Nižněkamsk dnes předvedl o něco lepší výkon, než jeho soupeř, avšak ani jednou se mu nepodařilo vyzrát na finského brankáře. Domácí hráči hráli na konci zápasu ještě čtyřminutovou přesilovou hru, ve které sice soupeře sevřeli, nicméně obětavost hokejistů Viťazu byla více než příkladná.
     
    Konec zápasu.
     
    59:34
    Obrovský závar před hostující brankou nekončí pukem v síti. Ortio se totiž roztáhl po celém brankovišti, nakonec hlavní sudí ztratil kotouč z dohledu.
     
    59:13
    Až nyní se Kulikovovi podařilo natlačit do útočného pásma, kde jen tak nahodil kotouč na Ortia. Neftěchimik vybojoval vhazování před finským brankářem.
     
    59:00
    Domácí hrajou v šesti!
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:47
    Mohlo být zle! Hosté pádili ve dvou na jediného obránce, sám na sebe to vzal Katičev, který ani nadvakrát nepřekonal Ježova.
     
    58:13
    Na ledové ploše to vypadá, jakoby domácí hráči ani nechtěli vyrovnat. Nyní jsme sledovali opravdu dlouhou rozehrávku Nižněkamsku.
     
    57:43
    Nyní musel zasahovat Ortio, který vyrážečkou zneškodnil bombu k levé tyči. Viťaz konečně vyhodil kotouč přes všechny čáry.
     
    57:11
    Nižněkamsk má k dispozici opravdu dlouhou přesilovku, zatím jsme se ale nedočkali kloudnějšího zakončení. Obětavost hostující čtveřice nezná mezí.
     
    56:33
    Kulikov se chtěl proháčkovat kolem napadajícího Makejeva, druhý jmenovaný ale s vypětím všech sil odrazil jeho atak.
     
    56:05
    Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (Vojtěch Mozík – 2+2 min, vysoká hůl).
     
    55:07
    Chajrullin se nejlépe zorientoval v přehuštěném prostoru, posléze ho ale nedokázal procpat do útočného pásna. Viťaz se opravdu brání na jedničku.
     
    54:12
    Obrovská šance na vyrovnání! Sám na bránu totiž uháněl domácí Nattinen, který si ale na Ortia nepřišel. Finský brankář přečetl jeho forhendovou kličku.
     
    53:49
    Dvojice hráčů Viťazu se natlačila až před brankáře, kterého ale nedokázala překonat. Hra se přelévá z jedné strany na druhou.
     
    53:21
    Kulikovovi se podařilo zavést kotouč do útočné třetiny, jeho rána příklepem ale putovala pouze do hrudi připraveného brankáře.
     
    52:13
    Nyní se domácí konečně usadili v útočném pásmu, rána od modré čáry ale prosvištěla kousek vedle tyče. Nyní měl Viťaz obrovské štěstí.

    David Suchý

    Góly a asistencie: 41. N. Komarov (Švec-Rogovoj)


    Neftechimik Nižnekamsk: I. Ježov (An. Makarov) – Bryncev, Ogurcov, Polášek, An. Sergejev, Šaripzjanov, Volgin, Fatkullin, Semjonov – P. Kulikov, E. Galimov (C), Šafigullin – Jo. Nättinen, Ruohomaa, Puustinen – Šiksatdarov, Zdunov, Jakimov – Arkalov, Chajrullin, Bikmullin.
    Viťaz Moskovská oblasť: Ortio (Samonov) – Stasenko, Jevsejenkov, Katičev, Mozík, Šinkevič, Golovkov – A. Sjomin, P. Černov, Makejev – Hrivík, M. Aaltonen, Rendulić – Kokarev (C), N. Komarov, Švec-Rogovoj – Vyglazov, Nikulin, Stoľarov – Mojsejev.